- 1 Aralık 2011
- 2.760
- 4.076
- 333
Sanirim hassas donemdesiniz. Gayet normal birsey soyledim ne saldiracagim. Haddini asma falan cok lumpen bir agiz ancak kavga modu cidden degilim. Neyse size sutle imtihaninizda basarilar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sanirim hassas donemdesiniz. Gayet normal birsey soyledim ne saldiracagim. Haddini asma falan cok lumpen bir agiz ancak kavga modu cidden degilim. Neyse size sutle imtihaninizda basarilar
Gayet normal birsey soyledim ne saldiracagim. Haddini asma falan cok lumpen bir agiz ancak kavga modu cidden degilim. Neyse size sutle imtihaninizda basarilar
İnanamıyorumHiperlaktasyon sendromu olabilir canım. Bi haberde gördüm yurtdışında bi kadın günde 6litre süt sağıyormuş. Haline şükret diyesim geldi![]()
Biberonla beslemeyi hiç düşünmedim ne kadar zorlansam da emzirmeye kafayı takmış bir durumdayım. Sadeceboğulması ve ağlaması canımı sıkıyor. Sürekli memeden çekilmesi çok can sıkıcı.Maşallah. Sen sagdiklarini ne yapıyorsun, hem sahip hem emziriyorsan sütun artar. Sen bir müddet sütünü sadece sg. 4 saatte 1 sağım yap. Ve biberon ile besle. Sütun azalır. Bu arada soğuk kompres süt kanallarını daraltır. Emzirmen gerektiği durumlarda memene soğuk birşeyler koy.
ayrıca emzirirken meme üçünün hemen üstünde herhangi bir yere elinle hafif bastır. Bastırdığı yerdeki süt kanallarından süt akmaz. Ama dikkat et orada süt kalırsa mastit olabilirsin. Ya elini çek belli bir süre sonra ya da sağım yap.
Bir de bebek büyüdükçe tazyik olayını tolere edebilecek. Allah kolaylık versin
Jameya Sütünü sağarak kendini kısır döngüye sokuyorsun ondan oluyor
Sağım yapma
Rahatlatacak kadar elinle sağ sadece
Arkana yaslanarak emzir
Biberon ve emzik de verme ayrıca bunlar meme reddi yapar
Şu yazıyı da okur musun?
http://www.lllturkiye.org/2013/04/fazla-sut.html?m=1
Heralde farketmez ikisinide deneyinBugün denicem. Fark etmez dimi mor veya beyaz lahana olması?
Kaç günlük bebeğin? Şuan kolaydır ama zamanla zorlanmaya başlayacak gaz olayı. Sanırım yeni doğum yaptın ilk 25 30 gün gaz sorunumuz olmamıştı sonra fazlalaştj. Kolik olayı 2 aylık oldu yeni ortaya çıktı.Benim de çok geliyor, ben de sürekli sağıyorum. Aslında belki de siz gergin olduğunuz için de çocuk gergin oluyor.
Boğazında kalmasından korkmayın düzene girecektir. Benim bebeğim çok küçük doğdu ama ben kendim uzanarak onu göğsüme alıp emziriyordum ve alışınca da boğazında kalmamaya başladı, kendisi fazla sütle başetmesini öğrendi. Sürekli aynı pozisyonda emzirmemek gerekiyormuş.
Bir de çocuğun boğazında kalınca kendisi çıkartabiliyor aşırı olmadığı sürece. Stres ve panik yapmayın ilk yardım öğrenin yeter.
Ve dışarı çıkınca da kendi sağdığınız sütten yanınıza alıp onu verin.
Kolik olan çocuklar arabalarında susarlar aslında.
Biraz sabretmek lazım Allah sabır versin.
Benimkinin gazı olunca yataktan çıkarmıyorum kendisi başediyor gazıyla, biraz ıkınıyor zorlanıyor ama çıkartıp sonra uyuyor. Ben çıkartmaya alıştırsam sanırım hiç başedemem.
Tamam hadi uzatmayalim. SelametleHassas bir dönem olduğu ortada değil mı? Emzirme demek sizin haddinize değil bu düzgün bir uslup değil. Haddinizi aştınız bu konuda.
Emzirmekten bıktım filan yazmadım sonuçta bebeğimin çırpınmasından bıktım yazdım.
Pompa sutu artiriyor. Elinizle sagin emzirmeden once birazini.
Malesef tam bir cozumu olmuyor benim zavalli oglum da cok cekti![]()
Daha 15 günlüğüz inşallah kolik olmaz :) çok zor ablamın çocuğundan biliyorum. Allah yardım etsin.Kaç günlük bebeğin? Şuan kolaydır ama zamanla zorlanmaya başlayacak gaz olayı. Sanırım yeni doğum yaptın ilk 25 30 gün gaz sorunumuz olmamıştı sonra fazlalaştj. Kolik olayı 2 aylık oldu yeni ortaya çıktı.
O şekilde emzirirken bile boğuluyor sadece uyurken kolay oluyor çünkü yavaş çekiyor. Bu sabah uyurken verdim,emebildi. Uyandıktan sonra tekrar emdi yine uzanarak emzirdim yine boğuldu.
Ve aynı göğüsten vermeme rağmen 1 saat geçmişti aradan.
Düzene girecek ondan eminim ama herşey üst üste gelince çok zor özellikle kolik olayı. Arabada susuyor,acıkıyor acıktığında da ağlıyor haliyle,e emzirme de sorun olunca susturamıyorum :)
Ama kisir donguye giriyorsun ben de ayni hatayi yaptim, n zaman pompayi biraktim ikimiz de rahatladik.Çok zor değil mı ya? Bana abarttığımı söylüyorlar halbuki inanılmaz zor bir dönem.
Pompa sütü arttırıyor ama elimle sağmam mümkün değil taş gibi göğüslerim
Daha 15 günlüğüz inşallah kolik olmaz :) çok zor ablamın çocuğundan biliyorum. Allah yardım etsin.
Ama kisir donguye giriyorsun ben de ayni hatayi yaptim, n zaman pompayi biraktim ikimiz de rahatladik.
Litre litre sut doktum cope :)
Güzel Allahim bende her duamda sutum bol olsun diyorum :) sizinki de sans mi sanssizlik mi bilemedim...
Geçecek bu günler . Yanlız çok sağarsan çok gelir. Sütün çoksa sağma bebek yavaş yavaş öğrenir inş. Benimkisi çok emer geri de kusardı.
O şekilde yapıyorum ama bazen işe yaramıyor. Nasıl sütse anlamıyorum pek bişey fayda etmiyo sağmaktan başkaAyni dert bende de vardi. Emzirirken göğsünün kahverengi kisminin 2 cm yukarisina 2 parmaginla hafifce bastir sutun tazyiki azaliyor o zaman bogulmuyor. En azindan benn oyle yaptim
Yok canım kalp hastalığı için diyorsun sanırım. Hırıltısı yokBirde bebeginde hirilti var mi.