embriyo kaltiesi

dilem

tuna pasa sen cok yasa ;)
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2008
2.917
2
44
merhaba doktor bey...
dun yani 10 mart'ta dondurulmus embrio transferim oldu!bu benim 5. transferim oluyo 2kez taze, 3kezde dondurulmus embriyo!
esimde teratospermi bende ise pko var! en son tedavimde 17 yumurta toplandi ve mikroenjeksiyon yontemiyle 14 embriyo elde edildi, taze iki tane transferi tutmadi daha sonra gecen ay dondurulmus iki tane transfer dildi onlarda tutmadi...
dun,iki tane embriyo transfer edildi, birinin iyi ve digerininde orta kalitede oldugu soylendi, bu orta kalitede olanin embriyolog uniter diye soyledi(ben belçikada yasiyorum)uniter yani bir anlamina geliyo ama çozuldukten sonra saglikli bi sekilde bolunmeye devam ettigini soyledi, bunu ben pek anlayamadim yardimci olursaniz sevinirim....
 
Merhaba Ayşe57,

Embriyo kalitesini ifade etmek için kullanılan terimler arasında “uniter” sözcüğü kullanılmadığı gibi, bizim ve dünyadaki merkezlerin çoğunun terminolojisinde böyle bir ifade bulunmamaktadır. Dolayısıyla, size bu terim söylenirken neyin ifade edildiğini anlamak maalesef mümkün değil. Tek hücreli aşamada (prezigot) dondurma uygulandıysa, çözülünce bu prezigotun laboratuvarda gelişmesi beklenir. Size ifade edilen bu olabilir. Sağlıklı günler geçirmeniz, doğru tedavilerle buluşabilmeniz ümidi ile..

Dr. E. Kerem Dirican
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
 
çok tesk ederim,
geliba sizin dediginiz gibi yani prezygot.bu prezygotun çozuldukten sonra bolunmesi ve transfer edildikten sonra sizce tutnma sansi oluyormu?
burda sigortalarimiz kisitli tedaviyi karsiladigi için(yani her ilacli tedavi, dondurulmuslar sayilmiyo) mumkun oldunca çok embrio donduruluyo...ve dondurulanlarinda tutnma sansi oldugu için donduruldugu soyleniyor...
birde esimde teratospremiden dolayi embrio tutulsa bile dusukle bitmesi riskinin çok yuksek oldugunu soylemislerdi (turkiyede bi tupbebek merkezinde)çunki burda genetik arastirma yapilmiyo.ama bildigim kadariyla mikor uygulamasinda gorunuste saglikli olan spermatozoidler kullaniliyor...
sizce bize soylenen dogrumu yoksa sadece o merkezde yaptirmamiz için soylenmis bi sozmudur??

konu biraz daginik oldu kusura bakmayin, ve yardimlariniz için tekrar tekar tsk ederim
 
Enver Bey
Ben 5 mikro denemesi gecirdim.Bunlarin ilk ikisinde 1.kaliteydi.3 ve 4 te embryoda fragmantasyon oldu.Bunlar 2 veya 3. gun kondu.Son denemede 4. gun kondu ama blasto olusmadi 8 hucreliydiler.Ilk iki denemeyi saymazsak bu embyolarin kalitesinin dusuk olma sebebi sizce ne olabilir.Benimhormon tahlillerim de bir problem yok.4.denemeden sonra genetik test yaptirdik hicbir olumsuzluk tespit edilmedi.Fragmantasyon haric bu 4. gun 8 hucreli olan embryolar yasama devam etmez mi.Embyolarin yasama devam etmesi icin 1.kalite mi olmasi lazim.Son dort deneme 1 yilda oldu.Bunun embryo kalitesinde olumsuz etkisi varmidir.Gerci dr.larin soyledigi periyotlarda oldu ama.15gun once laporoskopiyle kanalimin biri cikartildi digeride tikali.Laporoskopinin yumurta kalitesine etkisi var mi.Ben pco oldum son denemeden sonra ama adetlerim duzenli, esimdede sperm 5-15 milyon, sekil bozuklugu ve hareketlilik% 15-30 arasi
 
Merhaba Hülya35,

Embriyoda oluşan fragmantasyon üzerine son yıllarda farklı görüşler ortaya çıkmıştır. Önceleri fragmante olan embriyoların gelişim yeteneğinin zayıf olduğu yönünde bir görüş birliği varken son yıllarda lokalize (yani embriyonun belli bir bölümünde toplanmış) ve az oranda fragmantasyonun pek de önemli bir sorun olmadığı belirtilmektedir. Sizin embriyolarınızdaki fragmantsayon durumunun PCO ile ilgili olma ihtimali bulunmakla beraber sperm yapısına kaynaklı olarak da ortaya çıkması mümkündür. PCO olan bayanlarda elde edilen yumurtalar zaman zaman aynı gelişim aşamasında olmayabilirler. Bu durum asenkron foliküler gelişim adını alır. Bunun yanında PCO bayanlarda artan kan hormon düzeylerinin de yumurta ve embriyo kalitesini olumsuz yönde etkilemesi muhtemeldir. Ayrıca şunu da belirtmek isterim, fragmante embriyolar bebek oluşumuna kadar gelişemezler demek doğru değildir. Yüksek oranda ve yaygın fragmantasyon görülen embriyoların gelişme yeteneğinin azaldığı bilinmekle beraber bu embriyolar tutunmaz demek doğru olmaz.
Hekiminizin önerdiği dönemlerde ardışık yapılan tüp bebek uygulamalarının olumsuz bir etki yapması beklenmemektedir.
Laparaskopinin de yumurta-embriyo kalitesine etkisi bulunmamaktadır.
Sizde genetik inceleme de uygulanmış ve bir sorun belirlenememiş.
Bu durumda sizin bağışıklık sistemi ve pıhtılaşma faktörleri yönünden incelemeniz gerekebilir. Buna hekiminiz karar verecektir.
Burada unutulmaması gereken bir diğer nokta da sağlıklı bir gebeliğin elde edilebilmesi için çok sayıda faktörün etkili olduğu ve çiftin bir bütün olarak ele alınması gerekliliğidir. Burada sayamayacağımız çok değişik nedenler sizin durumunuza yol açmış olabilir.

Doğru tedavilerde buluşmanız dileğiyle.

Embriyolog Dr. E. Kerem Dirican
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
 
geliba sizin dediginiz gibi yani prezygot.bu prezygotun çozuldukten sonra bolunmesi ve transfer edildikten sonra sizce tutnma sansi oluyormu?
burda sigortalarimiz kisitli tedaviyi karsiladigi için(yani her ilacli tedavi, dondurulmuslar sayilmiyo) mumkun oldunca çok embrio donduruluyo...ve dondurulanlarinda tutnma sansi oldugu için donduruldugu soyleniyor...
birde esimde teratospremiden dolayi embrio tutunsa bile dusukle bitme riskinin çok yuksek oldugunu soylemislerdi (turkiyede bi tupbebek merkezinde)çunki burda genetik arastirma yapilmiyo.ama bildigim kadariyla mikro uygulamasinda gorunuste saglikli olan spermatozoidler kullaniliyor...
sizce bize soylenen dogrumu yoksa sadece o merkezde yaptirmamiz için soylenmis bi sozmudur??

konu biraz daginik oldu kusura bakmayin, ve yardimlariniz için tekrar tekar tsk ederim

not:sorum herhalde gozden kacti bu yuzden tekrar yazdim, israrlarim için kusura bakmayin
 
Merhaba Ayşe57,

Evet, prezigot aşamasında dondurulan embryoların büyük kısmı çözüldükten sonra gelişir. Gebelik şansı taze embriyolarınkine yakındır.
Teratozoospermi olgularında spermlerde bazı kromozomal anomaliler artmaktadır. Ancak bu artış yüksek yüzdelerde görülmemektedir. Örneğin teratozoospermi olmayan bir örnekte 13 numaralı kromozomda kusur gözlenme ihtimali %2-3 oranında iken Teratozoospermide bu oran %5-7’ye çıkar. Bu şu anlama gelir: Teratozoospermide düşüklere neden olabilecek kromozomal problemler artmakta, ancak yine de bu anormalliklerin oranı o sperm örneğinde çok yüksek oranlara ulaşmamaktadır.
Mikroenjeksiyon uygulamasında kısmen düzgün yapıda spermler seçilerek işlem yapılmaktadır.

Sağlıklı günler dilerim.

Dr. E. Kerem Dirican
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
 
çok sagolun,prezygot yuzunden pek fazla umutlanmiyordum bosa kurek cekmek gibi gelmisti bana ama sayenizde, tekrar umutlarim yeserdi çok tsk ederim
 
slm doktor bey benim sorum ben 150 pregonla başladım dokuzuncu gün e2 yükseldi ve 3gün pregon vurulmadım.çok yumurtalı hasta olduğum söylendi ve 3tane yumurta toplandı biri3e diğeri 5e bölündü ikinci gün transfer oldu.bhcg29 çıktı ikincisinde 21e düştü ve doktorum düşeceğini söyledi. iki gün sonra adet gördüm ve bana driling diye bi amaliyat önerdi bu amaliyatın yumurtalara zararı olurmu ve neden var çıkıp düşükle sonuçlandı?
 
Merhaba nurayankara,

Size kesinlikle drill yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Düşüğün neden olduğunun araştırılması için detaylı bir immunolojik inceleme yapılmalıdır. Sağlıklı günler geçirmenizi ve doğru-etkili tedavilerle buluşmanızı dilerim.

Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…