Eltim, ailesi ve eşimin ailesi

Bence konu sahibi eltisine gösterilen ilgiyi kavrayamiyor..

Neden :

1. Elti esinin ailesinden
2. Eltisine daha fazla taki takildi
3. K.V. eltiyle daha yakin
4. Konu sahibi eltimden neyim eksik ,fazlam var tavirlarinda...

konu sahibi o kadar kültürlü o kadar kültürlü ki
kendisini doğuran büyüten ve''terbiyesini ''veren annesinin esprilerini bile beğenmiyo
ve azarlayabiliyo

eşinizi büyüten aile varoş da oturan, fakir, görgüsüz ,kültürsüz bir aile olabilir
ama sizin ailenizi çağırmamışlar diye neden veryansın ediyosunuz ki
bırakın kendi avamlıklarında debelensinler

eltiniz..
o sidikli eltinizi kıskanıyosunuz..
çünkü siz okadar kültürlüyken elinize dünya kadar para geçiyoken'
eşinizin ailesi ona sizden çok değer verdi
olurmu halbuki eşiniz,ailesi,eltinizve ailesi ve hatta sizin aileniz size nerdeyse tapınmalılar size göre..

hıı şunuda söyleyeyim çalışmak okumak malesef insanın gerçek kişiliğini kapatamıyolar
siz içinizde eltinizi kıskanan kayınvalidenizin sadece sizi sevip baştacı yapmasını isteyen normal basit bir kadınsınız
bu kadar havalara girdiğiniz için yere düştüğünüzde canınız çok yanmış olan sadece bu...

badecim öhö öhö anladın sen onu

sana sinir olcakları kadar nasıl bir espiriymiş o öyle
herşeyi fitillemiş merak ettim doğrusu
herkes size cephe aldıgına göre demekki kötü bişeye ssebep olmuşsunuz
sizin açınızdan üzüldüm resmen kıskanan elti durumuna düştünüz.
halbuki kıskanılacak biri sizsiniz..

Yaptığınız espri, yorum ya da şive benzetmesi size zararsız gelebilir ancak karşıdaki ikşilere, düğünde yapmamaları gerek bir eksikliği (damada takı kurdelasını takmayı unutmak gibi)hatırlattığını ya da onları taklit edip alay ettiğinizi düşündürebilir ve mutlu, huzurlu olunması gereken bir ortamda huzursuzluk çıkartmaya çalıştığınızı düşündürüp tepkiye sebep olabilir...
Ha bu tepki şekli dangalak ya da mutsuzluklar şeklinde olmalı mıyıdı elbetteki hayır....
Ancak siz de aşağı kalmamışsınız bu olayda o ayrı, şimdi yeri zamanı değil vs. diyerek başınızdan savabilirdiniz olayı....
Boşyere kızcağızın düğününü bozuyormuşsunuz, tatsızlaştırıyormuşsunuz neredeyse....
Sürekli bir aşağılama halindesiniz, kızı ve ailesini....
Kültürsüz, yetersiz, kara cahil modunda görüyorsunuz onları....
Tavrınız hiç eğitimli ve kültürlü olduğunu iddia eden birine uygun değil....
Demek ki sizin ailenizle samimi olmak istemiyorlar, sizin aileniz de o şekilde davranır olur biter, 4 yıldır kurulamayan samimiyetin suçlusu yeni evlenen eltiniz değil....
Çuvaldızı karşınızdakine batırırken iğneyi de kendinize batırın bir zahmet....
Cahil dediğiniz insanlar resmen olay çıkmasın diye sizi idare ediyorlar şükredin....
Kendinizi de bulunmaz hint kumaşı sanmayın....
Bankacı olmak zor değil, önemli olan eltiniz ve ailesi gibi önemsenen ve değer gören insan olmak....
Akrabalıktan veya değil bir şekilde o irtibatı sağlamışlar siz ucundan bile geçememişsiniz...
Suçu sadece onlarda aramayın....
Kardeşiniz için bile neler demişsiniz, nişanda arabanız kullanıldı diye ağır laflar sarf etmişsiniz... Para kazanıyorsunuz diye eşinizin ailesini sokmadığınız yerin dibi kalmamış...

aammmnnnnnn sekrim bunumu dert ediyosun..
bunda sikinti yok..
elti sorunu hemen hemen herkezde var..
kuma kumayla gecinmiste elti eltiyle gecinememis...
koskoca bankacisin..
aksama kadr bir dunya insanla karsilasiyosun..
madem zoraki karsi karsiyasin selam bilem verme.

Sen bu mesajı yazmakta samimi misin?

elitiye işin aslı anlatılır, ailesi hakkında kötü bir şey denmediği söylenir, ikna edilir, sorun çözülür inşallah, olumsuzluk çıkaran insanlarla da laf yarışına girilmemeli, çünkü eden bulur

Arkadaşlar, ben bu konuyu açarken kendimi haklı göstermek veya yanıma birkaç adam daha alıp onları dövmeye gitmek niyetiyle açmadım zaten,
konuyu kendi üslubumca anlatıp hata nerede , bakalım dışarıdan bakan gözler ne diyecek ,
ben ne yapmalıyım ya da nerede hata yapıyorum onu anlamak istedim,
yorum yapan herkese teşekkür ederim,
ama aranızda çok kırıcı yorumlar yapanlar olmuş, hiç birinizi tanımadığım halde üzüldüm,
evet yazarken üslubuma dikkat etmediğimden kendimi ya da düşüncelerimi yanlış ifade etmişim onu farkettim,mesela lahmacun mevzuu,
ben o mevzuyu anlatırken lahmacun ısmarlarken kendi çapımda bir jest yapmak istediğimi ifade etmeye çalıştım
yoksa ay bunlar lahmacun bile yiyemiyor, alayım da sevinsin garibanlar demek için değil..bunu bile insanları aşağılamak kendime minnet duyurmak için yaptığımı düşünen arkadaşlar olmuş, hayır öyle değil..ben iyi niyetle yaptım dediğim gibi,
önceki konularda yaptığım yorumları bulup da onları , beni rezil etmek istercesine ortaya çıkarııp bu konuya ekleyen arkadaşlar, evet onları da ben yazdım ama konuların tamamını ya da yaşananların tamamını bilmiyorsunuz, ben kimbilir o zaman ne kadar sinirlendim de o lafları ettim,
tabii burada benim hatam olayları ortasındani alakasız bir yerinden ve yazılı anlatıyor olmak, çünkü insanlar mimiklerinizi , bakışlarınızı ya da el-kol hareketlerinizi görmediğinde yazıları okuduğundan yazılan ifade olduğundan ya da amaçlanandan çok daha sert kalabiliyor..
benim okumuş ve çalışan kadın olmama ilişkin yaptığınız yorumlara gelince, arkadaşlar ben o cümleleri kurarken kendimi övmek amaçlı değil, neden bu konuda üzüldüğümü ve neye alındığımı-sizin tabirinizle kıskançlıktan gözümün döndüğünü- anlatabilmek için kısaca kendimi tanıttım, pekala ev hanımı da olabilirdim, herkes okumak zorunda değil, ayrıca ben çalıştığım için kendimi üstün filan görmüyorum aksine, çalışan kadınlar olarak bizleri modern köleler olarak tabir ediyorum..tabii benim fikrim bu, kimseyi köle diye aşağılamıyorum, şimdi buna da tepki vermeyin..
iş arkadaşlarıma gelince , iş yerinde kimseye kültür sattığım filan yok, arkadaşlar, birine kızdınız diye, ne kadar rahat iğneliyorsunuz, neden kültür satayım, buradaki arkadaşlarım beni seviyorlar ve ben de onları seviyorum, kimseyi de aşağıladığım yok..
bu konuyu biraz dertleşmek için açtım, belki bir akıl alırım hatam varsa , nerede olduğunu bulurum ve ne yapmam gerektiğini bulurum diye..ama bir çoğunuz beni tanımadığı haldetabiri caizse hınç almış benden..
olsun cnınız sağ olsun, hayır sandığımız şeyde şer, şer gördüğümüzde ilmediğimiz bir hayr vardır..burada okuduğum canımı yakan ifadeler belki beni adam edecektir..
herkese teşekkür ederim

kimse hınç almadı
yapman gerekeni söylüyoruz
etrafındakileri küçük (varoş, cahil,fakir)görmekden vazgeç
ben o esprinide öyle iyi niyetli güler yüzlü filan yaptığına inanmadım
tavırlarına bakılırsa konuşmalarıyla alay etmişsin gibi geldi
bende etrafımda habire kendini öven,büyükleyen,kültürünü sayan birini görsem gıcık olurum..
onlarda sana gıcık olmuşlar
bu zamandan sonra senin tavırların değişmeyeceğine göre
boş ver uğraşma o avamlarla
iki aile görüşsünler
sen kendi ailene bak diycem kendi annenide beğenmiyosun
o zaman dert yanma herşey senin istediğin gibi..............

burda kimse kimseyi tanımaz etmez,açtıgınız konunun içeriğine göre yorum yaptım kendi adıma ki bütün arkadaslarda aynı şekilde yorum yapmıştır diye düşünüyorum ,yani bu kadar kişinin hem fikir olması sizcede ilginç değil mi;

mesela üslubunuzun sert olması ki kabul ediyorsunuz bence bu da büyük bir erdemdir bana göre,konuyu açarken üniversite mezunuyum calısıyorum kariyer sahibiyim diye başlarsanız taktir edersiniz ki insanların aklında kendini beğenmiş olarak algılanırsınız,ve takıntılarınız var

diğer açtıgınız konuların gündeme getirilmesi bana görede yanlış geçmiş gitmiş o an ki durumunuz konumunuz her ne ise tepkilerinizi ona göre vermişsiniz ( son yazdıgınız yoruma dayanarak söylüyorum)

demek ki siz sinirlenince ağzınızdan cıkanı kulağınız duymuyor ,dolayısıyle kızgınlıkla yazdıgınız kelimeler yanlış anlasılıyor sosyal hayatınızda da burdakı sanal hayatınızdada yanlıs anlasılıyorsunuz

son yazdıgınız yorumlara göre hakkınızda oluşan fikrim bu ..

Son düzenleme:

işte hınç almak derken bu tavrınızdan bahsediyorum,
neden nkendi annemi de beğenmeyeyim, ne münasebet, hayatta en çok değer verdiğim insan annemdir,
düğünde yaptığım esprinin ne olduğunu açık yüreklilikle anlattım buna rağmen ben inanmıyorum demişsiniz,
inanaıp inanamamak size kalmış,
ama eşim ve kayınvalidem de yanımdalardı ben o sözleri söylerken ve onlar da söylerdi eğer bir kinaye görselerdi,
zira kayınvalidem bana defalarca ben yanındaydım ve senin o lafları hakedecek bir şey yapmadığını gördüm,dedi..

iyide siz benim tavrıma bakacağınıza
dünden beri 30 kişi sizin tavrınızın yanlış olduğunu yazıyo ,ona dikkat etseniz ya
kendi annenizin yaptığı şakaya kızıp densiz şaka yaptın filan demek pek güzel düşünceler getirmedi aklıma
düğünde yaptığınız espride görünürde bişey yok evet
ama genel tavırlarınız düşünceleriniz nedense sürekli etrafınızdakileri küçük görme niyetiyle olduğundan
bu esprininde altında bu niyet varmış gibi geliyo
benim sizinle derdim olmaz hınç almakla filan uğraşmam
size dışardan bakan bri sürü kişinin nedense fikirleri aynı
demek ki siz dönüp kendinize bir bakın
hatalarınızın farkına varın
sonra etrafınızdakilerin hatalarıyla uğraşın

benim anladığım kadarıyla siz eşinizin ailesine maddi olarak destekte bulunmasına tahammül edemiyorsunuz çünkü sizi sömürdüklerini düşünüyorsunuz birde üzerine ailesinin buna rağmen sizi sevip saymamasına fitil olmuşsunuz bazı haklı taraflarınız var söylemeden geçemicem

insanları aşağılamak oluyor belki lütfen kimse üzerine alınmasın , sözüm kocamın ailesine , ama bulmuşlar benim gibi kültürlü, okumuş, kendini bilen, eli para tutan gelini, resmen oturup şükretmeleri lazım..
içimden diyorum ki ailesinin böyle aymaz, sorumsuz , rahat tipler olduğunu bilseydim evlenmezdim, gerçekten ama sevmek her şeyi çözmüyor çünkü,
bu maddi sıkıntı olayı kötü,
bi de şu durum var kızlar, ben dünyanın parasını kazanıyorum ama gelgör ay sonunda elimde para kalmıyor, iş yerinde bazı arkadaşlar diyo ki, kaynananın kıymetini bil, çocuğuna bakıyor bedavaya,
ulan baksın zaten, ben de çalışıp onların borçlarını ödüyorum, o zaman çalışmam onların borçlarını da ödemem, çocuğuma da gül gibi bakarım,
eşim de ben de 30 yaşındayız, çok şükür henüz genciz ama yaşıtlarımızn evi arsası ne biliym en azından birikmiş parası filan var,
bak çocuğum var artık , onun geleceğini düşünmek zorundayım, bu tip ailenin evi de varoşta tahmin edersiniz ki, çocuğumu böyle bi yerde okula gönderip de kültür seviyesini düşürmek istemiyorum, taşınıp gitem lazım ama şu anda kıpırdayacak durumumuz yok.. bakalık ocakta borçlar bitsin inşallah hemen eve giricem..

haklı tarafı varsada bu ifadeyle haksız duruma düşmüyomu
ben burda okurken rahatsız oldum
o insanlarada bu tavrıla davranıyosa eşinin ailesinin sevip saymasını bekleyemem

haklısınız zaten ben bazı konularda haklı dedim bu söylemler biraz çirkin olmuş ve haklıyken haksız duruma düşmüş

kültür,okumuşluk demiştiniz değil mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…