emzirme döneminde meme ucu çatlağı

merigrafi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2011
3
1
36
Aydın
Merhaba arkadaşlar, ben 6 aylık anneyim. Oldukça zorlu bir süreçti bu güne kadar geçirdiğim dönem. Öncelikle normal doğum yapmama rağmen ilk üç gün sütüm gelmedi. Zorunlu olarak mama verdik oğluma. Kaşıkla, fincanla derken oğlum sarılık oldu biberon kullanmak zorunda kaldık. Sütüm gelmişti yalnız ufaklık biberonu o kadar sevmişti ki beni emmediği için mastit oldum. Biberona alıştı derken (doğal akış biberonu) 20. gün oğlum beni emmeye başladı. 20. günden sonra meme çatlağı ile tanıştım. Madecasol krem, Lansinoh, Garmastan, Tahin yağı, Zeytinyağı, E Vitamini. Hepsini kullanmama rağmen bendeki çatlak şiddetli bir şekilde ağrımaya ve bana acı vermeye devam etti. Bir arkadaşım kantaron yağını önerdi. Çekinerek kullandım, fena gelmedi. Biraz toparladı diyebilirim. Sonra acılara dayanamayarak bir dermatolog aradım. (bebeğim 3 aylık olmuştu). Meme ucumdaki çatlak egzemaya dönüşmüş, iki hafta kortizonlu krem olan dermatob'u , sonrada Mustela adlı kremi kullandım. Şimdi 6. ayımdayım sol göğsüm yeni yeni toparlıyor. Allah bu problemi çeken herkese yardımcı olsun. Gerçekten çok zor günlerdi. Benim naçizane önerim bir dermatoloğa gidilmesi yönündedir. Kullandığım kremleri ve yaşadıklarımı, bu sorunla yeni tanışan arkadaşlara faydalı olabileceğini düşündüğüm için paylaşmak istedim.

merhaba benimde gögsümde çatlak var 7. ayımdayım hala emiyo çalıştıgım için akşamları ve gece emziriyom ve haftasonları dr önerdiği kremi alsam mı ne dersin ben pebanten kullandım işteyken biraz iyi geldi[/QUOTE]

canım ben mustellanın göğüs kremini kullandım en son. ayrıca kantoron yağı da biraz rahatlatıyor. Ama benim önerim çok uzadıysa ve ciddi bir yara ise iyi bir dermatoloğa gitmen olur.

Canım çok geçmiş olsun. Bende iki ay sonra doğum yapıcam. Acaba şimdiden krem alıp kullansam işe yarar mı ? Doktora gittiğimde sorucam bunu..İlk çocuğumda çok çekmiştim. Doğumdan önce ve sonra ne kullanmalıyım sizce ?

Arkadaşlar benimde 17 aylık bir oğlum var.ve ilk dönemlerde bende bu sorunları yaşadım.size tavsiyem lansinoh krem kullandım vede göğüslerimi açıkta bıraktım çoğu zaman hava alsın çabuk iyileşsin diye doğumdan önce internette okumuştum uyguladım ve faydasını gördüm.

doğumdan sonra bir hafta boyunca kendi sütünüzü bebek emdikten sonra meme uçlarına sürün ne yara oluyor ne çatlak inanın kremlere gerek yok...ben öyle yaptım him meme ucum yara olamadı acımadı

canım bu dediğini bende yapmıştım ama fayda etmedi emzirme saatleri kabusum olmuştu Allahım ne zor günlerdi yine şu Lansinoh krem daha iyi geldi bana sonra da zaten meme absesi oldum ameliyat geçirdim ve sütümükestiler

bebeğim 3 haftalık çok acıma ve yanma var göğsümde.garmostan kullandım geçmedi bi de papilla deneyeyim dedim daha bi faydasını görememdim 2 gündür kullanıyorum ama daha....

arkadaşlar bende tam 3 ay boyunca göğüs ucu yarıklarıyla uğraştım.ne yaptıysam geçmedi bebeğim her defasında kan emiyordu.en sonunda kullandığım göğüs pedini artık bıraktım hiç bir şey kullanmadım ve sonunda iyi oldu.çok zor bir dönemdi faydam olur diye paylaşmak istedim.

Merhaba,

yorumlarınızı okudum,bende bir paylaşımda bulunmak istedim kız kardeşim 1 ay önce doğum yaptı ve ilk 2 gün sütü gelmedi daha sonra sütü gelmesi için sık sık emzirdi 3'cü gün sütü geldi fakat göğüs ucu çatladı ve kanama oldu.doktorumuz bize BELLA B markası olan Nipple Nurture Butter isminde bir ürün yazdı.inanılmaz ama kullanır kullanmaz etkisini gördük.bu krem tamamen organik olduğu için silme gerektirmiyor güvenle emzirme öncesi ve sonrasıda kullanılıyor.çatlağı tamamen geçti ve şuanda hiç sıkıntısı yok çok şükür.bu markanın bir çok ürünü var anne ve bebeklere yönelik organik içeriklere sahip incelemenizi tavsiye ederim.
iyi günler dilerim.

bende 3,5 aylık anneyim...sanki benim yaşadıklarımı anlattın canım...denemediğim birşey kalmadı genel cerraha kadar gittim him bir fayda olmadı...benimki çatlak değil yara oldu..ne yapıcağımı şaşırdım sütümde azalmaya başladı çok moralim bozuk...bende dermotologa gidiyim bakıyım...Rabbim bu acıyı kimseye yaşatmasın (

Selam nur58 ben de üçbuçuk ay önce doğum yaptım ve ilk 40 gün meme uçlarımdan çook çektim.Bu konu ile ilgili paylaşımlarımı ''doğum sonrası meme problemlerine nacizane öneriler'' başlığı altında bulabilirsin istersen.Sağlıklı günler

çok teşekkür ederim ...hemen bakıyorum..

Merhabalar;
benim oğlum büyüdü fakat emzirirken gold adında eczaneden aldığım kremi kullandım anında geçirdi.

mrb ben de 9 ay önce doğum yaptım meme çatlağı bendede oldu 4 gün soğanı sıkıp suyunu sürdum meme uçlarım düzeldi şimdi çok ii tavziye ederim:))

ilk bebeğimde benimde çok kötü yara olmuştu,ne denediysem fayda etmedi.ikinci bebişte 4.gün hafiften yara olur gibi olmuştu.yarım kahve fincanı ayva çekirdeğini,bir kahve fincanı suda kaynattım,jel gibi birşey oldu,kaynadıktan sonra içine bir tatlı kaşığı saf gül suyu koydum.her emzirmeden sonra karışım bitene kadar sürdüm,çok iyi geldi,yara hemen iyileşti ve sonrasında da yara olmadı.

merhabalar bende bu meme ucu çatlağından dertliyim:önce çatlak oldu onu iyi etmeye çalışırken mastit oldum mastit geçti ama meme ucundaki acı bir türlü geçmedi dermotoloğa gittim meme ucu egzaması olmuşum 4 ayrı krem verdi 1 haftadır kullanıyorum ama iyi olacağına kötüye gidiyor sanki kafayı yiycem ne yapacağımı şaşırdım ne yapmalıyım

bende bebeğim henüz üç günlükken aynı sıkıntıyla tanıştım. O kadar acı çekiyordum ki bebeğimin acıkmasından korkar olmuştum. Allahtan eşim kızımı kayıt ettirmek için gittiğim ASM'de hemşire hanıma sormayı akıl etti. Yoksa ben Lansinohla uğraşmaya devam edecektim. Hemşire Hanım tahin yağını önerince o gün aldım, Tahin yağını aklıma geldikçe sürdüm. Ertesi gün ağrım azaldı, üçüncü gün ise çatlak kalmadı. Umarım faydalı olur.

bebeğim 3 haftalık çok acıma ve yanma var göğsümde.garmostan kullandım geçmedi bi de papilla deneyeyim dedim daha bi faydasını görememdim 2 gündür kullanıyorum ama daha....

Rksdaslar merhaba bende dogum sonrasi 4 ay acidan aglayaeak emzirdimoglumu uclari yars oldu intihaplandi kabuk bagladi gecmedi burda sayilan tum yontemleri denedim ama care olmadi taki bi arkadasimin onerisiyle balmumunu deneyerek 4 aylik aci 4 gum surmeden gecti. . Balmumunu aliyorsunuz cezvede eritiyorsunuz sonra o tekrar donmaya baslayinca macun kivamindayken dolma gini icini oyuyorsunuz o o sekilde donuyor ve o kalibi emzirmediginiz anlarda gogus ucunuza koyuyorsunuz ve allahin izniyle geciyor insallah. . Emzurmeden nemli bi bezle gogsunuzu silerseniz icinizde rahat eder. . Cok gecmis olsun. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…