Eltimle hiç anlaşamıyoruz ve sürekli laf sokmaya çalışıyor ne yapabilirim ?

Ayni dusunuyorum. Terbiyesizlik yaptigi ilk zaman agzinin payi verilseydi bu denli yuz bulmazdi. O istedigi gibi davranmis insanlarda onun huyu bu diyor simdi. Dusunmeden konusuyor diyorlar. Ama bende acik bi sekilde siz huyu bu diyip kabul edebilirsiniz ben edemem ddm.

Yoksayin .

Yuh.. bu kadın terbiyesiz falan değil bildiğin kötü. Köpkötü bir insan. Bu lafın üstüne ben olsam bir araya gelmezdim gelsem de yüzüne bakmam. Benimle tek laf etmeye cesareti olmaz.

Aynilarini yaşadım.daha nisanliyken başlamıştı. Üniv.mezunuyum diye kıskandı oda okumaya başladı. Beni küçümseyici tavırlar,eve eşya alırım begenmezdi benimki daha güzel derdi.masa takımı aldım seninkide ne ki benimki hakiki ceviz ağacı derdi. Doğum yaptım bı kap yemek vermedi.ust katımda oturuyordu.karsimda kayınvalide.
Oda ondan beterdi. İkisi de bana lafi sokup sokup dururlardi. Ben hiç bişe diyemezdim çünkü öyle bı ailede buyumedim.bunlar tam bir cirkefti.esimde boşver umursama onlar hep öyle onların huyu o sen takma filan aynı seyler.Artık delirme derecesinde ya bu evden gideriz yada ben bosaniyorum dedim. Evimi taşıdım ikisininde görmüyorum huzura erdim.
Her zaman görmezden geldim. Allah'ın adaletine bıraktım insan insana mecburdur. Gerçekten uğraşma lafına laf sokma boşver takmayinca daha çok kuduruyolar. Bariz seni kıskanıyor. Daha sen düğün yap neler yapcak. Sana az takıldı benim takılarım altinlarim daha çoktu dicek,

Yarın da bir olay olduğunda eşinin arkasında durmayacak sesini kes diyecek
Ayni durumdaymisiz ne yazikki. Ben insanlarin ne yaptigiyla ilgilenmem bana ne der gecerim herseyde boyleyim. Bu evlendiginden beri her yaptigina huyum bu kilifini uydurdugu icin kaynanam ve nisanlimda huyu bu diyor. Ben cekemem bu tarz insani. Bu soyledigine o kadar iclendimki uzuntuden hasta oldum diyebilirim. Cevabini vermeyince daha cok insanin tepesine cikacak bi kisilige sahip. Ve cevabini vermeyip icime atinca sinirlerim daha cok bozulacak.

Merhaba,
Ben bu tür konularda en baştan bir duruşun veya tepkinin olmasından yanayım. Başta idare eder, sonra değişirseniz en kötü siz olursunuz. Ama baştan siz de canınız nasıl istiyorsa öyle davranırsanız sizi de mecburen olduğunuz gibi kabul ediyorlar. Ben başta olduğum gibi davranıyorum sonradan üzülmeyeyim veya değiştin olmasın diye.
Örneğin, bana birisi için " onun huyu böyle, onu böyle kabul edeceğiz" dediklerinde " benim de huyum böyle, siz de beni böyle kabul edeceksiniz" diyerek işin içinden çıkıyorum.

Eltinize baştan sınır koyun ve kim ne derse desin o sınırın ihlal edilmesine müsaade etmeyin.

Çok net olarak siz de ona en baştan tepki gösterip ne düşünüyorsanız söyleyebilirsiniz.
Sizde emeği olmayan insanları sakın idare etmeyin.
Ne münasebet, eltim bana laf söyleyecek. Cümlesi bitmeden onu bin pişman ederim bir daha ağzını açamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…