• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emziren anneler sütüm azaldı..

Mmah80

Tevekkül...
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2018
102
54
98
29
Kocaeli Gebze
Merhaba hanımlar..
Açtığım bi konu da bebeğimin uyumadığından bahsetmiştim.. Cevaplarda sütüm azaldı dedim ama yorum alamadım.. Tekrar konu açıp sormak istedim.. Sütüm azaldı bebem 8. Aya yeni girdi
. Uykusuzluk yorgunluk ve stresten dolayı sanırım azaldı.. Ne yaparsam artar..

Humana tea diye bir çay var..çok işe yarıyor..birde bı yerde okumuştum bir damla bile geliyorsa emdikce artar diye..için rahat olsun.. ve su ic bol bol.

Emzirdikçe artar. Bir de bol. Bir de fırsat buldukça uyu ya da dinlen. Rezene çayı komposto falan da içebilirsin. Ama işin sırrı emzirmede. Emzirdikten hemen sonra 5 10 sağıp iyice uyarabilirsin. Hem sağdığını da kaşıkla içirirsin daha çok doyar.

Humana tea diye bir çay var..çok işe yarıyor..birde bı yerde okumuştum bir damla bile geliyorsa emdikce artar diye..için rahat olsun.. ve su ic bol bol.
İçiyorum suyu bol bol var sütüm ama az olduğunu gece göğüslerim çok ağırlaşıyordu artık öyle olmuyor.. Artık baya büyüdüğü için çok dolu olan göğsümü bitirmesi on dakika sürmüyordu.. O çayı denedim kokusundan midemin bulanmasıyla kaldım..

Emzirdikçe artar. Bir de bol. Bir de fırsat buldukça uyu ya da dinlen. Rezene çayı komposto falan da içebilirsin. Ama işin sırrı emzirmede. Emzirdikten hemen sonra 5 10 sağıp iyice uyarabilirsin. Hem sağdığını da kaşıkla içirirsin daha çok doyar.
Emziriyorum tabii seviyorum emzirmeyi sütümle çok doymuyor ama.. Ek gıda Kullanıyoruz çok şükür herşeyi yiyor maşallah reddetmiyor.. Sütümü sağına iyi olur mu gerçekten ay inşallah artar o zaman tşk ederim..

İçiyorum suyu bol bol var sütüm ama az olduğunu gece göğüslerim çok ağırlaşıyordu artık öyle olmuyor.. Artık baya büyüdüğü için çok dolu olan göğsümü bitirmesi on dakika sürmüyordu.. O çayı denedim kokusundan midemin bulanmasıyla kaldım..
Rezene çayı ile karıştırmadin dimi o kötü kokuyor çünkü ama bu "humana sthil tea " nin kokusu güzeldir...birde dere otu roka yeşillik ye bol bol..birde malt içecekler var ama onlar çok tatlı.. humana çayı kadar etkili gelmedi..

Sütünüzün azaldığını nasıl anladınız?
Ek gıda çok alıyor Da fazla emmiyor mu?
Süt yapan şey emzirmektir, bol bol emsin

Sütünüzün azaldığını nasıl anladınız?
Ek gıda çok alıyor Da fazla emmiyor mu?
Süt yapan şey emzirmektir, bol bol emsin
Emiyor.. Gece 3 saat uykumda bile dolmadığını hissettim göğsümün ağırlık olmuyor yani hiç sabaha kadar bi tanesini emzirirsem de..

Emiyor.. Gece 3 saat uykumda bile dolmadığını hissettim göğsümün ağırlık olmuyor yani hiç sabaha kadar bi tanesini emzirirsem de..
Memelerin dolması demek süt üretiminin azalması demek zaten
Dolu memede üretim azalır çünkü üretim devam ederse patlar meme :)
Yapılan en büyük hata memenin dolmasını beklemek
Memenin dolmasını beklemeyin
Ayrıca anladığım kadarıyla memeler terbiye olmuş sanırım, bu iyi bişey, akmayan şişmeyen meme, talebe göre süt oluyor demek bu.

Memelerin dolması demek süt üretiminin azalması demek zaten
Dolu memede üretim azalır çünkü üretim devam ederse patlar meme :)
Yapılan en büyük hata memenin dolmasını beklemek
Memenin dolmasını beklemeyin
Ayrıca anladığım kadarıyla memeler terbiye olmuş sanırım, bu iyi bişey, akmayan şişmeyen meme, talebe göre süt oluyor demek bu.
İlk defa duydum memeler terbiye olmuş.. Dolmasını beklemiyorum çünkü emzirmeyi seviyorum bebeğim de seviyor.. Tok olsa da tişört ün dışından memeye saldırıyor.. :) tşk ederim böyle olduğunu bilmiyordum..

Emzirmek 6 aydan sonra sutu filan arttirmiyor, ilk 6 ay acayip sutum vardi ama sonrasinda ne yaptiysam artmadi, 8. Ayda mama destegine baslamak zorunda kaldim su an 14.5 aylik ve mama destegi olmasa asla doyuramam onu sutumle. Cunku bebegin ihtiyaci artiyor ama annedeki sut miktari azalmasa bile artik ona yetmiyor. Bazen bir saat emzirdigimi, memeyi agzindan cektigim anda ciyak cigak agladigini ve mamayi verdiktrn sonra huzurla uyudugunu goruyorum.

Ha emzir sutun artar diyenlere de su yaniti vereyimc bebekler kucukken yapacaj baska isi olmadigi icin hep memede duruyor evet ama buyuduklerinde kucakta saatlerce emmek istemiyorlar, 5 dakikada emip kesfetmeye devam etmek istiyorlar.

Ek gida aliyorsa ek gidaya yonelebilirsin, ama benim cocugum gibi ek gidayi da reddeden bir cocuk ise formul mama kullanmani tavsiye ederim en azindan gunde 1-2 defa.

Biz 8. Ayda mama destegine basladik, ama cocugun mamayi kabul etmesi bile 4 ay surdu...

Emzirmek 6 aydan sonra sutu filan arttirmiyor, ilk 6 ay acayip sutum vardi ama sonrasinda ne yaptiysam artmadi, 8. Ayda mama destegine baslamak zorunda kaldim su an 14.5 aylik ve mama destegi olmasa asla doyuramam onu sutumle. Cunku bebegin ihtiyaci artiyor ama annedeki sut miktari azalmasa bile artik ona yetmiyor. Bazen bir saat emzirdigimi, memeyi agzindan cektigim anda ciyak cigak agladigini ve mamayi verdiktrn sonra huzurla uyudugunu goruyorum.

Ha emzir sutun artar diyenlere de su yaniti vereyimc bebekler kucukken yapacaj baska isi olmadigi icin hep memede duruyor evet ama buyuduklerinde kucakta saatlerce emmek istemiyorlar, 5 dakikada emip kesfetmeye devam etmek istiyorlar.

Ek gida aliyorsa ek gidaya yonelebilirsin, ama benim cocugum gibi ek gidayi da reddeden bir cocuk ise formul mama kullanmani tavsiye ederim en azindan gunde 1-2 defa.

Biz 8. Ayda mama destegine basladik, ama cocugun mamayi kabul etmesi bile 4 ay surdu...
Ben ilk aydan sonra başlamıştım mama vermeye.. Aynı zamanda emziriyordum da.. Günde iki kez veriyorum.. Ek gıda kullanıyoruz.. Çok şükür herşeyi yiyor şuan.. Ama evett 6. Aydan sonra ben de geceleri göğsümün dolu dolu olmadığını hissettiğim için sütüm azaldı diye düşündüm.. Ne yaptıysam aynı.. Çevredekiler büyüdü artık çok çabuk bitirir göğsünde ki sütü çerez gibi gelir ona diyorlar tamam doğrudur.. Ben emziriyorum da zaten seviyorum o da memeyi seviyor beni.. Ama önce ki gibi değil sütüm.. Ve tekrar söylüyorum ne denediysem aynı iki aydır..

Benim azalmıştı geçen ay. 5 aylıktı bebeğim. Solgar brewers yeast başladım. Tekrar arttı çok şükür. Bir de gece emzşrmek süt artışını etkiliyor, çünkü o hormon gece salınıyormuş.

Merhaba hanımlar..
Açtığım bi konu da bebeğimin uyumadığından bahsetmiştim.. Cevaplarda sütüm azaldı dedim ama yorum alamadım.. Tekrar konu açıp sormak istedim.. Sütüm azaldı bebem 8. Aya yeni girdi

dereotununda faydası var bırde tahin tatlım gunde 3 4 kaşık yıyorum ogunlere bolerek bırde smoohıe var tahın muz yulaf ezmesı çörekotu cevız süt rondodan gecır gunde 1 yada 2 bardak iç çok çok etkılı benmde şarıl şarıl degıl ama bunun faydasını goruyorum denemenı tavsıye ederım

kaybın olmaz kazancın olur 2.gunde falan faydasını gorurusun hergun yap artısı farkedersın kuzum

Merhaba hanımlar..
Ben şuan hamileyim henüz emzirme aşamasında değilim ama hamile kalabilme sürecinde de anladığım en önemli şey huzurlu olmak stresten arınmak bunu sutunuzun azalmasına en büyük neden olarak görüyorum uykusuzluk da cabası olmuş . Abimin eşi sütü biterdi bebekle birlikte uyurdu uyanirdi süt olmuş yani stresten arının bebeginizde etkileniyor rezene çayı anason çayı bunlar sizi de rahatlatır hem emzirdiginiz meleginizi de rahatlatır . Uykuyu ve gaz sorununuzu çözmeye de yardımcı olur inşallah dinlenmeye imkan bulabilseniz sutunuzun artacağını düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun

Back