• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emine Erdoğan: Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık

Medcezir ve atlantis ; eğreti , sevimsiz , namertçe kıvırmaca sıfatlarını üzerime alındığım için değil , konuda kürt sorununa değinen tek yoruma sahip olduğum için , bu mesajlarınızı şahsıma sayıp , cevaplıyorum .

Önce şunu belirteyim Emine Erdoğan bu tarz konuşmalar yapmamalı . Bilgi havuzu yeterli değil . O topların altında kalır .

Lakin yapmış , şimdi yapılanı konuşalım . Hani hala 70 milyon Türkiye diyenler gibi ezberletilmiş bir isim tamamlaması ile karşımıza çıkmış kendileri ''90 yıllık enkaz''

Enkazın altından çıkanları günümüzdeki kürt sorununa bağlamış . Konunun içeriği sadece terör ve şehitler .

Şimdi 90 yıldır pkk mı var diye gülen arkadaşlar olmuş , oysa ben kürt sorunu + pkk diyorum . Tarihimizdeki kürt ayaklanmaları ve bastırılmaları , pkk ile başlamadı . Hatay sorunu , Musul /Kerkük , 2. Dünya savaşı zamanı İngiliz , Fransız kışkırtmaları ... 19. yy a dayanıyor görüldüğü üzere . Şimdi Kürdistan naraları atılırken , 30 larda Ağrı Cumhuriyeti kurulmak istenmiş bir tarihimiz var . 90 sene az bile . Zincirin halkaları bugüne geldi . İşte bu zinciri enkaz olarak nitelendirmek , kişisel bir görüştür . O dönem bu ayaklanmaları bastırma şekline , kürt asimilasyonu olarak bakmakta şahsi görüştür .

Ha ya Allasen aus , Emine Erdoğan bunları düşünerek demiş olabilir mi derseniz ? Bilemem ben . Önüne bir metin konulmuş , okuyor . Olayın aslı teröre dayanıyorsa , konuşmanın içeriğinde '' enkazın altından büyük meseleler çıktı. Nitekim, bugün bu sorunlarla yüzleşiyoruz. Bin bir rengin iç içe geçtiği bir ebru gibi, bu topraklar üzerinde birlikte, kardeşçe yaşama ufkumuz, ne yazık ki terörün gölgesinde kalmakta '' bu cümle geçiyorsa , bence değinilen noktada , benim anlattıklarım olmalı .

Buradan Cumhuriyete atıf yapılıyorsa , ucuz bir siyasi metin ezberletilmiştir .

Siz belli bi mantık çerçevesinde açıklama getirmek istemişsiniz ama kastedilenin sizin söylediginiz olmadıgı çok açık ne yazık ki.

Bilinçli olarak bi çarpıtma, dini ve tarihi manipülasyon, Kurtuluş Savaşı ve sonrasındaki Cumhuriyet'e geçisi, kurulan düzeni, sağlanan hakları, yapılan devrimleri karalama isteği söz konusu.

Emine Hanım konusma metninin ne kadarına müdahildir bilemiyorum ama verilmek istenen mesaja ve alet olduğu duruma son derece hakim bu konuda hiç süphem yok.

Fiili olarak PKK dan bahsediliyor olsaydı çok daha yakın bi tarihten, Kürt sorununun kökeninden bahsediliyor olsaydı da taa Yavuz Sultan Selim' den ve mezhepsel sorunlardan başlamak gerekirdi. (Kürt sorununun varlıgı/yoklugu/körüklenişi/kökeniyle ilgili çok daha eskiye giden görüşler de var ama uzun ve ayrı bi tartısmanın konusu bu tabi ki)

Sonuç olarak 2 durumda da kullanılan ifade yanlış ve maksatlı; sorunu kasıtlı olarak secilmis 90 yıllık bi dönemi enkaz olarak vurgulayarak ifade etmenin gerceklikle pek bi baglantısı yok.

Bu ifade daha önce kullanılan "90 yıllık reklam arası" ifadesinin ısıtılıp tekrar önümüze konmuş bi halidir olsa olsa.

Siz belli bi mantık çerçevesinde açıklama getirmek istemişsiniz ama kastedilenin sizin söylediginiz olmadıgı çok açık ne yazık ki.

Bilinçli olarak bi çarpıtma, dini ve tarihi manipülasyon, Kurtuluş Savaşı ve sonrasındaki Cumhuriyet'e geçisi, kurulan düzeni, sağlanan hakları, yapılan devrimleri karalama isteği söz konusu.

Emine Hanım konusma metninin ne kadarına müdahildir bilemiyorum ama verilmek istenen mesaja ve alet olduğu duruma son derece hakim bu konuda hiç süphem yok.

Fiili olarak PKK dan bahsediliyor olsaydı çok daha yakın bi tarihten, Kürt sorununun kökeninden bahsediliyor olsaydı da taa Yavuz Sultan Selim' den ve mezhepsel sorunlardan başlamak gerekirdi. (Kürt sorununun varlıgı/yoklugu/körüklenişi/kökeniyle ilgili çok daha eskiye giden görüşler de var ama uzun ve ayrı bi tartısmanın konusu bu tabi ki)

Sonuç olarak 2 durumda da kullanılan ifade yanlış ve maksatlı; sorunu kasıtlı olarak secilmis 90 yıllık bi dönemi enkaz olarak vurgulayarak ifade etmenin gerceklikle pek bi baglantısı yok.

Bu ifade daha önce kullanılan "90 yıllık reklam arası" ifadesinin ısıtılıp tekrar önümüze konmuş bi halidir olsa olsa.
dindar kesimin cumhuriyet düşmanı olanlarına sevimli gelecek laflar etmiş işte
ötesi yok.
mesaj bizlere değil,muhafazakar kesime .

evet,reklamdan önceki durumumuz.
ve şu an,o ,reklam denen dönemin bize kazandırdığı ülkemiz.
çok istiyorlar o döneme dönmeyi. ama çok beklerler

lozandanic_01.jpg

Son düzenleme:
evetreklamdan önceki durumumuz.
ve şu an,o ,reklam denen dönemin bize kazandırdığı ülkemiz.
çok istiyorlar o döneme dönmeyi. ama çok beklerler

Eki Görüntüle 1783983
Yükselme dönemi diye adlandırılan yılların en şaşaalı kısmından ibaret olduğu için yaratılan Osmanlı algısı, çoğu insan da yaratılan algının üstüne tek bi bilgi kırıntısı eklemeye, "ya birileri bi şeyler anlatıyo ama ne kadarı dogru ne kadarı abartılı, başı ne sonu ne bu işin" diye araştırmaya hevesli olmadıgı için son derece normal bu durumlar.

Tarihimizin hem iyi hem kötü günlerini, eksisiyle artısıyla, hani derler ya günahıyla sevabıyla içselleştirip dünya tarihiyle birlestirerek ders çıkarmak yerine yersiz övgü ve düsmanlıklara malzeme etmekte ve dünyayı bizden ibaret sanmakta üstüne yok insanların.

Ki Osmanlı görkemli dönemlerinde gelecekti sonunu hazırlayan büyük hatalara, kötü günlerinde de gelecekti kurtulusunu hazırlayan büyük dogrulara imza atmış son derece karışık bi yapıdır.

Ama tabi olayı "Dinimiz elden gitti" "Viyana kapılarına dayanmıstık" a indirgeyince hayallerdeki Osmanlı da Muhtesem Yüzyıl dizisinden ibaret oluyo.

Ausencia Ausencia sana yazdım zaten.. Bırak artık bunları lutfen..Her yapılana, soylenene bir kılıf bulma derdindesin, memleket kana bulanmıs, sen hala o oyle degil, boyle olabilir , bir de bu taraftan bakın v.s diyorsun..

O laf ile ne kastetildigi acık..

Tum dertleri Ataturk ve cumhuriyet olan bir kesim, musul kerkuk, 19.yy, fransız bilmemneyi harmanlayıp kurt sorununu kastedecekti baksana..

Ha pkk enkazını da baya kaldırdılar bu arada, izmirdeyim, pazara gidicem, dusunuyorum gitsem mi, bomba falan patlar mı, malum bornovanın gobegi, askeriye, jandarma falan..

Hakikaten enkaz oyle bir kalktı ki, korkudan sokaga cıkacak durumumuz kalmadı..

Nerde tutarsan tut elde kalıyor yani su mantık dısı acıklaman..

Bakın daha net yazayım . Net olmaya da Emine Erdoğan'ın duruşundan hoşlanmadığım , kendisinden pozitif bir elektrik alamadığım itirafı ile başlayayım .
Ben konuşmanın giriş,gelişme, sonuç kısmına bakınca ; akışın ne hakkında olması gerektiğini yazdım .
Bunun dışında , aslen şunu demiştir , bunu ima etmiştir , beyninden geçen şudur ... niyet okumasına girmeden .
Kaldı ki yineliyorum , girdiği sular boyunu aşan sulardır .
Bir soru gelse , metin dışına zor çıkar . O yüzden bu tarz söylemlerden kesinlikle uzak durmalıdır .

Ausencia Ausencia sana yazdım zaten.. Bırak artık bunları lutfen..Her yapılana, soylenene bir kılıf bulma derdindesin, memleket kana bulanmıs, sen hala o oyle degil, boyle olabilir , bir de bu taraftan bakın v.s diyorsun..

O laf ile ne kastetildigi acık..

Tum dertleri Ataturk ve cumhuriyet olan bir kesim, musul kerkuk, 19.yy, fransız bilmemneyi harmanlayıp kurt sorununu kastedecekti baksana..

Ha pkk enkazını da baya kaldırdılar bu arada, izmirdeyim, pazara gidicem, dusunuyorum gitsem mi, bomba falan patlar mı, malum bornovanın gobegi, askeriye, jandarma falan..

Hakikaten enkaz oyle bir kalktı ki, korkudan sokaga cıkacak durumumuz kalmadı..

Nerde tutarsan tut elde kalıyor yani su mantık dısı acıklaman..

Kılıf bulma derdim yok inan . Bana ne . Benim yorumlama tarzım bu . Geçtiğimiz aylarda Kemal Kılıçdaroğlu hendek kazanlara arkadaş diye seslenerek konuşmuş konusu vardı , kendisine zıt görüşte herkes ''vay teröristte arkadaş dedi , biliyoruz dost olduğunuzu '' minvalinde yazdı mesela .
Benim için öyle değildi , anladığımı izah ettim . Bu da Kemal Kılıçdaroğlunu aklamaya çalıştığım anlamına gelir o zaman .

Kaldı ki bu konuda , doğru ve mantıklı olan benim değindiğim noktaya bağlanmasıdır . Aksi halde konuşmasının bütünü ucuz siyasettir diye yineliyorum . Yani endişeye mahal yok , ucuz siyaset yapmışsa , onu da görebiliyorum ; sadece ucuz yorum yapmayı sevmiyorum .

Bakın daha net yazayım . Net olmaya da Emine Erdoğan'ın duruşundan hoşlanmadığım , kendisinden pozitif bir elektrik alamadığım itirafı ile başlayayım .
Ben konuşmanın giriş,gelişme, sonuç kısmına bakınca ; akışın ne hakkında olması gerektiğini yazdım .
Bunun dışında , aslen şunu demiştir , bunu ima etmiştir , beyninden geçen şudur ... niyet okumasına girmeden .
Kaldı ki yineliyorum , girdiği sular boyunu aşan sulardır .
Bir soru gelse , metin dışına zor çıkar . O yüzden bu tarz söylemlerden kesinlikle uzak durmalıdır .

Kılıf bulma derdim yok inan . Bana ne . Benim yorumlama tarzım bu . Geçtiğimiz aylarda Kemal Kılıçdaroğlu hendek kazanlara arkadaş diye seslenerek konuşmuş konusu vardı , kendisine zıt görüşte herkes ''vay teröristte arkadaş dedi , biliyoruz dost olduğunuzu '' minvalinde yazdı mesela .
Benim için öyle değildi , anladığımı izah ettim . Bu da Kemal Kılıçdaroğlunu aklamaya çalıştığım anlamına gelir o zaman .

Kaldı ki bu konuda , doğru ve mantıklı olan benim değindiğim noktaya bağlanmasıdır . Aksi halde konuşmasının bütünü ucuz siyasettir diye yineliyorum . Yani endişeye mahal yok , ucuz siyaset yapmışsa , onu da görebiliyorum ; sadece ucuz yorum yapmayı sevmiyorum .

verdigin ornekle bu pek kıyas edilmez bana gore..hala yapmıs "ise" diyorsun, ona kızıyorum..seni tanıyorum cunku, aptal ya da saf bi kadın olmadıgını biliyorum..ama yı, ise yi bosver..ucuz siyaset hatta cumhuriyet dusmanlıgı kokan bir konusma yapmıs deyiver, sen de ben de rahatlayalım.. su cumlelerin ise si, ama sı kalmıs mı allahaskına ya..

Kaldı ki yineliyorum , girdiği sular .boyunu aşan sulardır .

.
Tarzını degistir hemen. Senin de büyük bir nefretle bagira cagira yorum yapman lazım. Oyle uzun uzun mantıklı açıklama yapmaya ne gerek var.

İlla yorum yapacaksan 'eheheauu çok güldüm' falan yaz. Hem bunu sıfır bilgiyle de yapabilirsin... dene bak nasıl güzel olacak senin için buralar.

.
Tarzını degistir hemen. Senin de büyük bir nefretle bagira cagira yorum yapman lazım. Oyle uzun uzun mantıklı açıklama yapmaya ne gerek var.

İlla yorum yapacaksan 'eheheauu çok güldüm' falan yaz. Hem bunu sıfır bilgiyle de yapabilirsin... dene bak nasıl güzel olacak senin için buralar.

Benim de can dundar konusunda sıfır bilgiyle yaptıgın yorum karsısında, marilyn monroe marilyn monroe nun yaptıgı uzun ve mantıklı acıklama ile dogru bilgileri yuzune carptıgını gordugumde aynı tepkiyi veresim gelmisti inan....

Marilyn kime ne anlatıyorsun allahsen, bagıra cagıra ve buyuk bi coskuyla biat etmen lazım reise, arada bir de objektiflige zeval gelmesin diye "ama bu da olmamıs ki canığmm" diyeceksin, dene bir bak, her sey ne toz pembe olacak diyecektim ki son anda yuttum..

Bence sen de laf carpıp tahrik etme ki cevap hakkı dogmasın, yutuver olan biten onca seyi yuttugunuz gibi, bisey olmaz ;)

.

sıfır bılgıyle enkaz kaldırılabılıyorsa senın soyledıklerınde yapılabılır haklısın nickciğim:KK14:

Benim de can dundar konusunda sıfır bilgiyle yaptıgın yorum karsısında, marilyn monroe marilyn monroe nun yaptıgı uzun ve mantıklı acıklama ile dogru bilgileri yuzune carptıgını gordugumde aynı tepkiyi veresim gelmisti inan....

Marilyn kime ne anlatıyorsun allahsen, bagıra cagıra ve buyuk bi coskuyla biat etmen lazım reise, arada bir de objektiflige zeval gelmesin diye "ama bu da olmamıs ki canığmm" diyeceksin, dene bir bak, her sey ne toz pembe olacak diyecektim ki son anda yuttum..

Bence sen de laf carpıp tahrik etme ki cevap hakkı dogmasın, yutuver olan biten onca seyi yuttugunuz gibi, bisey olmaz :KK66:
:KK70:Supersin..:KK50:

.

gercekten insanlari tahrik etmek icin yapıyosun bunları.anliyorum.
.ama gorulen senin bu davranışlarinin sonucu verilen cevaplar karsisinda öylece kalman ve kosarak konuyu terketmen
.ve yine bir laf sokacagin ana kadar pusuda bekleyecegin ana kadar.yada tehdit edecegi ana kadar beklemek..
geldiginden beri boylesin.degismissin.yada boyleydinde bu yönünü bize gostermiyordun.ama geldigin gun farkettim bunu.hatta yazdimdi sana bunu
neyse konuya yorumum
kimse ne kendini kandirsin nede bizi
.bu sözlerde bahsedilenin cumhuriyet olduğu aşikar.bosuna debelenmeyin.cunku debelendikce batiyorsunuz.bence yanlis söylem deyin ve gecin

Son düzenleme:
tabii canım Osmanlı deyince zaten Kanuni dönemin de kalmıştık
o gerileme ve duraklama dönemleri hiç yaşanmadı
parça parça toprakları kaybetmedik Ermeniler Rumlar Sırplar Bulgarlar bize hiç isyan etmedi
direkt bir sabah uyanacağız kendimizi Viyana kapısında bulacağız :KK53:

Yok canım o toprakları osmanlı kaybetmedi bizzat türkiye cumhuriyeti kaybetti. Bi sabah uyandık cahil ve topraksız bırakıldık :)

Bütün avrupa da yönetim şekilleri ve sınırlar değişmişken bizde de değişti işte. Hem de bizzat osmanlı hanedanının katkılarıyla. Buralara bu kadar takılı kalmak ne kadar doğru?

O osmanoğullarına söyle bakalım gel hanedan kuruyoruz diye adamlar bi taraflarıyla güler. Arada 3 5 çulsuz kalan var osmanlıyı tekrar kurucaz diye dolanan :)

Şu Osmanlı sevdası yaşayanların hepsi de Kanuninin, Fatihin torunu.
3 kıtada hüküm süren bir Osmanlının hiç mi tuvalet temizleyeni,cariyesi,seyisi,aşçısı , celladı , hırsızı vs yok.
Herkes saraydan padişah soyundan.Üstelik Osmanlı Devletin'nin Gerileme Dönemi (1699 – 1792) tarihleri arasındadır.Daha sonra Çöküş dönemi başlamıştır.
Çamur attığınız 90 Yıl önce ırkımız ,topraklarımız yani Osmanlının en önemli eserlerinin bulunduğu Anadolu kaybedilmemesi sağlandı.

Şu Osmanlı sevdası yaşayanların hepsi de Kanuninin, Fatihin torunu.
3 kıtada hüküm süren bir Osmanlının hiç mi tuvalet temizleyeni,cariyesi,seyisi,aşçısı , celladı , hırsızı vs yok.
Herkes saraydan padişah soyundan.Üstelik Osmanlı Devletin'nin Gerileme Dönemi (1699 – 1792) tarihleri arasındadır.Daha sonra Çöküş dönemi başlamıştır.
Çamur attığınız 90 Yıl önce ırkımız ,topraklarımız yani Osmanlının en önemli eserlerinin bulunduğu Anadolu kaybedilmemesi sağlandı.
şeriatçıların kafasını uçurdu ya Atatürk .
tüm sıkıntı orda.

şeriatçıların kafasını uçurdu ya Atatürk .
tüm sıkıntı orda.

esasında şeriatçıların değil
dini kullanıp insan dolandıran ,sahte hocalar ve din istismarlarının cezasını verdi.
ama diğer türlü anlatmak daha çok prim yapıyor.

Back