- 9 Ocak 2012
- 15.517
- 30.104
- 798
- Konu Sahibi Kirmizilisiyahlikadin
-
Sizce ? Yani emziren kadın oruç tutabilir mi ? Mantıklı mı bu ?
Süt nerden geliyor,nasıl oluşuyor hiç düşündünüz mü ? İyi beslenmezseniz vücudunuz depolarından kullanır ve vitamin,mineral eksikliği yaşarsınız.Zararlarını hemen görmeseniz bile ileriki yıllarda görürsünüz.
19 aylık bebek artık yaşını doldurmuş,dişi çıkmış,katı gidaya geçmiş.Oruç tutmayı çok istiyorsanız ramazandan önce sütten kesseydiniz keşke.
tutamazsınız desem tutmayacak mısınız? böyle hassas konuları hiç tanımadığınız, dini inancını ya da bilgisini bilmediğiniz insanlara neden sorarsınız ki? diyanetin danışma hattı var arayın öğrenin. her kafadan bir ses çıkar şimdi.
Biliyorum tabi de. Kendimi borçlu hissetim Ramazan ayı dolayısı ile. Bebeğime karşı da süt borcum var. Oldukça emzirmem lazım. Ben burda bilenler varsa diye düşünerek danışmak istedim. Sonuçta tutanlarda varmış . Öğrenmiş oldum.Sizce ? Yani emziren kadın oruç tutabilir mi ? Mantıklı mı bu ?
Süt nerden geliyor,nasıl oluşuyor hiç düşündünüz mü ? İyi beslenmezseniz vücudunuz depolarından kullanır ve vitamin,mineral eksikliği yaşarsınız.Zararlarını hemen görmeseniz bile ileriki yıllarda görürsünüz.
19 aylık bebek artık yaşını doldurmuş,dişi çıkmış,katı gidaya geçmiş.Oruç tutmayı çok istiyorsanız ramazandan önce sütten kesseydiniz keşke.
o danışma hattı komedi gibi yaaa. dini konuya girmek istemiyorum ama misal promosyon haram. diyor ki ihtiyacın varsa al. yani haram ewt diyemiyorben başka soru da sormuştum adakla ilgili pek aydınlatamadı. canlı kanlı dini birikmişi olana sordum sonra
Yok kesmem. İstemiyorum. Oldukça 2 yaşına kadar emzircem. Çok seviyorum emzirmeyi. :) Öyle emerken ki halleri , yavrumd iyorum . Aramızda bağ kuvvetleniyor sanki. Kaza ederim olmazsa .E kessen 2yasina daha var gerci ama
Konu sahibi oruç tutmazsam gunah olurmu diye sormuyorki sutum kesilirmi diye soruyor.diyanet bu sorularadamı cevap veriyor yoksa?tutamazsınız desem tutmayacak mısınız? böyle hassas konuları hiç tanımadığınız, dini inancını ya da bilgisini bilmediğiniz insanlara neden sorarsınız ki? diyanetin danışma hattı var arayın öğrenin. her kafadan bir ses çıkar şimdi.
ben de pek tatmin edici bir yanıt almamıştım soruma ama geneli öyleymiş demek ki
o zaman dini bilgisinden emin olunan birine sorulmalı ya, yani burda konu açılıyor ya her ramazanda oruçla haramla vs ile ilgili, herkes kendince bişey söylüyor, e ne bileceksin belki işkembeden sallıyor karşındaki
Biliyorum tabi de. Kendimi borçlu hissetim Ramazan ayı dolayısı ile. Bebeğime karşı da süt borcum var. Oldukça emzirmem lazım. Ben burda bilenler varsa diye düşünerek danışmak istedim. Sonuçta tutanlarda varmış . Öğrenmiş oldum.
O kazalar borç hanene yazılı biliyorsun dimi gohacım yani belki tutamam demek gibi lüksümüz yok ha ben bu mevzuları sallamıyorum desen diycem ama bu mevzulardan uzak değilsin anladığım kadarıylabazı arkadaşlarım şöyle yaptı, önerdiler , ben de öyle yaptım,
emzirirken oruç tutmadım, ama sonrasında kaza edemem belki diye fitresini ödedim.
kısmet olursa kazalarını da yapmayı planlıyorum.
ama mesela bu yıl 2. numara geliyor, eskileri hala kaza edemedim.
ama Allah ömür sağlık verirse kaza ederim, ama çocuğun sütü kesilseydi çok üzülürdüm. deneyip görmek mantıklısı, ama vitamin desteği de şart, çünkü bir arkadaşınd dediği gibi bugün iyi dayanıyorum diye düşünüp sıkıntısını ileride çekebilirsin.
Konu sahibi oruç tutmazsam gunah olurmu diye sormuyorki sutum kesilirmi diye soruyor.diyanet bu sorularadamı cevap veriyor yoksa?
işte sütü sağarak veriyorum. Eskisine göre baya azaldı. Geceleri yetmiyor bazen su verek zorunda kalıyorum. Daha da azalır ve kesilir diye korkuyorum.İlk 6 ay sadce anne süt ü aldığı için önerilmiyor dinde zorlama yoktur ... Ama sizin arık 19 aylık olmuş ek gida alıyor.... Gündüzleri ek gidayla idare edip bir kaç kere emzirerek gece de bol su sıvı alarak tutabilirsiniz .... Tabi yine en iyi kendinz bilirsiniz bedeninizi dayanabilecekseniz Tutun dayanamazsaniz gune gun kaza tutacaksiniz
öylede ben sordum artık. Sonuçta burda kimse illa tut demiyor ki. Deneyimini paylaşıyor. Ben bilgi edinmiş oluyorum. Gerisi bana kalıyor.tutamazsınız desem tutmayacak mısınız? böyle hassas konuları hiç tanımadığınız, dini inancını ya da bilgisini bilmediğiniz insanlara neden sorarsınız ki? diyanetin danışma hattı var arayın öğrenin. her kafadan bir ses çıkar şimdi.
Haklisin.ben farkettim mesela suyu azalttığım an basım donmeye başlıyor.bu riski göze alamadım.vucudumu biliyorum.hamileligim zor geçtiği için vücudum toparlanamadı.onu da doktora sormalı işte, yani senin benim ben tuttum kesilmedi sen de tut kesilmez bişey olmaz tut dememizle riske atılacak şey mi bu?
Kaza tutabilirim demiştim ben. gelmedi mi yazım acaba. Oldum canım sağolun hepiniz. Tutmayıp kaza tutmaya karar verdim. Şimdi yavrumun sütü kesilmesin. Ama işte içim rahat değil. Herkes oruçlu. Ben öyle. Ama tabi çevremde kınayan kimse yok. Çok şükür. Kendi tercihim. Teşekkür ederim.Ya@bilgece adlı üye cevaplayabilir belki ben kaza tuttum ama sanırım sen cevaplardan tatmin olmadın@Kirmizilisiyahlikadin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?