Emziren anneler oruç tutabilir mi ? Bilgisi olanlar yazsin lütfen.

Çalışıyorum . Sütümü sahip veriyorum. İyi sevindim. Çok şükür yarın başlayayım inşallah oruca o zaman. Tskr ederim.
Heee sagiyosan o başka çünkü sagilandansa anneyi emen bebek daha çok süt urettiriyor emme refleksiyle.ama deneyin görün neler oluyor.ama sonra 1 ay tutmayı göze alabiliyosaniz bise diyemem:)

Dener bakarsin
Susuzluktan sut gelmeme ihtimali yuksek
Anca bir de su durum var,sut gelse bile kalitesi duser,bebegin senin bunyenden daha fazla vitamin ve mineral cekmek durumunda kalir bu da sagligini bozar
Çalışıyorum. Yediğim şeyler sınırlı zaten . Akşam tedarik etsem olur herhalde.

Benimde cocugum 16 aylik bugün oruc tutuyorum. InsAllah sütüm azalmas insAllah ben dayanabilirim. Benim cocugum 16 aylik evet ama her bebegin masallahi yok 6 aylikken her yemeyi yiyip süpürmüyor her bebek. O yüzden emziren anneler öyle sorular sorar cok normal.

Denerim bakarım. Da işte. Kesilirse diye korkarım. Çünkü kesilirse gelmez. Geri dönüşü yok.
Heee sagiyosan o başka çünkü sagilandansa anneyi emen bebek daha çok süt urettiriyor emme refleksiyle.ama deneyin görün neler oluyor.ama sonra 1 ay tutmayı göze alabiliyosaniz bise diyemem:)

Bende öyle yapabilirim.geçen sene de tutamadım. İşte bu nedenle. Ama gen mi yanlis yoldayım diye sormak istedim sizlere

Denerim bakarım. Da işte. Kesilirse diye korkarım. Çünkü kesilirse gelmez. Geri dönüşü yok.
Ya sen aslinda su durumda mufaf olabilirsin kisin kaza orucu tutarsin olmaz mi ben oyle yaptim ama sutum cok azdi benim iyice kesilir diye korktum(hos degdimi degmedi iki ay sonra adam birakti emmeyi)

Benimki de uç hftdir falan kusmeyi öğrendi.kusunce o kadar tatlı oluyor ki.a ma en fazla on saniye kusuyor
Benimki de kusuyor galiba. Sabah işe giderken ilk zamanlar babasina da bana da bakmiyordu. Bu bebişler hep aynı. Anca emince barışıyoruz bazen. Çok seviyorum emzirmeyi :)

Sizce ? Yani emziren kadın oruç tutabilir mi ? Mantıklı mı bu ?
Süt nerden geliyor,nasıl oluşuyor hiç düşündünüz mü ? İyi beslenmezseniz vücudunuz depolarından kullanır ve vitamin,mineral eksikliği yaşarsınız.Zararlarını hemen görmeseniz bile ileriki yıllarda görürsünüz.
19 aylık bebek artık yaşını doldurmuş,dişi çıkmış,katı gidaya geçmiş.Oruç tutmayı çok istiyorsanız ramazandan önce sütten kesseydiniz keşke.

Çalışıyorum. Yediğim şeyler sınırlı zaten . Akşam tedarik etsem olur herhalde.
Olur tabii
Cok klise olacak ama bol su ve vitamin mineral destegine ihtiyaciniz var. Hamurisi pide vs kesinlikle yemeyin. Kuru meyveler, bulgur ,zeytinyagi ,mevsim meyveleri sut kalitenizi artirir. Hayirli ramazanlar olsun

Not;benim oglan sekiz aylik ve %80 anne sutu aliyor bu nedenle cesaretim yok oruca

Ya sen aslinda su durumda mufaf olabilirsin kisin kaza orucu tutarsin olmaz mi ben oyle yaptim ama sutum cok azdi benim iyice kesilir diye korktum(hos degdimi degmedi iki ay sonra adam birakti emmeyi)

Zaten sagarak verdiğim için azaldı biraz. Eskisi gibi dolup taşmiyor sütlerim çok üzülüyorum. Gece falan yetmiyo artık. Su veriyorum çocuğuma.

19 ayda artık baya büyük yani. bence tutulabilir.
oğlum doğduktan sonra ilk orucum 7. ayına gelmişti sanırım. denedim ben. sütümde hiç değişme olmadı tuttum. ikincisinde ise yaklaşık 19 aylıktı azaldı baya ama tuttum yine de zaten çocuk herşeyi yiyordu. 20 aylıkta sütten kesmiştim zaten. tabi hep diyorum ideali 24 tür ama ben zorlanıyordum artık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…