başörtüsünü meme örtüsü diye tanımlamış ya
O ayeti biz de bu şekilde yorumluyoruz ve benim ailemde kimse başörtüsü kullanmaz. Ama kimseye de karışmayız, siz yanlış biliyorsunuz öyle değil böyle demeyiz. Bunların yanlış buluyorum, Allah ben size akıl verdim demiş, herkes okuyup anlayabilir. Kaldı ki kimsenin inancını da bu şekilde değiştiremezsiniz, kışkırtmaktan başka bir işe yaramıyor.
bende örtünmüyorum yorumunu da bilmiyorum,ayeti de bilmiyorum
yanlız bu adamın söylediği şey çok saçma geldi bana,
sıcaktan memeleri açık geziyorlardı bu yüzden başlarına örtü bağlanıp memeleri örtmeleri istendi diyor :))
başını örten insanın da başı pişer :))) saçma geldi bana bu adamın söylediği yanı sıcaktan dolayı mevzusu :)
Hayır ayetle başlarının örtülmesi istenmedi, başörtüsü İslamiyet öncesine dayanan bir şeydir. Müslümanlıktan önce de Arap kadınları hatta erkekleri başlarını örtüyorlardı. Ama göğüsleri açık geziyorlarmış. Onu demek istiyor.
evet başörtüsü örtüyorlardı göğüslerine indirmeleri istendi diyor ,
bana yine mantıksız geldi başörtüsü nü indirmek göğsü ne kadar kapatabilir ki :))
bazı bayanların afedersiniz ama göğüsleri resmen karın bölgelerine kadar sarkar :))
öyle bir neden den dolayı olsaydı farklı bir şey önerilirdi diye düşünüyorum
baş örtüsü göğüs kapatmak için yeterli olamaz bence ..
Bir de şu var, artık bu zamanda başörtüsü konuşulmasın, kimse kimseye karışmasın, bizim inancımız bizi ilgilendirir diyoruz ama nedense iki günde bir başörtüsü konusu açılıyor forumda. Başka konularda da laf sürekli buraya geliyor. :44:
Ya gerçekten çok haklısın bırakalım artık şu işi isteyen inansın isteyen inanmasın isteyen istediği yerde örtsun örtmesin artık bu konu Türkiyeyi baydı cnmama önce sözu gecen dinlenen -yazarlar siyasetçiler- sussun!
Araplarin baslarini ortme nedeni col ortaminda gunesten korunmak. Kadini da erkegi de takar bu yuzden.. Anlasilmayacak bir sey de degil. Sicaktan kafalarini orterken vucutlarini da aciyorlarmis demek ki.. Bizim de deniz kenarinda guneslenirken yaptigimiz gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?