- 26 Ekim 2010
- 870
- 636
Bebeğin memeyi bırakmaz büyüme atağı geçiriyordur annesi. Sen stres yaptıkça da maalesef onada geçiyordur. Emzirirken sakin ol panik yapma strese girme. Birini emmez ise diğerini emer nasılsa. Sağ göğsunuçok şişkin hissedersen ve emmeyi reddederse makineyle sağ anne sütü saklama poşetine koy buzluğa at. Şimdi kaşıkla biberonla almasa bile 6. ayda nasılsa ek gıdalara geçeceksin en kötü kahvaltısına koyarsın. Emzirme pozisyonlarını değiştir hatta odayı bile değiştir gerekirse. Birde bebeğini kaygıyla kucağına alma sakın sen kendine inan omuzların gevşek olsun. Sen iyi hissedersen bebeğinde rahatlar. Sağ göğsünü uykuda yada banyo sonrası bebeğinin en keyifli olduğu anlarda vermeye çalış. Bebeklerin ara ara emmeyi reddetmesi çok normal. Eğer durum uzarsa bir emzirme hemşiresinden destek al. Ben ilk bebeğimde almadım benim bebeğimde yaklaşık iki aylıkken mememi reddetti cahilliğime geldi hiç yardım almadım. Sağarak beslemek zorunda kaldım. Benimki de anne sütünden başka bişey almıyordu 6. aya kadar sadece sağdım sonrasında emmeye başladı tekrar. İkinci bebeğimde daha bilinçliydim doğum yaptığım hastaneden taburcu olurken ilk bebeğimde yaşadıklarımı anlattım emzirme hemşiresi eğitim verdi ( gerçi ilkinde de vermişti ama benim taburcu olunca bir daha aramak aklıma gelmemişti) ve ne zaman istersem arayabileceğimi söyledi çok faydasını gördüm.