Embriyolar Kaliteli Mi?

eylenaz

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2008
29
9
47
merhaba arkadaslar

ben bu siteyi yeni kesfettim ve cok faydali bilgiler ve güzel paylasimlar bulunca üye oldum hemen. ben ve esim isvicrede yasiyoruz ve 4 yildir evliyiz. ben 31, esimse 33 yasinda. ikibucuk senedir cocuk sahibi olmak icin ugrasiyoruz ve ilk tüp bebek (icsi) denememiz nisan 2008 istanbulda alman hastanesinde oldu ve maalesef sonuc negatif cikti. bizdeki sorun sperm sayisinin az olmasi, esimde 3-15 sperm arasinda gidip geliyor. biz aslinda türkiyeyi tercih ettik, cünkü burda mikrotese denen bir sperm elde etme teknigi var, bu teknik isvicrede maalesef yok, bu yüzdende türkiyeye gelip denedik.
alman hastanesinin raporunda sunlar yaziyordu:

TRANSFER EDILEN EMBRIYOLAR: 1 adet kompakt, 2 adet 8 hücre monoükleasyon gösteren esit olmayan blastomerli embriyo transfer edildi
DONDURULAN EMBRIYOLAR: 12, 8, 9 ve 7 hücreli 4 adet orta kalite embriyo ise dondurulmustur

transfer edilen embriyolar nasildi? dondurulan embriyolarin kalitesi sizce iyimi?

yardiminiz icin simdiden tesekürler

canim rakamlari cok iyi hatirlamiyorum ama
bende icsi ile hamile kaldim ..9 tane yumurta alindi
7`si orta kalitedeydi ve 3`ü cok kaliteliydi,,
birini kullandik ikisi donduruldu.
.ayrica biz ozellikle yurtdisinda yaptirdik bu islemi.
ve ilk denememde hamile kaldim..

seninde orta kalite diyor bence iyi embriyolarin..

slm cnm bende almayada yasiyorum3 kez burda denedim esimden tesse ile sperm aldilar ve malesef olmadi.sonra turkiyede deneyelim dedik alman hastanesine gittik yine tesse ile esimden sprem aldilar 17 yumurta benden cikdi 5 tane emriyo oldu en kalitelisi 5 di malesef yine olmadi sonra amerikan hastanesine gitelim dedik ordada ayni seyler yine nedense emriyolar 5 oldu ve hala evim cocuk sesine hasret,senin 12,8 süper bunlarla hamile olman gerekir insallah allahim nasip etsin, ol desin rabbim olur canim moralin yuksek olsun ANNE DIYENLERINDE COK OLSN INSALLAH

yumurtalar döllendikten sonra kaçıncı gün transfer yapıldı ve donduruldu.
Anladığın kadarıyla 4-5 . gün olsa gerek.dışarıda 5 gün tutabiliyorlar emin değilim bu konuda bir yazı okuduğumu hatırlıyorum bu sitede ama nerede .3. gün 8 hücreli olmalı ileryiş hergün için 2 kat olma lı 2-4-8-16-32 hücre şeklinde zaten biri gayet iyiymiş.Şekli ve hücrenin içinde oluşan balonun dizilimide önemli .Şimdi yapman gereken sadece beklemek dondurulmuşlamı yoksa taze embriyolarlamı devam edeceksiniz durumu o zaman dr ve embriyoloyla iyice konuşup değerlendirirsiniz.
Alman hastanesindeki embriyoloy gayet deneyimli ve türkiyedeki iyi embriyoloylardan biri, rahatlıkla ona güvene bilirsin.
Umarım heimiz için hayırlısı ne ise o olur.
Bitkisel destek almanda yarada var.Fakat uzun süreli senin için adaçayı(1-2bardak)eşiniçin özellikle keçiboynuzu suyu ( suda 3-5 adet kaynatıp hergün bir bardak tüketecek 2 ay kadar deneyip sonuça bakın fındık ,ceviz ve kekik suyu sperm kalitesini artırıyor).
arada kendiliğindende hamiş olabilirsin canım.kafana takmamaya çalış zor ama biliyorum.
bol şans.

cilekk,
senin yasin itibariyle cok iyi embriyolarin olusmus ve tutmasi öyle mucizelere kalacak birsey degil bence, ama ilk denemende tutmasi güzel tabii. sevindim senin icin, umarim hepimize nasip olur.

canyoldasim,
sende tutmamasina cok üzüldüm valla, ama cesaretini ve inancini yitirme ve mücadeleye devam et derim, inanmak basarmanin yarisidir. peki neden gelismedigini doktor aciklayamiyor mu? tedavisi yok mu? ankarada timür gürgan adinda cok ama cok iyi bir doktor var, onun kapisini cal bence.

aktuel,
benim yumurta toplama islemi 28 nisanda gerceklesti, 15 tane embriyo olustu ve 11 tanesi kaliteliydi, ama sadece 7 tanesi döllendi. transferim 1 mayista gerceklesti, 3 tanesi transfer edildi, 4 tanesi ise donduruldu. yane anlayacagin yumurtalar 3 gün döllendikten sonra transfer yapildi ve digerleri donduruldu. peki sen dondurulmuslari nasil degerlendiriyorsun canim? bu arada bitkisel destek al diyorsun, bunlarin gercekten faydasi oluyor mu? adacayin etkisi nedir? keciboynuzu gercekten yarar gösteriyor mu, denedi mi senin esin? bu arada transferden sonra ananas ve kabak cekirdegi yenmesi tavsiye ediliyor, embriyolarin tutunabilmesi acisindan yarar sagliyormus. var mi senin böyle bir tecrüben?

arkadaslar umarim hepimiz birgün anne oluruz, bütün herkesin gönlüne göre versin allah.

sevgilerimle

aktuel,
keciboynuzunu suda ne kadar süre kaynatmaliyim? hani bütün vitamini gitmesin diye uzun süre kaynatmakta iyi degildir herhalde. yenilmesi mi daha iyi yoksa kaynatilip icilmesi mi?
sevgiler

cilekk,
senin yasin itibariyle cok iyi embriyolarin olusmus ve tutmasi öyle mucizelere kalacak birsey degil bence, ama ilk denemende tutmasi güzel tabii. sevindim senin icin, umarim hepimize nasip olur.

canyoldasim,
sende tutmamasina cok üzüldüm valla, ama cesaretini ve inancini yitirme ve mücadeleye devam et derim, inanmak basarmanin yarisidir. peki neden gelismedigini doktor aciklayamiyor mu? tedavisi yok mu? ankarada timür gürgan adinda cok ama cok iyi bir doktor var, onun kapisini cal bence.

aktuel,
benim yumurta toplama islemi 28 nisanda gerceklesti, 15 tane embriyo olustu ve 11 tanesi kaliteliydi, ama sadece 7 tanesi döllendi. transferim 1 mayista gerceklesti, 3 tanesi transfer edildi, 4 tanesi ise donduruldu. yane anlayacagin yumurtalar 3 gün döllendikten sonra transfer yapildi ve digerleri donduruldu. peki sen dondurulmuslari nasil degerlendiriyorsun canim? bu arada bitkisel destek al diyorsun, bunlarin gercekten faydasi oluyor mu? adacayin etkisi nedir? keciboynuzu gercekten yarar gösteriyor mu, denedi mi senin esin? bu arada transferden sonra ananas ve kabak cekirdegi yenmesi tavsiye ediliyor, embriyolarin tutunabilmesi acisindan yarar sagliyormus. var mi senin böyle bir tecrüben?

arkadaslar umarim hepimiz birgün anne oluruz, bütün herkesin gönlüne göre versin allah.

sevgilerimle

selam

benim 3 tüp denemem şimdi bildiğim bilgiler şöyle normal transferler 3-5 gün yapılıyor.Embriyoloyların embriyoları max 5 gün izleye biliyor.her 24 saat bir bakılarak bölünmeleri izleniyor.Sağlıklı bir emb 3 gün gerekli bölünmeleri tam 8 küçük boloncuk olanı kaliteli emb . olarak alıyor.Tabi kendi tıbbı şekilleride var. 3 gün tıpta tavsiye edilen gündür .anne rahmi hazırlanmış ( ilaçlarla yapay gebelik oluşturuluyor.Fitil,ilaç ve jel kullanılarak uyarılıyor.) alınan emanetler teslim edilerek orada bölünmelerine devam etmesi ve tutunması bekleniyor.( normal gegeblikte yumurta ve sperm birleşip emb. oluşturdukta sonra kanallardan geçip rahme ulaşması 3-5 gün arası bu süreyi dışarda gözlenleniyor ve 3. gün rahme bırakılıyor.çok nadir durumlarda 2 gün verilenler var.)
Fakat bazı durumlarda oluşan embriyolar 24 saat biraz fazla hızla bölünmeye başlar .Yada embriyoloy dr. kalitenin yüksek olduğunu anladığında dışarıda 5 gün kadar tutma ve izleme tavsiyesinde bulunuyor.Yavaş bölünen hücreleri dışarıda tutarak bölünmelerinde ki hızı gözlenliyor.Böylece annenin şansının ne kadar olabileceği tahmin edilip bilgilendiriliyor.Genelde bazı bayanlara normal hayatan uzak durmaları hareket yasağı, yatma ev tavsiye edilmesinin amacıda bu.Yavaş bölünen hücreyi riske sokmadan sağlıklı gebelik elde etmek.
Dondurulma ise dr ve embriyolun kararıyla olur.Kalite anlamında dayanacagını sapladığı emb.dondurarak hem annenin yorulmadan ve dinlenmiş birrahimle denene biliyor.Tercih genelde taze emb.dur.Fakat dondurulmuşlada başarı oranı yüksek.

bitkisel destek anlamında keçiboynuzunun serm hareketliliğini ve sayısını artırdığını birçok arkadaşımız deniyerek gördü. mesale hareket var azsa hızlandırdı ve sayısını çoğaltı.( site içersinde görebilirsin bu tür yazıları)2-3 ay bunu deneyen var.Fakat bu sadece destek amaçlı sadece ona bağlı değil .Alınan ilaçlara yardım etmek gibi.adaçayı ise kaliteli yumurta elde edilmesine yardımcı .Hemde rahatlatıyor.
Kabak çekirdeği ve ananas olabilr çünkü içersinde bol vitemin ve kabak çekirdeğinde bebeği çevreleyen plasantaya yardım eden hormon proöstergen varsa niye olmasın.Zaten fitil ve ya jel veriyorlar ve hatta iğne hormonları doğal yoldanda elde edilmesinde fayda var bence.
evet hepimiz bu yola devam ediyoruz.kimizin uzun kimizin kısa sürüyor , yoruluyor ve yıkılıyoruz ama yola devam .Herkese hayırlı bebekler nasip eder rabbim inşallah.

canim rakamlari cok iyi hatirlamiyorum ama
bende icsi ile hamile kaldim ..9 tane yumurta alindi
7`si orta kalitedeydi ve 3`ü cok kaliteliydi,,
birini kullandik ikisi donduruldu.
.ayrica biz ozellikle yurtdisinda yaptirdik bu islemi.
ve ilk denememde hamile kaldim..

seninde orta kalite diyor bence iyi embriyolarin..

çileek demek hamile kaldın en son yumurta toplanacak diyordun korkuyordun tebrik ederim allah devamını getirsin yüzünü göstersin sana bebeginin ismim degişti ama öncekinide hatırlamazsın sanırım

slm canm tutmama sepepi olarak spermlerin kalitesiz olusunu gösderiyorler.ama yumurda toplanan gun bile bunlar cok iyi ikiz ucuz sansiniz var falan diyorlar ama sonuc hep ayni oluyor simdi diyorumki ben 5 kere decrümem var bilicliyim ama inanaki heycandan hep unutuyorum niye 3 gun sonra transfer yaniyorlar bekledip biraz büyütsünler ya.bidaha ki sefere insallah uc gun sonra transfer isdemeyecegim.tavsiyen icin sagol bide ankaraya giteriz arkadasim zaten alisdik artik zavalli esim de tesse olmaya alisdi kesip biciyorlar zavallimi 5yada 6 sperm bulmak icin vazla ameliyatla bile bulamiyorlar ve her gecen gun zarar bizim icin arkadasim,cunku yas geciyor 1972 dogumluyuz rabbim herkezide bizide sevindirsin insallah

arkadaslar
kaliteli embriyolarin 2, 4, 8 seklinde sürekli ikiye katlanarak bölündügünü ögrendik. bizim dondurulmuslarda 12, 9 ve 7ye bölünenler var, yane sürekli ikiye katlanarak bölünmemisler. bu embriyolar anormal mi, yane düzgün sekilde bölünenlerle aralarindaki fark nedir bilen var mi?

slm canm tutmama sepepi olarak spermlerin kalitesiz olusunu gösderiyorler.ama yumurda toplanan gun bile bunlar cok iyi ikiz ucuz sansiniz var falan diyorlar ama sonuc hep ayni oluyor simdi diyorumki ben 5 kere decrümem var bilicliyim ama inanaki heycandan hep unutuyorum niye 3 gun sonra transfer yaniyorlar bekledip biraz büyütsünler ya.bidaha ki sefere insallah uc gun sonra transfer isdemeyecegim.tavsiyen icin sagol bide ankaraya giteriz arkadasim zaten alisdik artik zavalli esim de tesse olmaya alisdi kesip biciyorlar zavallimi 5yada 6 sperm bulmak icin vazla ameliyatla bile bulamiyorlar ve her gecen gun zarar bizim icin arkadasim,cunku yas geciyor 1972 dogumluyuz rabbim herkezide bizide sevindirsin insallah

canım öncelikle allah yar ve yardımcımız olsun diyorum ama konuyu nasıl özetleyeceğimi düşünüyorum sen 5 kere denemem var diyorsun peki bunları farklı farklı yerlerdemi yaptırdınız yoksa aynı merkezdemi.....2. soruma gelince hiç doktorun tahlil tekkik yani genetik tanı sende histereskopi bağışıklık sisteminle ilgili felan bir sürü şeyler yaptırdınızmı yoksa sadece gel işlem yaptır tutmadı baştanmı oldu bu 5 işleminde sonuca gelince canım benimde aynı senin gibi embriyo güzel yaş genç yumurta kaliteli diyo ama sonuç neğatif aynen senin gibi benim eşimde de sperm azlığı vardı ama çok şükür bizim sonucumuzda benim embriyoları vucudumun kabul etmediğini öğrendik.canım kısacası sonuç illaki sper az diye bir şey değil bak embriyo oluşacak kadar varmış belki seninde vucudun dışardan gelan embriyoları kabul etmiyordur bence araştır derim 5 deneme çok yıpratır insanı sevgiyle kal.........a.s.

Ben Pek Anlamam Ama Ilkn Tüp Bebek Denememde 15 Tane 1.sinif Embriyo Elde Etmişlerdi... Ben Dondurtmadim çünkü Tae Embriyoyla Bence Daha Farkli .. 2tane Transfer Yapilim 2side Tutmuştu.. Benimde Eşimdeydi Problem. 3.gün Transfer Yapildi 8e Bölünmüş Diye Söyleniuodu.. Malesef 23.haftamda Kaybettim..

Ben Pek Anlamam Ama Ilkn Tüp Bebek Denememde 15 Tane 1.sinif Embriyo Elde Etmişlerdi... Ben Dondurtmadim çünkü Tae Embriyoyla Bence Daha Farkli .. 2tane Transfer Yapilim 2side Tutmuştu.. Benimde Eşimdeydi Problem. 3.gün Transfer Yapildi 8e Bölünmüş Diye Söyleniuodu.. Malesef 23.haftamda Kaybettim..

yağmurcn merhaba..23 hafta... epey zaman sonra yitirmişin bebeklerini problem neydi?

ne diyelim yarınların hayırlı olsun...Büyük geçmiş olsun...

yağmurcn merhaba..23 hafta... epey zaman sonra yitirmişin bebeklerini problem neydi?

ne diyelim yarınların hayırlı olsun...Büyük geçmiş olsun...
ERKEN DOĞUM RAHİMDE AÇILMA OLMUŞ DR.İHMALİ BİRAZDA GİTTİĞİMDE SADECE BEEKLERE BAKIP İYİ DİYOLARDI RAHİM BOYU ÖLÇÜLMÜYORMUŞ BENİM İLK GEBELİKTİ ZATEN ACIM ÇOK TAZE 15GÜN OLDU KAYBEDELİ....... ANLAYACAĞIN ERKEN DOĞUMDAN KAYBETTİM ARKDAŞIM..

ERKEN DOĞUM RAHİMDE AÇILMA OLMUŞ DR.İHMALİ BİRAZDA GİTTİĞİMDE SADECE BEEKLERE BAKIP İYİ DİYOLARDI RAHİM BOYU ÖLÇÜLMÜYORMUŞ BENİM İLK GEBELİKTİ ZATEN ACIM ÇOK TAZE 15GÜN OLDU KAYBEDELİ....... ANLAYACAĞIN ERKEN DOĞUMDAN KAYBETTİM ARKDAŞIM..

Çok çok büyük geçmiş olsun canım...Allaha emanet ol..Yarınların dilerim çok çok hayırlı olur senin için...

canım öncelikle allah yar ve yardımcımız olsun diyorum ama konuyu nasıl özetleyeceğimi düşünüyorum sen 5 kere denemem var diyorsun peki bunları farklı farklı yerlerdemi yaptırdınız yoksa aynı merkezdemi.....2. soruma gelince hiç doktorun tahlil tekkik yani genetik tanı sende histereskopi bağışıklık sisteminle ilgili felan bir sürü şeyler yaptırdınızmı yoksa sadece gel işlem yaptır tutmadı baştanmı oldu bu 5 işleminde sonuca gelince canım benimde aynı senin gibi embriyo güzel yaş genç yumurta kaliteli diyo ama sonuç neğatif aynen senin gibi benim eşimde de sperm azlığı vardı ama çok şükür bizim sonucumuzda benim embriyoları vucudumun kabul etmediğini öğrendik.canım kısacası sonuç illaki sper az diye bir şey değil bak embriyo oluşacak kadar varmış belki seninde vucudun dışardan gelan embriyoları kabul etmiyordur bence araştır derim 5 deneme çok yıpratır insanı sevgiyle kal.........a.s.

canim sepepi konusunda 5.ci denemememden sonra tamammen emin oldum ki ne olursa olsn rabbimin ol demesi gerekiyor.yani biliyorumki bunun spermle alakasi yok zaten esimi suclamiyorum bu bizim sorunumuz 3kez almanyda yapdirdik ben almanya da yasiyorum ve iki kezde turkiyede. 4.seferde tutmayinca dr bize bir daha denemeyin dedi paraniza yazik <para degilde ya umutlarim>cunkü olmaz spermler düsük kalite imis ama dedigin gibi emriyo oluyor ama sagliksiz gülüm cokkk zor cok sonra biz bi umut deyip 5 kez de denedik baska yerde ve sonuc ayni yine ayni gunler sanki dekrar gibi.simdi bebegim olsaydi son olan 4aylik olacakdi bu konular konusmakla bitmez yasamayan anlamaz tek spermle hamile kaliniyor deniyor nerde bizimkiler ,diyorlarki cocuk cok masraf biz dogmadan bebeklerimize neler harcadik keske olsaydida daha fazla alsalardi.rabbim ol desin onda herseyden cok var bizede nasip eder hayirli birer evlat insallah hersey gönlünüzce olsn yanlizlik cok zor.yarinlar insani korkuduyor kimsesizlik

X