How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

eltinin eltiyi kıskanması adetten mi?

Seçmece ev çok iyi ya:)) nişanlınızın ailesi çok düşünceli bence eltiyi görmezden gelin. Her şey mükemmel olsa olmaz zaten o da boncuğunuz olsun. Az ggörüşeceksiniz zaten. Burda bi elti okumuştum kızın düğününe gelinliğe benzer elbiseyle gelmiş ve gelinle aynı saçı yaptırmış. Neler Var yani baksanıza
inanırım vardır yani. varmış ya da:KK47: sadece böyle şeyler görmediğim için çok şaşırdım:KK43:

Benim eltim yok eşim ilk ve kardeşleri bekar. Böyle eltim konuları okudukça merak ediyorum bende öyle kıskançlık yok eltimde mi olacak şimdi yani illa bi taraf cekemiyor mu :KK51: valla bana yapılanın fazlası yapılsa banane bizim kesemizden yapmadıkları sürece ne karışacağim millet tuaf olmuş valla...

Sende hiç takma canım uzak dur samimi olma bi bakmışsin seni aileyle kötü eder Allah korusun

Ben komik buluyorum bu tür şeyleri.

Hazır cevap bi insan değilim, biraz da aman gerginlik çıkmasın kafasındayım.

Ama tutamıyorum kendimi, gülüyorum bu tarz bir şey olunca.

Basitlik olduğunun siz de farkındasınız, hiç durmayın üstünde.
evet aslında durmamak lazım. yani görünürde durmuyorum, nişanlıma bile yorum yapmadım. ama içim bıdu bıdı konuşup duruyor. hiç sevmediğim muhabbetler bunlar. aman arkadaş olalım, samimi olalım diye bir derdim de yoktu. ama beni hiç olmadığım bir şekilde değerlendirip, değerlendirmesini de patavatsızca söyleyince çok yadırgadım. it ürür kervan yürür demek lazım, haklısın canım:KK43:

Son düzenleme:
sen yapman gerekeni yapmışsın kv il kp karşısında ilk intiba gayrt olumlu elti desen kıskançlığına gem vuramayıp nasıl biri olduğunu göstermiş herkese kendi kuyusunu kazmış zaten düşmüştür gözden bence

Benim eltim yok eşim ilk ve kardeşleri bekar. Böyle eltim konuları okudukça merak ediyorum bende öyle kıskançlık yok eltimde mi olacak şimdi yani illa bi taraf cekemiyor mu :KK51: valla bana yapılanın fazlası yapılsa banane bizim kesemizden yapmadıkları sürece ne karışacağim millet tuaf olmuş valla...

Sende hiç takma canım uzak dur samimi olma bi bakmışsin seni aileyle kötü eder Allah korusun
dikkat çekmeyecek kadar uzak duracağım sanırım. aile içinde illa görüşeceğiz, nişanlım gidelim edelim derse ben gitmem diyemem sanki. nihayetinde abisine gidecek. ben de konu mankeni gibi oturur kalkarım artık.

sen yapman gerekeni yapmışsın kv il kp karşısında ilk intiba gayrt olumlu elti desen kıskançlığına gem vuramayıp nasıl biri olduğunu göstermiş herkese kendi kuyusunu kazmış zaten düşmüştür gözden bence
ister düşsün ister çıksın da bana bulaşmasın mümkünse. hayat yeteri kadar zor zaten. bir de benden 8-9 yaş büyük birinin kaprisleriyle uğraşamam.

yanlış anladın konulardan değil kv ,görümce ,elti sıfatını alan insanlardan gınnaa geldi
konulardan da rahatsız olabilirsin. çünkü rahatsız ediciler. başka derdimiz yok gibi. saçma sapan insanların açtıkları dertlerle uğraşıyoruz.

Topu nişanlına at vs. Demişler öyle bir şey yapma hatta onu karıştırma hiç çünkü nişanlın birsey derse sen nişanlını dolduruyor olursun bu sefer seni daha kötü bilirler...

Benim bir felsefem var bunu hep söylerim yine söylüyorum ve uyguluyorum ne derdin sorunun varsa sen kendin hallet, sen kötü olmazsın hakkını savunuyor kız derler en kötü ama nişanlın girerse devreye sen nişanlını dolduruyo olursun emin ol...

Kp ve kv herseyi halleder diye düşünüyorum siz sakın böyle konulara girmeyin bence sessiz kalın derim görüşceniz zaman eşinizle gider gelirsiniz bu tür konulara girmeyin cevremde gördüğüm kadarıyla eltiler birbirini çekemezmiş şahit oldum yani karışmayın kp aklı selim bir insan sanırım cevabını verir

kızlar temmuz ayında hayırlısıyla evleniyorum. iki gün önce başka bir şehirde yaşayan nişanlımın abisi ve eşi k.validemlere ziyarete gelmişler. ben telefonla hoşgeldiniz diye aradım. dün sabahta ailemle birlikte hoşgeldinize akşam çayına gtmek için aradık. k.validem biz de sizi bu akşam için hep beraber olalım diye arayacaktık, ne güzel tesadüf oldu demiş. neyse, akşam gittik.

k.validem sağ olsun, çok özenle hazırlanmış. ama eltimin yüzü çok asıktı. ben yorgundur vs diye üzerinde durmadım. yemekten sonra, k.pederimin bize vermiş olduğu evin tadilatıyla ilgili konu açıldı. ben zaten muhabbete girmiyorum. sadece dinliyorum. bu arada evin tadilat masrafını tamamen nişanlım karşılıyor.

eltim birden hırslı hırslı babacım biz bize verdiğin evle yetinmiştik, üzerine tek kuruş masraf etmedik. ama herkes bir olmuyor işte, bazıları böyle beğenmiyor dedi. :KK57::KK57::KK57::KK57: soğuk bir söyle uygun görmüşler. sessizlik oldu. k.pederim sizin tercih ettiğiniz ev sıfırdı kızım, bu ev nerdeyse 25 yıllık var. ev perişan olmuş, çocuklar da bütçelerinin elverdiğince yaptırıyor bir şeyler dedi.

bu sefer de o evin muhiti çok daha güzel, haksızlık olmuyor mu vs. ilk evlenen olduğu için tercih yapma hakkı verilmiş kendisine ve o zaman eski ev istemem demiş. yeni yerleşim birimlerinden sıfır bir daireyi tercih etmiş. nişanlımla ben de evin muhitini beğendik, bir daireleri daha vardı sıfır onu istemedik. eski olsun, biz kafamıza göre yaptırırız demiştik.

k.pederim onlara yemekli düğün vs yapmış. oldukça da lüks bir yerde. ben bunları elbette bilmiyordum. bana da söyledi. düğününüzü, takacaklarımı yaparım, ama eşyanıza hiç karışmam dedi. ben de düğün istemediğimi, sade bir nikah ve nikah sonrası 1. derece akrabalara yemek düşündüğümüzü ama bunu kendimiz yapmak isteriz, size yük olmasın. daha arkada bekar ve okuyan kızınız var demiştim. k.pederim de adaletsizlik olmasın diye kendince bir kaç bilezik fazla almış bana. benim ne aldıklarından haberim bile yok.

k.validem de eltimle paylaşmış sanırım, kız bunları da ortaya döktü. kendimi inanılmaz kötü hissettim. rengim falan kaçtı. babam hemen lafların üzerine kalkılıyor gibi olmasın diye, kahve sonrası bize müsade dedi ve kalktık geldik.

bugün de ne nişanlım akşamki konudan bana bahsetti, ne ben bir şey dedim.

bu kız nihayetinde mecburi hizmetleri bittiğinde yaşadığımız şehre gelecek. k. pederim ve k.validem bana göre çok çok iyi, görgülü ve görenekli insanlar. dürüstler, daha bugüne kadar beni rahatsız edecek hiç bir davranışları, sözleri olmadı. ama arada kalacak gibiler. ikimiz de gelin, ikisi de evlat. nişanlımın abisinin düşüncelerini bilmiyorum. ama kız alttan alttan dolduracak gibi görünüyor. hiç sevmediğim konuların içinde kalacak gibiyim, benim bu kıza tavrım şimdiden sonra nasıl olmalı? kimse kırılsın, üzülsün, arada kalsın istemiyorum ama kendim de kırılmak, üzülmek, hak etmediğim şeyleri duymak istemiyorum.

fikirlerinizi yazarsanız çok mutlu olurum. şu ana hemen cevap veremem ama bir kaç saat sonra bakar, cevaplarım. şimdiden teşekkür ederim.

Allah yardımcın olsun valla başta mesafeni tavrını koy bunu da nişanlınla güzelce paylaş ben 4 yıldır sevgililik nişanlılık evlilikte dahil aman abisinin eşi alttan al diye diye bu sene patladım ağzıma geleni söyledim yeter alttan aldığım açtım ağzımı yumdum gözümü şimdi görüşmüyoruz eşime dedim çok görmek istersen git abine ama bana lafını bile etme gitmeyle ilgili kayınvalideme de çıkıştım hala ona arka çıktığı için şimdi kimse ağzını açıp bişey diyemiyor hafta sonu geliceklermiş başka zaman olsa çağırırdı hemen onlar geliyor diye kayınvalidem lafını edemiyor şuan yakinen yaşamış biri olarak şimdiden önlemini al valla sen ince düşünürsün sonra tepene çıkmaya çalışır

Topu nişanlına at vs. Demişler öyle bir şey yapma hatta onu karıştırma hiç çünkü nişanlın birsey derse sen nişanlını dolduruyor olursun bu sefer seni daha kötü bilirler...

Benim bir felsefem var bunu hep söylerim yine söylüyorum ve uyguluyorum ne derdin sorunun varsa sen kendin hallet, sen kötü olmazsın hakkını savunuyor kız derler en kötü ama nişanlın girerse devreye sen nişanlını dolduruyo olursun emin ol...
doğrudan benimle alakalı bir konu olursa nişanlımı karıştırmam. bu konuya da müdahil olmam ama. çünkü bu gelinlerin sorunu değil ki. k.valide, k.peder kendilerince çocuklarına bir şeyler yapıyorlar. nişanlımın da sorunu değil aslında, anne-baba ne gerekiyorsa yapsınlar artık. o kadına ben laf yetiştiremem, o yüzden herkesin dediği gibi minumum ilişki olsa iyi olacak gibi.

Kendini rezil etmiş, ben olsam ne kadar kalitesiz bir kadın diye düşünürdüm ki düşündüm de. Hiç muhattap olma bence, zaten düğününüz olmayacakmış. O ordan sallasın dursun. Bu arada eltinin ve sizin meslekler ne? Bana o biraz sizi kişisel olarak da kıskanmış gibi geldi

Kp ve kv herseyi halleder diye düşünüyorum siz sakın böyle konulara girmeyin bence sessiz kalın derim görüşceniz zaman eşinizle gider gelirsiniz bu tür konulara girmeyin cevremde gördüğüm kadarıyla eltiler birbirini çekemezmiş şahit oldum yani karışmayın kp aklı selim bir insan sanırım cevabını verir
bence de onlar halletsin. ama kadının kıskanç yüzünü gördüm, kim bilir görmediğim ve göreceğim daha ne yüzleri var. samimi olmadan, nezaketen görüşürüm. ha o görüşmez kendi bilir derim artık.

Kendini rezil etmiş, ben olsam ne kadar kalitesiz bir kadın diye düşünürdüm ki düşündüm de. Hiç muhattap olma bence, zaten düğününüz olmayacakmış. O ordan sallasın dursun. Bu arada eltinin ve sizin meslekler ne? Bana o biraz sizi kişisel olarak da kıskanmış gibi geldi
kadın öğretmen. ben de dört yıllık okudum sağlık bakanlığında memurum. yüksek lisans yapıyorum. yani kıskanacağı bir durumda değilim.

Allah yardımcın olsun valla başta mesafeni tavrını koy bunu da nişanlınla güzelce paylaş ben 4 yıldır sevgililik nişanlılık evlilikte dahil aman abisinin eşi alttan al diye diye bu sene patladım ağzıma geleni söyledim yeter alttan aldığım açtım ağzımı yumdum gözümü şimdi görüşmüyoruz eşime dedim çok görmek istersen git abine ama bana lafını bile etme gitmeyle ilgili kayınvalideme de çıkıştım hala ona arka çıktığı için şimdi kimse ağzını açıp bişey diyemiyor hafta sonu geliceklermiş başka zaman olsa çağırırdı hemen onlar geliyor diye kayınvalidem lafını edemiyor şuan yakinen yaşamış biri olarak şimdiden önlemini al valla sen ince düşünürsün sonra tepene çıkmaya çalışır
ayy demeyin hayatımda kimseyle kavga etmedim, allah etmek zorunda bırakmasın:KK43:

Yanlız ne kadar güzel bi aileye gelin gideceksin maşallah .. Ne güzel adaletli ve çocukları için uğraşan bir aile .. O kudursun dursun allah hep o aileyle huzurlu etsin seni canım .. Ayrıca bence düğün yap içinde kalmasın ..

Back