Bebek Beslenmesi Emziren anneler yardım edin :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

maviolsun

İçimde kaynayan bir mahşer var.
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
591
526
kızım 74 günlük sadece anne sütüyle besleniyor... 3 gün önce ikinci ay aşısını oldu malum ağır bir aşı bir sol kol iki bacaktan olan aşı...ilk iki gün sorun yoktu gayet iyiydi emiyordu huysuz değildi biraz fazla uyuyordu o kadar...ikinci gün akşamında memeyi reddetmeye başladı ne zaman memeyi yaklaştırsam çığlık çığlığa ağladı oysaki memeye çok düşkündü 1 saat geçmeden emer memede uyurdu...ilk gün tam 8 saat aç kaldı ne sağ ne sol memeyi aldı zaten kaşık yada biberon kabul etmiyor..uyku arasında bile emmedi sonra zorla emzirmeye başladım direnerek sonra kendi haline bıraktım ve 3. günde artık 3 4 saat arayla ister emer oldu sağ sol farketmiyordu emiyordu, açıktığı için baya iştahla emiyordu...bugün kesinlikle sağ memeyi almaz oldu ...solu veriyorum emiyor sağa değiştiriyorum ağlıyor hemen solu veriyorum yine emdi..yatarak emzirdim sağı zorlada olsa emdi
biraz uzun oldu ama emziren anneler anlar halimden :KK43: bebeğimin mememi bırakmasından yada sağ mememden süt kesilip emmemesinden korkuyorum. ne yapmalıyım nasıl davranmalıyımvilk çocuğum tecrübesizim :KK43: böyle birşey yaşayan var mı ?

sağ memeyi verirken ..sol kolu mu aşılı belki aşılı yer sızlıyordur hala
evet sol kol aşılı ama ilk iki gün problem yapmadı emdi...bebekler çok çabuk alışkanlık yapıyor sağ memeden korkup daha emmemesinden korkuyorum bu yüzden nasıl davranacağımı o memeyi nasıl emzireceğimi bilmiyorum ki ... emmedikçe sütün geri çekilme ihtimali var sütü sağıyorum nereye kadar :KK43:

evet sol kol aşılı ama ilk iki gün problem yapmadı emdi...bebekler çok çabuk alışkanlık yapıyor sağ memeden korkup daha emmemesinden korkuyorum bu yüzden nasıl davranacağımı o memeyi nasıl emzireceğimi bilmiyorum ki ... emmedikçe sütün geri çekilme ihtimali var sağ sağ nereye kadar :KK43:
bizim tetanoz aşısı gibi düşün ilk gün sorun yok sonradan ağrı ve ateş yapıyor ya..bence sen bir doktoruna danış muhtemelen normal diyecektir :KK66:süt içinde pompan varsa onla sağ bir kaç gün :KK66:

Acaba durduğu pozısyonumu sevmıyor..yıne emdıgı pozısyonu degıstırmeden yanı bebeği dondurmeden dıger memeyı ver ağzına belki emer

Bebeğin pozisyonunu hiç değiştirmeden kendi kolunun altına koyup öyle emzir google dan bak çanta pozisyonu ile emzirme diye. Kıyaman ben o miniğe :emir_bebek:

EVET MAGICAT IN DEDIGI GIBI EMZIR BI SURE SONRA DUZELIR BU ARADA EMMEDIGI GÖGSU MUTLAKA SAG .HA BU ARADA BIDE BEBEKLER 3,5 VE 5,5 AYLIKKEN MEMEYI KISA SURE REDDEDERLER SAKIN MAMA VER .BEN MAGICATIN DEDIGI YÖNTEMLE YENDIM BU SORUNU.

Bebeğin pozisyonunu hiç değiştirmeden kendi kolunun altına koyup öyle emzir google dan bak çanta pozisyonu ile emzirme diye. Kıyaman ben o miniğe :emir_bebek:
baktım çanta pozisyonuna ben doğduğundan beri hep o şekilde emziriyoruşum kolu serbest kalıyor baskı uygulamıyorum :KK43:

EVET MAGICAT IN DEDIGI GIBI EMZIR BI SURE SONRA DUZELIR BU ARADA EMMEDIGI GÖGSU MUTLAKA SAG .HA BU ARADA BIDE BEBEKLER 3,5 VE 5,5 AYLIKKEN MEMEYI KISA SURE REDDEDERLER SAKIN MAMA VER .BEN MAGICATIN DEDIGI YÖNTEMLE YENDIM BU SORUNU.
anlatayım şöyle değil mi ? yüzü bana dönük gövdeside benim bir elim memede diğer elim onun kafasında ssırt destekli onun iki koluda serbest ayaklarıda koltuk aramda serbest ...yastığın üzerine koyuyorum rahat olsun diye birde

memeyi redetmeleri geçiyor ama dimi düzeliyor sonra :KK43:

Bebekler dönem dönem bunu yapıyor. Benim bebeğim de ayda bir yapardı perişan olurduk. Ama şunu keşfetmiştim çeşitli şekillerde örneğin ayakta ya da koltukta oturup emzirmeyi deniyordum elbet o anki keyfi birinden birini kabul ediyordu değişik geliyordu, ya da dikkatini çekecek bir oyuncakla oyalıyordum. Memeyi kesme, büyüme ataklarında ya da aşı doktor kontolü gibi huzursuzluk verildiği zamanlarda bir dönem yapıyorlar bunu.

tamam hanımlar anladım pozisyonu biliyorum ama yönü ters olacakmış uyanınca deneyeyim inşallah

Bizdede olmustu bu sorun hemende gecmedi iki ay falan surmustu mamaya gecmeye bile dusundum o zamanlar bende yatakda yada mindere yatirip emziriyordum sizde oyle deneyin bi

Bebekler dönem dönem bunu yapıyor. Benim bebeğim de ayda bir yapardı perişan olurduk. Ama şunu keşfetmiştim çeşitli şekillerde örneğin ayakta ya da koltukta oturup emzirmeyi deniyordum elbet o anki keyfi birinden birini kabul ediyordu değişik geliyordu, ya da dikkatini çekecek bir oyuncakla oyalıyordum. Memeyi kesme, büyüme ataklarında ya da aşı doktor kontolü gibi huzursuzluk verildiği zamanlarda bir dönem yapıyorlar bunu.
geçiyor ama değil mi uzun sürmüyor bu durum ? bugün ikinci gün inşallah bugün geçer bu huysuzluk

Bizdede olmustu bu sorun hemende gecmedi iki ay falan surmustu mamaya gecmeye bile dusundum o zamanlar bende yatakda yada mindere yatirip emziriyordum sizde oyle deneyin bi

minderde emziriyorum hep ama yok yani....yatakta da çok zor oluyor 1,5 ay sonra yolculuğa çıkacağız :KK43: :KK43: yatağa alışsın istemiyorum

Geçiyor siz sakin olun ki bebeğiniz de aradığı huzuru yeniden bulsun, siz ne kadar telaşlı olursanız ya da gergin üzgün, bebeğiniz de huzursuz olur çünkü aranızdaki bağ kopmadı. Benim bebeğimin bu hali en fazla 4 gün sürmüştü, ama ara ara dediğim yöntemlerle emdi. Zaten bu dönemde ne mama ne biberon hiç bişey almıyordu. Çok korkmuştum aç kalıca diye, ben korktukça çocuk daha da huzursuzlanmıştı. Sonraki dönemlerinde tecrübeli olduğumdan 1 günde geçirmiştik. İnşallah sizin de hemen geçer. Değişik şekillerde ortamlarda emzirme olayını deneyin mutlaka, rahat olsun pozisyonu. Benim kızım kucağıma dahi yatmıyordu o dönemde.

X