Eltim hayatımızı mahvediyor!

angelfbf

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
542
46
323
42
İstanbul
:58::58::58:Selam arkadaşlar,
artık o kadar doluyum ve sinirlerim bozuk ki sonunda bu konuyu açıp sizlerle dertleşmek ve benle benzer olaylar yaşayan var mı diye bu konuyu açmaya karar verdim..
Eşimle evleneli tam bir sene oldu,zamanla geçer düzelir dediğim eltimle ilgili problemler her geçen gün dahada buyumeye ve evde problemler yaratmaya başladı..
Gerçi ben ailedeki herkes uyarmıştı bu problemli sahısa karşı ama ben bu kadar terbiyesizlik yapacagını hiç tahmın etmiydum dogrusu!
düğünümüzle birlikte başladı kotuluklerını saçmaya once esimin eski sevgilisini bize sormadan düğüne çağırdı ondan oncesindede ortalık karıştırmak için herkese düğün yapamıycaklar olanakları yok gibi saçma sapan dedikodular yaymıştıki bu da olabilirdi sonucta ekonomik durumlar malum belki de yapamıycaktık gerçekten ama bunu herkese bu şekilde yayıp bundan zevk alması gerçekten cok uzucu..neyse bunlara guldum geçtim zaten düğünümüzden sonra butun aile bize moral olarak destek olurken bu insan surekli eşimi ve beni eleştirmeyi moral bozmayı kendine resmen görev edindi..kayın validemle aramı bozmaya çalışmalar,eşimi hergun arayıp benim bir gun halimi hatrımı sormamalar,evliliğimizle ilgili yorumlar,yalanlar karalamalar..ben her seferinde ona cevabını verdim saygı çerçevesi altında haddini bildirdim ama anlamadı ve anlamamaya devam ederek terbiyesizliklerini yapmaya devam etti..sonuc onu ne arıyorum ne :17:artık cunku içimden gerçekten çok sey koptu,iyilikten maraz doğdugunu bir kez daha ogretti bana sağolsun..eşim abisiyle yanı onun kocasıyla birlikte çalışıyo dolayısıyla istemiyo arada gerginlik olsun zaten ben de sırf onun için sert tepkiler yerine kibar kibar cevap veriyodum ama artık dayanılmıycak boyutlara geldi yaptıkları..
Kayınvalidemle 8 sene gorusmemiş,toplasan ona bu surede 4 kere torununu gostermiş,ailenin patronu oldugunu sanan patronluk ve ukalalık taslamayı seven 10 senelik ve benden sadece 3 yas buyuk bi eski gelinden bahsediyorum..Şu anda eşimle çocuk düşünüyoruz ve bu ona bile sanki onun fikrini soruyomusuz gibi yorumda bulundu,cocuk düşünüyomusunuz bilmiyorum ama bence daha düşünmeyin falan dedi hemde babamın kalp ameliyatı sonrasında hastanede..ben anlamıyorum bazı insanlar neden bu kadar insan hayaına bu kadar mudahaleyi,ozel hayata bu kadar burun sokmayı nasıl oluyoda kendine bu kadar hak olarak goruyo????bu arada eşime de ayy çocugunuz olursa ne sevinirim fln diyomus,eşime anlattıgımda inanamadı:) surekli kocamın eski sevgilisiyle dolaşıp bana o kadının ne kadar duzgun oldugunu fln anlatıyo (sürekli dediğim ayda bir gorustugumuzde mecburen) ama artık o ayda bir olan zoraki gorusmeler bile benim tahammul sınırlarımı aştı ne yazıkki..
Politiklik ve iyi niyet bi yere kadar dayanamıyorum artık laf sokmalarına ve sinsiliklerine!:58:

:58::58::58:Selam arkadaşlar,
artık o kadar doluyum ve sinirlerim bozuk ki sonunda bu konuyu açıp sizlerle dertleşmek ve benle benzer olaylar yaşayan var mı diye bu konuyu açmaya karar verdim..
Eşimle evleneli tam bir sene oldu,zamanla geçer düzelir dediğim eltimle ilgili problemler her geçen gün dahada buyumeye ve evde problemler yaratmaya başladı..
Gerçi ben ailedeki herkes uyarmıştı bu problemli sahısa karşı ama ben bu kadar terbiyesizlik yapacagını hiç tahmın etmiydum dogrusu!
düğünümüzle birlikte başladı kotuluklerını saçmaya once esimin eski sevgilisini bize sormadan düğüne çağırdı ondan oncesindede ortalık karıştırmak için herkese düğün yapamıycaklar olanakları yok gibi saçma sapan dedikodular yaymıştıki bu da olabilirdi sonucta ekonomik durumlar malum belki de yapamıycaktık gerçekten ama bunu herkese bu şekilde yayıp bundan zevk alması gerçekten cok uzucu..neyse bunlara guldum geçtim zaten düğünümüzden sonra butun aile bize moral olarak destek olurken bu insan surekli eşimi ve beni eleştirmeyi moral bozmayı kendine resmen görev edindi..kayın validemle aramı bozmaya çalışmalar,eşimi hergun arayıp benim bir gun halimi hatrımı sormamalar,evliliğimizle ilgili yorumlar,yalanlar karalamalar..ben her seferinde ona cevabını verdim saygı çerçevesi altında haddini bildirdim ama anlamadı ve anlamamaya devam ederek terbiyesizliklerini yapmaya devam etti..sonuc onu ne arıyorum ne :17:artık cunku içimden gerçekten çok sey koptu,iyilikten maraz doğdugunu bir kez daha ogretti bana sağolsun..eşim abisiyle yanı onun kocasıyla birlikte çalışıyo dolayısıyla istemiyo arada gerginlik olsun zaten ben de sırf onun için sert tepkiler yerine kibar kibar cevap veriyodum ama artık dayanılmıycak boyutlara geldi yaptıkları..
Kayınvalidemle 8 sene gorusmemiş,toplasan ona bu surede 4 kere torununu gostermiş,ailenin patronu oldugunu sanan patronluk ve ukalalık taslamayı seven 10 senelik ve benden sadece 3 yas buyuk bi eski gelinden bahsediyorum..Şu anda eşimle çocuk düşünüyoruz ve bu ona bile sanki onun fikrini soruyomusuz gibi yorumda bulundu,cocuk düşünüyomusunuz bilmiyorum ama bence daha düşünmeyin falan dedi hemde babamın kalp ameliyatı sonrasında hastanede..ben anlamıyorum bazı insanlar neden bu kadar insan hayaına bu kadar mudahaleyi,ozel hayata bu kadar burun sokmayı nasıl oluyoda kendine bu kadar hak olarak goruyo????bu arada eşime de ayy çocugunuz olursa ne sevinirim fln diyomus,eşime anlattıgımda inanamadı:) surekli kocamın eski sevgilisiyle dolaşıp bana o kadının ne kadar duzgun oldugunu fln anlatıyo (sürekli dediğim ayda bir gorustugumuzde mecburen) ama artık o ayda bir olan zoraki gorusmeler bile benim tahammul sınırlarımı aştı ne yazıkki..
Politiklik ve iyi niyet bi yere kadar dayanamıyorum artık laf sokmalarına ve sinsiliklerine!:58:

merhabalar

öncelikle işleriniz ortak olduğu için size karışma hakkı vermişsiniz buna müsade etmeyin
ve aranıza mesafe koyup hayatınızda onun bi şekli şemalı olmadığını ispat edinnn

abisi olduğyu için kendini büyük sıfatına koyup size destek olabilir ama herşeyi ona sormak gibi bi lüksüde olmamalı diye düşünüyorumm

kendimden pay biçersem ben sizin yerinizde olsam görüşmeyi keserdimmm
umursamazdım... sanırım şuan sizi şiddetle kıskanıyor
:63::63::63:

Son düzenleme:
haklısınız,abisiyle eşimin işleri ortak ve kocam cok saygılı bir insan..gerci bende eşimin abisini ve cocuklarını çok seviyorum ama bu elti yukardada anlattığım :43:ve tamamen ipleri koparmaya karar verdim her ne kadareşimin abisi ve yeğeniyle aramıza duvarlar girmesini istemesemdeççaksi taktirde benim ruh sağlıgım bozulucak cunku :(

2 kardeş aynı işte çalışınca,eşleri arasında böyle sorunlar kaçınılmaz oluyor.Sen sonradan geldiğine göre eltin seni bir tehdit olarak algılamış anlaşılan.Eşinin eski sevgilisi mevzusu hiç hoş değil,çok zalimce seni huzursuz etmeye çalışmış.Ben olsam açık açık sorardım,ne yapmaya çalışıyorsun,amacın ne derdim.Bu kişi beni ilgilendirmiyor,neden sürekli onu anlatıyorsun derdim.Aslında tüm sorunlara böyle yaklaşabilirsin.Mesela bebek konusunda da bana ne gerek var demiştin,eşime çok sevinirim demişsin,neden böyle davranıyorsun deseydin acaba ne cevap verecekti.

İpleri tamamen kopartmadan mesafe koymayı ve kendini korumayı denesen?
Ayda 1 mi ne kadar gerekiyorsa görüş, yalandan nasıl hitap ediyorsan artık ismiyle mi abla mı, "canım nasılsın" falan böyle, bu şekilde herkesin yanında muhatap ol. Ama gayet yüzeysel ve politik ol.

Evine davet etme, prim evrme, adam yerine koyma..
Ama onun eşiyle aranı iyi tut, saygılı davran kesinlikle.

O sana eşinin eski sevgilisi hakkında konuşursa (biliyorum zor olur ama) "benim kocam çirkin kadından hoşlanmaz,zevkli adamdır, şaşırmadım" de ve kahkaha patlar. Bir süre sonra artık zevk almayıp bırakır diye düşünüyorum.

hayalcim,cok denedim onla guzel guzel konusmayı..anlamıyo ,mesela eski sevgili meselesini sordugumda amaan aradan ne kadar zaman geçmiş sonucta o da evlendi diyo ama dusunemiyoki o kadının benim eşimle 3 sene birlikte oldugunu ve eşim onla evlenmedi diye ayrıldıklarını bildiğimi ve onun bakışlarından bile benim rahatsız oldugumu..çocuk meselesine gelince onuda sordum ve bana ben oyle demedim yanlış anlamışsın dedi allahtan yanımda benim annemde vardı ve hayır kızım sen aynen bu şekilde konustun dedi..normal bir insan boyle bir durumda yerin dibine girer utancından ama bizimki hiç oralı bile olmadı amaan yanlış anlaşılma olmus ben kimsenin özel hayatına karışmam seklinde nutuklar atmaya başladı..düşünün artık bu karışmamış hali! :)
başka bi konuysa surekli cocugunu kullanıp lukslerini onun uzerinden yaptırmaya çalışması,mesela kayaga gidicem diye konusup duruyodu gittiler ki gitsinler bize ne umrumuzda bile değil ama ona bile biz arkadaşlarımızla birlikte eğlenmek için değil çcugumuz için gittik demeyi uygun gordu..yazlık istiyomus yeni ama mustakil ve ozel havuzlu olmalıymış,yine cocuk için tabi :)
insan olanakları dahilinde luks yaşamak iyi yerlerde oturmak guzel seyler giymek vs isteyebilir bunu anlarım ama bu tip şeyler için çocugunu kullanmak nasıl bir ahlaka sığar bunu anlamak imkansız!

ipekçim onuda denedim eski sevgili meselesi ne kadar ağrıma gitsede sineye çektim susar umursamadıgımı gorurse diye ama o eşimin buyuk babasının cenazesine bile o kadını getirdi beni kayınvalidemi ve annemi bırakıp onla ilgilenip konusmayı tercih etti...cenazeyemi yoksa defileyemi geldikleri belli değildi,annem ve kayınvalidem şok oldular bana sakin ol yeri degil dediler zaten kalkıpta cenazede olay çıkarıcak halim yoktu tabikide..o olay zaten son nokta oldu ben ona tam notunu vermiştimki gorusmeme kararı aldım..sonrasında babam kalp krizi geçirip hastaneye kaldırıldı duzelmesine yakın hanım efendi ziyarete teşrif etti,sağolsun geldi dedim içimden ama ne zamanki öğrendi babamın durumu duzeldi yine eski canavar haline geri dondu..yok çocuk yapmayın yok siz 1 sene flort edip evlendiniz vs başladı sokuşturmalara..bak dedim babam ölümden döndü şuanda bunları konusmanın ne yeri ne zamanı biraz lutfen halden anla dedim..baktıki ekmek çıkmıycak koştur koştur evine geri donup eşimi aramış işte ben ziyarete gittim çocuk dusunuyomusunuz aman da aman ne sevindim diye:) yaaa ben cidden anlam veremiyorum bi insan nasıl bu kadar ikiyuzlu olur!

bu tip insanlar güzel söz ve kibarlıktan anlamazlar.içinizden geldiği gibi küt diye düşüncelerinizi söyleyin,diğer aile fertlerinin yanında özellikle gaza gelir böyleleri.bu tip vakada da ima yerine kalbinizden geçeni dilinizde tartarak direk söyleyin.bi tanede benim başımda vardı,imha ettim ben onu....dolanıyo şimdi salak sarsak ortalıkta,bişey diyeceği zaman iki kere düşünüyo artık.

o kadar doğru bir tespit ki flocke! kayınvalidemi ve kayınpederimi zaten pasif hale getirmiş vaziyette,onlarda o sinirli ve bi daha torunlarını onlara gostermez diye korkuyolar.Gerçi korku da bi yere kadar onlarda yakında isyan bayraklarını çekicekler gibi duruyo...dediğin gibi bi gun feci patlıycam bu terbiyesizliklerine ama bakalım ne zaman ..öyle bir durum oldugundada paylaşırım burdan sizlerle :)

o kadar doğru bir tespit ki flocke! kayınvalidemi ve kayınpederimi zaten pasif hale getirmiş vaziyette,onlarda o sinirli ve bi daha torunlarını onlara gostermez diye korkuyolar.Gerçi korku da bi yere kadar onlarda yakında isyan bayraklarını çekicekler gibi duruyo...dediğin gibi bi gun feci patlıycam bu terbiyesizliklerine ama bakalım ne zaman ..öyle bir durum oldugundada paylaşırım burdan sizlerle :)
o zaman en kısa zamanda patlama dileği ile...:1:

ipekçim onuda denedim eski sevgili meselesi ne kadar ağrıma gitsede sineye çektim susar umursamadıgımı gorurse diye ama o eşimin buyuk babasının cenazesine bile o kadını getirdi beni kayınvalidemi ve annemi bırakıp onla ilgilenip konusmayı tercih etti...cenazeyemi yoksa defileyemi geldikleri belli değildi,annem ve kayınvalidem şok oldular bana sakin ol yeri degil dediler zaten kalkıpta cenazede olay çıkarıcak halim yoktu tabikide..o olay zaten son nokta oldu ben ona tam notunu vermiştimki gorusmeme kararı aldım..sonrasında babam kalp krizi geçirip hastaneye kaldırıldı duzelmesine yakın hanım efendi ziyarete teşrif etti,sağolsun geldi dedim içimden ama ne zamanki öğrendi babamın durumu duzeldi yine eski canavar haline geri dondu..yok çocuk yapmayın yok siz 1 sene flort edip evlendiniz vs başladı sokuşturmalara..bak dedim babam ölümden döndü şuanda bunları konusmanın ne yeri ne zamanı biraz lutfen halden anla dedim..baktıki ekmek çıkmıycak koştur koştur evine geri donup eşimi aramış işte ben ziyarete gittim çocuk dusunuyomusunuz aman da aman ne sevindim diye:) yaaa ben cidden anlam veremiyorum bi insan nasıl bu kadar ikiyuzlu olur!

O eski sevgilinin ailenizin içinde ne işi var ki, k.peder-k.valide vaya bu kadının eşi nasıl müsade ediyor?

işte anlatınca kimsenin inanamadıgı bir olayda bu! kayınvalidem artık o kızda evlenmiş gitmiş çocugu var diyor ve konuyu kapatıyor,kayın peder zaten bilmez karışmaz bu konulara,kadının kocasıda eşimin abisiyle arkadaş oldugu için susuyor anladıgım kadarıyla..eşim allah için bugune kadar bi kere bile beni rahatsız edicek uzucek bisey yapmadı,o da rahatsızlık duyuyo bu kızın hep hayatımızda olmasından selam bile vermiyo! ama kadın o kadar yuzsuz ve eltimin ikizi gibiki, surekli bu şekilde tahriklerde bulunuyolar..anladıgım kadarıyla içinde kalmış bişeyler var..evli barklı insan yoksa ne işi var bu kadar bizim ailenin içinde,anlaşılır gibi değil???
biz düğünde tepki gostermedik diye o da cenazeyede getirmiş,uyarıldıgındada o kimse için değil benim için geldi diyip işin içinden sıyrılıyo..şimdi bu kadar olay varken bu yuzden kavga çıkarsam diyicek kocasını arkadaşımdan kıskandı ,tepki koymasam heryere getirmeye devam edicek..napıcagımı şaşırdım!
insanda biraz anlayış olur,yol yordam olur ama yok malesef!

sizin yumuşak yüzünüzden yüz bularak hayatınıza karışmayı ve kötülük saçmayı kendine huy edinen bir elti..
sizinde sabrınız tükendiğine göre artık içinizden geldiği gibi davranmaya ne dersiniz?
daha sonra tavrına bakın ve ne kadar değiştiğini ve şimdiye kadar boşa üzüldüğünüzü göreceksiniz!
eltiyse eltiliyini bilsin..
sizde gelinsiniz ondan aşağı bir yanınız yok.
Allahın izniyle bebeğinizde olunca eşitleneceksiniz onun gözünde.
birazda sert ve mesafeli olduktan sonra size laf söylerken iki kere düşünecektir!

sizin yumuşak yüzünüzden yüz bularak hayatınıza karışmayı ve kötülük saçmayı kendine huy edinen bir elti..
sizinde sabrınız tükendiğine göre artık içinizden geldiği gibi davranmaya ne dersiniz?
daha sonra tavrına bakın ve ne kadar değiştiğini ve şimdiye kadar boşa üzüldüğünüzü göreceksiniz!
eltiyse eltiliyini bilsin..
sizde gelinsiniz ondan aşağı bir yanınız yok.
Allahın izniyle bebeğinizde olunca eşitleneceksiniz onun gözünde.
birazda sert ve mesafeli olduktan sonra size laf söylerken iki kere düşünecektir!

durumun özeti aynen dediğin gibi..cocuk ne yazıkki onun için bir koz,Hangi anne cocugunu bu şekilde gorur ve tum aile olaylarında onu ortaya atar aklım almıyo..kibarlık efendilik yumuşaklık gibi vasıflar hayatta değerlidir sanıyodum ama çoook yanılmışım..yırtık ve sert olup ilk gunden haddini bildirmek lazımmıs ona ..Neyse bu insanda bu karakter oldugu surece bu çirkin davranıslara devam edicek dolayısıylada su saatten sonra benden çok guzel hakaretleri ve tavırları yiyicek..normalde sokakta yuzune bakmayacagım insanla aynı aileye girdim ne yazıkki,evlilikte çok sorun yaratan insan gordum de eltinin bu kadar herşeye karıştıgını ilk defa goruyorum, hayretler içindeyim!

durumun özeti aynen dediğin gibi..cocuk ne yazıkki onun için bir koz,Hangi anne cocugunu bu şekilde gorur ve tum aile olaylarında onu ortaya atar aklım almıyo..kibarlık efendilik yumuşaklık gibi vasıflar hayatta değerlidir sanıyodum ama çoook yanılmışım..yırtık ve sert olup ilk gunden haddini bildirmek lazımmıs ona ..Neyse bu insanda bu karakter oldugu surece bu çirkin davranıslara devam edicek dolayısıylada su saatten sonra benden çok guzel hakaretleri ve tavırları yiyicek..normalde sokakta yuzune bakmayacagım insanla aynı aileye girdim ne yazıkki,evlilikte çok sorun yaratan insan gordum de eltinin bu kadar herşeye karıştıgını ilk defa goruyorum, hayretler içindeyim!

Onu gördünüz mesela kayınvalidenizin evinde pişti oldunuz diyelim!
Evet çok mesafelisiniz gönlünüzden geldiği gibi davranıyorsun çata çat başa baş gidiyorsunuz..ve Kendinizi harika hissediyorsunuz tamam ama bence bu bir yere kadar gider arkadaşım.
Bir zamandan sonra bundanda bıkacak hayy ben böyle eltinin falan bile diyebileceksiniz içinizden.
Siz bence en güzeli o geldiğinde evden çıkın gidin.
Onu görmezden gelin.
Yokmuş gibi davranın.
Onun olduğu ortamda asla durmayın ki böylelikle kendinizi daha özgür hissedesiniz.
Bu her daim gidecek bir taktik!
Baktınız iki arada bir derede laf sokuyor işte o zaman sert yüzünüz çıksın ortaya.

bence saçını başını yol bi kerecik bak bakalım bi daha sorun çıkarıp morelinizi bozabiliyomu :57: o dişli birine rastlamamış sanırım hiçç iyi niyetinden kaybetmişsin sen cnm ama seni bu kadar üzmesine izin verme derim ağzını yırtarımm ben öle karışsalar vallaaaa:27:

bence saçını başını yol bi kerecik bak bakalım bi daha sorun çıkarıp morelinizi bozabiliyomu :57: o dişli birine rastlamamış sanırım hiçç iyi niyetinden kaybetmişsin sen cnm ama seni bu kadar üzmesine izin verme derim ağzını yırtarımm ben öle karışsalar vallaaaa:27:
allah be....!!!:9:

Sanırım baştan beri sizi istemiyordu evlenince de bu şiddetle açığa çıkmış
Hala eşinizin eski kız arkadaşından bahsetmesinden belli,öyle karaktersiz bi kişiyse eşine de bahsedip kafasını bulandırıyordur.Görüşmeyin böyle bi insandan zaten hayır gelmz
Eşinizle konuşun o da mesafe koysun,size destek çıksın bu konuda o da yüz bulamaz.

bende nısanlıyım nısanladıgımdan berı eltım aynen sizin eltiniz gıbı bana davranıyor sankı benı anlattınız.bende ne yacagımı bılmıyorum nısanlıyken bunları yasamak daha zor hatta benımkı bence daha agır cunku benım arkamdan benım söylemedıgım sözlerı benım soyledıgımı ıdda etmısler benım hıc bıseyden haberım yokken ben nasıl soylemıs oluyorum anlamadım nısan atma durumuna geldım ne yapcagımı bılmıyorum

bende nısanlıyım nısanladıgımdan berı eltım aynen sizin eltiniz gıbı bana davranıyor sankı benı anlattınız.bende ne yacagımı bılmıyorum nısanlıyken bunları yasamak daha zor hatta benımkı bence daha agır cunku benım arkamdan benım söylemedıgım sözlerı benım soyledıgımı ıdda etmısler benım hıc bıseyden haberım yokken ben nasıl soylemıs oluyorum anlamadım nısan atma durumuna geldım ne yapcagımı bılmıyorum
ne anlattı bilmiyorum ama,ben sizin yerinizde olsam,müstakbel kayınvalide ve kayınpederimin yanına gider,nişanlımın yanında bu konuyu konuşurum.her 3'üne de durumu izah ederim.terminatör eltimi bu konuda muhataba dahi almam.onlarla bu meseleyi hallettikten sonra,eltime gereken mesafeyi koyarım.mesafe ile kastım da,zorunlu olmadıkça aynı odayı dahi paylaşmamak.gelir de nedenini sorarsa-ki bu elti türü bunu genelde yüzsüzce yapar-ondan haz etmediğimi,çevirdiği basit oyunları komik bulduğumu,kendisinin de zaten çok komik olduğunu,aradaki bağın sadece istem dışı aynı soyadı paylaşmadan ibaret olduğunu,başka da hiç bir bağ olmadığını ve sadece mecburen aynı ortamda bulunma zorunluluğunu paylaştığımızı söylerdim.tebessüm eder,bir dahakine daha yaratıcı olmasını tavsiye ederdim.

Back
X