Bebek Beslenmesi Emziren anneler yardım edin :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bebeğin memeyi bırakmaz büyüme atağı geçiriyordur annesi. Sen stres yaptıkça da maalesef onada geçiyordur. Emzirirken sakin ol panik yapma strese girme. Birini emmez ise diğerini emer nasılsa. Sağ göğsunuçok şişkin hissedersen ve emmeyi reddederse makineyle sağ anne sütü saklama poşetine koy buzluğa at. Şimdi kaşıkla biberonla almasa bile 6. ayda nasılsa ek gıdalara geçeceksin en kötü kahvaltısına koyarsın. Emzirme pozisyonlarını değiştir hatta odayı bile değiştir gerekirse. Birde bebeğini kaygıyla kucağına alma sakın sen kendine inan omuzların gevşek olsun. Sen iyi hissedersen bebeğinde rahatlar. Sağ göğsünü uykuda yada banyo sonrası bebeğinin en keyifli olduğu anlarda vermeye çalış. Bebeklerin ara ara emmeyi reddetmesi çok normal. Eğer durum uzarsa bir emzirme hemşiresinden destek al. Ben ilk bebeğimde almadım benim bebeğimde yaklaşık iki aylıkken mememi reddetti cahilliğime geldi hiç yardım almadım. Sağarak beslemek zorunda kaldım. Benimki de anne sütünden başka bişey almıyordu 6. aya kadar sadece sağdım sonrasında emmeye başladı tekrar. İkinci bebeğimde daha bilinçliydim doğum yaptığım hastaneden taburcu olurken ilk bebeğimde yaşadıklarımı anlattım emzirme hemşiresi eğitim verdi ( gerçi ilkinde de vermişti ama benim taburcu olunca bir daha aramak aklıma gelmemişti) ve ne zaman istersem arayabileceğimi söyledi çok faydasını gördüm.

Geçiyor siz sakin olun ki bebeğiniz de aradığı huzuru yeniden bulsun, siz ne kadar telaşlı olursanız ya da gergin üzgün, bebeğiniz de huzursuz olur çünkü aranızdaki bağ kopmadı. Benim bebeğimin bu hali en fazla 4 gün sürmüştü, ama ara ara dediğim yöntemlerle emdi. Zaten bu dönemde ne mama ne biberon hiç bişey almıyordu. Çok korkmuştum aç kalıca diye, ben korktukça çocuk daha da huzursuzlanmıştı. Sonraki dönemlerinde tecrübeli olduğumdan 1 günde geçirmiştik. İnşallah sizin de hemen geçer. Değişik şekillerde ortamlarda emzirme olayını deneyin mutlaka, rahat olsun pozisyonu. Benim kızım kucağıma dahi yatmıyordu o dönemde.
anladım çoook haklısınız çok gergin ve stres halindeyim onun da bakışlarına dahi yansıyor ..çok dikkatli olup pozisyonları deneyeceğimmm..çok teşekkür ederim

Bebeğin memeyi bırakmaz büyüme atağı geçiriyordur annesi. Sen stres yaptıkça da maalesef onada geçiyordur. Emzirirken sakin ol panik yapma strese girme. Birini emmez ise diğerini emer nasılsa. Sağ göğsunuçok şişkin hissedersen ve emmeyi reddederse makineyle sağ anne sütü saklama poşetine koy buzluğa at. Şimdi kaşıkla biberonla almasa bile 6. ayda nasılsa ek gıdalara geçeceksin en kötü kahvaltısına koyarsın. Emzirme pozisyonlarını değiştir hatta odayı bile değiştir gerekirse. Birde bebeğini kaygıyla kucağına alma sakın sen kendine inan omuzların gevşek olsun. Sen iyi hissedersen bebeğinde rahatlar. Sağ göğsünü uykuda yada banyo sonrası bebeğinin en keyifli olduğu anlarda vermeye çalış. Bebeklerin ara ara emmeyi reddetmesi çok normal. Eğer durum uzarsa bir emzirme hemşiresinden destek al. Ben ilk bebeğimde almadım benim bebeğimde yaklaşık iki aylıkken mememi reddetti cahilliğime geldi hiç yardım almadım. Sağarak beslemek zorunda kaldım. Benimki de anne sütünden başka bişey almıyordu 6. aya kadar sadece sağdım sonrasında emmeye başladı tekrar. İkinci bebeğimde daha bilinçliydim doğum yaptığım hastaneden taburcu olurken ilk bebeğimde yaşadıklarımı anlattım emzirme hemşiresi eğitim verdi ( gerçi ilkinde de vermişti ama benim taburcu olunca bir daha aramak aklıma gelmemişti) ve ne zaman istersem arayabileceğimi söyledi çok faydasını gördüm.
gerginlik üst seviye stres korku hepsi yansıyor demekki kuzucğuma ...cevabın için çooook teşekkür ederim... eğer ki geçmezse hemşireye gideyim tabi denizlide böyle birşey varsa bilmiyorum ama bu konuyu...sağma makinem yok ama alayım mı ? dün elimle sağdım biraz ama sanırım çok gerekli

gerginlik üst seviye stres korku hepsi yansıyor demekki kuzucğuma ...cevabın için çooook teşekkür ederim... eğer ki geçmezse hemşireye gideyim tabi denizlide böyle birşey varsa bilmiyorum ama bu konuyu...sağma makinem yok ama alayım mı ? dün elimle sağdım biraz ama sanırım çok gerekli

Emzirme hemşiresi denizlide muhakkak vardır. Geçen cerrapaşadaydım orda da broşürlerini gördüm. Özel hastanelerde ve üni hastanelerinde oluyor. Ama sağlık ocağınızdaki ebe hemşire bile sizi yönlendirebilir artık her hastanede mevcut. Sağma makinesi en ucuzundan temin etmeye çalışın. Yada bir aylığına kiralana biliyor. denizlide var mı bilmiyorum ama madelanın internet sitesine bir bakın isterseniz. Hastane tipi aylık kiraya veriyorlar orada merkezleri yoksa bile kargolarlar. Yada doğum yaptığınız hastaneye danışın hastanede olmak zorunda en azından çok şişlik hissederseniz ara ara gidip sağarsınız. Çünkü emmez ve orda süt birikirse ateş falan yapar ve mastite çevirir. Ama sizinki geçici bir durum. İkinci el bir pompa temin edin olmadı elektirikli değilde elle sağılandan alırsınız onlarda bu gibi durumlarda çok iş görüyor. Sakın stres yapmayın. Mutlu anne=mutlu bebek bunu hiç aklınızdan çıkarmayın. Hep bardağın dolu tarafını görün tek göğüsle de bebeğinizi doyurursunuz merak etmeyin. Bunun çok örneği var iki arkadaşım bir göğüslerinde mastit olduğu için bebeklerini tek göğüsleri ile büyüttü üstelik mama da kullanmadılar. Siz hep olumlu düşünün etrafınızda size stres veren her şeyi ve herkesi uzaklaştırın. HA bide bebeğinizi çok kucağınıza alın inanın bana kucağınızda güveni hissetmesi her şeyden önemli.

Benim kızımda bi ara sol mememi reddetmişti sıcak suyun altında sağdım iyice mememi sonra verdim emdi...annem söylemişti hava sıcak uzun sürede almadıysa süt ekşimiştir demişti bana saçma gelmişti ama denedim ondan sonra emdi gerçekten...

İlk olarak hic moralini bozma ki sutun azalmasin. Bebegim dokuz aylik dokuz kere memeyi birakmak istemistir. İyice acıkmasini bekle oyle emzir. Gogsune cok az tatli birseyler sür. Bir iki gune normale doner bebegin.

X