Eltimin evi terk etmesi

Ne demek olabilir cocuga ses yükseltmek doğru mu. Başkası gelip yersiz yere sizin çocuğuna yükselebilir mi!

Doğru demedik ki. Olabilir dedik ve olmuş işte. Yanlış anlamış çocuğunuzun cümlesini bir anda parlamış uzatmamak sakinleşmek adına da çıkıp gitmiş. Çocuğunuz konusunda bu kadar hassassınız madem ayırmayın gözünüzün önünden böyle hadiseler de yaşamazsınız

Babaannesinin evi her zaman tabureye çıkıyo babaannesi şu dolduruyor leğene içinde birsey gezdiriyor suyun
Etrafta ona göz kulak olmak için orada olan biri yokken çocuk her zaman tabureye çıkıp Legende oynuyor mu yani mutfakta?
Mutfak evin en tehlikeli yeri, aldığım ilkyardim eğitiminde ölümlü ev kazalarının en çok mutfakta gerçekleştiğini söylediler. Çocuk bu, kafası neden-sonuç işine tam calismayan bir canlı neticede. Bir anlık hevesle mesela canı muzlu süt çekti diye blendiri fişe taksa eli kesilse ne olacak? Bu örneği verdim çünkü çok yakın zamanda bir aile uyem fişte kalmış blendir yüzünden hastanelik oldu (bir anlık salaklık) . Ya da tabure ile ocak tarafına çıksa bir anlık dalginlikla kaynayan çayı üstüne dokse haşlansa? Ya da merak edip prize iğne soksa (hangi salak yapar demeyin, ben böyle carpilmisim kucukken) . Ya da oynarken bir cam bardak kirsa , kimse bana kızmasın diye temizlemek isterken camlar elini kanatsa???
Akılli insan işi mi 4 yasinda çocuğu mutfakta bir basina birakmak?
O kadın mecbur mu elin çocuğuna göz kulak olmaya?
Orada çocuğun başına bir şey gelse, haşlansa vs herkes kadına kizmayacak mi 'niye dikkat etmedin,yanında çocuk' diye?
Tabii ki indirecek
Sizin hatanız 4 yaşındaki bir cocugu gözünüzün önünden ayırıp sohbet muhabbet etmek olmuş. Bu büyük bir sorumsuzluk, iyi yine başına bir şey gelmemiş çocuğun.
Eltinizin çocuğa bagirmasini elestirmisler ama burası Türkiye, insanlar kendi çocuklarına da bağırıyorlar, hatta dövüyorlar. Eltinin çocuğuna niye bagirmasin? Her ev sizin eviniz gibi cocuklarla göz hizasına inilip sakince konuşulan evlerden değil.
O yüzden ben bagirmasini normal buldum, geri laf verip kavgayı büyüten biraz da siz olmussunuz, o da saçma bir tepki vermiş.
Sonra hala 'beni ne konuma soktun, ben mahcup oldum , ben, ben, ben' falan demişsiniz.
Kadının da çok umrusunuz sanki ona ne sizin düştüğünüz konumdan? O an yapici bir şeyler söyleyebilirdiniz eğer amacınız ateşkes olsaydı. Çok suclayici bir dil kullanmissiniz.
Ama neyse , aile içinde (en azından tüm erkekler doğdukları buyudukleri kendi evinde mabadini yayıp tikinip yatarken, aslında o evde misafir sayılan eslerin mutfağa girdiği ve her hizmeti yaptığı tarz saçma bir sosyokulture ait ailelerde) böyle seyler olur. Millet bugün konusur, yarın susar.
Hiç kafani takma bile

Her zaman cikiyo babaannesiyle birlikte birseyler yapıyorlar. Kimse yokken çıkmıyor tabiki de. Bağırmayın nasil doğru bulursunuz? Hele birde yanlis anlayıp bagirmasini pes

Kalabalık bir ortamda çocuk için tehlikeli olduğu için yaptırmamak gerekir ama fazla mı yükseldiniz acaba, çocuklar genelde suyla oynamayı sevdikleri için mutfağa ilgi duyuyorlar. Ben konuyu okurken direkt kendi çocuklarım (iki erkek) geldi gözümün önüne. Anneanne, babaanne, hala evinde ortam uygunsa mutfakta gayet de "iş" yapıp, mutlu oluyorlar.
İş diye yazıldı diye küçücük çocuga hizmet ettirmiyorlardir herhalde

Ne demek olabilir cocuga ses yükseltmek doğru mu. Başkası gelip yersiz yere sizin çocuğuna yükselebilir mi!
Ben öyle bir şey demiş miyim ?
O zaman çocuğunu dizinin dibinden ayırma. Çocuk bu kan davasına döndürdünüz olayı. Yenge bağırarak yalan söyleme demiş siz de aynı tonda kızınızı savunmussunuz o da mesele uzamasin diye çıkmış gitmiş. 4 yaşındaki çocuk için 2 kadın saç başa gireceksiniz hele sen olayı kan davasına dönüştürüyorsun. Sürekli aynı şeyi söyleyip duruyorsun herkesi de böyle doldurduğuna eminim. Yanlış anlaşılmayla olay büyümüş kapatın gitsin. Ne abarttın ya ?

Her zaman cikiyo babaannesiyle birlikte birseyler yapıyorlar. Kimse yokken çıkmıyor tabiki de. Bağırmayın nasil doğru bulursunuz? Hele birde yanlis anlayıp bagirmasini pes
İyi de mutfakta o an babaannesi mi vardı?
Siz mi vardınız?
Babası mi vardı
Olay yaşandığında orada eltiyle tek değil miydi çocuk?
Demek ki 'ona bakan kimse yokken' cikmis işte

Tezgah üzerinde hiç birsey yoktu babaannesi kendisi çağırdı yanında zaten en son bizim sofradan alınan iki bardak ve kaşıklar vardı
Sorun sizde başlıyor. Siz 4 yaşındaki çocuğunuzu gözetimsiz mutfak gibi bir yerde bırakamazsınız. Babaanne yaşlı, refleksleri zayıf, dikkati dağınık. Çocuk tabureden düşse bu sefer de bir çocuğa dikkat edemediniz diyecektiniz.
Orası oyun alanı değil, çocukların yapabilecekleri ve yapamayacakları şeyler var. Annesi olarak siz öğreteceksiniz. Siz gidip tabureden indirmezseniz başkası indirir. Leğene tehlikesiz şeyler koyuyor ama bir gün de çatal bıçak koyar yüzdürür. Madem suyla oynamayı seviyor koyun leğeni balkonda oynasın siz de yanında durun.

Tezgahta leğende suyla oynuyor, hiç mi kayma düşme tehlikesi yok çocuğun? Hiç okumadınız mı, bulaşık makinesi açıkken çatalların bıçakların üstüne düşen çocuk haberlerini? Abartma demeyin çocuk denen şey tam da bu, en beklenmedik aksiyonu yapar.

Eltiyi tam haksız bulmadım. Evet çocuğun önünde bağırması yanlış ama kadın belki de dolmuştur. Ayrıca orası sizin eviniz değil, elti sizin evi terk etmemiş. Nereye giderse gitsin size ne, peşinden gitmeler eşine söylemeler falan kimseye vazife olmamalı.

İyi de mutfakta o an babaannesi mi vardı?
Siz mi vardınız?
Babası mi vardı
Olay yaşandığında orada eltiyle tek değil miydi çocuk?
Demek ki 'ona bakan kimse yokken' cikmis işte
Hayir babaannesi ve elti vardi ilk etapta babaanneyle beraberlerdi iş bitmişti son kalan bardaklar ve kasiklari alarak gitti elti

Ben kimsenin çocuğuna bağırıyorsa cocuk olduğunu idrak edebiliyorsam karşımdakinin herkes o şekilde davranmak zorunda benim çocuğuma. Siz çok yanlış konuşuyorsunuz. Evet mutfakta bulunması yanlış. Ama ben yemek yiyordum ve kayinvalidem çağırdı çocuğu yanına

Anlatamıyorum asla

Konudaki detayları okumanızı rica edicem. Ayağına tabure almış babaannesine yardım ediyor şeklinde anlattı ilk olarak. Suyla oyun oynuyor demedi. Ben bu tepkiyi verince suyla oynuyor oldu. Ayrica hizmet tabii ki ettirmiyorlar ama o günlere hazırlık oluyor şimdide. "yardım etmesi".

Yardım ne edebilir cocuk kendince birsey yaptığını sanarak mutlu oluyor orda bulunarak bir sorumluluk verildiğini sanarak kendisini iyi hissediyor çiçekleri sula dediğimde de aynı şekilde ayrıca yardım etmesi kötü birsey mi? Bir bardak mutfağa götürmek kötü mu

Hayir babaannesi ve elti vardi ilk etapta babaanneyle beraberlerdi iş bitmişti son kalan bardaklar ve kasiklari alarak gitti elti
Tamam aynı kapiya çıkıyor işte, neden anlamak istemiyorsunuz? Çocuğu mutfağa kim götürdü, on saat basinda kim kaldı önemli değil. Önemli olan o on saat basinda durduktan sonra geçen sürede çocuğun mutfakta, basinda refakat eden biri olmadan kaldığı süre.
Daha yeni Instagram fenomeni pucca'nin çocuğu 3. Kattan düştü. Sizce çocuk ona bakan kişinin yanında olduğu onlarca saatte mi sarkip düşmüştür yoksa bir anlık yanından ayrildiklari zaman mı?
Aynı şekilde ben o yaşlarda elimdeki iğneyi prize annemin yanımda olduğu dakikalarda değil, azıcık bir şey benden uzakta kaldığı vakit sokup carpilmisim
Bu nasıl gamsizlik hiç anlamadım.
Eğer siz babaanne salona gelince mutfakta tek kalan çocuğunuzu ayak altindan alsaydıniz,bunlarin hiç biri yaşanmazdı.

E tamam en çok sen haklısın. Senin çocuğuna kimse bagiramaz. neyine uzuluyorsun konuşmayı kes bitti gitti.

Ha bu arada çocuğuna karşı sürekli böyle davranirsan ilerde hiç bir işini kendisi halledemeyecek kadar zayıf olacak. Her tirnağı kirildiginda da çözüm aramak yerine sana ağlayacak. Bırakın biraz ozguvenli olsun çocuk. Elti bağırıp çocuğu korkutmuş sen de bir o kadar bagirmissin çocuğun yanında senin yaptigin çok mu doğru ?

Kendi evinizde yapmasında hiçbir sorun görmüyorum. Konu itibariyle gelecek yıllar için, cinsiyetçi bir tutumla, kadının ev işi yapmasının normal görülmesi inancıyla yetiştirildiğini düşünüyorum. Erkenden bunun aşılandığını. Bir bardak mutfağa götürsün. Babaanneye yardım ediyor denmesi bana tuhaf gelen. Ki yardım da etmiyormuş oyun oynuyormuş.

Cocuk mutfakta hiç tek kalmadı neden anlamıyorsunuz?

Erkek çocukları da bunu yapıyor yeğenim var tabak getirir goturur kötü bir şey mi bu

Kesinlikle bagirmadim. Neden bağırıyorsun diye sordum o şekilde söylememe yükseldi

Cocuk mutfakta hiç tek kalmadı neden anlamıyorsunuz?
"başında refakat eden" kimse yokken dedim,dikkat ederseniz. Elti cocukla ilgilenecek biri değil ve zaten ilgilenmemis.
Olay anında mutfakta sadece elti varmış. Yani çocuğunuz refakat etmek istemeyen bir kadın. Ona göz kulak olmayacak bir kadın.
Zaten kadın goz kulak olmak istememiş, indirmiş çocuğu. Sonra olaylar burada baslamis.
Normal olan zaten sizin ya da esinizin babaanne gelince çocuğunuzu gidip mutfaktan almanizdi.
Bence durumu anlamayan sizsiniz. Tabii ki kadın çocuğu indirecek. Ne ara tirnagi acımış orasını da anlamadım. Kadın yere mi çalmiş çocuğu?
Sonuç olarak olur boyle şeyler yani..ne siz haklisiniz, ne elti haklı. Basit bir olay.
Önümüz bayram, bir de bayramda görürsünüz, sonra daha da Ramazan'a kadar gormeseniz de olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…