• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme derdi

giggles

Shady's back.🥴
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2020
13.059
49.306
528
Tahminimce konu için en uygun yer burası değildir
Ama zaten feci dolmuş durumdayım
İnşallah taşınmadan şurda derdime çare bulabilirim
Sonuçta bu da büyük bi dert lu an benim için 🙄

Konuya gelirsek
5 günlük bebeği olan bir insanım
Gerçi artık ğek insana benzemiyorum 🙄
Doğduğundan beri çocuğu emziremedim
Emzirmeyü başaramıyorum
Göğsümün ucu var , sütüm var
Hepsine çok şükür
Ama bi türlü tutturamıyorum çocuğa
2 gün direndik hemşireyle ebeyle bilmem neyle sadece emsin diye
Çocuk nerdeyse hiç bez değiştirmez oldu
Eve gelince dayanamadım sağarak biberonla vermeye başladım
Ama hiçbi sağlık çalışanı onaylamıyor bu yaptığımı

Ben artık getçekten kafayı yemek üzereyim
Artık her 2 saatte bi karşılıklı ağlıyoruz en az bi saat
Almamak için her şeui yapıyor
Bugün emzirme hemşiresine gittik
Onunla gayet alıyor
Ben tek denerken asla beceremiyorum
Sürekli ağlamaktan yakında sütüm gidecek zaten

Emzirme hemşiresi de ne uç, ne biberon ne emzik hiçbirini kullanma
Sadece sağarsan da sütün bitecek zamanla dedi
Gerçektej delirmek üzereyim
Doktora gittik ona dedim belki acır halime diye
Emzireceksin başka yolu yok dedi sadece

Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur
Bi yanım emsin diye asla verme biberonla sağıp da diyor
Ama bugün vermedim işte çocuk resmen aç kaldı sabah 8den sınra ki öğünlerde
Zayıflatıp hasta etmek daha mı mantıklı bilmiyorum

O kadar moralim bozuk ki böyle bağırarak ağlamak istiyorum
Ki her emzirme seansında karşılıklı ağlıyoruz

Sağarak emzirmeli güzel hikayeleri olan ınsanlara çok ihtiyacım var şu an
Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Bi amuda kalkmadığım kaldı
Düz beceriksizim yani
O kısım kabul benim açımdan

Konuya gelirsek
Emzirmeyü başaramıyorum
Hepsine çok şükür

Onunla gayet alıyor

Bi yanım diyor ki sağ sağ ver işte gittiği yere kadar herkesin sütü bitecek diye şart yoktur

Eline c harfi ver üstten sık alttan bastır tamamını ağzına sok filan diyecek olan varsa hepsini denedim arkadaşlar
Düz beceriksizim yani
İşte o benim. yeni doğan bebek diliyle memeyi iter mi itiyormuş bunu tecrübe ettim. Tutturamadım memeyi günlerce. Sağ tarafı tutturdum bu sefer solu tutmadı. Sonra biraz daha sakinleştirdim kendimi ve ten teması yapmaya başladım. her defasında memeyi teklif ettim. Çok zorlamadım bu döngüde devam ettim sonunda emmeye başladı. Malesef stres en büyük düşmanı yemi doğum yapmış annelerin

ben hiç emziremedim sütümde yoktu meme ucum yok zaten içe göçük olanlardan mama ile besledim gayette sağlıklı bir çocuğum var.
fazlada kasmayın kendinizi, emmiyorsa sağın verin olduğu kadar gerekirse mama takviyesi alır. önemli olan aç kalmaması ve sağlıklı gelişmesi.

Canım önce sakin ol . herkes o yollardan grçiyo bende ikinci olmasına ragmen emzirmede çok zorlandım ,kızım tutamadı . hemşirede ilgilenmedı , zamanla ogrenıyo sık sık dene meme vermeyı , zor bılıyorum ama anca oyle ögrenir . aç kalmasın dıye uyku arasında biberon verebılırsın meme reddı olamamsı için . yanında bırısı varsa yardımcı olsun emzirme sırasında . emzirirken yastık koy altına yuksekte dursun daha rahat edersn . inşallah alışır bebegın . 😊

Benim hem sütüm gelmemişti hemde göğüs ucum yoktu önce 1 aya kadar sağıp verdim 2 saatte bir sonra silikon göğüs ucuna geçtim 3 ayda öyle devam ettim sonrasında rahatlıkla emzirmeye başladım. Daha çok yeni anne olmuşsunuz zamanla düzene girecektir. Bebeğiniz hayırlı olsun

Konuya gelirsek
Emzirmeyü başaramıyorum
Hepsine çok şükür

Onunla gayet alıyor

Düz beceriksizim yani
Çocuk biberon seviyosa silikon göğüs ucu dene. Ben acıyo diye 1 ay öyle emzirdim sonra silikon ucu kaldırdım öyle emmeye devam etti

Bırakır olayı bana çok saçma geliyor. Emzik de verdim kilo almıyo mama ver dediler diye kaç ay sağdığım sütü çocuğa vermedim (çünkü süt içerse mama içmiyodu doktor illa mama desteği ver çocuk kilo almıyo diyodu) mama yapıp biberonla içirdim.
Sonuç olarak 2 sene emdi. Ben bırakmasam daha da emerdi. Bilmiyorum bence annelere çok baskı yapıyolar.

Bir kere siz beceriksiz değilsiniz.
Bunu düşünüp de kendinizi üzmeyin.
Bebek güçsüz olabilir şuan.
Bu süreci de birçok anne yaşıyor.
Bir müddet sağarak verin madem.
Arkadaşımın bebeği hiç almadı sizin en azından bir şekilde alıyormuş hemşireyle de olsa.
Arkadaşım bir yıl boyunca sağdı sütü de azalmadı.
Eğer herşeye rağmen de almıyorsa yapacak birşey yok.
Bu sizin suçunuz değil kesinlikle.
Hemşireyle hergün alıştırma yapma imkanı var mı?

Ayy doğurdun mu, hayırlı olsun sağlıkla büyüsün minik ☺️ Hiç moralini bozma demeye geldim, hemşireyle emip sen tek denerken emmiyorsa bebeğin memeyi tutmada problemi yok bence, senin stresinden etkileniyor olabilir mi? Uyurken nasıl, emebiliyor mu? Emecek olan bebek ne yaparsan yap biberon emzik vs de versen emiyor. Emmeyen emmiyor. Ben bunu gördüm. O aman şunu yapma emmez bunu vermez emmez sözlerinin anneleri strese sokmaktan başka bir işe yaradığını düşünmüyorum. 🤷🏻‍♀️ Biraz zaman tanı hem kendine hem bebeğe, 5 gün umutsuzluğa kapılmak için çok erken. Aylar sonra biberondan mamadan memeye dönebilen anneler var.

meme reddi geçicidir sakin olun, sütünüz varsa işiniz de kolay demektir. EDS yöntemini denediniz mi ? Bu işe yarayabilir. Kesinlikle biberon kullanmayın malesef tecrübe etmiş biri olarak eğer biberonun hızlı gelişine alışırsa işiniz çok daha zorlaşacaktır. Bir de tam acıkmasını beklemeyin o zaman hiç emmez. Uğraşmak istemez hemen hızlı bir şekilde doymak ister. Bir de gerçekten hissediyorlar stresi. Ben 1 ay ağlayıp emmezse emmesin deyip boşverdikten 10 dk sonra emmeye başladı. Tabi o ara da sarılık sebebiyle biberona alışmıştı ve asla bırakmadı. Fazla fazla kilolar aldı ama kesinlikle emmeyle beraber o biberonla mamayı yemeden uyumadı. Siz bence EDS deneyin araştırın bir medikalden temin edebilirsiniz hepsini çok basit bir şey.

Canım öncelikle hayırlı olsun. Ben ilk doğumunda 5 ay boyunca hem sağdım, hem emzirdim. Sonra sağmayı bıraktım ve emzirmeye devam ettım. Sağmamın nedeni sütüm daha fazla olsun diye yaptım.

Yok biberon verme alışır
Yok emzik verme şöyle olur...bunlar hikaye
Herkes yaşadığını bilir. Hiç kendini strese sokma yoksa sütünde kesilir.

Sonuç ne olursa olsun bebek anne sütü alıyor mu alıyor!
Bir yandan da muhakak memeyi tutturmayı dene
Karanlık ortamda dene

Ve netten reklamsız olan anne karnındaki sesleri indir
Fön sesi indir
Bunlarla da dene
Sabret, Bir sekilde alacak . Kavrayamadıgı icin sinirleniyor ce almak istemiyor

İşte o benim. yeni doğan bebek diliyle memeyi iter mi itiyormuş bunu tecrübe ettim. Tutturamadım memeyi günlerce. Sağ tarafı tutturdum bu sefer solu tutmadı. Sonra biraz daha sakinleştirdim kendimi ve ten teması yapmaya başladım. her defasında memeyi teklif ettim. Çok zorlamadım bu döngüde devam ettim sonunda emmeye başladı. Malesef stres en büyük düşmanı yemi doğum yapmış annelerin
Ya hemşireyle veya becerebilen biriyle emiyoe çocuk
Büyük ihtimalle benim beceriksizliğim tamamen
Ama olmuyor
Gerçekten olmuyor
Artık oturup ağlıyoruz karşılıklı saatlerce
Hazır olan sütüm azalmasın diye emziremediğim için ağlamaktan kesilecek süt sonunda
Yine de her şeye rağmen her emzirme zamanı deniyorum
En son dayanamayıp biberona dönüyoruz

Canim baska bir emzirme danismani bulsan hem emzirip hem sutunu vermen gerekiyor tabi ac kalmasin valla ben de bazen zor tuttuyorum nedenini bir bilsem ilk basta guzel aliyordu simdi bir kere tutamayinca elelriyle fln itio aglamaya basliyor baya ugrasiyorum tutturmak icin cok zor kimisinin hemen emiyor tutuyor iste insallah senin de duzelir ogrenir

ben hiç emziremedim sütümde yoktu meme ucum yok zaten içe göçük olanlardan mama ile besledim gayette sağlıklı bir çocuğum var.
fazlada kasmayın kendinizi, emmiyorsa sağın verin olduğu kadar gerekirse mama takviyesi alır. önemli olan aç kalmaması ve sağlıklı gelişmesi.
Bence sütüm var çok şükür
Sağınca gayet geliyoe yani
Çocuk da biberonla içirdiğimde gayet keyifli oluyor
Çocuğun gözünü, keyfini resmen biberonla besleyince görebildim
O zamana kadar illa emeceksin dediğim için hep açtı çocuk
Ama sağıyorum diye gidecek korkusu verdiler bana
Şimdi ikimiz de gergin ve mutsuzuz
Süt olmasaydı daha rahat olurdum inan yokmzaten ne yapayım diye
Şimdi hemşireler olan sütüne yazık edeceksin dedikçe boğuluyorum resmej

Uyku arasinda deneyin tam ac degilken falan. Bi sinirlenince bidaha almiyo bazi bebekler. Gecici bi durum bu surekli deneyin zorlamadan. Ayrica sağ gitsin baktin olmuyosa. Ama duzenli sagmazsan sut gider. 2yada 3 saatte bir sagilmasi lazim. Elektrikli makina varsa super olur mesela

Bananda göğsünün siyah kısmının tamamını ağzına sokman lazım falan diyordu hemşire. Nasıl sokacam arkadaş çocuk doğmuş 2 kilı zaten mememin yarısı çocuğun kafası kadardı 🤭 ben kendi bildiğim yoldan ilerledim başta sadece tutabildiği kısmı tuttu sonra büyüdükçe alıştı. Kendini kasmamaya çalış. Sırt üstü uzan bebeğini göğsüne yatır memenin ucunu kendi bulup tutmaya çalışsın oda güzel bir yöntem

Canım önce sakin ol . herkes o yollardan grçiyo bende ikinci olmasına ragmen emzirmede çok zorlandım ,kızım tutamadı . hemşirede ilgilenmedı , zamanla ogrenıyo sık sık dene meme vermeyı , zor bılıyorum ama anca oyle ögrenir . aç kalmasın dıye uyku arasında biberon verebılırsın meme reddı olamamsı için . yanında bırısı varsa yardımcı olsun emzirme sırasında . emzirirken yastık koy altına yuksekte dursun daha rahat edersn . inşallah alışır bebegın . 😊
Her emzirme zamanı deniyorum zaten
Ya gerçekten sağmak hiç konforlu değil
Bence de keşke emse boşaltsa
Vup vup vup sürekli vakum sesi en sevdiğim ses değil
Ama çocuğun sesi kısıldı ağlamaktan
Annem, kayınvalidem, o, şu, bu filan herkes ni kenarından çekiltiriyor göğsümü
Şehirde görmeyen 2 3 kişi kaldı yani 😂
Ama benle tekken asla emmiyoe çocuk

Hayırlısı olsun öncelikle. Aynı yoldan ben de geçtim, önce sakin olun ve memeyi tutacağına inanın. Bazen hala benmki de meme başında tutmayası geliyor, meme başını yuvarlak koyu alanı bi kenarından çekiorum, böyle ince bir hatta dönüyor öyle tutmayı seviyor. Böyle balonun ucundan ses çıkarmak için çekeriz ya o hesap. Ben o ara biberonla da besledim, şırınga da verdim. En son EDS yaptı doktor, eve geldiğimizde ikiletmeden emzirebiliyordum artık.

Back