- 22 Haziran 2016
- 12.668
- 57.648
-
- Konu Sahibi CocoChanelmademoiselle
Sol meme ucumu bebeğim tutamadığı için ben de senin gibi bir tanesi yeter diyerek tek tarafli emzirdim ve 9 ay zor emdi .sonraki bebegimde ayni hatayi yapmadim .sirayla iki mememi de verdim .zor oldu ama zamanla alisti .cok çırpınıp kafasini ceviriyordu ,istemiyor sanıyordum . Meğer çocuğun gaz sıkıntısı varmış . Gazını çıkaramadığı için ağrıdan ememiyormuş çocuk . Güzelce rahatlattiktan sonra biraz da inatla iki mememe de alıştırdım. Çok acayip zordu benim için, özellikle sol meme ama alıştı ve ondan sonra herşey çok kolay oldu .yirmi sekiz ay emdi .bıraktırmasam daha da emecekti .
Iki memeni de ver bebeğine, zamanla süt artar ,bebek de alışır . Kolaylıklar diliyorum ,sağlıkla büyüt .
Sağlıcakla büyütün bebeğinizi..
Biberon verdiğinizden emmeyi reddediyor olabilir.
Bende aynı şeyden korktuğumdan mamayı ikizlerime çay kaşığı ile vermiştim. Biraz uzun sürüyordu ama emmeyi bırakmalarından iyidir diye düşündüm..
Birde öyle mi deneseniz acaba?
Umarım herşey gönlünüzce olur..
Memene verdigin mamadan birer parça tadını alacak kadar sür mamayi azalt mecburen doymak icin daha fazla emmek zorunda kalacak
“Tomrisin emzirme notları emzirme kampı” adında yazısı var okumanızı öneririm. Sürekli emzirirseniz sütünüz şu an çok az da olsa artar. Sağmakla uğraşmayın ve sadece emzirin sık sık. (Doymuyorsa doktorunuza da danışarak mama takviyesi yapabilirsiniz ilk zamanlar)
niye mama verdiniz?
ben sol göğsümle 2 sene emzirdim. sağı tutamamıştım ilkinde yara olmuştu kanamıştı vs. üstelik tek göğüsle 6 ay sadece emzirdim. siz emzirmeye devam edin doktor söylemediği sürecede mama vermeyin.
hepinize tesekkur ederim.ilk zamanlar kaşıkla veriyordum mamayi.sonra biberonla vermeye basladim annemin zoruyla.tek göğüsteki sütun zamanla yetmeyecegini düşünerek.şimdi kaşıkla da yemiyor mamayi kandirmayi denesem.sinirleniyor agliyor.napicami bilmiyorum.surekli agliyor memeye gelince çatlayacak nerdeyse kipkirmizi oluyor.en azindan sağ mememe tekrar nasil alistirabilirimBenimde bir gogsumu emmiyordu gogus koruyucu aldim eczaneden onun ucu plastik daha iyi tutuyordu surekli takmak temizlemek vs zor olsada bir hafta sonra o olmadan emmeye basladi bi onu deneyin isterseniz. Birde biberon onemli benim bebegim premature dogdugu icin dr sutun olsada destek olarak mama vereceksin dedi. Akis olarak ve yapisal olarak anne memesine benzeyen biberon aldim 1 ay kadar kullandik ama bebegim emmeyi hic birakmadi cok sukur. Biberonu bi arastirip degistirin isterseniz. Azaltarak bitirirsiniz insallah mamayi. Allah yardimciniz olsun
hepinize tesekkur ederim.ilk zamanlar kaşıkla veriyordum mamayi.sonra biberonla vermeye basladim annemin zoruyla.tek göğüsteki sütun zamanla yetmeyecegini düşünerek.şimdi kaşıkla da yemiyor mamayi kandirmayi denesem.sinirleniyor agliyor.napicami bilmiyorum.surekli agliyor memeye gelince çatlayacak nerdeyse kipkirmizi oluyor.en azindan sağ mememe tekrar nasil alistirabilirimaglamaktan helak oldum.biberon olarak ilk basta dr browns veriyordum.daha sonra avent aldim anne göğsüne yakin oldugu icin.aventi alinca birakti zaten beni
Biberon dan kolay çekiyor şimdi . 2 gün ugrasirsn. 3. Gün normale döner canım üzülmehepinize tesekkur ederim.ilk zamanlar kaşıkla veriyordum mamayi.sonra biberonla vermeye basladim annemin zoruyla.tek göğüsteki sütun zamanla yetmeyecegini düşünerek.şimdi kaşıkla da yemiyor mamayi kandirmayi denesem.sinirleniyor agliyor.napicami bilmiyorum.surekli agliyor memeye gelince çatlayacak nerdeyse kipkirmizi oluyor.en azindan sağ mememe tekrar nasil alistirabilirimaglamaktan helak oldum.biberon olarak ilk basta dr browns veriyordum.daha sonra avent aldim anne göğsüne yakin oldugu icin.aventi alinca birakti zaten beni
Inatla emzirmeye devam et ,iki memeni de ver .şuan daha çok küçük, alışamadığı için böyle yapıyor . Ben ayakta emziriyordum çoğunlukla ,bir de yatarak .farklı pozisyonlar dene ,nasıl rahat ediyosa öyle emzir .hepinize tesekkur ederim.ilk zamanlar kaşıkla veriyordum mamayi.sonra biberonla vermeye basladim annemin zoruyla.tek göğüsteki sütun zamanla yetmeyecegini düşünerek.şimdi kaşıkla da yemiyor mamayi kandirmayi denesem.sinirleniyor agliyor.napicami bilmiyorum.surekli agliyor memeye gelince çatlayacak nerdeyse kipkirmizi oluyor.en azindan sağ mememe tekrar nasil alistirabilirimaglamaktan helak oldum.biberon olarak ilk basta dr browns veriyordum.daha sonra avent aldim anne göğsüne yakin oldugu icin.aventi alinca birakti zaten beni
Avent i bırakhepinize tesekkur ederim.ilk zamanlar kaşıkla veriyordum mamayi.sonra biberonla vermeye basladim annemin zoruyla.tek göğüsteki sütun zamanla yetmeyecegini düşünerek.şimdi kaşıkla da yemiyor mamayi kandirmayi denesem.sinirleniyor agliyor.napicami bilmiyorum.surekli agliyor memeye gelince çatlayacak nerdeyse kipkirmizi oluyor.en azindan sağ mememe tekrar nasil alistirabilirimaglamaktan helak oldum.biberon olarak ilk basta dr browns veriyordum.daha sonra avent aldim anne göğsüne yakin oldugu icin.aventi alinca birakti zaten beni