Emziren anneler oruç tutabilir mi ? Bilgisi olanlar yazsin lütfen.

Sizce ? Yani emziren kadın oruç tutabilir mi ? Mantıklı mı bu ?
Süt nerden geliyor,nasıl oluşuyor hiç düşündünüz mü ? İyi beslenmezseniz vücudunuz depolarından kullanır ve vitamin,mineral eksikliği yaşarsınız.Zararlarını hemen görmeseniz bile ileriki yıllarda görürsünüz.
19 aylık bebek artık yaşını doldurmuş,dişi çıkmış,katı gidaya geçmiş.Oruç tutmayı çok istiyorsanız ramazandan önce sütten kesseydiniz keşke.

yok ya o kadar katı bakmayın. ben oruç tuttum sütümde hiç değişim olmadı. üstelik 7 aylıktı oğlum. ifatardan sahura bol bol su içtim. protein yedim, yeşillik tükettim sıkıntı olmaıd.

Benim bebegim 3.5 aylik malesef tutamiyorum. Gecen ay 200 gr almis cok üzüldüm ve mama takviyesinide red ediyor. Sizin bebik büyümüş bence tutun zira hic bir kaza orucu Ramazanda ki kadar keyif vermiyor.

tutamazsınız desem tutmayacak mısınız? böyle hassas konuları hiç tanımadığınız, dini inancını ya da bilgisini bilmediğiniz insanlara neden sorarsınız ki? diyanetin danışma hattı var arayın öğrenin. her kafadan bir ses çıkar şimdi.

o danışma hattı komedi gibi yaaa. dini konuya girmek istemiyorum ama misal promosyon haram. diyor ki ihtiyacın varsa al. yani haram ewt diyemiyor :D ben başka soru da sormuştum adakla ilgili pek aydınlatamadı. canlı kanlı dini birikmişi olana sordum sonra :D

Sizce ? Yani emziren kadın oruç tutabilir mi ? Mantıklı mı bu ?
Süt nerden geliyor,nasıl oluşuyor hiç düşündünüz mü ? İyi beslenmezseniz vücudunuz depolarından kullanır ve vitamin,mineral eksikliği yaşarsınız.Zararlarını hemen görmeseniz bile ileriki yıllarda görürsünüz.
19 aylık bebek artık yaşını doldurmuş,dişi çıkmış,katı gidaya geçmiş.Oruç tutmayı çok istiyorsanız ramazandan önce sütten kesseydiniz keşke.
Biliyorum tabi de. Kendimi borçlu hissetim Ramazan ayı dolayısı ile. Bebeğime karşı da süt borcum var. Oldukça emzirmem lazım. Ben burda bilenler varsa diye düşünerek danışmak istedim. Sonuçta tutanlarda varmış . Öğrenmiş oldum.

o danışma hattı komedi gibi yaaa. dini konuya girmek istemiyorum ama misal promosyon haram. diyor ki ihtiyacın varsa al. yani haram ewt diyemiyor :KK70: ben başka soru da sormuştum adakla ilgili pek aydınlatamadı. canlı kanlı dini birikmişi olana sordum sonra :KK70:

ben de pek tatmin edici bir yanıt almamıştım soruma ama geneli öyleymiş demek ki :oops:
o zaman dini bilgisinden emin olunan birine sorulmalı ya, yani burda konu açılıyor ya her ramazanda oruçla haramla vs ile ilgili, herkes kendince bişey söylüyor, e ne bileceksin belki işkembeden sallıyor karşındaki :işsiz:

tutamazsınız desem tutmayacak mısınız? böyle hassas konuları hiç tanımadığınız, dini inancını ya da bilgisini bilmediğiniz insanlara neden sorarsınız ki? diyanetin danışma hattı var arayın öğrenin. her kafadan bir ses çıkar şimdi.
Konu sahibi oruç tutmazsam gunah olurmu diye sormuyorki sutum kesilirmi diye soruyor.diyanet bu sorularadamı cevap veriyor yoksa?

ben de pek tatmin edici bir yanıt almamıştım soruma ama geneli öyleymiş demek ki :oops:
o zaman dini bilgisinden emin olunan birine sorulmalı ya, yani burda konu açılıyor ya her ramazanda oruçla haramla vs ile ilgili, herkes kendince bişey söylüyor, e ne bileceksin belki işkembeden sallıyor karşındaki :işsiz:

kesinlikle katılıyorum ;)

Biliyorum tabi de. Kendimi borçlu hissetim Ramazan ayı dolayısı ile. Bebeğime karşı da süt borcum var. Oldukça emzirmem lazım. Ben burda bilenler varsa diye düşünerek danışmak istedim. Sonuçta tutanlarda varmış . Öğrenmiş oldum.

bazı arkadaşlarım şöyle yaptı, önerdiler , ben de öyle yaptım,

emzirirken oruç tutmadım, ama sonrasında kaza edemem belki diye fitresini ödedim.
kısmet olursa kazalarını da yapmayı planlıyorum.
ama mesela bu yıl 2. numara geliyor, eskileri hala kaza edemedim.

ama Allah ömür sağlık verirse kaza ederim, ama çocuğun sütü kesilseydi çok üzülürdüm. deneyip görmek mantıklısı, ama vitamin desteği de şart, çünkü bir arkadaşınd dediği gibi bugün iyi dayanıyorum diye düşünüp sıkıntısını ileride çekebilirsin.

Gecen sene ramazanda kizim12 aylikti. Ilk iki gun denedim. Kizim o aralar birde su cicegi gecirdigi icin normalden daha sik emiyodu ve yemek yemiyodu. Doymadigini farkettim ve biraktim.
Siz de deneyin herkesin bunyesi bir olmaz. Sutunuzde eksilme olur cocuk icin sikinti oldugunu farkederseniz sonrasinda kazasini yaparsiniz. Gerci cocugunuz da baya buyukmus ama oyle pat diye de az emzirmek pek kolay olmuyi herkes icin

bazı arkadaşlarım şöyle yaptı, önerdiler , ben de öyle yaptım,

emzirirken oruç tutmadım, ama sonrasında kaza edemem belki diye fitresini ödedim.
kısmet olursa kazalarını da yapmayı planlıyorum.
ama mesela bu yıl 2. numara geliyor, eskileri hala kaza edemedim.

ama Allah ömür sağlık verirse kaza ederim, ama çocuğun sütü kesilseydi çok üzülürdüm. deneyip görmek mantıklısı, ama vitamin desteği de şart, çünkü bir arkadaşınd dediği gibi bugün iyi dayanıyorum diye düşünüp sıkıntısını ileride çekebilirsin.
O kazalar borç hanene yazılı biliyorsun dimi gohacım yani belki tutamam demek gibi lüksümüz yok ha ben bu mevzuları sallamıyorum desen diycem ama bu mevzulardan uzak değilsin anladığım kadarıyla

İlk 6 ay sadce anne süt ü aldığı için önerilmiyor dinde zorlama yoktur ... Ama sizin arık 19 aylık olmuş ek gida alıyor.... Gündüzleri ek gidayla idare edip bir kaç kere emzirerek gece de bol su sıvı alarak tutabilirsiniz .... Tabi yine en iyi kendinz bilirsiniz bedeninizi dayanabilecekseniz Tutun dayanamazsaniz gune gun kaza tutacaksiniz
işte sütü sağarak veriyorum. Eskisine göre baya azaldı. Geceleri yetmiyor bazen su verek zorunda kalıyorum. Daha da azalır ve kesilir diye korkuyorum.

Ya@bilgece adlı üye cevaplayabilir belki ben kaza tuttum ama sanırım sen cevaplardan tatmin olmadın@Kirmizilisiyahlikadin

öylede ben sordum artık. Sonuçta burda kimse illa tut demiyor ki. Deneyimini paylaşıyor. Ben bilgi edinmiş oluyorum. Gerisi bana kalıyor.
Dediğiniz aklıma gelmemişti bak :) siz söyleyince öğrenmiş oldum. arayıp oraya da bir sorayım. teşekkür ederim.

onu da doktora sormalı işte, yani senin benim ben tuttum kesilmedi sen de tut kesilmez bişey olmaz tut dememizle riske atılacak şey mi bu?
Haklisin.ben farkettim mesela suyu azalttığım an basım donmeye başlıyor.bu riski göze alamadım.vucudumu biliyorum.hamileligim zor geçtiği için vücudum toparlanamadı.

Ya@bilgece adlı üye cevaplayabilir belki ben kaza tuttum ama sanırım sen cevaplardan tatmin olmadın@Kirmizilisiyahlikadin
Kaza tutabilirim demiştim ben. gelmedi mi yazım acaba. Oldum canım sağolun hepiniz. Tutmayıp kaza tutmaya karar verdim. Şimdi yavrumun sütü kesilmesin. Ama işte içim rahat değil. Herkes oruçlu. Ben öyle. Ama tabi çevremde kınayan kimse yok. Çok şükür. Kendi tercihim. Teşekkür ederim.

Back
X