Emziren anneler nolur yardım edin :(

Arkadaşlar Konuyu buraya acmak zorunda kaldim daha cabuk bi yanıt alabilmek icin..cok kotuyum lütfen yardimci olun..

28 eylulde dogum yaptım,ilk 3 gun bebegimi emziremedim.daha sonra asm de hemsirelerin yardimiyla göğsümü emzirebildim ve sutum indi.goguslerim de o kadar süt vardi ki,ve bebegim o kadar emme istekli bi bebekti ki..herşeyi ellerimle mahvettim adeta.sag göğsümü verebiliyordum ama sol göğsümü veremiyordum.tamamen benim tutusumdan,yani tutamayisimdan kaynakli oldu.ne kadar ugrassam da beceremedim.tek göğüs yeter diyip sag gogsumle devam ettim.daha sonra annemin baskısıyla gunde 2 kere mama vermeye başladım biberonla.hem sutumu aliyor hem biberonla mama emiyor diye seviniyordum.bu arada sol gogsumden de artik süt gelmemeye basladi.cunku emziremiyordum hic.

Derken bebegim memeyi reddetmeye basladi :KK43: uyku sersemi biraz emiyor ama uyanıkken cok ac olsa bile o memeyi almıyor.Allah askina yardım edin.cok agliyor memeye yaklasinca kiyameti kopariyor.basina böyle birsey gelen varmi?tekrar memeye alistirabilir miyim..ne yapmam gerekli.

Bu arada sol gogsumden cok az süt geliyor artik emziremedigim icin.tekrar cogalma ihtimali var midir?sut sagma makinesi cogaltmiyor.en azindan emdiremesem bile,tekrar ayni yogunlukta sutum olursa sagarak veririm diyorum.bebegime sol göğsümü emdiremeden cogaltmanin yolu yokmu

Sanırım benim bebeğim de 20 günlüktü emmeyi reddettiğinde. 2 gün ne gece ne gündüz emziremedim, kaşıkla mama verdim, baktım olacak gibi değil zorladım resmen, memeyi ağzına tıkmış bile olabilirim ama aldı çok şükür. 14 aylık şimdi, ben çekmesem meme ağzında gezecek:)) demem o ki sakın panik yapıp üzülmeyin, bıkmadan usanmadan her iki memeyi de deneyin. Eminim alacaktır Güle güle büyütün yavrunuzu inşallah..

Goguslerim süt inmeden onceki haline döndü bu saatten sonra zor iner gibime geliyor süt.cok üzgünüm.tamamen benim hatam yuzunden bebegim anne sutu alamiycak.ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum artik

Saçmalama lütfen, ilk bebeğin tecrübesizlik olur öyle. Sürekli emzir özellikle uykuluyken dene, emzirdikten sonra sol göğsündeki sütü sağ pompayla. Böylece süt akışı artabilir. Sadece anne sütü alan emme sorunu olmayan bebeklerde bile meme reddi yaşanabiliyor. Dünyanın sonu değil emzirememek.

Zararın neresinden dönersen kârdır.
Bu biberon mevzusu çok karışık bazı bebekler memeyle birlikte biberon alırken bazı bebekler de biberonla tanışır tanışmaz memeyi almak istemez artık.
Tecrübeyle sabittir. Ilk çocuğunda 3 gün sütüm gelmedi mama verdim alıştı benimde kolayıma geldi sonra dahada memeyi tutmadı.3.çocuğum da hem biberon hem meme alıyor. Bi süre vermeyin biberon tekrar memeye dönene kadar...

kaşıkla veriyordum mamayi.sonra biberonla vermeye basladim annemin zoruyla
Anneniz neden bu kadar zorladı ? Normalde mama verme diye baskı yaparlar sizde tam tersi olmuş.
Bende yaklaşık 6 ay önce doğum yaptım. Sol göğsümden daha çok emziririm ama sağdanda arada veriyorum. Sadece sol bize yetiyor ilerde ne olur bilmiyorum ama... Bi kaç kez sağıp biberonla vermek durumunda kaldım ama biberonu kesinlikle almadı. Göğüs ucum olmadığı için silikon uç kullanıyorum. Biberonun ucuna onu takınca aldı. Bebekler genelde alıştıgı düzenden gidiyor. Yavaş yavaş alıştıracaksınız..Sabırlı olun. Bu silikon ucu sizde deneyebilirsiniz. Belki biberon hissi verirse emebilir. Çok aç oldugunda değilde biraz karnı doyduktan sonra denerseniz o kadar ağlamaz belki.
Süt emzirdikçe artan bir şey. Üzülmeyin, daha çok kesilmesine sebep olursunuz.Bol bol su için. Birde siz annesiniz. Sizden iyi kimse bilemez. Kimseyi dinlemeyin, anneniz bile olsa.

Emzik biberon vermeyin. Biberonun akis hizina alisan bebe memeyi istemez. Anne memesine yakin vs kanmayin. Her biberonun meme reddi riski var.
Bebeniz cok kucuk doner. Biberonu kaldirin kasikla verin. Zor ama emmesini istiyorsaniz sart. Ciplak ten temasi yapin. Sizin ustunuz tamamen ciplak bebede de sadece bez olsun. Zorlamayin birakin kokunuzu alsin. Tomrisin emzirme notlarini googlelayin okuyun. Mamayi biranda kesmeyin. Bebisinizi ac birakmayin. Memeye dondukten sonra azar azar azaltin. Bu arada memelerinizi sagin sutunuz azalmasin

Doktorlar süt varsa ağlasa da dayanın acıkıp alacaktır diyor her zaman. Zor gelecek size, ama onum için yapmak zorundasınız. Hem

Daha çok erken süt hemen gitmez emzirmeye devam evin ikisini de.

Önce kesinlikle mamayı bırakacaksınız. Emzik biberon kullanmayacaksınız. Üstünüzü soyun bebegin de üstünde sadece bez kalacak şekild e göğsünüze yatirin usumemesi için ortu örtün arada memeyi teklif edin pozisyonlar değiştirin. Emmedigi memeyi önce sagin sonra emzirin. Biriken sürre sodyum fazla oluyormuş

Mesela bir duş alıp sütün akışkınlığını artırabilirsin. Elinle de hafif masaj yapıp bebek emerken de süt sağarken yapılan şekilde hafif elle bastırarak bebeğin ağzına sütün daha kolay gitmesini sağlayabilirsin. Çok aç olabileceği vakitte veya yeni mama verdiğiniz bir zaman değil orta bir zaman olsun. Bebek birkaç damla emdikçe onu teşvik etmiş olur bu.
Biberonu da tekrar bırakıp kaşıkla içirebilirsin. Hatta memede mama yöntemini deneyin. Emzirme takviye sistemi diye geçen ürün var bir inceleyin.
Siz elinizden geleni yapın. Sakin ve inanarak emzirin. Sizin sakinliğiniz bebeğinize yansır. (Siz yina olmayacak diye bakarsanız bebeğiniz bu enerjisi hemen emer)
Elinizden gelemi yaptığınız halde olmuyorsa anneliğin sadece emzirmekten ibaret olmadığını ve daha önemlisi çocukların duygusal ihtiyaçları olduğunu hatırlayın.

Goguslerim süt inmeden onceki haline döndü bu saatten sonra zor iner gibime geliyor süt.cok üzgünüm.tamamen benim hatam yuzunden bebegim anne sutu alamiycak.ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum artik
Bebeğine anne sütü veremediğin için intihar etmeyi düşünüyosun öyle mi? Gerçekten çok anlamlı bi hareket. Seni kaybedince bebeğinin yaşayacagı eksiklikler ne olacak peki? Lohusalıktan böyle düşündüğünü var sayıyorum. Sabret geçecek. Hepimiz yaşadık hemde en ağırlarını. Varsın sütü eksik olsun yeterki sen yanında ol. O sana muhtaç annesi, yıpratma kendini.

Lutfen yanlis yonlendirmeyin ufacik bebe ac birskin mama vermeyin eninde sonunda doner gibi seyler yazmayin. Bebe su anda sadece biberona alismis. Once onu dondurmeniz lazim. Ayrica memelerin mamadan haberi yok. Ne kadar talep varsa o kadar sut uretilir. Sik sik sagim yapin. Uzun sure degil sik olmasina dikkat edin. Sagdiklarinizi verin. Ustunu mama ile tamamlayin. Basta gelmese de sagdikca artar.

Benim bebeğim 4 aylık. Yoğun bakımda fototerapi aldı. 2 kere yatış yapıldı. Orada biberonla beslenme ve meme ucu yarası sebebiyle biberonla beslenmeye alıştı. Emzirmeye çalıştığımda memeyi tutamıyor , boğuluyor gibi hareketler yapıyor. Sağarak veriyorum. Süt sağma Makinesi arttırmıyor diye düşünmeyin hiç emmiyorsa bile sağın süt çıkmasa bile sağın. Makine de memeyi uyarıyor. Sağdıkça süt gelir. Azalsada artar merak etmeyin. Üretimi arttırmak için memeyi uyarmak ve üretilen sütü boşaltmak gerekir.

biberondan gelen tazyikli mamaya alıştığı için memeyi reddediyor.öncelikle yapmanız gereken gögüslerinize bastıra bastıra masaj yapıp süt kanallarını açmanız bunu duşta sıcak suda yapın göğsünüzden süt geldiğini göreceksiniz,gün içinde sürekli masaj yapın bol su için özellikle kuru kayısı erik üzüm incirden komposto yapın ve sadece emmesini istiyorsanız ne olursa olsun biberon vermeyin eğer memeyi hala reddederse kaşıkla verin ki şekeri düşmesin.eğer meme tutuşunuzdan kaynaklı ememiyorsa yatarak emzirmeyi deneyin

İstememekten çok şuan onun gaz sorunu vardır
Benim bebeğmde ilk ememedi saydım uzun süre göğüs ucunla takılan aparatla emzirdim
Yanlız siz mama da veriyorsunz kakA ve gaz olayına yoğunlaşın çünkü şu aralar iyice gaz sıkıntısı baş göstermiş gibi
Benim oğlum da etmiyordu sadece ben hastane filan gittiğimde uzun gelmezsem 1 2 sefer mama verildi ve mamadan sonra o gün kaka yapamazdı mesela zorlanirdi
Çok gazlı oluyorlar bakın emmek isteyp ememiyorsa gazından demişti bana ebe veya sürekli emmek istiyorsa da.
Siz bol bol gaz çıkarma işlemlerini yapın ayaklarını ileri geri yapın karnını onun uyanıkken yüz üstü yatırın kıpırdanma sırasında çıkıyor benim oğlum kıpkırmızı olurdu krizlere girerdi ayy aman yarabbim,,,
Bu arada göğsünüzden az da olsa geliyorsa satarak veya az az emzirmek iyi gelecektir
Rabbim yar ve yardımcınız olsun sağlıkla büyüsün ..

Canım daha yeni doğum yapmış sayılırsın iki memenide emzir merak etme sütün emzirdikce gelir göğüs uçların acıyorsa göğüs kalkanı kullan mamayı verme

Ben sezeryanla doğum yaptım sütüm 1hfta sonra ancak geldi mama verdim bu süreçte aynı zamanda emziriyordum biberona alışınca beni emmeyi reddetti Dr ile konuştum biberon verme doyduğu için seni emmiyor biberon kolayına geliyor dedi dediği gbide oldu 3gün sıkıntı çektim bebegim emmek istemedi ama mama vermeyince biberonu unuttu mecburen emmeye başladı şimdi 15aylık emzirmeye devam edyorum

Merhaba. Diğer yanıtları okuma imkanım olmadı bebişten dolayı. Muhtemelen bebeğin meme reddi yaşıyor. Daha yolun başındasın bebeği tekrar memeye alıştırabilir ve sütünü artırabilirsin.
Sütü artırmanın tek yolu emzirmek bunun için ten tene temas çok öneriliyor. Facebook da emzirme sanatı diye bir grup var. Gönüllü kişiler bu konuda sana yol gösterebilir. Emzirme danışmanları var.
Öncelikle sakin olup kendine ve bebeğine inanmalısın. Stres de seni kötü etkileyecektir.
Ben 65 günlük bir prematüre bebek annesiyim. Emzirmenin önemini bilmeden hastaneye emzik biberonla gitmiştim. Erken doğum nedeniyle 4 gün sütüm gelmedi. Sonra bu geup sayesinde sütünü sağıp verebildim bebeğime.
Grup davetle üye kabul ediyor. Detay istereen msj ile ulaşabilirsin.
Bebeğini sağlıkla büyüt arkadaşım ve inşallah mamayı çıkart aranızdan

kesenmakasin dedigi gibi bende face grubunu önermek icin geldim. hic buralarda zaman kaybetme emzirme sanati grubuna üye ol ben ordan cok sey ogrendim. sayelerinde sadece anne sütü veriyorum.

Bu kdr olumsuz düşünme lütfen. İntihar etmek ne demek. Lactamax kullanabilirsin sütünü bi hayli artırır. Bebeğine uyuduğu sırada ver göğsünü muhtemelen uyurken reddetmez. Hem illede emecek diye bi şartta yok. Ben ilk oğlumda prematüre olduğundan ememediği için uzunca süre sütümü sağıp verdim. Herşeyi denemiş uygulamış olabilirsin ama kaçırdığın bi nokta var (ki bu en önemlisi) bu kdr sıkıntı stres yapman sütünün gelmesini tamamen engelleyecek. Biraz pozitif olmaya çalış olur mu...

bebeginiz gunde 30 gr aliyorsa mamaya gerek yok emzik surekli vermeyin bendede aynisi oldu ve 6 ayliktan sonra bidaha hic emmedi

X