Emzirme döneminde Ramazan

siyahibiri

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2020
395
22
18
Arkadaşlar merhaba.. bebeğim 9 aylık oruçta tutuyorum hamileyken de tutmuştum tutarım dedim ama ilk defa bu kadar zorlanıyorum 12 gündür tutuyorum 2 kg verdim. Bırakmakta istemiyorum sizler de öyle misiniz önerileriniz var mı bu konuda

Tutup tutmama konusunda mi yoksa zorluk çekmemek için mi

Ben de 4 aylık bebeğimi emzirirken oruç tutuyorum. 18.50de iftar yapıyoruz. Bazı günler 16da pilim bitiyor başım dönüyor. Bazı günler son dakikalara kadar iyi gidiyorum. Zor geçen günlerin gecesinde karbonhidrat almış kahve içmiş oluyorum. Kolay geçen günlerin sahurunda ise ekmeksiz yumurta, hurma, bal, tahin yemis bol su içmiş oluyorum. Gece hamurişi, kızarmış, kavrulmuş yiyecek yemeden sebze meyve kuruyemis yumurta bal şeklinde beslenmeyi denediniz mi?

Tutup tutmama konusunda mi yoksa zorluk çekmemek için mi
Tutmak istiyorum
ağır beslenmiyorum zaten o şekilde yiyorum fakat aşırı acıkıyorum. Önceden bu kadar değildim emzirme etkiliyor zannedersem

Tutmak istiyorum

ağır beslenmiyorum zaten o şekilde yiyorum fakat aşırı acıkıyorum. Önceden bu kadar değildim emzirme etkiliyor zannedersem
Bence herkes kendisini daha iyi bilir. Doktorunuza danışabilirsiniz. Kimisi çok dirayetlidir tutabilir kimisi yapamaz. Benim için Ramazan oruç coook önemlidir ama tutamıyorum çünkü bebeğim sürekli emmek istiyor ve asiri acikiyorum susuyorum

Benim de bebeğim 9aylik tutuyorum ek vermeye calisiyorum

Benim bebegim de 5 aylık olacak bende tutuyorum bi sorun yaşamadım çok şükür gün içinde kendime çok yüklenmiyorum yeri geliyor bebegimi yanıma alıp onunla beraber 2 3 saat uyuyorum öyle daha rahat oluyor zorlanıyorsanız tutmama gibi Bi durum var rabbim kolaylık vermiş başka zaman da tutulabilir bide gece saglam yemeye dikkat ediyorum bizim burada sahur 3 te bitiyor ama biz 1.5 gibi yiyip yatıyoruz baş ucuma su alıyorum ezan dan önce bebegim emmek için uyanırsa su içiyorum sahurda da her gün omlet yapıyorum daha doyurucu oluyor besin degeri yüksek şeyler yerseniz rahat olabilir tutmanız belki

20 aylık oğlum ama hala yemekle yarı yarıya gecede 3 4 kere en az kalkıyor sabaha karşı ağzım dilim kurumus oluyor sabah fena kalkyrm. Susuzluğa dayanamyrm o yüzden tutmyrm ki vücuttaki toksin miktarı bebeğin küçük olmasına bağlı olarak daha fazla etkiliyor bunu biraz araştırmak lazım sanırım. Dinimiz kolaylık dinidir her zaman tutarım ama her zaman rahatça emziremm diye benim kararım bu. Ama tutanlara da saygım var sonuçta herkesin kendi bedeni ve bebeği.

Bence de öyle. Yani burada sorulacak en saçma sorulardan birisi aslında. Biz dayanma gücünü de bilemeyiz kimsenin bedenini de. Tutamiyorsan tutmayacaksin fitre ya da emzirmeyi bırakınca tutarak telafi edeceksin. Tutmak istiyorum dayanamıyorum ama ille de tutmak istiyorum garip bana göre

Aynen benim gram sütüm azalsa, susuzluktan kendimi kötü hissdck duruma gelsem bebegime kim bakacak? 30 aya kadar emzirmek kuranı Kerim'de de yazıyor bunu da düşünerek rahatlattım kendimi ama sanki mecburmusuz gibi düşündürmemek lazım bir yandan da anneleri.
Allah kabul etsin tüm ibadetleri.

Dinimiz kolaylık dini...kazanacağınız sevap bebeğinizden önemli değil.ileride telafi edersiniz

Demek istediğim ilk defa böyle zorlanıyorum ilk defa bebek emzirerek oruç tutuyorum sizlerin önereceği kolaylıklar var mı diye sordum. Dinimizi ve kolaylık sağladığını biliyorum. Amacım yapabildiğim kadar mücadele etmek ve sizlerden gelecek Öner’i varsa almaktı.

Fitre sadece duzelme imkanı olmadığı zamanlarda verilebilir emzirmek geçici olduğu için gününe gün tutulur yalnız

2 yaşa kadar emzirilebilir bakara 233. Te öyle geçiyor

Ayete baktım fakat yine 2 yıl içinde diyor
Onun taşınması ve sütten kesilmesi, otuz aydır” (Ahkâf 46/15). Bu konuda 2 ayet için de çok yorum okudum her hoca başka bisey diyor ama dedgm gibi ben 30 ayı aldım baz fakat yine de çocuğum ne kadar emerse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…