- 14 Ocak 2025
- 47
- 30
- 3
- Konu Sahibi partidevametmeli
-
Hepiniz aynı binada mı oturuyorsunuz?Selam kızlar ben 26 haftalık gebeyim. Dün kayınvalidemlere yemeğe gittik bir üst katlarında eltim oturuyor. Görümcem de vardı. Görümcemin 2 erkek cocugu var biri 3 yaşında biri de 8-9 aylık. küçük olan 5 gün önce sünnet oldu biraz hassas. Görümcem mutfakta sofrayı kurarken bebeği ağladı ben de aldım mutfaga gittim annesini görünce susuyor. biraz ağrılı bi gebelik geçiriyorum kg almadım ama kaslarım çok zayıfladı ayakta kalamıyorum ya da otururken hemen kalkamıyorum. kadının işi var diye görümcemin yeni sünnetlenmiş çocuguyla halıya oturdum oyun oynadım eltimin cocugu da yanımdaydı. sonra kalktı salona doğru gitti çzigi film açık 2 yaşında nerdeyse o da. arkasından gidemezdim zaten eltim de evdeydi. sonra yukarıdan bi şey alacakmış çıkmış dış kapıyı da açık bırakmış. haberimiz yok görümcem cacık yapıyo ben de oturmus bebegi susturuyorum. merdiven dairesi var 3 basamak cıkmıs eşim geldi o an alıp içeri geçirdi görmediniz mi bu kapı neden açık ya düşseydi falan dedi. ben de görmedim kapıyı kimin açık bıraktgını bilmiyorum bebek kucagımdaydı görsem seslenirdim ya da bi şekilde kapatırdım kapıyı dedim. görümcemin de o ara kendi görümcesi aradı bebeklerini görmek için başka odaya gitti. eltim geldi işte ne oluyo falan dedi anlattılar. yuzunu astı ben de bi şey demedim tabak çatal dizmeye basladım. kocama diyoki ''İlla söylemem mi lazım çocuguma göz kulak olun diye '' dedi duymadı anlamadım yenge dedi bi daha söyledi eşim de olur böyle şeyler daha dikkatli olalım dedi. ben de sen de kapıyı açık bırakmasaydın neden bırakıyosun dedim. hayır yani cocuk dısarı cıkmıs ruhunuz duymamıs dedi. 3 kucuk bebek varken kapıyı acık bırakmıssın yuzun bile kızarmadan hesap soruyosun dedim o an kayınbabam geldi. eltim de 360 derece döndü, tamam canım ya bi şey demedim ki ben dedi. nasıl demedin dedim şok oldum ben lafımı esirgemem saygısızlık yapmam ama pat pat konuşurum o an dönmesine ayar oldum. hem kapıyı açık bırakıyosun hem hesap soruyosun hem de sonradan ben bi şey demedim diyosun dedim eşim de arayı tutmak için tamam falan dedi bi şey yok falan dedi eğilip lütfen dedi kulagıma sustum. eltim de kayınbabam gelince sus pus oldu az önce tıslamamış gibi. ben nişanlıyken sürekli mağduru oynar eşinin ailesini kötülerdi. ben de aramı bozmak istediğini anladıgım için düzelir olur tarzı konusurdum. görümcemle aram iyi diye eşine geceleri ağlıyomuş kucuk yengesiyle anlasıyo ben onun yengesi değil miyim diye tabi geçmişte çok kavgaları olmus ben yokken. ben tatlı konusurum hayatım tatlım aşko vs. ben o aile girdikten sonra herkese ismiyle seslenen kadın benim ağzımla konusmaya basladı. baslarda üzülüyodum yalnız diye. ama sonradan da anladım. yine de düne kadar asla bozmadım araları bozulunca da köprü görevi yaptım barıstırdım. sizce haksız mıyım ?
ben oturmuyorum ama orda da binamız var, görümcemde şehir dısından geldi. hayır neden aktif olamayıp kalkamadıgımı belirtmek istedim. çok ağırmışım gibi hareketlerim kısıtlandı. erken dogum riskim var aktif değilim cocukların arkalarında gezecek kadar.Hepiniz aynı binada mı oturuyorsunuz?
Bir de gebelikte az kilo alımıyla kas güçsüzlüğünün alakasını anlayamadım.
Hepiniz aynı apartmanda mi yaşıyorsunuz, elti görümce, kayınvalide? Eltin çok fena birisi. Nişanlıyken de ayırmaya çalışmış sizi. Eşinin ailesini kötülemiş hep. Haber vermeden kapıyı açık bırakıp üste evine çıkıyor . Evde 3 bebek var ve çok sorumsuzca davranmış. Görümcenin bebeğiyle sen uğraşırken diğer bebeğe de bakacak halin yok tabiki. Ayrıca kimsenin bebeğiyle ilgilenmek zorunda değilsin. Eltin hem suçlu hem güçlü. Senin üzerine gelmeye çalışmış, hiç dikkat etmiyorsun nasıl görmezsiniz çocuğun dışarı çıktığını diye hesap soruyor bir de . Ama kayınpederin gelince susmuşSelam kızlar ben 26 haftalık gebeyim. Dün kayınvalidemlere yemeğe gittik bir üst katlarında eltim oturuyor. Görümcem de vardı. Görümcemin 2 erkek cocugu var biri 3 yaşında biri de 8-9 aylık. küçük olan 5 gün önce sünnet oldu biraz hassas. Görümcem mutfakta sofrayı kurarken bebeği ağladı ben de aldım mutfaga gittim annesini görünce susuyor. biraz ağrılı bi gebelik geçiriyorum kg almadım ama kaslarım çok zayıfladı ayakta kalamıyorum ya da otururken hemen kalkamıyorum. kadının işi var diye görümcemin yeni sünnetlenmiş çocuguyla halıya oturdum oyun oynadım eltimin cocugu da yanımdaydı. sonra kalktı salona doğru gitti çzigi film açık 2 yaşında nerdeyse o da. arkasından gidemezdim zaten eltim de evdeydi. sonra yukarıdan bi şey alacakmış çıkmış dış kapıyı da açık bırakmış. haberimiz yok görümcem cacık yapıyo ben de oturmus bebegi susturuyorum. merdiven dairesi var 3 basamak cıkmıs eşim geldi o an alıp içeri geçirdi görmediniz mi bu kapı neden açık ya düşseydi falan dedi. ben de görmedim kapıyı kimin açık bıraktgını bilmiyorum bebek kucagımdaydı görsem seslenirdim ya da bi şekilde kapatırdım kapıyı dedim. görümcemin de o ara kendi görümcesi aradı bebeklerini görmek için başka odaya gitti. eltim geldi işte ne oluyo falan dedi anlattılar. yuzunu astı ben de bi şey demedim tabak çatal dizmeye basladım. kocama diyoki ''İlla söylemem mi lazım çocuguma göz kulak olun diye '' dedi duymadı anlamadım yenge dedi bi daha söyledi eşim de olur böyle şeyler daha dikkatli olalım dedi. ben de sen de kapıyı açık bırakmasaydın neden bırakıyosun dedim. hayır yani cocuk dısarı cıkmıs ruhunuz duymamıs dedi. 3 kucuk bebek varken kapıyı acık bırakmıssın yuzun bile kızarmadan hesap soruyosun dedim o an kayınbabam geldi. eltim de 360 derece döndü, tamam canım ya bi şey demedim ki ben dedi. nasıl demedin dedim şok oldum ben lafımı esirgemem saygısızlık yapmam ama pat pat konuşurum o an dönmesine ayar oldum. hem kapıyı açık bırakıyosun hem hesap soruyosun hem de sonradan ben bi şey demedim diyosun dedim eşim de arayı tutmak için tamam falan dedi bi şey yok falan dedi eğilip lütfen dedi kulagıma sustum. eltim de kayınbabam gelince sus pus oldu az önce tıslamamış gibi. ben nişanlıyken sürekli mağduru oynar eşinin ailesini kötülerdi. ben de aramı bozmak istediğini anladıgım için düzelir olur tarzı konusurdum. görümcemle aram iyi diye eşine geceleri ağlıyomuş kucuk yengesiyle anlasıyo ben onun yengesi değil miyim diye tabi geçmişte çok kavgaları olmus ben yokken. ben tatlı konusurum hayatım tatlım aşko vs. ben o aile girdikten sonra herkese ismiyle seslenen kadın benim ağzımla konusmaya basladı. baslarda üzülüyodum yalnız diye. ama sonradan da anladım. yine de düne kadar asla bozmadım araları bozulunca da köprü görevi yaptım barıstırdım. sizce haksız mıyım ?
ben aynı apartmanda yaşamıyorum haftasonları geliyoruz bur binada da bi evimiz var. görümcem de annesine geldi şehir dışından. ben nişanlıyken kv ve görümcemin belki de yalnızlaştırdıklarını dusunuyordum ama oyle olsa bana da yaparlardı. hamile kaldıgımı duyar duymaz 'cocugunu kvye sakın teslim etme o sadece kızının cocuklarını seviyor benden demesi'' tarzında konustu. 2. cocuk için asla asla diyodu 1 hafta önce de 2. cocuk calısmalarına basladık diye gülmeye basladı :) bana garip geldiğinden bu özel bilgi keske senle kocan arasında kalsaydı dedim :) 3 ay merdiven silinmedi 2 hafta önce geldiğimde eşim aşağıda arabamızı yıkarken merdiven sildim -ki normalde yasaktı bana- ben silerken koştu geldi ben silerim diye tamam haftaya sen yaparsın diyip izin vermedim diye her geldiğimde surat asıyodu takmadım direkt gelip söylemedikçe surat asıklıgını merak etmem kimsenin :) eşimimn ailesi de kötü insanlar değiller hala maddi manevi destekler cocuklarına erkek ve ya kız farketmez. herkesin eksiği vardır ama tutup da yeni nişanlanan birini doldurmaya calısmazsın. eşimle paylasmadıgım cok şey söyledi söylesem kimse muhatap olmaz ama söylemem hır gür sevmıyorum bana dokunmadıkca ses etmem ama dunku gibi görümceme laf edemeyip sadece bana ederse ve haksız yereyse susmam dün de eşimin hatrına sustum, kayınbabam da eşimle bi şey aldıgımızı duyunca aldırmaz kendi alır bana almışken eltime de alır. o yuzden aslında önünde hır gür yapılmasını hak eden bi adam değil bi nebze de ondan uzatmadım.Hepiniz aynı apartmanda mi yaşıyorsunuz, elti görümce, kayınvalide? Eltin çok fena birisi. Nişanlıyken de ayırmaya çalışmış sizi. Eşinin ailesini kötülemiş hep. Haber vermeden kapıyı açık bırakıp üste evine çıkıyor . Evde 3 bebek var ve çok sorumsuzca davranmış. Görümcenin bebeğiyle sen uğraşırken diğer bebeğe de bakacak halin yok tabiki. Ayrıca kimsenin bebeğiyle ilgilenmek zorunda değilsin. Eltin hem suçlu hem güçlü. Senin üzerine gelmeye çalışmış, hiç dikkat etmiyorsun nasıl görmezsiniz çocuğun dışarı çıktığını diye hesap soruyor bir de . Ama kayınpederin gelince susmuşO anki sinirle ben olsam duramazdim galiba. Eşin kulağına lütfen diyip seni sakinleştirmeye çalışmış olay uzamasın diye. O eltine dikkat et mutlaka, tehlikeli birine benziyor.
kaldı ki aynı kelimeyi dün söyledim kimsenin cocugunun pesinden kosmak görevim değil canım isterse ilgilenirim istemezse ilgilenmem bunun için de yargılanamam herhalde dedim eşime bilerek yuksek söyledim ki duysun.sonra evine cıktı geldi, bi şey olmamış gibi canım cicim yaptı daha da şok oldumHepiniz aynı apartmanda mi yaşıyorsunuz, elti görümce, kayınvalide? Eltin çok fena birisi. Nişanlıyken de ayırmaya çalışmış sizi. Eşinin ailesini kötülemiş hep. Haber vermeden kapıyı açık bırakıp üste evine çıkıyor . Evde 3 bebek var ve çok sorumsuzca davranmış. Görümcenin bebeğiyle sen uğraşırken diğer bebeğe de bakacak halin yok tabiki. Ayrıca kimsenin bebeğiyle ilgilenmek zorunda değilsin. Eltin hem suçlu hem güçlü. Senin üzerine gelmeye çalışmış, hiç dikkat etmiyorsun nasıl görmezsiniz çocuğun dışarı çıktığını diye hesap soruyor bir de . Ama kayınpederin gelince susmuşO anki sinirle ben olsam duramazdim galiba. Eşin kulağına lütfen diyip seni sakinleştirmeye çalışmış olay uzamasın diye. O eltine dikkat et mutlaka, tehlikeli birine benziyor.
İşte rahat bir tip belliki. Suçlayıp bombayı ortaya atıyor sonra kaçıyor. Neyseki kendisi haksız ve herkes bunun farkındakaldı ki aynı kelimeyi dün söyledim kimsenin cocugunun pesinden kosmak görevim değil canım isterse ilgilenirim istemezse ilgilenmem bunun için de yargılanamam herhalde dedim eşime bilerek yuksek söyledim ki duysun.sonra evine cıktı geldi, bi şey olmamış gibi canım cicim yaptı daha da şok oldum
neyse uyurken acaba cok mu yuklendım korkudan demiştir diye vicdanımla kısık sesli bi konusma yapmıstım ama iyi oldu az bile yapmısımİşte rahat bir tip belliki. Suçlayıp bombayı ortaya atıyor sonra kaçıyor. Neyseki kendisi haksız ve herkes bunun farkında
Eltin 2. Çocuk çalışmalarından sana bahsediyor ama sana 2. Çocuk için asla diyor bak heleben aynı apartmanda yaşamıyorum haftasonları geliyoruz bur binada da bi evimiz var. görümcem de annesine geldi şehir dışından. ben nişanlıyken kv ve görümcemin belki de yalnızlaştırdıklarını dusunuyordum ama oyle olsa bana da yaparlardı. hamile kaldıgımı duyar duymaz 'cocugunu kvye sakın teslim etme o sadece kızının cocuklarını seviyor benden demesi'' tarzında konustu. 2. cocuk için asla asla diyodu 1 hafta önce de 2. cocuk calısmalarına basladık diye gülmeye basladı :) bana garip geldiğinden bu özel bilgi keske senle kocan arasında kalsaydı dedim :) 3 ay merdiven silinmedi 2 hafta önce geldiğimde eşim aşağıda arabamızı yıkarken merdiven sildim -ki normalde yasaktı bana- ben silerken koştu geldi ben silerim diye tamam haftaya sen yaparsın diyip izin vermedim diye her geldiğimde surat asıyodu takmadım direkt gelip söylemedikçe surat asıklıgını merak etmem kimsenin :) eşimimn ailesi de kötü insanlar değiller hala maddi manevi destekler cocuklarına erkek ve ya kız farketmez. herkesin eksiği vardır ama tutup da yeni nişanlanan birini doldurmaya calısmazsın. eşimle paylasmadıgım cok şey söyledi söylesem kimse muhatap olmaz ama söylemem hır gür sevmıyorum bana dokunmadıkca ses etmem ama dunku gibi görümceme laf edemeyip sadece bana ederse ve haksız yereyse susmam dün de eşimin hatrına sustum, kayınbabam da eşimle bi şey aldıgımızı duyunca aldırmaz kendi alır bana almışken eltime de alır. o yuzden aslında önünde hır gür yapılmasını hak eden bi adam değil bi nebze de ondan uzatmadım.
çok pisti eşim arabayı silerken tamamen titizlikten sildim dedim devam ettirir diye 1 hafta sildi sonra noo. ben yaşamyorum zaten silmek zorunda değilim. benim ilk bebeğim, çalışıyorum o çalışmıyor. 6 ay bitti 7.aydayım :) zaten eşim gorunce cok kızdı yapmak zorunda değilsin hele ki doktor dikkatli olmamızı istemişken vs. ben de bi daha ellemeyeceğim zaten :) ben yegenlerime baktım bekarken stajlıyım ama anne olmak cok baska.. 2.cocugu yapmam dedi ben hamile kaldıktan sonra her hafta test alıyor. ve ağlayarak test yapıyor sonra da herkesin içinde calısmalara basladık diyo şok oldum bence unutuyo resetliyo kendini. önümde ağlayarak test yapmaya gitti. ve benden istemişti gelirken getirir misin diye.Eltin 2. Çocuk çalışmalarından sana bahsediyor ama sana 2. Çocuk için asla diyor bak heleama çocuk bakımı gerçekten çok zor bekar birisi olarak diyorum :) Erkek kardeşimin bebeğiyle ilgileniyorum bazen yardım ediyorum. Yengem uykusuz kalıyor çok yoruluyor. Senin ilk çocuk mu olacak? Kaç aylık hamilesin? Yerinde olsam o apartmanı temizlemezdim hiç. Neden kendini yoruyorsunki , ağır işler yapmamalısın. Gerçi ben hamile olmasam bile o apartmanı temizlemezdim yine. Senin yaşadığın yer orası değil sonuçta.
valla abartıyorum sanıyordum kendi kendime kuruyorum sanıyodumBöyle elti düşman başına
Son 2 ay kalmış hayırlısıyla kolaylıkla sağlıkla gelsin inşallah bebekçok pisti eşim arabayı silerken tamamen titizlikten sildim dedim devam ettirir diye 1 hafta sildi sonra noo. ben yaşamyorum zaten silmek zorunda değilim. benim ilk bebeğim, çalışıyorum o çalışmıyor. 6 ay bitti 7.aydayım :) zaten eşim gorunce cok kızdı yapmak zorunda değilsin hele ki doktor dikkatli olmamızı istemişken vs. ben de bi daha ellemeyeceğim zaten :) ben yegenlerime baktım bekarken stajlıyım ama anne olmak cok baska.. 2.cocugu yapmam dedi ben hamile kaldıktan sonra her hafta test alıyor. ve ağlayarak test yapıyor sonra da herkesin içinde calısmalara basladık diyo şok oldum bence unutuyo resetliyo kendini. önümde ağlayarak test yapmaya gitti. ve benden istemişti gelirken getirir misin diye.
sen de cok tatlı bi halasın ,emeğin paha biçilemez,, umarım tabi eğer sen de istiyosan yuvanı kurarsın kendi cocuklarına da muazzam bi anne olacagına eminim <Son 2 ay kalmış hayırlısıyla kolaylıkla sağlıkla gelsin inşallah bebekEltin ne değişik biri ya, çok tuhaf hareket ediyor. Ben de boşanmış abimin kızıyla ilgileniyorum birlikte yaşıyoruz. 4 yaşından beri bakıyorum şuan 8 yaşında. İlkokul süreci,okuma yazma öğretme, ödev konusunda yardım etmek, giydir banyosunu yaptır, okula sabah hazırla, okul çıkışı al vb. ilgileniyorum 1. Sınıf sürecinde çok yıpranmıştım. Abim işteyken okuldan ben alıyorum o erken gelirse kendisi alıyor. Anne olmak büyük emek, sabır istiyor gerçekten. Siz iyi bir anne olacaksınız
Yok canım senin milletin çocuğuna bakmak gibi bir zorunluluğun yok. Sana çocuğa göz kulak ol demeye bile hakkı yok. Herkes kendi çocuğundan sorumlu. Çocuğunu bu kadar düşünüyorsa bırakıp gitmeyecek o zaman. Sen bununla yalnız kalma, mazallah yalnızken bir şey olur suçu sana atar. Kanıtlayamazsın da. Hep yanınızda biri olsun.valla abartıyorum sanıyordum kendi kendime kuruyorum sanıyodum
yok zaten bazı haftasonları görebiliyorum sadece tek de kalmıyorum cok sukurYok canım senin milletin çocuğuna bakmak gibi bir zorunluluğun yok. Sana çocuğa göz kulak ol demeye bile hakkı yok. Herkes kendi çocuğundan sorumlu. Çocuğunu bu kadar düşünüyorsa bırakıp gitmeyecek o zaman. Sen bununla yalnız kalma, mazallah yalnızken bir şey olur suçu sana atar. Kanıtlayamazsın da. Hep yanınızda biri olsun.
Ben evlilik düşünüyorum ama çocuk uzun bir süre düşünmüyorum. İyi dileğin için teşekkür ederimsen de cok tatlı bi halasın ,emeğin paha biçilemez,, umarım tabi eğer sen de istiyosan yuvanı kurarsın kendi cocuklarına da muazzam bi anne olacagına eminim <umarım hem iş hayatıma devam edip hem iyi bi anne olabilirim şmdiden aklımda çok gel gitler var, bensiz büyümesi benim önce şefkatim sonra disiplinimden eksik büyümesi biraz gözümü korkutuyor
alıcam ama dogumdan önce 8 sonra 8 olarak kanunen.sonra 6 ay ucretsiz izin hakkım var 1 yaşında olacak, sonrası da önemli işte bakalım evden yapabileceğim bi işim olursa koşa koşa yapacagım :)Ben evlilik düşünüyorum ama çocuk uzun bir süre düşünmüyorum. İyi dileğin için teşekkür ederimDoğum izni almayacak mısın? En azından ilk 1 yıl ara versen daha iyi olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?