- 23 Haziran 2022
- 333
- 526
- 18
- 45
Gerçekten o şekilde düşünüyorlarsa hastalıklı bir kafa yapısı.Mesafe koymak dışında çok fazla yapabileceğiniz bir şey yok.Konuyu açan siz olursanız kendinizi içinden çıkaramayacağınız bir duruma düşürürsünüz.Yalnız 11 yıl içinde bulunduğunuz bir aile sizi tanır diye düşünüyorum.En azından eşinizin kardeşine farklı bir düşünce beslemeyeceğinizi bilir ve bu şekilde gayri ahlaki bir durumu size yakıştırmaz.Eğer varsa bir göz ile takip belki başka bir tavır ve davranışınız buna neden olmuştur.En uç olanı değil de daha mı basit düşünsenizMerhaba arkadaşlar 11 yıllık evliyim.esim 3 kardeşler en büyükleri eşim.simdi ben 3 yıllık evliyken kaynim da evlendi.bitane kızları oldu.kizlari şu an 5 yaşında.eltim benimle sürekli yarışıyor her konuda ben de onun gibi davransam kavga ederiz bu nedenle ona genelde he diyip geçiyorum.ilk zamanlar bu şekilde davrandığında kişiliği böyle diye düşünmüştüm fakat artık böyle dusunmuyorum.her neyse kocası benim kaynim aynı zamanda kardeşim sayılır.ben erkek kadın diye ayırmam insanları.o da insandır en nihayetinde ben konuşkan biriyim.kaynimla çok samimi değilim de ama eltim benim sürekli konuşurken gözümü takip ediyordu bende diyordum ki kendi kendime yeni evli kıskanıyor herhalde ama onun buna alışması lazım.yavas yavaş tanıyacak sonuçta biz bir aile olacağız. Neyse zama geçti sonra sürekli bakışlarimi konuşmamı hal ve hareketlerimi takip etmeye başladı.artik o akilsiz kafasından ne geçiyorsa....neyse sonra bir baktım kaynanam ve gorumcemle konuşmuş herhalde onlar da beni takip etmeye başladılar.sonraa bakıyorum eşine de bazen sinir oluyor anlıyorum ama ne denilebilir ki çıldırıyorum hicbirsey diyemiyorum. Sonra kendi kendime dedim ki uzak dur kayın gelince muhatap olma Allah korusun ya öyle bir durum ki sucsuzken suçlu konumuna düşmek var.ama çıldırıyorum nasıl böyle birsey dururlar nasıl olurda kazananlar gorumceme böyle birsey de söyler onlarda beni incelemeye alır.cildiriyorum.biraz da geri kafalılar zaten neyse bayramda kayinvalidemem gittim eşimle birlikte akşam üstü kaynim geldi bizde mutfaktaydik. İyi bayramlar sağol sahada iyi bayramlar dedim.o sıra gorumc gözlerini açmış dikmiş bana bakıyor abisiyle konuşurken.cildirdim.cildirdim resmen ya ya ne arıyorsunuz.ne bekliyorsunuz.o da benim kardeşim ya Allah cezanızı versin sizin .delirdim.eve geldim iki gündür bu nü düşünüyorum.neden beni takip ediyorlar ne zannediyorlar ne olabilir dilim varmıyor söylemeye o benim kardeşim ya allin cezaları nasıl böyle düşünürsünüz.yani bu durumdan artık çok rahatsızım lütfen bana birseyler önerin ben ne yapayım.nasil davranalım sorayım sormiyayimmi lütfen fikrinizi yazin
Bence normal konuşmaya devam edin madem ki görüşmek zorundasınız eltinizi görmezden gelin hiçbir şey olmamış gibi. onlar bu imayi sözle dile getirirlerse ortalığı ayağa kaldırın ipleri koparın. Yine abi de derlerse sen niye abi demiyorsun deyin.Yani şimdi bir de birçok şeyi de kıskançlık var ama ben bunları önemsemiyorum Yani olabilir eltiler arasında görümceler arasında ne bileyim hani ben bunları normal karşılıyorum yani Yüzyıllardır elti görümceler olmuş analarımızın da aynı şekilde olmuş yani ondan öncekilerin de hep Bunlar vardı hep bu tür kıskançlıklar çekememezlikler olmuş ben bunları bir sözüm yok ama benim benim gıcığımı sıkıntı zoruma giden kısmı eşinden Beni kıskanması yani ve hani ortada bir şey olsa Tamam diyeceğim Ortada bir şey var ondan kıskanıyor ya da ne bileyim yanlış bir hareket yaptıysam derim Ama ben yanlış bir hareket yaptım kız ondan beni kıskanıyor ya da Kaynım bana yanlış bir davranışta bulunur derim ki çocuk bana yanlış bir davranışta bulundu ondan dolayı kıskanıyor Hani öyle samimiyetim yok kaynımla da çok samimi değilim Merhaba merhaba zaten selam verdiği zaman selamını alıyorum arada bir eşimle aynı yerde çalıştıkları için soruyorum iş nasıl geçti gününüz nasıl geçti nasıl para kazanabiliyor musunuz bunları soruyorum gayri ihtiyar Yani o da benim düşmanım değil Sonuçta o da bir insan kardeşimin eşi Yani bu kız olmuş herkes ben nasıl kız kardeşine her şeyi sorabiliyorsam erkek kardeşine de böyle denk geldik mi Bazen muhabbet oldu ama binde bir de olsa sordum konuştuğum oluyor o da benim eşimle konuşuyor ben öyle bir şey düşünmüyorum o nasıl düşünebiliyor o da benim eşimle konuşuyor ki konuşsun da yani sonuçta bir aileyiz konuşsun da benim ondan yana bir rahatsızlığım yok yani normal karşılıyorum ben Ama onun bunu normal karşılamaması gözlerinin üzerime Dikmesi beni rahatsız ediyor
Ee olabilir bakabilirler aynı ortamda herkes birbirine bakabilir.Şaka geliyor size ama gerçekten gozlerimk takip ediyorlar ve bu durum beni çok rahatsız ediyor
Ya her şey söz değil ki her şey bir şey söylemek değil Ben sonuçta bazen insanlar düşüncelerini davranışlarla da belli eder söyleyemez ama davranışlarıyla belli eder ben bunu çok kez denk geldim Çok kez yaşadım yani böyle bir anda onlara kal gelip kardeşleriyle veya kocasıyla merhabalaşsın da konuştuğumda böyle bir sessizlik oluşup komple izlendiğimi defalarca hissettim yani o da kuruntu değil kesinlikle ma tabii bir şey söylenmediği zaman şöyle algılanıyor İlla bir şey söylenmesi gerekmiyor bazı davranışlar sergilerken yani söylemeden de insan beyni bunu algılayabiliyor yani o esnada susup böyle seni izlemeleri sonra uyarmaları yani işte abi de gibisinden uyarmaları ya da biz kadınlar arasında bir muhabbet konuşurken aniden Kaynın içeri geldiğinde iddialaşmaya başlamaları özellikle eltimin iddialaşmaya başlaması baskın çıkma çabası çok gereksiz muhabbetler de bile baskın çıkmaya çalışması ya da herhangi bir durumda kaydım oradaysa biz bir şey konuşurken o da dahil olduysa eğer işte benim için evet haklı bence de öyle dediyse ona delirmesi �lla benim dediğim doğru benim söylediğim doğru Benim bildiğim doğru benim yaptığım doğru bunu kanıtlamaya ispatlamaya girmesi Yani bunlar bana sadece kıskançlık çağrıştırıyor başka bir şey değil bunların sebebi Çünkü ben insanlarla Eğer bu tür bir duyguyu yola girseydim Muhtemelen onunla yarışırdım yarışmamın sebebi de Kıskançlık olurdu ama ben bu tür şeylere girmiyorum ha bu kıskançlık Onun benden üstün veya benim ondan Üstün olduğum anlamını çıkartmayın ben üstünlük olsun olmasın eltiler birbirlerine karşı çekememezlik yapıyorlar ama ben yapmıyorum ben bu bir gün ona demiştim ki ben seni elti gibi görüyor olsam ya da görümcemi görümce gibi düşünüyor olsam kayınvalidemi kayınvalide gibi düşünüyor olsam kavga ederiz o yüzden Ben sizleri arkadaş aile gibi bir kız kardeş gibi görüyorum o da sesini çıkartmamıştı Ben de dedim ki sen böyle düşünmüyorsun herhalde dedim Hiçbir şey söylemedi güldü kaçtı gitti Çünkü kendisi bu şekilde düşünmüyor kendisi rekabete girmek istiyor Ben ona engellemesem rakip olacağız ama onun yapmaya çalıştığı şeyi ben ona yapmıyorum çünkü öbür türlü rekabet olur aramızda Ben bu tür rekabetlere de seven bir insan değilim bu kadar sorun varken hayatta bunlarla uğraşacak değilim yaniEe olabilir bakabilirler aynı ortamda herkes birbirine bakabilir. Napsınlar siz konuşurken tavana yada yere mi baksınlar? Bakışlardan böyle bir sonuç çıkarmanız garip.. Söz yok, ima yok sadece bakış.. Yanlış anlıyor olabilirsiniz.
Konudaki iki kelimeden birisi çıldırıyoruumm. Niye bu kadar çıldırdığınızı anlamadım. Konuda tamamen paranoyak ve sürekli çıldıran bir gelinden başka bir şey yok. Kendi kendinize paranoya yapmışsınız. Birine böyle ciddi bir suçlamada bulunacaksanız elinizde somut şeyler olmalı
Açıkça sor neden ben x' le konuşurken dikkatle beni inceliyorsunuz diyeŞaka geliyor size ama gerçekten gozlerimk takip ediyorlar ve bu durum beni çok rahatsız ediyor
Sizin paranoya yaptığınızı düşünüyorum. Senede iki üç defa bir araya geldiğiniz insanların bakışlarına bu kadar anlam yüklemeniz abartı.Bayramlarda çocuğun doğum günlerinde mecburi bir araya geliyoruz zaten onun dışında da hiç görüşmüyoruz.yakin yerde oturuyoruz ama senede 2 ve ya 3 defa görüşüyoruz.esimin kardeşi benim de kardeşim sayılır zaten buna takilmanizi anlayamadım.dedigim gibi öyle aşırı gidip gelme aşırı bir samimiyet yok zaten.mecburen muhatap oluyorsun biraraya gelince..bunlar eşimin ailesi nasıl.muhatttap olmayayim
Benim niyet okumak gibi bir derdim yok.size biri suçlu gibi bakarsa hicbirsey yapmadığınız halde siz ne dusunurdunuzKendi bilinçaltı düşüncelerinizle, "herhalde" demekle olay gerçek olacak değil. Niyet okuyarak eltinizi kendi düşünce kalıplarınızla şekillendiremezsiniz.
Ben durduk yere kimseyi suçlamiyorum. Sanırım anlatamadım.bunu neden diğer arkadaşlarıma karşı diğer tanıdıklarım karşı hissetmiyorum.da bunu sadece bu kişilerin davranışlarında görüyorum.baska birileriyle ya da tanıdığım yada aileden olan başka birinde böyle bir davranışla karşılaşmiyorken bu kişilerin davranışlarında görüyorum bu davranışı. Ben aptalmiyim durduk yere insanların davranışlarına takılayım bu kadar demmeki bir sıkıntı var ki...insanız biz robot değiliz duygularımız var hislerimiz var bunu yok saymayiz. Bazı şeyleri diken gibi gözüne gözüne sokuluyor anlıyorsun herhalde kimin ne niyetle davrandiginiKonudaki iki kelimeden birisi çıldırıyoruumm. Niye bu kadar çıldırdığınızı anlamadım. Konuda tamamen paranoyak ve sürekli çıldıran bir gelinden başka bir şey yok. Kendi kendinize paranoya yapmışsınız. Birine böyle ciddi bir suçlamada bulunacaksanız elinizde somut şeyler olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?