• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltili Kayınvalideli Konu

Uyeolmakistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
176
132
103
Merhaba,
İnsan bazen kendine şaşırıyor, ben eltiden kayınvalideden dertlenecek insan mıydım diye ama diğer taraftan düşünüyorum, sıfatlardan bağımsız bunlar insanî ilişkiler ve sorun yaşamamız normal, üzerine düşünmek de belki biraz.
Ben tam o noktadayım düşünüyorum ve üzüldüğüm için bir strateji, bir öneri gelir mi diye açıyorum bu konuyu.

Eltim yeni evli sayılabilecek benden küçük bir kız. Oldukça da sevimli biri.
Fakat kayınvalidemin tavırlarından ötürü bana farklı davranmaya başladığını hissediyorum.
Ben bu aralar arabayla trafiğe çıkma korkumu yenmek için uğraşıyorum.
Eşim sağ olsun çok destekliyor ve beni iyi çalıştırıyor. Herkes de bu iş için uğraştığımızı biliyor.
Neyse biz yine böyle çalışırken bir iş için mecburen k.validemlerde eltimlerle ayaküstü bir araya geldik.
Arabayı ortalık müsait olduğu için ben park ettim ve oldukça da hevesliyim.
Park ederken kayınvalidem aman oğlum sürter bir şey yapar falan dedi.

Neyse dedim, eltim geldi, k.validem bana dönüp eltimi kastederek ah ah, eltin müsait olcaktı ki sana araba sürmek ne demekmiş öğretecekti dedi. (Bebeği küçük, müsait değillikten kastettiği bu)

Ben şok oldum çünkü eltim arabayı bilfiil kullanan biri değil, ehliyeti olduğundan bile haberim yoktu, o derece uzak arabaya, k.validem de bir kere eltimin kullandığı arabaya binip tecrübe etmemiştir, üstelik eşimin de beni çalıştırdığını biliyor, eşim tecrübelidir de yani, durduk yere ne alaka dedim içimden.
Aa ne güzel ehliyetin var demek, dedim.
Eltim ohhooo yani, çooktan var taa liseden dedi valla ben anlayamadım liseden nasıl olur diye Türkiye şartlarında üstelik yaşı da genç.
(Bu arada eşinin kendisine aldığı bir şeyin fiyatını da olduğundan yüksek söylediğini fark ettim ama beni ilgilendirmez sonuçta diye gözardı ettim, çok tanımıyoruz birbirimizi, ama anladığım kadarıyla abartmayı da seviyor, fikriniz olması açısından söyledim, kusursuz insan yok sonuçta, beni bağlamaz)

Buna da eyvallah dedim çok iyi dedim, ay benim araba kullanmaya mı ihtiyacım mı var eşim yanımda gibi şeyler de söyledi ben de evet nasıl rahat edeceksen, canın ne zaman isterse kullanırsın zaten dedim.

Sonra herkes kendi arasında ufaktan laflarken eşimle biz biraz uzaktaydık arabanın anahtarını bana uzatınca ya bu arabanın boyutunu uzay mekan düzlemini ne zaman anlayacağım, karanlık da oldu şimdi ben kullanmayayım diye eşimle aramızda konuşmaya başladık biz de.
Eltim duyup ay amaan yenge anlarsın onu, anlarsın o önce öyle olur da sonradan alışırsın sen daha acemisin vs dedi.
Öyle di mi evet falan dedim.
(Yalnız kendisi önlisans mezunu ve mezuniyetten sonra hemen evlendiği için ailesinden ayrı okurken ne ara bu kadar arabaya aşina olduğunu da bilmiyorum elbette.)

Yani bir gazla üstüme saldırıyormuş gibi hissettim, k.validemin onu övmesinden cesaretlenerek.
Kayınvalidem genelde yanımda hep onu över, şöyle güzeldir o, böyle melektir vs vs.
Bana da k.validem, yine buraya konu açmıştım, giydiğim bir şeyden ötürü üstündeki gecelik mi Allahım ya gecelik gibi sanki, hiç güzel değil, hiç beğenmedim vs demişti yine hepimiz bir aradayken ki gayet normal bir tunikti yani, sadece biraz salaştı.

Durumumuz böyle.
Sizce bundan sonraki tavrım nasıl olmalı, hazır cevap biri de değilimdir pek, fakat bir cephede tek başıma savaşıyormuşum, onların cephesi çok tatlıymış da ama benim o cephede yerim yokmuş gibi hissediyorum.
Oysa ikisini de seviyorum yani k.validemi de eltimi de.
Neden böyle şeylerle uğraşmak zorundayız ki.
Yine de gururum kırılmış hissediyorum, özellikle k.validemin tavrından dolayı, bir daha bu konuma düşmemek için, artık neler yapmalıyım?

Sen fazla iyi niyetli davranmışsın, bir iki yerde bunları bozsaydın bu aşamaya gelmezdi. Eltinin seni ezmeye çalışmasına neden müsaade ediyorsun? Etme, çatır çatır cevabını ver ki, haddini bilsin.
Bazı insanlar fazla iyi niyetten anlamıyor, arada bir yerini bildirmek lazım.

Ben bu muhabbetten biz böyle iyiyiz üçüncü kişiyi istemiyoruz mesajı aldım.
Bence çok dinlemeyin mesafeyi koruyun içlerine girerseniz laf olur dedikodu çıkar başınıza falan kalır gereksiz tatsızlık çıkar.

Ben biraz salağımdır insan ilişkileri konusunda ama sanırım yine de bu şekilde bir cevap beklemiyordum k.validemden.
Takdir de beklemiyordum tabi ama yalnız kalmış hissettim.

Çok hazırcevap olmanıza gerek yok. Ne zaman bu tarz şeyler söyleseler kahkaha atıp”Ay çok şakacısın. Hiç güleceğim yoktu” diyerek konuyu değiştirebilir ya da çay koyma vb bahaneyle ortamdan uzaklaşabilirsiniz. Onları çok ciddiye almadığınızı ve en önemlisi onlara sinir olmadığınızı gösterin.

Ben biraz salağımdır insan ilişkileri konusunda ama sanırım yine de bu şekilde bir cevap beklemiyordum k.validemden.
Takdir de beklemiyordum tabi ama yalnız kalmış hissettim.
Benim eltim yok henüz olursa da muhtemelen benden bin kat iyi davranacaklardır çünkü beni çocuk görüyorlar(evlenirken çocuk değildim şimdi çocuk gibi kale almıyorlar) ama benim canıma minnet takılsınlar benden uzak dama direk olsunlar.
Ne kv ne elti hiç bir zaman dost olmaz. O yüzden niyetlerini baştan göstermeleri iyi olmuş gardınızı alın.

Ne cephesi ayol, hain dusman alsa bir bonbe desene.
Kaynanan eltın ıcın ıyı araba kullanır dedıgınde, kac kez bindin anne arabasına de bir dahakine.
Eltıyle ne dusman ne muttefık ol, elti o.
Sana uzak, ıstedıgı yere yakın olsun.
Ahahahaha :))
Ya sanki ikisi ana kızmış da ben üveymişim gibi hissettim de diyebilirim, cephe sadece bir benzetmeydi.
Çok samimi olmasak da insani düzeyde bir ilişki istiyorum ve bir daha bu konuma düşmemek için ne yapmalıyımı soruyorum.
O benim de aklıma geldi, o cevap ama bu sefer de kıskanç mı olurum diye yuttum.

Bir benzetme olarak kullandım, yani aramızda olan şeyi böyle hissettim :)
Samimi de değiliz tabi, benim sorum daha çok bir daha nasıl bu konuma düşmemekle alakalı.

Bence siz bir konuma düşmemişsiniz. Farzedelim onlar ayrı bir cephe yani sizden daha iyi araları, birbirlerini kolluyorlar siz dışarda kalan tarafsınız. Ne olmuş?

Ahahahaha :))
Ya sanki ikisi ana kızmış da ben üveymişim gibi hissettim de diyebilirim, cephe sadece bir benzetmeydi.
Çok samimi olmasak da insani düzeyde bir ilişki istiyorum ve bir daha bu konuma düşmemek için ne yapmalıyımı soruyorum.
O benim de aklıma geldi, o cevap ama bu sefer de kıskanç mı olurum diye yuttum.
Umarım olmazdı, susunca da kıymetin olmuyor. Konusurum, kıskanc desinler.
Evet sizi kıskanıyorum edi ve büdüler.

Sen fazla iyi niyetli davranmışsın, bir iki yerde bunları bozsaydın bu aşamaya gelmezdi. Eltinin seni ezmeye çalışmasına neden müsaade ediyorsun? Etme, çatır çatır cevabını ver ki, haddini bilsin.
Bazı insanlar fazla iyi niyetten anlamıyor, arada bir yerini bildirmek lazım.
Mesela ne diyebilirdim ki?
Her şeyine ay ne güzel, ne mutlu, maşallah çekiyorum çünkü gerçekten kötü düşünmüyorum ve olduğum gibiyim.
Ama tabi ki bir daha böyle bir kuşatmayla karşı karşıya kalmayı da istemiyorum.

Ne demiş ki acemisin alışırsın demiş. Kötü temenni mi bu. Acemi olduğunuzu kendiniz de söylüyorsunuz zaten. Önlisans mezuniyeti ile araba tecrübesi bağlantısını da hiç anlamadım. Eltinizin nasıl kullandığını görüp ona göre yorum yapsanız neyse ama şu aşamada sizin ki buluttan nem kapmak olmuş. Belki önceden öyle şeyler hissettiğiniz için böyle yorumlamış olabilirsiniz.

Ay ne kadar safım 3 kere okudum kötü niyet sezemedim konuşmalarda demek beni de böyle böyle eziyorlar ben de ne lafları yutuyorum anlamayıp 🙈 Meseleye gelince kv o gelininden kazık yiyince akıllanacak ahan da buraya yazıyorum
Kayınvalıde o gelininden kazık yemeyecek, akıllanmayacakta. Akıllı zaten.
Bu tiplere susup, kazık yiyip akıllanacak bende ızleyecegım dıye beklemek zaman kaybı.

Eltin pembik gelinlerden biri herhalde. Sonradan gördüğü için herşeyi olduğundan fazla diyordur. Gül geç eziğe. Kaynanan da kafayı yemiş bence. Sende başka kaynanaları ov yanında şöyle iyi böyle iyi diye. Duyma yaptıklarını görme. Eşinle mutluluğuna bak. Kaynana ona yaranmaya çalışıyordur

Ne demiş ki acemisin alışırsın demiş. Kötü temenni mi bu. Acemi olduğunuzu kendiniz de söylüyorsunuz zaten. Önlisans mezuniyeti ile araba tecrübesi bağlantısını da hiç anlamadım. Eltinizin nasıl kullandığını görüp ona göre yorum yapsanız neyse ama şu aşamada sizin ki buluttan nem kapmak olmuş. Belki önceden öyle şeyler hissettiğiniz için böyle yorumlamış olabilirsiniz.
Lise mezunu ablam bayağı usta kullanıyor lisans mezunu ben tırtım bi ehliyetim bile yok. Duygulandım 😂

Back