- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.985
An geliyor hiçbirini kabul etmiyor. Kucağımda sıkı sıkı tutup pışpışlayınca uyuklamaya başlıyor da susuyor ya da dik pozisyonda gezdirince susuyor ama susuyor yani. Ama çoğu zaman emzik verince bir ohh der gibi sakinleşiyor.
Aslında dediğin gibi emiş gücü kuvvetli sanki hırsla emiyor, fıjt fıjt diye süt ağzına fışkırıyor ses geliyor ama kısa sürünce emin olamıyordum. Umarım kilo alımı iyi olur da rahatlarım. Biberon artı meme ile beslediğim geçen ay toplam 2 kilo almıştı neredeyse. Bu ay 1 kilo alsa başımın üstüne.Benimde 3 bucuk aylik bebeğim var
Dogduğundan beri hep 5 dk emip bırakıyor
Demekki sizin bebeginizde kuvvetli cekip hemen doyuyor
Kilo alıminda sıkıntı yoksa 5 dk emmsinde sorun yokmuş
Doktorumuz demişti
Bazı bebekler 40,50 emer öyle doyar
Bazı bebeklerde 5 dkde doyar
Bunun bi standardı yok demişti
Şeker konusunda da net olun lütfen sakın sakın sakın verdirtmeyin
Emzik yüzünden meme reddi gelebilir, dikkatli olun, o emziği de atın gitsin.An geliyor hiçbirini kabul etmiyor. Kucağımda sıkı sıkı tutup pışpışlayınca uyuklamaya başlıyor da susuyor ya da dik pozisyonda gezdirince susuyor ama susuyor yani. Ama çoğu zaman emzik verince bir ohh der gibi sakinleşiyor.
Kontrole gittiğinde kv ile git. Çaktırmadan dr u tembihle o söylesin. Çok riskli birşey yapıyorlar. Alerjisi varsa Allah muhafaza sonu kötü olur. Kilosu az sakın anne sütünün dışında beslemeyin falan desin. Ayrıca için rahat olsun bebek memeden daha iyi ve yeterli beslenir. Sen yeterki sık sık emzir.Öyle rest çekemiyorum çok sorunlu kişiler. Eşim de kıramıyor. Yan yana daireler bebeği verin az sevelim diyorlar ben o saatte yemek yapıyor oluyorum. O kadar çok kavgalar yaşadık ki yeni bi tatsızlık çıksın istemiyorum. Eşime dedim en son tamam bi daha söylerim dedi.
Aynen Zaten gazlı bir bebek ama gaz sancısında memeye ya da biberona sarılırdı. Şimdi eskiye nazaran gaz sorunu azaldı ama hala geçmiş değil. Oraya hep aynı saatte gidiyor ve giderken zaten sütünü de yanında yolluyorum acıkırsa içirin diye. Günün her öğünü aynı 1 haftadır neredyse. Sadece 1 öğün çok hevesle sarılıyor memeye.Bu kv'dende geldiğindemi oluyor? Birşeyler yediğinden dolayi gazi ve reflüsü olabilir. Dik pozisyonda kalmayi tercih ediyorsa.
Tekrar üstüne basa basa diyorum, sadece anne sütü alsin. Daha bağirsaklari başka şeyleri sindiremiyor. Yani çok tehlikeli yapilan şey, bir tadimlik olsa dahi.
Ben kv ile çok mesafeliyim neredeyse boşanmamasebep oluyordu, mümkün olduğunca vakit geçirmiyorum onla. Beraber gidemem. Kendim bu dediklerini söylüyorum ama duvara...Kontrole gittiğinde kv ile git. Çaktırmadan dr u tembihle o söylesin. Çok riskli birşey yapıyorlar. Alerjisi varsa Allah muhafaza sonu kötü olur. Kilosu az sakın anne sütünün dışında beslemeyin falan desin. Ayrıca için rahat olsun bebek memeden daha iyi ve yeterli beslenir. Sen yeterki sık sık emzir.
Öyle insanlar doktor felan anlmazkiKontrole gittiğinde kv ile git. Çaktırmadan dr u tembihle o söylesin. Çok riskli birşey yapıyorlar. Alerjisi varsa Allah muhafaza sonu kötü olur. Kilosu az sakın anne sütünün dışında beslemeyin falan desin. Ayrıca için rahat olsun bebek memeden daha iyi ve yeterli beslenir. Sen yeterki sık sık emzir.
Emin olun bu dediklerinizi defalarca okudum, öğrendim. Ancak uygulama boyutu öyle kolay olmuyor. Kendim öğretmenim çocuk gelişimci arkadaşlarım var soruyorum, danışıyorum ama tecrübe çok başka bir şey o yüzden buraya yazdım. Doktor bile bana emzirip bi yandan sağıp verdiğimi söylediğimde iyi yapıyorsun demişti. Yani görüşler çeşit çeşit.Düzeltilmiş ayına göre 180 günlük olana kadar ek gıdaya başlanmaz. Emzirme konusundaae bebeği meme hariç her şekilde beslemişsiniz ve bebeğin kafası karışmış. Onun size ihtiyacı varken araya plastik sokmuşsunuz. Bırakın emsin.
Göğsünüzün yumuşak olması normal çünkü terbiye olmuşlar. Merak etmeyin içi süt dolu. Bebek sağdığınızdan fazlasını çeker memeden
O zaman kocana söylesin dr. Kocan korkarsa engeller. Şimdi oda amaan deyip sallamıyordur. Kocan korkarsa emin ol farklı konuşur.Ben kv ile çok mesafeliyim neredeyse boşanmamasebep oluyordu, mümkün olduğunca vakit geçirmiyorum onla. Beraber gidemem. Kendim bu dediklerini söylüyorum ama duvara...
Bunu yapabilirim bak. Haftaya kontrolü var eşimin yanında doktora söylücem doktor söylerse benim söylemlerimden daha etkili olur eminim. Teşekkürler.O zaman kocana söylesin dr. Kocan korkarsa engeller. Şimdi oda amaan deyip sallamıyordur. Kocan korkarsa emin ol farklı konuşur.
Sen söyleme eşinin yanında. Ondan korkmazki. Gitmeden dr u ara durumu anlat. Fİlm çevir. Dr kendiliğinden demiş gibi olsun sakın çocuğa birşey vermeyin yada alerjisimi var şurasında burasında bieşey çıkmış gibi birşeyler söylesin korkutsun. Sonra seyretBunu yapabilirim bak. Haftaya kontrolü var eşimin yanında doktora söylücem doktor söylerse benim söylemlerimden daha etkili olur eminim. Teşekkürler.
Taşıyacağımız için devlet hastanesinde bir doktora gidiyoruz hangisi boşsa. O yüzden girerken mecbur yanımda olacak. Ama en azından ailesi doktora gittiğimizi bileceği için oğlunun sözlerine inanır.Sen söyleme eşinin yanında. Ondan korkmazki. Gitmeden dr u ara durumu anlat. Fİlm çevir. Dr kendiliğinden demiş gibi olsun sakın çocuğa birşey vermeyin yada alerjisimi var şurasında burasında bieşey çıkmış gibi birşeyler söylesin korkutsun. Sonra seyret
Benim de ilk çocuğum ve bem de tecrübesizdim. Kimseyi karıştırtmadım. Ve benim benim bebeğim ilk 3 ay sınırda kilo aldı. Çok mu önemli kilolu olması. Onun bana ihtiyaçı varken benim onu yalancı meme ile kaldırmam ne kadar doğru. Bir söz var" kafanız karıştığında doğaya bakın". Siz annesiniz ve eğitimcisinizEmin olun bu dediklerinizi defalarca okudum, öğrendim. Ancak uygulama boyutu öyle kolay olmuyor. Kendim öğretmenim çocuk gelişimci arkadaşlarım var soruyorum, danışıyorum ama tecrübe çok başka bir şey o yüzden buraya yazdım. Doktor bile bana emzirip bi yandan sağıp verdiğimi söylediğimde iyi yapıyorsun demişti. Yani görüşler çeşit çeşit.
Biraz takıntılıyım o yüzden olsa gerek.Benim de ilk çocuğum ve bem de tecrübesizdim. Kimseyi karıştırtmadım. Ve benim benim bebeğim ilk 3 ay sınırda kilo aldı. Çok mu önemli kilolu olması. Onun bana ihtiyaçı varken benim onu yalancı meme ile kaldırmam ne kadar doğru. Bir söz var" kafanız karıştığında doğaya bakın". Siz annesiniz ve eğitimcisiniz