Emrivakiye gelemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1s3m
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1s3m

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2017
2.964
2.071
53
34
İyi geceler olsun herkese. Öncelikle konumu okuyup yorum yapacak olanlara teşekkür ediyorum.İşin içinden çıkamıyorum çünkü.

Sorun halamın emrivakileri.Bunları iyi niyetle yaptığını iyi biliyorum tamam,ama artık bunalıp daha da psikolojik bunalıma sürüklüyor beni emir vermeleri.

Sürekli babamı aramam konusunda emir veriyor,akıl veriyor...Babama benim evlilik hayatımda mutsuz olduğumu söylüyor(Aslı yok).Bana da babamın sürekli beni sorduğunu ağladığını söylüyor(babamla konuştuğumda yok öyle birşey halanın uydurması diyor).

Yani sürekli senaryolar uydurup bizi ısındırmaya çalışıyor ama olmuyor daha da kopuyorum gerçegi öğrenince.
Bu görüşmememin de altında yatan sebebe gelecek olursak eger;

Şuan 26 yaşında,4 yıllık evli bir asker eşiyim.Eşimin tayin yeri sebebiyle memleketimden uzak bir yerdeyiz ve Babannem,dedem,halamla birlikte yaşayıp büyüdüğüm evden gelin çıktım 22 yaşında.Çünkü annem babam kaçarak evlenmiş üniversite döneminde ve haliyle babam okulu yarım bırakmış,babaannemlerle yaşamışlar, zar zor annem bana hamile kalabilmiş.

Dogumdan sonra işler bitince birbirlerinden soğuyup boşanmaya karar vermişler ben 1.5 yaşındayken.Ve ikisi de bekar hayatlarına devam edip beni Babannem büyütmüş,tüm maddi sorumluluğumu da halam ve dedem üstlenmiş.Tabi bu arada babamın askere gitmesi,sevgilileriyle gezmesi tozması,içlerinden bir tanesinin de başını belaya sokarak hapise girmesi olayına da şahit oldum babamın.Yine de kıyamadım.

Neyseki en sonunda evlendi yaklaşık 14 yıl kadar önce.Ne evine gidip rahatsızlık verdim ne bir saygısızlık ettim onlara karşı ama babam bu 14 yılda iyice ilgisiz sorumsuz oldu.Eskiden yeğeni gibi ilgilenirken tamamen unuttu beni,eşinin oğluna olan ilgisi,sevgisi derken ben de zamanla soğudum babamdan.

En sonunda Allah'ıma şükür hayırlı bir eş nasip oldu ve evlendim.Babam aramadıkça halam ara diyerek sürekli zorladı hep ben aradım,aradıkça azarladı,kırdı,paramparça oldu kalbim.

Ben de o arada çok şeyler yaşadım aramadığı Zaman'lar,düşüklerim oldu,kürtaj,eşimin varikosel ameliyatı,eşimin zamansız nöbetleri,uzun görevleri...Şükür olsun atlatabildik.Bu Zaman'larda sadece yanımda babannem,dedem,halam oldu.Allah onlardan razı olsun.

En sonunda yine memlekete gittiğimizde eşimle, babama da uğradık eşinin dolduruşuyla çok da güzel konuşurken birden tartışma açtılar,yazık eşim ses çıkarmadı hiç.Babamın eşi,ben eşim seyirdeyken memlekete geldiğim de gece barlara gidip babama beni arabayla aldırıp eve bıraktırdığımı söyledi eşimin yanında ve babam da doğruymuş gibi sessiz kaldı ki ömründe öyle bara giden bir kız olmadım.İşin aslı; bir önceki gelişimde 2 kız arkadaşımla akşam 6 7 arası bir kafede oturmuştuk ve babamla 7 de konuşup buluşup gece 11 E kadar tartışmıştık bürosunda.Meger babam benimle görüştüğünü eşine söylememiş ve 11 de Eve bıraktım gel beni aldırdı ve eve bıraktım demiş.Bunları gördükten sonra iyice soğudum ve artık korkar oldum onlardan.

Sinirle,üzüntüyle karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın.Haklı mıyım haksız mıyım bilmiyorum.En azından şimdi kurduğum yuvamı bozmalarını istemiyorum.Hiçbir zararım da yok onlara ama eşi tarafından kuma gibi görülüyorum sanki.Şimdi yine babannemlerdeyim ama babamla görüştüğümde ne kazandığım sınavıma hayırlı olsun dendi ne hamileligime...Benim de açıkçası içimden gelmiyor aramak.

Halan iyi niyetli aranizi duzeltmenin derdinde. Ama ters tepiyorsa, bu durum seni uzuyorsa yapacak bir sey kalmiyor.

Sizin haksız olduğunuz bir nokta yok . Ailemizi seçemiyoruz. Halanız sizi büyüttüğünden sanırım onu kırmak istemiyorsunuz yoksa eminim kü öyle bir babayı aramazdınız. Eşinizi Allah size bağışlasın hayatınız boyunca inşallah yanınızda olur . Artık senin ailen o boşverin takmayın siz. Halanıza da güzel ve kesin bir dille artık bu konuyu kapatmasını ve kararlarınıza karışmamasını söyleyin . Artık neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edebildiğünizi söyleyin . Umarım hallolur ve üstelemez artık. Sıkmayın canınızı

Halan iyi niyetli aranizi duzeltmenin derdinde. Ama ters tepiyorsa, bu durum seni uzuyorsa yapacak bir sey kalmiyor.
Ara düzeltme de degil de sen ara diyor o Naparsa yapsın.O utansın diyor ama ben sanmıyorum hiç.

Başkalarının demesiyle aramayın içinizden ne geliyorsa onu yapın
Diğer kadinida onemsemeyin konuşsun dursun zaten gorusmuyormussunuz hic umursamayan onlar çoktan haklarını kaybetmişler

Mutlu bi evliliginiz varmış kimseyi karıştırmayın eşinizle mutlu olmaya bakın bebenizede hayırlı olsun Allah anali babalı büyütmeyi nasip eylesin inşallah

Malesef seçemiyoruz ailemizi.Onlar Nasıl yuva kurup beni yok saydılarsa ben de onları anne baba gibi göremiyorum o ilgiyi bulamadığım için ve haliyle kendi yuvama 4 elle sarılıyorum bir zarar gelmesin diye.Çok kez söyledim halama ama her fırsatta diretiyor denetliyor arayasıya kadar.

Teşekkür ederim.Amin inşallah analı babalı büyütmek,kucagıma almak nasip olur.Kendi eksikliklerimi onda tamamlayabilirim.

Sizi o büyüttüya kızı gibi görüp belki lafını dinlettirmeye çalışıyodur söz hakkı sahibü olmaya hayatınızda. Bazı insanlarda değer gördüğünü anlamak için bu yolu seçiyor illa birşeylere karışcaklar dediklerini yaptıracaklar:) he diyin yapmayın boşverin

Cok guzel bir sekilde basarmissin canim ama takdir bekleme insanlar onu yapmak degil acik arama pesinde oluyor.

Halan zamaninda sana iyilik etmis olabilir normal gorevini yap mesafe koy sana daha iyi gelicekse boyle devam et.

Mutlulugun daim olsun.Sen zaten basarmissin takdire ihtiyacin yok bence keyfini sur.

Bebeğini sağlıcakla al kucağına inşallah
Sınavın içinde tebrikler ❤❤

Halan ıyi niyet ile ara bulmaya çalışıyor ama sen yıpranıyorsun..
Halan ile bu konuyu güzellikle konuşsan bir daha ısrar etmemesi için üzüldüğünü kırıldığını dile getirsen seni anlayacağını düşünüyorum.

Bende babami aramadim gorusmek istemedim
Birgece esi aradi baban yogunbakimda gel dedi
Gittim hamileydim cok uzuldum
Iceri girip gormek istemedim
Cocuklugumdaki gibi hatirlamak istedim
2 gun sonra öldü
En cokta birlikte bir fotografimiz olmadigina uzuluyorum

Babaniz da , sizde simdiki haystinizdan memnunsunuz anladigim kadariyla.. Esinizle aranizda problem olacaksa fazla gorusmemek en iyisi bencede..

Bebeğiniz hayırlı olsun :)
Hamilesiniz üzüntü ve stres yapacak şeylerden uzak durun..mesela babanızdan ...

Annenizi aramanız konusunda da böyle baskı görüyor musunuz?

Hamile halinizle hiç bunları düşünüp üzmeyin kendinizi...

Madem babanız eşinin oğluna daha yakın, evlatlık yapmak, arayıp sormak da o çoçuğa düşer...

Madem eşinin saçmalamaları sırasında o öyle değil böyle demedi, eşinizin gözündeki itibarınızı düşünmedi, siz de onu düşünmeyin...

Halanızla açık açık konuşun, bunları bana yaşatan insanla samimiyet kuramam, ısrarcı olma, ara bulmaya çalışma yoksa seninle de sorun yaşayacağız deyin...

Nasıl bir baba bu yaratık gibi.Böyle anne ve babaları ggörünce insanlıgından utanıyor insan.

halacım senı kırmak bu haytta yapmak istediğim en son şey lütfen artık babanı ara deme bana

de belki birdaha sana ısrar etmez

Halanız iyi bir insan belli. Ama zorla olmuyor bu işler.babanızla Küs olmayın sağlığını iyiliği bilin yeter. Bayramda bir el öper özel günlerde ararsınız. Arada merak ederseniz bir sağlığını sorarsınız. En sağlıklı ilişki böyle olur gibi.

Annenizi aramanız konusunda da böyle baskı görüyor musunuz?
Yok hayır görmüyorum hiç.Çünkü velayeti bile isteye vermiş.Bir de yanlış yaşam tarzı var o yüzden kendim 5 yıldır görüşmüyorum.Ama evlenene kadar babaannemlerin evine sürekli geldi kısıtlama koymadı hiç dedemler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…