- 15 Kasım 2015
- 2.317
- 4.183
- 133
onlar için zaten o kısmı mühim değil .esasında şeriatçıların değil
dini kullanıp insan dolandıran ,sahte hocalar ve din istismarlarının cezasını verdi.
ama diğer türlü anlatmak daha çok prim yapıyor.
ne alakası var merve?Ya aslında bu başlıga yazmayacaktım ama yine de içimde kalmasın. Şimdi Emine Erdogan'ın ne dedigi beni baglamaz, ilgilenmiyorum da...
Şu AKP'lileri tek adam zihniyetinde olmakla suçlayanlar bi kendine baksa ya?
Sadece Atatürk diyorsunuz, geçmişe takılıp kalmışsınız, ki Atatürkçülük bu degil. Bu tek adam zihniyetidir. Bir kendinizi sorgulayıverin.
Ya aslında bu başlıga yazmayacaktım ama yine de içimde kalmasın. Şimdi Emine Erdogan'ın ne dedigi beni baglamaz, ilgilenmiyorum da...
Sadece Atatürk diyorsunuz, geçmişe takılıp kalmışsınız, ki Atatürkçülük bu degil. Bu tek adam zihniyetidir. Bir kendinizi sorgulayıverin.
yapılan tum icraatler gecmisin icine etti de ondan takılı kaldık..af buyur, nedir Ataturkculuk?
Bir de daha dune kadar dincilere, dine , kurana, tum bunlarla halkı sömürenlere ve kendini sömürten insanlara sayıp sövüyordun buralarda, suan sana şak şak yapan on numaralı muslumanlar topa tutuyordu o vakitler seni..
Onların dönüslerine alıskınız da, noldu da sen bu kadar degistin? Dini, inancları rant haline getirip halkı sömüren bir iktidarın icraatlerini savunur ve bunlarla övünür hale geldin?
ne alakası var merve?
konu Atatürk değil ki,cumhuriyet düşmanlığı.
Bırak da o kadar tepki verelim yani.
O kadar da değil.
Oldu her işine gelmeyen cumhuriyeti kötülesin Atayı kötülesin ama biz tepki vermeyelim.
Bu nasıl iş?
Hala daha saydırırım onlara. Ama sen de dön bak kendine, AKP'lilere tek adamcı diyebielcek biri misin acaba? Genel olarak soryorum bunu tabi ki. Bunu diyebielcek kişiler misiniz gerçekten de?
tek adamcı değiliz ki.Tepki ver ona bir şey demiyorum ki. Ama başkalarını tek adam zihniyetli olmakla suçlayanlar kendini bi ölçsün diyorum.
Padişahın tek adamlıgını sevenler gitti, Atatürk'ün tek adamlıgını sevenler geldi yerine. Ne farkı var? Atatürkçülük bu mu yani? Yanlış mıyım bu konuda ya?
merve sen bunları ayırt edebilecek kültürdesin,kelime oyunumu yapıyorsun milleteYa aslında bu başlıga yazmayacaktım ama yine de içimde kalmasın. Şimdi Emine Erdogan'ın ne dedigi beni baglamaz, ilgilenmiyorum da...
Tek adamcı diye nitelendirmiyorum ben onları..Niteledigim sıfat daha baska da, ban sebebi..
Ben tek adamcı degilim..Ama tek adamın bu ulke icin tum yaptıklarını bir bir yok eden zihniyetle karsı kasıyaysak, bırak ta mucadelemizi edelim bu anlamda..
tek adamcı değiliz ki.
biz o tek kurtarıcının değerlerine saygısızlık edilmesine ve onun yaptıklarının inkar edilmesine katlanamıyoruz.
Ata'nın icraatları tabii ki tartışılır ,bazıları değiştirilir ,revize edilir her şey olur.
Değişim zaten hayatın gereğidir ancak bu insanların onları inkar etmesi ,ayyaş diye nitelendirmesi ve sanki düşman gibi gösterilmesine de saygı duyacak değiliz.
ama şu anda yapılan aynı millet birbirini körükleyecek demekki fırsat ele geçtikçeBelki de bu kadar savunan var diye tepkiler bu kadar abartılmıştır, olamaz mı? Yani sürekli alakalı alakasız her olaya Atatürk, laiklik... vs diye diye insanların nefreti körüklenmiş olamaz mı? Bir de böyle düşünün. Ben de yaptım bunları az çok. Siz yine de bi düşününn.
olabilir ama ben müslümanlığı ağzından düşürmeyip ,bunu siyaset için kullanan insanlara bakıp da İslamiyet kötüdür yargısına varamam .Belki de bu kadar savunan var diye tepkiler bu kadar abartılmıştır, olamaz mı? Yani sürekli alakalı alakasız her olaya Atatürk, laiklik... vs diye diye insanların nefreti körüklenmiş olamaz mı? Bir de böyle düşünün. Ben de yaptım bunları az çok. Siz yine de bi düşününn.
ama şu anda yapılan aynı millet birbirini körükleyecek demekki fırsat ele geçtikçe
kutuplaşmaya çok müsaitmişiz meğerse ve maalesefolabilir ama ben müslümanlığı ağzından düşürmeyip ,bunu siyaset için kullanan insanlara bakıp da İslamiyet kötüdür yargısına varamam .
Birebir aynı türde karşılaştırma olmadı ama öyle düşünmek de lazım.
Bizim hatamız millet olarak önyargılı olmak.
kızkardeşime bir arkadaşı demiş Atatürkü bize kötü belletiler diye,ülkeyi yoktan var eden o,keşke düşman işgalinde kalsaydık bundan kötü olmazdık diyenlerde olduBinlerce yıldır böyle bu. Ama artık daha yumuşak.
Mesela önceden bir kral tahta çıkınca eskisi öldürülürdü, ya da veliahtlar...
Veya yönetim degiştiginde eski yönetimin danışmanları da idam edilirdi çogu, az bi kısmı da hapis, sürgün falan.
Şimdi ise daha yumuşak oluyor, karalama, hapis falan. Ama bu hep oldu. Yeni bir şey degil.
Kadir Mısırlıoğlu kafasındaki 46 numaralarkızkardeşime bir arkadaşı demiş Atatürkü bize kötü belletiler diye,ülkeyi yoktan var eden o,keşke düşman işgalinde kalsaydık bundan kötü olmazdık diyenlerde oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?