Emin Çölaşan'dan başörtüsü üzerine fetvalar

alaraey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.225
328
0
Diğer
[h=2]Sözcü yazarı Emin Çölaşan Rektör Saraç'ın başörtüsü takması üzerinden başörtüsü hakkında fetvalar vererek kadınların sadece göğüslerini örtmesi gerektiğini belirtti.[/h]
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Rektörü olan Ayşegül Jale Saraç'ın başörtüsü takmaya başlamasının yankıları devam ediyor. Ulusalcı kimliği ile bilinen Sözcü yazarı Emin Çölaşan da bugünkü köşesini bu konuya ayırdı.
[h=4]KUR'AN'DAN AYETLE ÖRNEK VERDİ[/h] Çölaşan, yazısındaki mesaja destek amacıyla Kur'an'dan ayet de verdiği yazısında kadınların yalnızca göğüs bölgelerini örtmelerinin yeterli olacağını belirtti.
[h=4]"İKİ KARIŞLIK BEZ PARÇASI"[/h] İşte Çölaşan'ın fetvalarla dolu yazısındaki o bölüm;
Yüce dinimiz, kutsal dinimiz, ne acıdır ki iki karışlık bir bez parçasına endekslendi.
Kadınların kafası ille de örtülecek, saç telleri görünmeyecek! Bu amaçla alınlarına -ne olur ne olmaz diye- bir de bant takılacak!
Milyonlarca kadınımıza adeta acayip bir üniforma giydirdiler.
Sakın kimse yanlış algılamasın, bu söylediklerimle Anadolu kadınının geleneksel başörtüsünü kastetmiyorum.
[h=4]BAŞÖRTÜSÜ AYRI SIKMABAŞ AYRI[/h] O bizim kadınımızın ulusal simgesidir, sıkmabaş ayrıdır.
Şu soruyu bugüne kadar defalarca sordum. Ne Tayyip'in arka bahçesi olan Diyanet yanıt verebildi, ne de başka bir yer:
[h=4]GÖĞÜSLERİNİZİ ÖRTÜN YETER[/h] "Bana bir Kuran ayeti veya din emri gösterin ki, kadınların saç tellerinin görünmesini yasaklamış olsun!"
Tam tersine, Kuran'da yer alan emir şöyle:
"Başörtünüzü göğüslerinizin üzerine indirin."
Bundan yıllarca önce Arabistan kadınlarına verilmiş olan son derece mantıklı ve düzgün bir emir.
O sıcak iklimde memeleri fora edilmiş, her tarafı meydanda gezinen kadınlara yapılan bir uyarı. Ama gelin görün ki bu uyarı günümüzde din tüccarlarının ağzına sakız olmuş, amacından saptırılmış ve kadınlara üniforma giydirmeye kadar uzayıp gitmiş.
Yıllar sonra hidayete erip sıkmabaşa giren kadın bakanlar, milletvekilleri ve özellikle de müsbet ilimler (Tıp) okumuş olan 55 yaşındaki şu kadın rektör eğer bunları bilmiyorsa, hepsine yuh olsun.
Eğer bildikleri halde yapıp iktidarın kadın sömürüsüne alet oluyorlarsa, hepsine yazıklar olsun.

http://www.ensonhaber.com/emin-colasandan-basortusu-uzerine-fetvalar-2014-04-12.html

Sana mı kaldı Emin Çölaşan? Kim nasıl isterse öyle inanır. Ben de inanmıyorum, bu yüzden örtmüyorum ama kimseye de dinde böyle bir şey yok örtmenize gerek yok demiyorum. :19: Ayrıca ne olur kadınların yaşantısı hakkındaki fetvaları erkekler vermesin artık. :47:

yahu o bez parçası dedğn örtüye ne kadar taktın. sanane ister dini bir sebeple isterse tarz için örter insanlar sanane. bu kadar alim ulema Kuranı böyle yorumlamayı akıl edemedi mi? Ne kadar zorlarına gidiyo bazılarının bu örtü nasl bi hazımsızlıktır. saygı duymayı öğrenemediler uzun süredir. sırf bu yüzdn insanların eğtm hakkını çaldınız. bu işe dini zaviyeden dğl özgürlük açısından bakmaya çalışsan keşke.

eskiden kadınlar başörtüsünü göğüslerini örtmek için kullanırdı demişsinde Emin abi peki neden kadınlar başından örtüyorlardı onu dememişin :27:
boyna örtü bağlayarak da göğüsler örtülebilir neden kafadan itibaren örtmüşler abicim :27:

ya bencede kadınlarla ilgili konularda erkekler fetva vermesn karışmasın ya ayrıca bir emri uygulamamak kabul edilebilir ama inkar etmek kabul edilemez.

başörtüsünü meme örtüsü diye tanımlamış ya :27:

O ayeti biz de bu şekilde yorumluyoruz ve benim ailemde kimse başörtüsü kullanmaz. Ama kimseye de karışmayız, siz yanlış biliyorsunuz öyle değil böyle demeyiz. Bunların yanlış buluyorum, Allah ben size akıl verdim demiş, herkes okuyup anlayabilir. Kaldı ki kimsenin inancını da bu şekilde değiştiremezsiniz, kışkırtmaktan başka bir işe yaramıyor.

O ayeti biz de bu şekilde yorumluyoruz ve benim ailemde kimse başörtüsü kullanmaz. Ama kimseye de karışmayız, siz yanlış biliyorsunuz öyle değil böyle demeyiz. Bunların yanlış buluyorum, Allah ben size akıl verdim demiş, herkes okuyup anlayabilir. Kaldı ki kimsenin inancını da bu şekilde değiştiremezsiniz, kışkırtmaktan başka bir işe yaramıyor.

bende örtünmüyorum yorumunu da bilmiyorum,ayeti de bilmiyorum
yanlız bu adamın söylediği şey çok saçma geldi bana,
sıcaktan memeleri açık geziyorlardı bu yüzden başlarına örtü bağlanıp memeleri örtmeleri istendi diyor :))
başını örten insanın da başı pişer :))) saçma geldi bana bu adamın söylediği yanı sıcaktan dolayı mevzusu :)

Son düzenleme:
bende örtünmüyorum yorumunu da bilmiyorum,ayeti de bilmiyorum
yanlız bu adamın söylediği şey çok saçma geldi bana,
sıcaktan memeleri açık geziyorlardı bu yüzden başlarına örtü bağlanıp memeleri örtmeleri istendi diyor :))
başını örten insanın da başı pişer :))) saçma geldi bana bu adamın söylediği yanı sıcaktan dolayı mevzusu :)

Hayır ayetle başlarının örtülmesi istenmedi, başörtüsü İslamiyet öncesine dayanan bir şeydir. Müslümanlıktan önce de Arap kadınları hatta erkekleri başlarını örtüyorlardı. Ama göğüsleri açık geziyorlarmış. Onu demek istiyor.

Hayır ayetle başlarının örtülmesi istenmedi, başörtüsü İslamiyet öncesine dayanan bir şeydir. Müslümanlıktan önce de Arap kadınları hatta erkekleri başlarını örtüyorlardı. Ama göğüsleri açık geziyorlarmış. Onu demek istiyor.

evet başörtüsü örtüyorlardı göğüslerine indirmeleri istendi diyor ,
bana yine mantıksız geldi başörtüsü nü indirmek göğsü ne kadar kapatabilir ki :))
bazı bayanların afedersiniz ama göğüsleri resmen karın bölgelerine kadar sarkar :))
öyle bir neden den dolayı olsaydı farklı bir şey önerilirdi diye düşünüyorum
baş örtüsü göğüs kapatmak için yeterli olamaz bence ..

evet başörtüsü örtüyorlardı göğüslerine indirmeleri istendi diyor ,
bana yine mantıksız geldi başörtüsü nü indirmek göğsü ne kadar kapatabilir ki :))
bazı bayanların afedersiniz ama göğüsleri resmen karın bölgelerine kadar sarkar :))
öyle bir neden den dolayı olsaydı farklı bir şey önerilirdi diye düşünüyorum
baş örtüsü göğüs kapatmak için yeterli olamaz bence ..

Daha derin bir yorumu var bunun zaten. Neyse burada tartışılacak şey değil. :31: Konu sapmasın, Çölaşan sen bu işe burnunu sokma :52:

Eskiden bu başortusu var mıdır yok mudur tartışması bile yoktu çünkü ortu ayeti ile neyin kastediliğini herkes bilirdi bu ayet sonradan alim(!) ler tarafından böyle yorumlandı kafalar karıştırrıldı.
neyse konu bu değil bu adam neye dayanarak saçmalamış böyle
yakında emin çölaşan mealı falan çıkmasın da:1:
genelde beğenmem zaten amacı hep ortalık karıştırmaktır hep acımasızca yaazar.

bence konu sapmasın bu adam hangi vasıfla din bilginliği yapıp kadınlara karışıyor onu tartışak :)

Bir de şu var, artık bu zamanda başörtüsü konuşulmasın, kimse kimseye karışmasın, bizim inancımız bizi ilgilendirir diyoruz ama nedense iki günde bir başörtüsü konusu açılıyor forumda. Başka konularda da laf sürekli buraya geliyor. :44:

Bir de şu var, artık bu zamanda başörtüsü konuşulmasın, kimse kimseye karışmasın, bizim inancımız bizi ilgilendirir diyoruz ama nedense iki günde bir başörtüsü konusu açılıyor forumda. Başka konularda da laf sürekli buraya geliyor. :44:

Ya gerçekten çok haklısın bırakalım artık şu işi isteyen inansın isteyen inanmasın isteyen istediği yerde örtsun örtmesin artık bu konu Türkiyeyi baydı cnm:50::45: ama önce sözu gecen dinlenen -yazarlar siyasetçiler- sussun!

emin hoca fetvayı verdiğine göre artık başımızı kapatmak için bir sebep kalmadı..
te allahım yaa:ssz:

Ya gerçekten çok haklısın bırakalım artık şu işi isteyen inansın isteyen inanmasın isteyen istediği yerde örtsun örtmesin artık bu konu Türkiyeyi baydı cnm:50::45: ama önce sözu gecen dinlenen -yazarlar siyasetçiler- sussun!

Kesinlikle, bir insanın inancının, kutsalının deşilmesi ne kadar rahatsızlık verici. :19:

Araplarin baslarini ortme nedeni col ortaminda gunesten korunmak. Kadini da erkegi de takar bu yuzden.. Anlasilmayacak bir sey de degil. Sicaktan kafalarini orterken vucutlarini da aciyorlarmis demek ki.. Bizim de deniz kenarinda guneslenirken yaptigimiz gibi..:27:

Araplarin baslarini ortme nedeni col ortaminda gunesten korunmak. Kadini da erkegi de takar bu yuzden.. Anlasilmayacak bir sey de degil. Sicaktan kafalarini orterken vucutlarini da aciyorlarmis demek ki.. Bizim de deniz kenarinda guneslenirken yaptigimiz gibi..:27:

Hakikatten erkek niye başını örtmüş kur an da yazmıyor.......benim bildiğim sünnet olması gerek farz değilmiş şimdi jeton düştü.......ama hepsi örtülü

Son düzenleme:
Kur'an da saç telinin görünmemesi gibi bir ayet yer almaz. örtü manasında da "Hımar" kelimesi geçer. "örtülerini göğüslerinin üzerlerine vursunlar." denir.. Kur'anda kadınların kapaması gereken yerler açık açık, tek tek belirtilmişken saç tellerinin görünmemesiyle ilgili tek bir cümle bile geçmez. yalan gıybet gibi konuların bahsi onlarca ez geçiyor ve genelde insanlarımız bunu umursamıyorken kutsal kitabımızda açıkça yazmayan bir durumdan insanların böylesine birbirine girilmesi ve bunu dinimizin baş şartı gibi öne sunulması...

kimseyle polemiğe girmek tartışmak veya suçlamak vs. amacıyla kesinlikle yazmadım. ama bu dediklerime karşılık Kur'an la bana cevap verecek biri olursa çok memnun olurum. İlk emir oku... sadece öğrenmek istiyorum.

Son düzenleme:
Back
X