emziren ve emzirmiş olan anneler..

nurlucennet

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2015
602
396
23
36
Arkadaslar emzırırken dogum kontrol hapı kullanan oldu mu. Lohusalıktan cıkmak üzereyım. Ana saglıktakı ebe kırkın cıkınca dkp kullanabılecegımı söyledı ve bı kutu hap verdı kullansammı kullanmasammı bılemedım acıkcası.

Eşin korunsun
Korunmamayı hiç düşünme
Ama sen kullanma bence ben 1 senedir hamilelikle 2 seneye yakındır tek bir tane ağrı kesici dahi kullanmadım.
Bence riske hiç atma ilac sonucta.

Emzirirken kullanılabilen haplar var diye duymuştum ama tam olarak bilmiyorum. Her doğum kontrol hapı emzirirken kullanılmaz. Bir jinekoloğa görünüp bu dönem için en doğru doğum kontrol yöntemini seçmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Ebe dedıkı artık bişi dozu cok düşükmüş onun için kullanılabılınıomuş artık dedi gecen gıttıgı semınerde söylemiş doktrlar.

Emzirirken hormon alma bence emzirmeyi kesene kadar esin korunsun sutten bebege gececek sonucta.Spiral taktirabilirsin.

Ilk gebelıgımden sonra 18 ay reglı olmadım spreal taktıramıyorm da. Ikıncı çocukda olda sıkı korunmalıyım arkadaslar

ben emzirirken iğne oldum 1 aylıklardan 1 defaya mahsus olmak üzereydi ama lohusalağı durdurmak içindi yani..sürekli kullanımda zararı olabilir bencede eşiniz korunsun en sağlıklısı..

Ben bir sene emzirdim hem o dönem hem hamilelikte yaklaşık 2 yıl sadece minoset ağrı kesici kullanabildim o da çok beter olmuşsam. Benim Dr um hapı önermedi, en hafifi bile hormonları etkiliyor neticede diye. Ben spiral taktırdım üçüncü ayımda gayet de temiz bir yöntem

Bak benim de 7 aylık bebeğim var. 4 aylıkken spiral taktırdım regl beklemedik. Sütle her şey geçiyor bebeğinize hormon mu vereceksiniz?

Kadın doğum doktorum ilk 6 ay doğum kontrol hapı kullanamazsın demişti (bebek sadece anne sütüyle beslendiği için, oran az da olsa bebeğin tek beslendiği süt zaten)
6 aydan sonra ek gıdaya geçince hap kullanabilirsin demişti.

Ben de eşimle anlaşarak emzirmem bitene kadar kullanmadım.

dogum kontrol hapını şiddetle onermiyorlar.onun yerine ria çok uygun.neden ria düşünmüyorsunuz

İnsan emzirip emzirmediğini sorar
Sormadan vermişler içme
Parol dışında bişey kullanmadım ben gebelik ve emzirme sürecimde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…