Emziren anneler nolur yardım edin :(

Bir kere once kafanizdaki dusunceleri degistirin yoksa hic bir yontem olmaz.sutum gelecek bebegim emecek diye telkin edin kendinizi buna inanin.bebeginizi sik sik oksayin sevin gunde 6 kere mama veriyorsaniz 5 kere mama verip 1 kere meme verin.mama yedigi her ogun siz sutunuzu sagin gelmiyor demeyin yone de sagin.zamanla mama ogunleri memeye doner .emzirme kampi ni arastirin internneten cok faydali gercekten

Emmiyor reddediyor diye vazgeçme her an her fırsatta ver. Sol göğsümden süt gelmiyor doymuyor diye de korkma gerekirse saatlerce o göğsünü emzir. Anne sütü emdikçe çoğalan birşey.

Goguslerim süt inmeden onceki haline döndü bu saatten sonra zor iner gibime geliyor süt.cok üzgünüm.tamamen benim hatam yuzunden bebegim anne sutu alamiycak.ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum artik
Ay daha neler ya? Tmm kötü bi psikoloji bu ama çabalarsan olur. Diyelim ki olmadı dünyanın sonu değil ya? Bunu sırtına yük olarak bindirme olmuyorsa olmuyordur almıyorsa almıyordur. Hassas dönemindesin iyi düşün iyi olsun

canım mama bvermen hata olmuş sadece tek göğüsle emzıren anneler var.mıdesı fındık kadar daha midesi doymayacak durumuda yok.bıberondan çok geldiği için malesef mamayı seçmiş bebek.sutunu gerı getrmeye ve emzırmeye zorla bebeğini.daha çok küçük.dere otu ve suyu mutlaka iç ve devam et.süt varken mama neyın nesı.bebek emdıkçe süt uretir meme.kusura bakma ama anneler çokda bilmiyor.onlaran kalsa yemeğin suyundan bıle vermemiz gerekıyor.

emzirmek den daha kolay bir bebek besleme yöntemi tanımıyorum ben.diğerleri çook zahmetli öncelikle kendi kendizie hiç lüzumu yokken sırf büyükler öyle dedi şöyle dedi böyle dedi diye mama verilmez.bugün anneniz der, yarın kv,öbürgün karşı komuş uzaaar gider...onun annesi sizsiniztıkayın kulaklarınızı etraftakilere.çıpına çırpına emzirmek için cebelleşmek nedir dibine kadar bilirim.bebğininz meme reddi yaşamayacak kadar küçük şuan emmemesi farklı nedenlerledir.

*bebeğinizde annesütü alerjisi olabilir sanırım bir yöntemi var belirlemenin bunu araşltırabilirsiniz
*süt kanalları geçici olarak (emzirmeyi ketiğini için) kapalıdır ve tekarar gelmesi için çabalamanız gerekiyordur
*veya illa sizin için demiyorum bunu genel olarak annenin sütü fazladır birden memeden boşanıp tazyikli birşekilde bebeğe geldiği için boğulma gigbi hissediyorlar ve daha memenin kokusunu alınca çıldırıcasına ağlayıp ememek için dediğiniz gibi morarıncaya kadar ağlayabiliyorlar.

Birde bu şekilde arada emzirirp arada emzirmezseniz memenin süt kanallarınız dengesi epey karışıyor süt salgılanıyor ama bebek tarafından emiilmediği veya sağılmadığı takdşrde mastite neden olur.onun acısı ağrısıda ölüm gibi bişrşey..dayanılmaz ağrılarınız vardır belkşde bu nedenle.Bol bol sıvı alın; su,şerbet, süt attırıcı bir çay vap steel tea veya türevleri onlardan içebilirsin, sık sık emzir ,herşeyi herkesi at kafandan gerekirse başından sadece ve sadece bebeğini emzir, tüm sabrını enerjini bunun için harca, bebeğin ağlayınsa birşekilde sakinleştir gazını çıkar yine emzir, göreceksin ki sen istikararlı olursan kısa sürece oda yeni düzeninize alışacaktır.

Bir yakınım bana bebek görmeye geldiğinde şöyle demişti.Lohusa bir kadının tek görevi amacı beslenmek ve bebeğini beslemektir..Kendini başka hiçbir sorumluluğun altına sokma demişti evdeki herkesin işiteceği şekilde :)))anlayan anladı anlamayan da cahilce hareketlerine devam etti ama ben naptım mastit de olsam sinir krizelri eşliğinde ağlama nöbetleri eşliğinde de olsa yapamıyorum beceremiyorum diyr yine de inadına emzirdim.çok kısa sürmedi benim tekrar düzen sağlamam ama nihayetinde çokca sabırla emekle başardım sende başarırısın, daha çok yeni annesin hormonların senden gelecek uyarıları bekliyor, vücudunun kontrolu büyük oranda senin elinde zaten...emek vermeden sabretmeden hiçbirşey olmaz .sık dişini dirayetli davran, istikrarlı bir şekilde amacına yönel,herne olursa olsun sen emzir göreceksin düzelecek..

Kolaylıklar diliyorum sana tüm kalbimle.

Şu anneler kaynanalar neden her şeye karışır anlamam! Kendileri mama mı vermiş acaba?
Siz sabırla memeyi vermeye devam edeceksiniz. Biberonla mama vermeyi de keseceksiniz.

Ufak bir ekleme de ayapmada yarar var.Emziricem diye birden bire şak diye mamayı kesmeyin bebek çok ufak uzun süre aç kalamaya dayanamaz,günde kaç kez mama veriyorsanız kademeli bir şekilde günbegün azaltın birden bire değil.Hiç ama vermemeyeyim sadece meme vereyim hatasına aman düşmeyin.Daha ömrünün ilk ayını doldurmamaış tazecik bebek terbiye edilmez.!! yola getirilmez !! yorumlarda yanlış yönlendirme gördüm yazmadan geçmeye içim elvermedi.

Mamayı kes acıktıkça mecbur emcek diğer göğsüne de alıştır altına emzirme yastığı olmasına gerek yok küçük yastık koy öyle dene farklı emzirme şekilleri var bak bi dene daha küçük alışır

Çok küçük emmesi gerek kims3nin ne dediğine bakma dr u dinle mama gerekliyse dahi dediği saatlerde ve dediği ölçüde ver
En önemlisi emzirirken kendine güven ya almazsa almıcak diye güvensiz tutarsan onlar hissediyo

kiyamam daha 1 aylik bile degil. tekrar memeye donebilirsen cok iyi olur. tabi ki ac da kalmamali. sik sik memeni ver. gece uykuda arandigi anda memeni ver. once meme sora mama.herseyden de oncelik ac kalmamali. deneyeceksin canim

valla biberonu emziği vs kes başka yolu var mı bilmiyorum. daha 1 aylık yazık. aç kalınca mecbur emer inşallah.

Biberon dan kolay çekiyor şimdi . 2 gün ugrasirsn. 3. Gün normale döner canım üzülme

Daha çok minnak Canım kaşıkla ver biberonu unutsun hatta hiç mama verme senin sütün yeter ne kadarcık midesi var

Doktorlar süt varsa ağlasa da dayanın acıkıp alacaktır diyor her zaman. Zor gelecek size, ama onum için yapmak zorundasınız. Hem

Daha çok erken süt hemen gitmez emzirmeye devam evin ikisini de.

Bu arada solu hic almasa da olur tek meme yeter.

Emzirme destek sistemi yazin internete inceleyin deneyebilirsiniz.

kesenmakasin dedigi gibi bende face grubunu önermek icin geldim. hic buralarda zaman kaybetme emzirme sanati grubuna üye ol ben ordan cok sey ogrendim. sayelerinde sadece anne sütü veriyorum.

bebeginiz gunde 30 gr aliyorsa mamaya gerek yok emzik surekli vermeyin bendede aynisi oldu ve 6 ayliktan sonra bidaha hic emmedi

Emmiyor reddediyor diye vazgeçme her an her fırsatta ver. Sol göğsümden süt gelmiyor doymuyor diye de korkma gerekirse saatlerce o göğsünü emzir. Anne sütü emdikçe çoğalan birşey.

Şu anneler kaynanalar neden her şeye karışır anlamam! Kendileri mama mı vermiş acaba?
Siz sabırla memeyi vermeye devam edeceksiniz. Biberonla mama vermeyi de keseceksiniz.

Arkadaşlar her birinizden Allah razi olsun.
Mesajlarinizi okudum ama anca geri dönüş yapabiliyorum kusuruma bakmayin..

Cok stresli bi 4 günün ardindan şükürler olsun bebeğime biberonu unutturup tekrar memeye alistirdim.sol göğsümü hala veremiyorum ama süt sagma makinesiyle sagiyorum.sag göğsümü verebiliyorum sadece.4 gun emmedigi icin ve üzüntüden stresten goguslerimden süt gelmiyordu artik.biberonu kestim mamayi kaşıkla verdim.agladi tabi baya,kasik hosuna gitmedi.memeyi de aglasa da sizlasa da zorladim.agzina sokup ayakta gezerek hoppalaya hoppalaya verdim.cok agladi tabi,icim gitti ama mecburdum.cok şükür amacima ulastim.baslarda sut gelmedigi icin agladi sinirlendi yine..ama emdikce süt tekrar indi.saatte bir emzirmeye baslayinca sag gogsum eskisi gibi oldu.sol gogsumde ise yine süt az maalesef emziremedigim için..asm ye gittim,tekrar tutturmak icin onlarda yardimci oldular sagolsunlar..tek memeyle bebeğim doyuyor mu bilmiyorum.kaka yapmiyor onceki gibi fazla.daha fazla uyanik kalıyor mesela.mama takviyesi yaptm yine bir kac defa.ama cay kasigiyla yaptim bu sefer..galiba bebegimin midesini genislettim.tek gogusle pek doymuyor gibi ama bilemiyorum kontrolde anlaşılacak.

Cok bunalima girmistim dikislerin acisi bi yandan,epiduralin belimde bıraktığı ağrı bi yandan, bebeğimizle birbirimize adapte surecimiz ve süt olayı derken baya yiprandim.hic basaramiycam sandim.ama Allahin izniyle güçlü olmam gerektigini de biliyorum.sukurler olsun artik anneyim,mecburum.desteginiz icin her birinize ayri ayri tesekkur ediyorum..

maşaallah başarmış olmana çok sevindim ama bak sana önceki msjımda yazdığım şeyi daha açıklayıcı söyleyecem.vermediğin meme süt kanallarında tıkanıklık yapıp iltahaba bile neden olabilir,bi tanıdığım bebeğini emzirmeye çalışırken tek memeden veriyordu ötekinin ucu acıyor diye ama verdiği memeden bile damla damla geliyordu göğsüne elledimki yer yer taşlaşmış bi ovmaya başladım göğsünü bastıra bastıra ,taşlaşan yerleri ezdim ve aniden süt bi metre öteye fışkırdı bebek lıkır lıkır emdi demem o ki vermediğin memeyi ovmayı unutma ki süt kanalların tıkanmasın.ondan da süt gelmesi için çabala ki bebeğe ileride yetebilsin

mamayi birden kesmeyin hergun 20cc azaltarak verin.tek gogusle emziren cok kisi var doyar

Sol göğsünü tutmama sebebi o duruşu sevmediği için olabilir. Biri bebişi tutsun sen sol göğsünü sağ göğsünü verir gibi tut. Zamanla alışacak bıraktırma. Azmine tebrikler.

Her gun sagiyorul canim,bebegime vermeye calisiyorum ama olmuyor cildiricam insallah basarabilirim.ovma konusu da aklimda bulunsun deniycem cok sagol
mamayi birden kesmeyin hergun 20cc azaltarak verin.tek gogusle emziren cok kisi var doyar
neyle vereyim mesela?kaşıkla versem yine birakmaz diymi memeyi?

Sol göğsünü tutmama sebebi o duruşu sevmediği için olabilir. Biri bebişi tutsun sen sol göğsünü sağ göğsünü verir gibi tut. Zamanla alışacak bıraktırma. Azmine tebrikler.
sagol canim.oyle de deniyorum olmuyor..insallah bunu da basarabilirim

bebeginiz ne kadarlikti . ilk bir ay 24 saatte toplam 3tl buyuklugunde kaka yapiyorsa doyuyor demektir.
28 günlük.gunde 2 defa falan kaka yapiyor.ama onceden daha cok yapardı

gybde kac defa yaptigu onemli degil 24 saatteki toplam miktari onemli 3tl ediyorsa doyuyordur. kasikla verebilirsiniz. ama hergun 20cc azaltin kademeli biraktirin. saatlerce emzirin süt olmamasi tamamen hurafe dogru emziren her saglikli bireyin sütü olur. kaşık dışında finger feeding yontemide olur netten izleyin yapilisini ama dedigim gibi mamayi kademeli azaltmalisiniz. bebeginizin dogum ve hastane cikis kilosu ve simdiki kilosunu ve günde kac öğün ve nekadar mama verdiginizi yazarmisiniz yardimci olayim

Dondugune cok sevindim. Mamayi cok yavas kesin. 3 gunde 30cc azaltabilirsiniz.
Kasikla verin. Kasik meme reddi yapmaz. biberon kullanmayin. Emzik veriyorsaniz onu da vermeyin. Diger memenizde sut devamliligi icin sagin. Pozisyon diger memeymis gibi de verebilirsiniz. Internetten emzirme pozisyonlarina bakabilirsiniz. Eger almazsa tek meme de yeter.
Artik yavas yavas yenidogan doneminden cikiyor. Artik doyma gostergesi kakadan cok cisli bezler. Anne sutu cok iyi sindirilir, Sadece anne sutu alan bebeler 10 gune kadar kaka yapmasa da normal sayilir . siz doyuyor mu doymuyor mu diye dusunmeden her istediginde emzirin, mamayi kademeli azaltin yeterli

Ben sağlık problemlerim sebebiyle oğlumu tek memeyle besliyorum 5 aydır masallah gelişimi gayet iyi

calismiyorsaniz bebeginiz hep sizleyse süt sagimi yapmayin bebek emdikce ihtiyaca göre üretilir sağım duzeni oturtmanizi onler

Ben sağlık problemlerim sebebiyle oğlumu tek memeyle besliyorum 5 aydır masallah gelişimi gayet iyi
arkadaslar maalesef memeye donduremedm daha 10 günü gecmistir biberon vermeyeli.uyku sersemi emiyor.veya birseye daldiginda.ama yine yaygarayi kopariyor elleriyle ittiriyor beni cok agliyor.ayaga kalkip hoppalaya hoppalaya gezdire gezdire emzirmeye calisiyorum.ama bi muddet sonra yoruyor.zaten bebegimde surekli itiyor.olmiycak galiba.umudumu iyice kaybetmeye basladim.kac gun oldu biberon ve mama vermeyeli.hala inat üstüne inat.demekki biberona alisan bebek memeye dönmüyor

aylarca biberonla beslenmis bebeklerde dahi dönüyorlar . zor ama siz kararli olursaniz donme ihtimali yüksek. facede emzirme sanati grubu var. kapalı grup. üye oldunuzmu?? cok yardici olurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…