- 7 Temmuz 2024
- 8
- 0
- 1
- 26
- Konu Sahibi Kubrametehan
Merhaba 41 günlük bebeğim var. Emzirme saatleri nasıl olmalı mesela 1 de emiyor sonra uyuyor 4 e kadar falan hatta bazen 5 e kadar da uyuyor sonra uyanıyor tekrar emziriyorum çok mu uzun süresi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hiçbirşey olmaz. Artık acıkınca uyanır o. Büyüyor değişiyor. Yenidoğandan çıkıyor artık. Bu sürede uyku düzeni kurmuş olursun. Sürekli sürekli uyanınca gece gündüz kavramı karışıyor. Bırak uyusun. Ben 1 aylıktan sonra uyandırmayı bıraktım. Acıkınca kendi uyanıyordu. Bir keresinde yorgunluktan ben de uyumuşum bi uyandım saat sabah 6 olmuş. 12 de yatırdığım bebeğim 6 ya kadar deliksiz uyumuş 1 aylıktı işte. O yüzden rahat ol. Zaten tam doymuş bebek güzel uyur. Aç olsa uyumaz ki. İlk günler anlamıyorlar uyudukça uuuyorlar hele bi de sarılıksa. Ama senin bebiş büyümüşMerhaba 41 günlük bebeğim var. Emzirme saatleri nasıl olmalı mesela 1 de emiyor sonra uyuyor 4 e kadar falan hatta bazen 5 e kadar da uyuyor sonra uyanıyor tekrar emziriyorum çok mu uzun süresi.
Her öğünde ikisini vermiyordum ben. Sırayla emzirdim hep. Birinden tam doyuyordu uyuyordu. Bir sonraki beslenmede diğerini veriyordum. Gebe okulunda zaten tek göğüs önerdiler. İlk sulu gelirmiş,yağlı süt en son gelirmiş. Kısa kısa bi ondan bi diğerinden emzirirsen yağlı kısmı atlayabilirsin. O yüzden tekinden doyur her öğünde. Yarım saat aktif emmek yeterli bence. Eğer büyükse bebeğin,süre kısalabilir.Her seferinde iki göğsünüzü de veriyor musunuz ben yapamıyorum bir tarafı emerken uyuyakalıyor baya uykuya geçiyor bir de kusma problemimiz var fazla emzirmiş olmaktan da korkup diğer tarafı vermiyorum ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum bu konuyu bi türlü çözemedim
Biz de daha 28 günlüğüz aktif emiyo mu bilmiyorum valla çok sürmeden uykulu halde emmeye başlıyo ama kendisi bırakana kadar çekmiyorumHer öğünde ikisini vermiyordum ben. Sırayla emzirdim hep. Birinden tam doyuyordu uyuyordu. Bir sonraki beslenmede diğerini veriyordum. Gebe okulunda zaten tek göğüs önerdiler. İlk sulu gelirmiş,yağlı süt en son gelirmiş. Kısa kısa bi ondan bi diğerinden emzirirsen yağlı kısmı atlayabilirsin. O yüzden tekinden doyur her öğünde. Yarım saat aktif emmek yeterli bence. Eğer büyükse bebeğin,süre kısalabilir.
Çenesini dürtükleyin uyursaBiz de daha 28 günlüğüz aktif emiyo mu bilmiyorum valla çok sürmeden uykulu halde emmeye başlıyo ama kendisi bırakana kadar çekmiyorum
Ben tekrar bişey sormak istiyorum tek göğüs emziriyorum ama maksimum on dakika emip bırakıyor bu ara. Göğsü tamamen boşaltıp boşaltmadığını anlayamıyorum bi sonrakinde diğer tarafı veriyorum eğer boşaltmıyosa sorun yaratır mı bu sanki çok kısa süre emmiş gibi geliyorHer öğünde ikisini vermiyordum ben. Sırayla emzirdim hep. Birinden tam doyuyordu uyuyordu. Bir sonraki beslenmede diğerini veriyordum. Gebe okulunda zaten tek göğüs önerdiler. İlk sulu gelirmiş,yağlı süt en son gelirmiş. Kısa kısa bi ondan bi diğerinden emzirirsen yağlı kısmı atlayabilirsin. O yüzden tekinden doyur her öğünde. Yarım saat aktif emmek yeterli bence. Eğer büyükse bebeğin,süre kısalabilir.
Kaç aylık ? Uyuyorsa çenesini dürtükleyen uyansın emmeye devam etsin. Ama emzirme aralıkları kısaysa aynı göğüsten devam edin. Mesela saat başı emiyorsa kaldığı yerden devam etsin 10 dakika kısa bi süre. Yağlı kısmı alsın yani iyice. Sonraki emzirmede diğer tarafa geçersinizBen tekrar bişey sormak istiyorum tek göğüs emziriyorum ama maksimum on dakika emip bırakıyor bu ara. Göğsü tamamen boşaltıp boşaltmadığını anlayamıyorum bi sonrakinde diğer tarafı veriyorum eğer boşaltmıyosa sorun yaratır mı bu sanki çok kısa süre emmiş gibi geliyor
Emzirme saati diye bisey olmaz istedigi zaman emsinMerhaba 41 günlük bebeğim var. Emzirme saatleri nasıl olmalı mesela 1 de emiyor sonra uyuyor 4 e kadar falan hatta bazen 5 e kadar da uyuyor sonra uyanıyor tekrar emziriyorum çok mu uzun süresi.
Bir aylık. Ben de kısa olduğu için tedirgin oluyorum ama kusuyor biraz önce yine oldu bırakır bırakmaz ağzından burnundan çıkardı öyle olunca tekrar veremiyorum ya da uzun emince daha çok kusar diye zorlamıyorumKaç aylık ? Uyuyorsa çenesini dürtükleyen uyansın emmeye devam etsin. Ama emzirme aralıkları kısaysa aynı göğüsten devam edin. Mesela saat başı emiyorsa kaldığı yerden devam etsin 10 dakika kısa bi süre. Yağlı kısmı alsın yani iyice. Sonraki emzirmede diğer tarafa geçersiniz