Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olupta Osmanlıyı kimse inkar edemez..Valla her farzını yerine getiremeyen biri olsamda bende kendimce dindar sayılırım ama öte yandan tarihine de sahip çıkan bir vatandaşım, Osmanlı'da benim tarihim, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'te benim tarihim, hatalarıyla, günah ve sevaplarıyla benim ecdadım hepsi.
Ben hiç utanmadım ne 90 yıldan ne 700-800 yıllık yıllık tarihten.
Benim garibime gidiyor bu sebeple, tarihimizin bir kısmını ölümüne sahiplenip diğer kısmını kötü ilan etmek.
Bu Osmanlı tarihini kötü addedenler içinde geçerli Cumhuriyet tarihini de.
Hiç bir ülke insanı yoktur ki bizim kadar tarihinin beğenmediği kısmını yok saymaya çalışsın, utansın.
Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni'yle de gurur duyarım, Atatürk'le de.
Padişahlar sayesinde bu topraklarda varlığımızı göstermiş, Atatürk'le devamını sağlamışız.
Cumhuriyet tarihi sayesinde de şu an demokrasi diyoruz, seçme ve seçilme diyoruz, kadın hakları diyoruz, çok sesli parlamento diyoruz.
Professor doçent doktor emine erdogan konuşmus hemiii
Osmanlı geçmişimizdi ve monarşi ile yönetiliyordu .Valla her farzını yerine getiremeyen biri olsamda bende kendimce dindar sayılırım ama öte yandan tarihine de sahip çıkan bir vatandaşım, Osmanlı'da benim tarihim, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'te benim tarihim, hatalarıyla, günah ve sevaplarıyla benim ecdadım hepsi.
Ben hiç utanmadım ne 90 yıldan ne 700-800 yıllık yıllık tarihten.
Benim garibime gidiyor bu sebeple, tarihimizin bir kısmını ölümüne sahiplenip diğer kısmını kötü ilan etmek.
Bu Osmanlı tarihini kötü addedenler içinde geçerli Cumhuriyet tarihini de.
Hiç bir ülke insanı yoktur ki bizim kadar tarihinin beğenmediği kısmını yok saymaya çalışsın, utansın.
Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni'yle de gurur duyarım, Atatürk'le de.
Padişahlar sayesinde bu topraklarda varlığımızı göstermiş, Atatürk'le devamını sağlamışız.
Cumhuriyet tarihi sayesinde de şu an demokrasi diyoruz, seçme ve seçilme diyoruz, kadın hakları diyoruz, çok sesli parlamento diyoruz.
Molozlar mideye oturmuş soda da kar etmiyor kesin bilgi mucukO kalan molozlar basınıza inşallah mucuk
aynen mert olup kabul etmiyorlar kıvırmaca çevirmece ,ne desem nasıl kurtarsam şeklinde olmak da zor olsa gerekDarısı 13 yıllık saltanat enkazının basına..
90 yıllık enkazdan kasıt pkk ve kurt sorunu mu? Konu teror mu? Cumhuriyete atıf yok mu? Bu güruh yıllardır Mustafa Kemal ilke ve devrimleriyle tek tek hesaplasıp, rejime darbe noktasına kadar gelmis, bunları yıkmak ve yok etmek icin zamanında yemin vermis güruh degil mi?
Objektif olup suna da bir kılıf bulayım derken sacmalamanın manası yok..Bugun bu ulkeye yapılanları, agızlardan cıkan bu sozleri, bu zihniyeti, hazırladıgınız hic bir kılıf kabul etmiyor, cok egreti ve sevimsiz duruyor.
tabii canım Osmanlı deyince zaten Kanuni dönemin de kalmıştıkOsmanlı geçmişimizdi ve monarşi ile yönetiliyordu .
Şimdi monarşi mi kaldı ,Osmanlı mı kaldı .
Öyle tuhaf seçmenleri var ki ,eski topraklarımıza kavuşacağımıza inanan zekadakileri bile var aralarında..
Zaten hem eşinin hem kendisinin konuşmalarının birçoğu seküler yaşayan insanlara hitap etmiyor ve bunu da bilinçli olarak yapıyorlar.
Yığınla danışmanı olan ,bir yığın insan tarafından kontrol edilen konuşma metinlerinde hata yapılması pek muhtemel değil.
Hem Safiye Soyman mı ki onlar ...... :))
Fazla gülme. Türkler ve Kürtler Kurtuluş Savaşında omuz omuza mücadele etti.ay sabah sabah çok güldüm. 90 yıllık pkk ha..
ne alaka... bak verdiğin örneğe..bir daha oku.. kendinle çelişme. pkk diye terör örgütü varsa çıkar 90 yıl önce pkk adını bana. çıkaramazsan ben yine güleyim. bu sefer sanaFazla gülme. Türkler ve Kürtler Kurtuluş Savaşında omuz omuza mücadele etti.
Pkk taa oradan kendine argüman çıkarıyor.
Birlikte savasmak, 90 yillik enkaz , pkk ??? Alakayi anlatir misiniz?Fazla gülme. Türkler ve Kürtler Kurtuluş Savaşında omuz omuza mücadele etti.
ay sabah sabah çok güldüm. 90 yıllık pkk ha..
Darısı 13 yıllık saltanat enkazının basına..
90 yıllık enkazdan kasıt pkk ve kurt sorunu mu? Konu teror mu? Cumhuriyete atıf yok mu? Bu güruh yıllardır Mustafa Kemal ilke ve devrimleriyle tek tek hesaplasıp, rejime darbe noktasına kadar gelmis, bunları yıkmak ve yok etmek icin zamanında yemin vermis güruh degil mi?
Objektif olup suna da bir kılıf bulayım derken sacmalamanın manası yok..Bugun bu ulkeye yapılanları, agızlardan cıkan bu sozleri, bu zihniyeti, hazırladıgınız hic bir kılıf kabul etmiyor, cok egreti ve sevimsiz duruyor.
aynen mert olup kabul etmiyorlar kıvırmaca çevirmece ,ne desem nasıl kurtarsam şeklinde olmak da zor olsa gerek
Hayrunissa Hanım'ı özledim vallahi.Ne kadar hanımefendiydi.Hep merak etmişimdir yurdum insanı neden eşinin mesleğini sahiplenir.. Dikkat edin mesela doktor eşleri ortada doktor gibi gezer, eczacı eşleri doğuştan eczacı kalfası gibi havalara girer falan..
Mesela bu kadar izlerim (zira kendisini çok severim) ama Michelle Obama'nın bir gün eşinin icraatlerini övdüğünü görmedim.. örneğin "BM de nasıl konuştuk", "Rusyaya nasıl diklendik", "Silah ticaretini nasıl azalttık" falan demez, çünkü o kocasının işi kendisinin değil.. O daha ziyade toplumsal meselelere değinir, çiçek yetiştirmesi, dansları ve kızları ile gündeme gelir.. Keşke bizimkiler de öyle yapsalar..
Diğer bir konu da 90 yıllık enkaz konusu.. Bunu terör için söylediğini varsayalım.. Efenim, mesele o enkazı kaldırmak değil, kaldırdığın zaman koyacağın yeri bilmek.. 90 yılı bilmiyorum ama son 15 senedir kimse kimseye bu kadar şüpheli yaklaşmıyordu.. her sırt çantalıyı canlı bomba, her yabancı plakayı da bombalı araç olarak görmeye başladık.. bu bir başarı ise o zaman tebrik etmek düşer bize de :)
tamam omuz omuza mücadele etti bunu biz de inkar etmiyoruz da Kürt tarihi de 90 yıldan ibaret değil ki.Fazla gülme. Türkler ve Kürtler Kurtuluş Savaşında omuz omuza mücadele etti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?