• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

emzirme döneminde meme ucu çatlağı

ilk bebeğimde benimde çok kötü yara olmuştu,ne denediysem fayda etmedi.ikinci bebişte 4.gün hafiften yara olur gibi olmuştu.yarım kahve fincanı ayva çekirdeğini,bir kahve fincanı suda kaynattım,jel gibi birşey oldu,kaynadıktan sonra içine bir tatlı kaşığı saf gül suyu koydum.her emzirmeden sonra karışım bitene kadar sürdüm,çok iyi geldi,yara hemen iyileşti ve sonrasında da yara olmadı.

bende de ayva çekirdekleri işe yaramıştı.. ama ben ayva çekirdeklerini küçük bi kaba aldım,üzerine biraz kendi sütümü sağdım ve azzzıcık da su.. bu karışım bi gün içinde kendi kendine krem halini aldı ve gün içinde aklıma geldikçe sürdüm ve dediğiniz gibi yara bi-iki güne iyileşti, o günden sonra da o acıları bi daha yaşamadım şükür :34:

Arkadaşlar ben 17.09.2013 tarihinde sezeryanla doğum yaptım. Bebeğimi ilk günden itibaren emzirmeye gayret ettim. İlk hafta meme uçlarım çatladı. İkinci hafta emzirirken ağlar hale geldim. Ağlaya ağlaya da olsa hep emzirdim. Kayın validem bana çatlaklar için bir formül öğretti. Bu yöntemle göğüs uçlarım 4 - 5 günde toparlandı. Bu konuda sorun yaşayan arkadaşlar varsa mutlaka deneyin derim.

Aktardan 200 gr bal mumu ve sızma zeytinyağı aldım.
Eczaneden göğüs pedi aldım. (İnternetteki sitelerden de alabilirsiniz.)
Bal mumunu bıçakla cezvenin içine kazıdım. Sonra ocakta erittim. (2 yemek kaşığı kadar) (Dikkat edin çabuk eriyor yanmasın. Cezveyi sallaya sallaya eritin. Erir erimez ocaktan alın.)
Göğüs pedine 1 yemek kaşığı bal mumu dökün. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökün. Birazcık bekleyin ve pedi göğsünüze yerleştirin.
Fazla soğutmayın birazcık sıcakken koyarsanız göğsünüze daha faydalı oluyor. Ama çok sıcak da koymayın cildinize zarar vermesin sıcaklığı.
Bebeğinizi emzirirken yıkamanıza gerek yok. Ama ben her ihtimale karşı güzelce silerek emzirdim. Bal mumu göğsünüze yapışıp parça kalabilir göğsünüzde. Göğsünüze bakmadan emzirmeye kalkışmayın. İyice kontrol edin, göğsünüzü silin öyle emzirin.

Ben çok faydasını gördüm. Göğüs uçlarınız çatladıysa mutlaka deneyin arkadaşlar. Acı çekerek emzirilmiyor. Hatta stresten süt de gelmiyor. Ama bu formülle ben de bebeğim de artık çok mutluyuz.

Merhaba arkadaşlar, ben 6 aylık anneyim. Oldukça zorlu bir süreçti bu güne kadar geçirdiğim dönem. Öncelikle normal doğum yapmama rağmen ilk üç gün sütüm gelmedi. Zorunlu olarak mama verdik oğluma. Kaşıkla, fincanla derken oğlum sarılık oldu biberon kullanmak zorunda kaldık. Sütüm gelmişti yalnız ufaklık biberonu o kadar sevmişti ki beni emmediği için mastit oldum. Biberona alıştı derken (doğal akış biberonu) 20. gün oğlum beni emmeye başladı. 20. günden sonra meme çatlağı ile tanıştım. Madecasol krem, Lansinoh, Garmastan, Tahin yağı, Zeytinyağı, E Vitamini. Hepsini kullanmama rağmen bendeki çatlak şiddetli bir şekilde ağrımaya ve bana acı vermeye devam etti. Bir arkadaşım kantaron yağını önerdi. Çekinerek kullandım, fena gelmedi. Biraz toparladı diyebilirim. Sonra acılara dayanamayarak bir dermatolog aradım. (bebeğim 3 aylık olmuştu). Meme ucumdaki çatlak egzemaya dönüşmüş, iki hafta kortizonlu krem olan dermatob'u , sonrada Mustela adlı kremi kullandım. Şimdi 6. ayımdayım sol göğsüm yeni yeni toparlıyor. Allah bu problemi çeken herkese yardımcı olsun. Gerçekten çok zor günlerdi. Benim naçizane önerim bir dermatoloğa gidilmesi yönündedir. Kullandığım kremleri ve yaşadıklarımı, bu sorunla yeni tanışan arkadaşlara faydalı olabileceğini düşündüğüm için paylaşmak istedim.
1 haftalık anneyim ve emzirirken bağıra bağıra ağlayarak emziriyorum😭😭😭 meme ucum felaket derecede çatladı. Ben bağırınca oğlum korkuyor ama dayanamıyorum. Allah düşmanıma bu acıyı vermesin. Ne yapacağımı şaşırdım.

Back