Emziren anneler nolur yardım edin :(

CocoChanelmademoiselle

Bi kızı bi oğlu varmış 👩‍👧‍👦🥰🙏🏻
Pro Üye
Anneler Kulübü
22 Haziran 2016
12.668
57.648
Arkadaşlar Konuyu buraya acmak zorunda kaldim daha cabuk bi yanıt alabilmek icin..cok kotuyum lütfen yardimci olun..

28 eylulde dogum yaptım,ilk 3 gun bebegimi emziremedim.daha sonra asm de hemsirelerin yardimiyla göğsümü emzirebildim ve sutum indi.goguslerim de o kadar süt vardi ki,ve bebegim o kadar emme istekli bi bebekti ki..herşeyi ellerimle mahvettim adeta.sag göğsümü verebiliyordum ama sol göğsümü veremiyordum.tamamen benim tutusumdan,yani tutamayisimdan kaynakli oldu.ne kadar ugrassam da beceremedim.tek göğüs yeter diyip sag gogsumle devam ettim.daha sonra annemin baskısıyla gunde 2 kere mama vermeye başladım biberonla.hem sutumu aliyor hem biberonla mama emiyor diye seviniyordum.bu arada sol gogsumden de artik süt gelmemeye basladi.cunku emziremiyordum hic.

Derken bebegim memeyi reddetmeye basladi uyku sersemi biraz emiyor ama uyanıkken cok ac olsa bile o memeyi almıyor.Allah askina yardım edin.cok agliyor memeye yaklasinca kiyameti kopariyor.basina böyle birsey gelen varmi?tekrar memeye alistirabilir miyim..ne yapmam gerekli.

Bu arada sol gogsumden cok az süt geliyor artik emziremedigim icin.tekrar cogalma ihtimali var midir?sut sagma makinesi cogaltmiyor.en azindan emdiremesem bile,tekrar ayni yogunlukta sutum olursa sagarak veririm diyorum.bebegime sol göğsümü emdiremeden cogaltmanin yolu yokmu

Sol meme ucumu bebeğim tutamadığı için ben de senin gibi bir tanesi yeter diyerek tek tarafli emzirdim ve 9 ay zor emdi .sonraki bebegimde ayni hatayi yapmadim .sirayla iki mememi de verdim .zor oldu ama zamanla alisti .cok çırpınıp kafasini ceviriyordu ,istemiyor sanıyordum . Meğer çocuğun gaz sıkıntısı varmış . Gazını çıkaramadığı için ağrıdan ememiyormuş çocuk . Güzelce rahatlattiktan sonra biraz da inatla iki mememe de alıştırdım. Çok acayip zordu benim için, özellikle sol meme ama alıştı ve ondan sonra herşey çok kolay oldu .yirmi sekiz ay emdi .bıraktırmasam daha da emecekti .

Iki memeni de ver bebeğine, zamanla süt artar ,bebek de alışır . Kolaylıklar diliyorum ,sağlıkla büyüt .

Sağlıcakla büyütün bebeğinizi..
Biberon verdiğinizden emmeyi reddediyor olabilir.
Bende aynı şeyden korktuğumdan mamayı ikizlerime çay kaşığı ile vermiştim. Biraz uzun sürüyordu ama emmeyi bırakmalarından iyidir diye düşündüm..
Birde öyle mi deneseniz acaba?
Umarım herşey gönlünüzce olur..

Benimde bir gogsumu emmiyordu gogus koruyucu aldim eczaneden onun ucu plastik daha iyi tutuyordu surekli takmak temizlemek vs zor olsada bir hafta sonra o olmadan emmeye basladi bi onu deneyin isterseniz. Birde biberon onemli benim bebegim premature dogdugu icin dr sutun olsada destek olarak mama vereceksin dedi. Akis olarak ve yapisal olarak anne memesine benzeyen biberon aldim 1 ay kadar kullandik ama bebegim emmeyi hic birakmadi cok sukur. Biberonu bi arastirip degistirin isterseniz. Azaltarak bitirirsiniz insallah mamayi. Allah yardimciniz olsun

Mama verdikçe sutun azalacak önce bunu bilmeni isterim. İkincisi benimde bir meme nane en basından beri, ve senin gibi memede delirmeye baslamıstı yuruyerek emzırdım karanlık odada emzırdım 3 ay bu kavga dovus devam etti ve gectı. Cok uykusu da olabilir onada dikkat et. Damla var bitkisel arastır onu kullan sut için. 10 aylık suanda sadece emzırdım ben

Memene verdigin mamadan birer parça tadını alacak kadar sür mamayi azalt mecburen doymak icin daha fazla emmek zorunda kalacak

hepinize tesekkur ederim.ilk zamanlar kaşıkla veriyordum mamayi.sonra biberonla vermeye basladim annemin zoruyla.tek göğüsteki sütun zamanla yetmeyecegini düşünerek.şimdi kaşıkla da yemiyor mamayi kandirmayi denesem.sinirleniyor agliyor.napicami bilmiyorum.surekli agliyor memeye gelince çatlayacak nerdeyse kipkirmizi oluyor.en azindan sağ mememe tekrar nasil alistirabilirim aglamaktan helak oldum.biberon olarak ilk basta dr browns veriyordum.daha sonra avent aldim anne göğsüne yakin oldugu icin.aventi alinca birakti zaten beni

kiyamam daha 1 aylik bile degil. tekrar memeye donebilirsen cok iyi olur. tabi ki ac da kalmamali. sik sik memeni ver. gece uykuda arandigi anda memeni ver. once meme sora mama.herseyden de oncelik ac kalmamali. deneyeceksin canim

Onun dısında emzırdıgınde bir sekilde, sutunu sagma yı dene makine ile. 10 dk sag 5 dk sonra tekrar sag. Bu sekilde sutun cogalır
Sadece sagmak ile devam edemezsin muhtemelen yani, ve alerjisi olabilir aklında olsun gazın yani sıra

valla biberonu emziği vs kes başka yolu var mı bilmiyorum. daha 1 aylık yazık. aç kalınca mecbur emer inşallah.

Daha çok küçük unutur hemen , sağ ve sol olarak hergün ısrarla ver canım düzelir . Göğsüne süt de iner , ekstra pompa yardımı ile uyarı da yapabilirsin . Sütun varken mama vermen de çok yanlış bişey . Yapay vitamin aldı boşu boşuna çocuk

Biberon dan kolay çekiyor şimdi . 2 gün ugrasirsn. 3. Gün normale döner canım üzülme

Inatla emzirmeye devam et ,iki memeni de ver .şuan daha çok küçük, alışamadığı için böyle yapıyor . Ben ayakta emziriyordum çoğunlukla ,bir de yatarak .farklı pozisyonlar dene ,nasıl rahat ediyosa öyle emzir .

Farkli pozisyonlar dene yatarak olabilir daha rahat emiyolar kucaga gore. Birde emzirmeden mamayi verme once emsin doymazsa verirsin mutlaka emzir ama iki gogsunu de ver doymazsa mamaya devam edersin. Zaten emzirdikce sutun de artar mamayi azaltarak birakirsin insallah. Yari uykuluyken teklif edebilirsin memenin kokusunu alinca direk emme moduna geciyolar boylelikle emmeye alisir biraz sutun de cogalir.

Bende Doğumdan sonra 1. 1,5 ay tek göğsümle emzirdim. Çok acıyordu ağlaya ağlaya emziriyordum yara oldu en son sağdım hep . Her emzirmede birini verip diğerini sağdım saat başı.
Süt sağma makinesiyle yapışık ikiz olmuştum artık. Gece bile sağıyordum. Siz tek göğsü emzirip diğerini sağmamakla hata etmişsiniz. Emzirmesinde azalır zaten bir de sağmazsanız daha da azalır. Biberonla sağdığım sütü veriyordum bir ara 2 aylıkken falan memeyi reddeder gibi oldu. Biberona alıştı çünkü. Bende o sütleri buzluğa attım biberonla hiç vermedim o şekilde enmeye devam etti. Yine emer üzülmeyin. Ama biberonu kesin ve çocuk doktoruna mutlaka danışın

Avent i bırak
Ondan mama daha kolay geliyor
Browns çekmedikçe gelmiyor o zaman memeyi de alır
Ben emdikçe süt çoğalacak diye sürekli emzirdim bebeğimi
Şimdi 5 aylık olacak sürekli kucak istiyor
Üstelik mamayı da bırakamadık doymuyor çocuk
Gece gündüz kucakta
Ağrımayan yerim yok
Uykusuzluk ve yorgunluktan anam ağlıyor
İlk zamanlar sürekli emzir çoğalacak süt diyenler şimdi niye böyle alıştırdın diyor annemde dahil
Her iki göğsü de 15 er dkk emzirip bıraktırmak en mantıklısı
Sonra mama verirsin brownsla

Goguslerim süt inmeden onceki haline döndü bu saatten sonra zor iner gibime geliyor süt.cok üzgünüm.tamamen benim hatam yuzunden bebegim anne sutu alamiycak.ciddi ciddi intihar etmeyi düşünüyorum artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…