• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eltim.. nasil davranmaliyim?

Ve eltim bir gun bana dondu dedi ki sen de bana x gibi yardim et sana allah razi olsun diyim dedi. Yardim etyigim halde. Hastalandimi cocuklara kendisine bsktim ogynde bnm dgum gunumdu. Ailem cikmis gelmis oglen. Ertesi gunde eltimin annesi geldi. Ee sen dun yardim etmedinmi eltine dedi dun dogum gunumdu misafrm glnce cikamadim zaten eltimde bndeydi sonradan cikti dedim. Hiii dedi. Hayir ictenlikle yardim ediyorum fakat boyle killik cikinca icimden glerek yspasim glmiyor. Kendisi uzaniyor ee sunun altini degstr hadi 1 2 3 e bktim hep ayni..

Kayniniz ne kadar Terbiyesiz, Neden bukadar taviz veriyosunuzki verin agzinin payini birdaha sizinle oyle konusmaya cesaret etmesin.
Resmen iyi niyetinizden faydalaniyir bunlar .

Eltin baskalarina karsi dolduruyorsa esini , tabiki size karsida dolduruyor..
Araya mesafeyi koyun yavas yavas.
Muhatap olmayin.

Sanirim en iyisi mesafeyi korumak olacak. Daha fazla yuz goz olmanin bir anlami yok.
eltin doldurup üstüne mi salıyor acaba kaynını..allahım affetsin..acaba olabilirmi dedim..
kaynın sana karşı çok ileri gitmiş..fazlasıyla..bunun sonu iyi olmaz bir gün patlarsan ne olucak..
sonra kendi evini kendin temizzle..akrabayla okadar içli dışlı olunmaz..
çok muhabbet tez ayrılık getirir demişler..sen eşin ve kendi adına mesafeyi koymalısın..

o mal kaynına bu cesaret nereden gelıyor? kaynın sana bır suru şey laf söyluyor ve sen de sesını bıle cıkar mıyorsun, melek mısın? ya da zamanla hakaretlerıne mı alıstın?
temızlık meselesıne gelırsek bence yanlıs yapıyorsun
o kadar iç içe olmak iyi degıl..ileride çocugun olur gıdemezsın kötü olursun ve arkandan demegıgını bırakmaz
hos yıne konusuyordur arkandan..
akraba ilişkilerinin daha iyi olmasını istiyorsan cılkı cıkmayacak ne mesafenın, ne saygının ;)

1.eltin ve kayninin ilişkisine müdahil olma sakin..o haklı o haksız demek yerine ortada kal..
2.esin ve kayın ilişkisine de Karışma. .kusura bakma ama senin esin de az değil hani..sanki oda bbirseylerden dolmuş gibi davranıyor. .onlar öyle gelmiş öyle gider..sadece kendini ezdirme eltin ve kaynına sana hakaret ettiklerinde bunu yapmalarına izin verme..sen yardım etmek zorunda değilsin...istemediğin şeyleri yapma ki zaten o istese de senin ona yaptıklarının hepsini yapamaz ama o da iyi niyetli ise yine de az çok yardımı dokunur diye düşündüm. .ayrica insanları kullanan kişiler kendileri yaptırır ama kendileri yapmaz..
3.sen onu bunu boşver mesafeni koru taraf tutma ve en önemlisi esinle aranızdaki ilişki ki o da zaten belli senin yanında gibi duruyor o zaman salla gitsin canın ne istiyorsa öyle yap yalnız beklenti içinde olmadan yap yoksa üzülme ihtimalin var..

Iyi aksamlar hanimlar.. 2 geliniz. Eltimin 2 cocugu var . Benim ise henuz cocugum yok. 1.5 senelik evliyim. Polistik over rahatsizligim var o yuzden hamile kalmam biraz zor. Dun esimin akrabasina gittik. Eltimler 3 gun orda yatili kaldilar. Esime dun israr ettim gidelim degisiklik olsun diye. Beni kirmadi ve gittik. Kuzeni geldi arabayla bizi goturdu. Yaklasik 45 dakikalik bir yol arabayla. Neyse gittik hersey guzeldi. Aksam oldu 10.30 du saat. Bir araba vardi arizali oldugu icin araba bahcede yatiyordu. Diger araba ise orada degildi. Esimin kuzenin arabasi vardi orayada ancak arkaya 2 kisi sigardi. Kaynim esime dediki abi siz kalin biz gidelim cocuklarin kiyafetleri hazir degil is kiyafetlerim hazir degil dedi. Esimde benim eve gitmem lazim ilaclarim evde sicak suya girmem lazim dedi. Bende istersen kalalim onlar gitsin isini halletsin senin kiyafetlerin hazir sadece utulenecek dedim esime. Esim ise hayir gidicez sen kalmak istersen kal dedi. Sonra ustumu giyinmeye gittim odaya girdim ve ciktim. Eltimin kizi uzerine su dokmus ve kizina vurmus kizmis. Esimde bagirmis eltime ve kardesine. Ben odadan ciktim asagiya inecektim tam kaynim ordan cikti ve bana dedi ki: iki salak birbirinizi bulmussunuz. Sizinde cocugunuz olsun o zaman gorcem got...nuzu. siz ilk once kendinize bakin cocuk orda kalsin dedi ve ne diyecegimi sasirdim. Asagiya esimin yanina indim. Arabaya bindik geldik. Esimde araba kizdi bana bi sen mi dusunceksin onlari dedi bende onlar icin dedim cocuklar kiyafetleri yokmus dedim kendileri dusunsun dedi. Eve geldik esim sen hic karisma falan dedi. Sabah eltim ve kaynim geldi bizim zile basti asagi kapiyi actim fakat kendi kapimi acmadim. Kizlar cok kirildim donup bana boyle dedi ve inanki sogudum. Gecen ramazan bayraminda esimin anneannesi geldi yukarida babaannesindeydik. Bende sonra anneme gittim aksam esim gelip beni alacakti bende eltime dedimki bugun aksama kadsr sen dur yukarida ben geldgmde alacam asagiya bana indiricem dedim eltim tamam dedi. Esim calisiyordu gece 12 gibi geldi esim. Bi baktim eltim aradi nerdesin diye bende esimi bekliyorum gelsin hemen cikcaz dedim oda yok kadin duryo burda ben bize indiryim dedi kiz esim gelsn hemen ckcz dedm kapattik. 5 dakika gecmeden kaynim aradi. Nerdesin x hanim dedi annemdeyim noldu dedim. Abim nerde dedi daha iste gelmedi henuz dedim. Ne isi bu saatte dedi bende yikama varmis dukkanda daha henuz gelmedi dedim. Cehenneme kadar yolunuz var gelmeyin gibi birsey dedi bende hemen yuzune kapadim. Herneyse esim geldi 10 dk bile oturmadik kalktik hemen. Eltime ciktim geldim almaya diye yok yok yatiyo sen yarin sabah alirsin dedi bi baktim ki kadin ayakta oturuyor. Ertesi sabah ta eltim annesine gidecekti sandi ki ben alamicam onun ustune kalacak. Bende cktm sabah aldim. Eltimle o gun konustuk iste x ben dusundum ki;temizlik yapiyoruz ya bir gun benim evi temizleyelim,bir gun senin evi temizleyelim dedi bende olur dedim. Ilk gun onun evi temizledik haliyle onun 2 cocuk oldugu icin evi cok dagiliyor 6 saat boyunca onun evi temizledik. Sonrasinda benim eve indik benim evi temizledik gene hakkini yiyemem benim evimide kendi evi gibi temizledi. Ama sunu dusundum benim evimde cocuk yok tek basima zaten kendi isimi hallediyorum. Fakat onun 2 cocugu var onun isine daha cok yariyorum. Her zaman disariya ciksam bisey lazimmi?atilacak copun varmi diye sorarim. Cocuklarina bakmafa yardim ederim altlarini alirim. Ama sunu dusundum acaba benim cocugum olsa o da benim onun evlatlarina yaptigimi o benim evladima yapar mi diye? Bu arada eltim kaynimi bi konuda oldumu hemen doldurur. Kendiside soyluyor zaten . Acaba eltim bizim icin de doldurur mu? Nasil davranmaliyim kizlar kararsiz kaldim .
Uzun oldu hakkinizi helal edin

Bence eltinizle sizin aranızda sorun yok. Eşiniz kardeşinin karısına bağıracak kadar terbiyesiz, kayınbiraderiniz de size laf sayacak kadar terbiyesiz. Yani erkeklerinizde sıkıntı var.

kayına,eltiye saydırılırken koca unutulmuş:KK14:

Gördüğüm en iyi anlaşan elti sizsiniz valla şükret :-D sadece kaynin çok terbiyesizmiş mesafe koy mutlaka :-\ benim elti ev hanımı ben öğretmenim.. Çalıştığım gözüne az gelmiş olacak ki yazın da kayinbabanin tarlasında çalış diye şaka yapıyor hatsiz hemen lafımı söylüyorum alttan almam hiç yoksa azar iyice.. Ben onu savunurken evde yoruluyor çocuklara bakmada bari abim yardım etsin diye onun ettiği lafa bak kıskanç işte yüz vermeye gelmez!!!

bu insanlarla helen neden muhattap oldugunuzu anlayamadım
adam size agzına geleni saymış yahu
ben olsam evini temizlemeyi bırak
kapısının önünden geçmem

Iyi aksamlar hanimlar.. 2 geliniz. Eltimin 2 cocugu var . Benim ise henuz cocugum yok. 1.5 senelik evliyim. Polistik over rahatsizligim var o yuzden hamile kalmam biraz zor. Dun esimin akrabasina gittik. Eltimler 3 gun orda yatili kaldilar. Esime dun israr ettim gidelim degisiklik olsun diye. Beni kirmadi ve gittik. Kuzeni geldi arabayla bizi goturdu. Yaklasik 45 dakikalik bir yol arabayla. Neyse gittik hersey guzeldi. Aksam oldu 10.30 du saat. Bir araba vardi arizali oldugu icin araba bahcede yatiyordu. Diger araba ise orada degildi. Esimin kuzenin arabasi vardi orayada ancak arkaya 2 kisi sigardi. Kaynim esime dediki abi siz kalin biz gidelim cocuklarin kiyafetleri hazir degil is kiyafetlerim hazir degil dedi. Esimde benim eve gitmem lazim ilaclarim evde sicak suya girmem lazim dedi. Bende istersen kalalim onlar gitsin isini halletsin senin kiyafetlerin hazir sadece utulenecek dedim esime. Esim ise hayir gidicez sen kalmak istersen kal dedi. Sonra ustumu giyinmeye gittim odaya girdim ve ciktim. Eltimin kizi uzerine su dokmus ve kizina vurmus kizmis. Esimde bagirmis eltime ve kardesine. Ben odadan ciktim asagiya inecektim tam kaynim ordan cikti ve bana dedi ki: iki salak birbirinizi bulmussunuz. Sizinde cocugunuz olsun o zaman gorcem got...nuzu. siz ilk once kendinize bakin cocuk orda kalsin dedi ve ne diyecegimi sasirdim. Asagiya esimin yanina indim. Arabaya bindik geldik. Esimde araba kizdi bana bi sen mi dusunceksin onlari dedi bende onlar icin dedim cocuklar kiyafetleri yokmus dedim kendileri dusunsun dedi. Eve geldik esim sen hic karisma falan dedi. Sabah eltim ve kaynim geldi bizim zile basti asagi kapiyi actim fakat kendi kapimi acmadim. Kizlar cok kirildim donup bana boyle dedi ve inanki sogudum. Gecen ramazan bayraminda esimin anneannesi geldi yukarida babaannesindeydik. Bende sonra anneme gittim aksam esim gelip beni alacakti bende eltime dedimki bugun aksama kadsr sen dur yukarida ben geldgmde alacam asagiya bana indiricem dedim eltim tamam dedi. Esim calisiyordu gece 12 gibi geldi esim. Bi baktim eltim aradi nerdesin diye bende esimi bekliyorum gelsin hemen cikcaz dedim oda yok kadin duryo burda ben bize indiryim dedi kiz esim gelsn hemen ckcz dedm kapattik. 5 dakika gecmeden kaynim aradi. Nerdesin x hanim dedi annemdeyim noldu dedim. Abim nerde dedi daha iste gelmedi henuz dedim. Ne isi bu saatte dedi bende yikama varmis dukkanda daha henuz gelmedi dedim. Cehenneme kadar yolunuz var gelmeyin gibi birsey dedi bende hemen yuzune kapadim. Herneyse esim geldi 10 dk bile oturmadik kalktik hemen. Eltime ciktim geldim almaya diye yok yok yatiyo sen yarin sabah alirsin dedi bi baktim ki kadin ayakta oturuyor. Ertesi sabah ta eltim annesine gidecekti sandi ki ben alamicam onun ustune kalacak. Bende cktm sabah aldim. Eltimle o gun konustuk iste x ben dusundum ki;temizlik yapiyoruz ya bir gun benim evi temizleyelim,bir gun senin evi temizleyelim dedi bende olur dedim. Ilk gun onun evi temizledik haliyle onun 2 cocuk oldugu icin evi cok dagiliyor 6 saat boyunca onun evi temizledik. Sonrasinda benim eve indik benim evi temizledik gene hakkini yiyemem benim evimide kendi evi gibi temizledi. Ama sunu dusundum benim evimde cocuk yok tek basima zaten kendi isimi hallediyorum. Fakat onun 2 cocugu var onun isine daha cok yariyorum. Her zaman disariya ciksam bisey lazimmi?atilacak copun varmi diye sorarim. Cocuklarina bakmafa yardim ederim altlarini alirim. Ama sunu dusundum acaba benim cocugum olsa o da benim onun evlatlarina yaptigimi o benim evladima yapar mi diye? Bu arada eltim kaynimi bi konuda oldumu hemen doldurur. Kendiside soyluyor zaten . Acaba eltim bizim icin de doldurur mu? Nasil davranmaliyim kizlar kararsiz kaldim .
Kusura bakma da,konuyu eltim diye açmışsın ama konu kaynın senin.Sen adama kendine bağırma laf söyleme hakkını verirsen böyle şamar oğlnaına dönersin.O san ao terbiyesiz lafları söylediğinde neden demedin ona haddini bil karşında kim var senin.Kocan niye laf demedi.Veya neden hala sıuratına bakıyorsun.Bir de şu temizlik meselesi.Herkes kendi evini temizlesin.İlişkilieriniz çok laçkalaşmış.Çok içli dışlısınız.Ne kimsenin çöpünü dök ne çocuğuna bak.Mesafeni koy ki herkes hatasını bilsin.

bizim için de doldurur mu ne demek adam durduk yere mi size söyleniyor cehenneme kadar yolunuz var diye

Birincisi kaynım bana bağıramaz haddi değil eşiniz hatalı ikincisi benim çocuğuma bakar mı sorusundan önce başka şeyleri dert ederdim , eltiniz sinsi kaynınız terbiyesiz ...

Bence sorun elt, değil kayın ..... Bulmuşsunuz iki salak birbirinizi diyen kaynın ağzının ortasına önce elimin tersi sonra da terliğin tersiyle yapıştırırım ben.

ÖFF OKURKEN İÇİM ŞİŞTİ siz tam elti doğacak kadınsınız vesselam habire kendinizi övüp eltinizi yermişsiniz
yahu bu kadar içli dışlı olmak neden arkadaşım....adı üstünde eltisiniz vıcık vıcık olaya devam ederseniz daha cok kaynınızdan laf duyup eltinizle yüz göz olursunuz söleyim...

Back
X