- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.865
Ebelik degil medeni hukuk bilmeniz lazim bu is icin :d 16 yasini dolduran mahkeme yoluyla 17 yasini dolduran aile rizasiyla evlenirKafamdan uydurmuyorum ebeyim ben hanımefendi:)))) Hakkari'de çalışırken günde mutlaka 3 vaka gebelikle ilgili problemi olduğu için hastaneye başvurur bizde direkt hastane polisini arardık.Şu an başka bir ilde aile hekimligindeyim 17 yaş altı gebe tespit ettim ve polise bildirdim.17 yaşını doldurmadan aile rızası dahi olsa resmi nikah kıyılamaz.
Senin konunda mı elti ? Öncedende böyle çirkefmiş öyle gelinden sonra bana nur nimetsin dediler uysal bi tipim zaten onunda benimde huyumu bildikleri için kimin haklı olduğu direk ortada oluyo neler çektirmiş kayınvalidemede yemek yap dedi diye başından aşağı zeytinyağ dökmüş ..Aslında senin susup cevap vermemen bi yönde iyi olmuş mağdur olduğunu göstermiş ve sen cevap vermediğin için eşin ve ailesi de arkanda oda bu yüzden kendini yırtıyor seni korumalarına katlanamıyor ahh bide ben mağdurluğumu ispat edebilseydim
Medeni hukuku da öğreniyoruz merak etmeyin yasalara göre neyin suç olduğunu biliyoruz.sadece sağlık bakanlığı değil aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve emniyetle bütün halinde çalıştığımız konularda var.bayanın profilinde 17 yazıyor 16 yaşında evlendiğini söyledi ilk mesajlarda sonraki mesajında da reşit olması için 17 günün kaldığını yazdı kafama göre yorum yapmıyorum ben sorunca da yok resmi nikah oldu 18 e giricem dedi.16 yaşında evlenmiş bu bayan ve bu bir suçtur. Reşit degilim dediği için yazdım ben eşinin suç işlediğini. Bayanın yazdığına göre yazdım ben ve yorumumun arkasındayım 17 yaşını doldurmamış hiçbir erkek ve kız aile izni dahi olsa resmi nikah kiyamaz kızın hamile kalması da çocuk istismarıdır suçtur zaten yasa kız hamile kalmadığı sürece problem olarak görmüyor asıl sorun kızın dini nikahla evlenmesi değil hamile kalması. 16 yaşını dolduran için mahkeme çok istisnai bir durum olursa ancak izin verir ya da kızın ailesinin kazai rüşt kararı çıkartması gerekir.İstediğiniz yerden de araştırma yapabilirsiniz iyi akşamlarEbelik degil medeni hukuk bilmeniz lazim bu is icin :d 16 yasini dolduran mahkeme yoluyla 17 yasini dolduran aile rizasiyla evlenir
Sen 17 yaşındasin eltin de 21 Allah da size akıl versin. Valla umurumda bile olmuyor böyle konular ne eltin ne sen. Bu yaşta evlenmeye aklın eriyo bebek sahibi olmaya aklın eriyosa bunlarla savasmayada eriyodur muhtemelenYok canım herkez sesini çıkartıyo ama nasıl anlatsam biraz fazla çirkef 21 yaşında kendisi ama ne bağırmaktan anlıyo ne başka bişeyden ben kendimi koruyamadığımı farkettikleri için eşim kayınvalidem kayınbabam görümcem hepsi beni koruyo zaten en büyük kavga nedeni bu sevgili gelin koymuş adımı ciğerinizi koruyun siz sevgili gelininizi koruyun siz her olayda bunları söylüyor
Kafamdan uydurmuyorum ebeyim ben hanımefendi:)))) Hakkari'de çalışırken günde mutlaka 3 vaka gebelikle ilgili problemi olduğu için hastaneye başvurur bizde direkt hastane polisini arardık.Şu an başka bir ilde aile hekimligindeyim 17 yaş altı gebe tespit ettim ve polise bildirdim.17 yaşını doldurmadan aile rızası dahi olsa resmi nikah kıyılamaz.
yanlış biliyorsunuz.Medeni hukuku da öğreniyoruz merak etmeyin yasalara göre neyin suç olduğunu biliyoruz.sadece sağlık bakanlığı değil aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve emniyetle bütün halinde çalıştığımız konularda var.bayanın profilinde 17 yazıyor 16 yaşında evlendiğini söyledi ilk mesajlarda sonraki mesajında da reşit olması için 17 günün kaldığını yazdı kafama göre yorum yapmıyorum ben sorunca da yok resmi nikah oldu 18 e giricem dedi.16 yaşında evlenmiş bu bayan ve bu bir suçtur. Reşit degilim dediği için yazdım ben eşinin suç işlediğini. Bayanın yazdığına göre yazdım ben ve yorumumun arkasındayım 17 yaşını doldurmamış hiçbir erkek ve kız aile izni dahi olsa resmi nikah kiyamaz kızın hamile kalması da çocuk istismarıdır suçtur zaten yasa kız hamile kalmadığı sürece problem olarak görmüyor asıl sorun kızın dini nikahla evlenmesi değil hamile kalması. 16 yaşını dolduran için mahkeme çok istisnai bir durum olursa ancak izin verir ya da kızın ailesinin kazai rüşt kararı çıkartması gerekir.İstediğiniz yerden de araştırma yapabilirsiniz iyi akşamlar
Aynı şeyi yazdım zaten tekrar okuyun isterseniz.16 yas mahkeme kararıyla istisnai durumlarda verilir 17 yaş aile izniyle izin verilir.Mahkeme kararı nasıl verilir peki biliyor musunuz?herhangi bir kurum şikayet etmediği sürece aile bu durumu suç olarak algılamaz nasılsa kız reşit olunca nikahı kıyarlar birgün diye düşünürler ne zamanki çocuk şubeye bildirilir o zaman polis eşle görüşür davası açılır mahkeme kararı çıkarılır ya nikahı kiyarsin yada çocuk istismardan cezanı çekersin denir.8 senedir bunun gibi birçok kişiyi bildirdim bir poliste çıkıpta hayırdır niye bizi arıyorsun demedi adres telefon bilgisine kimlik numarasına kadar bildirim yapıyorumyanlış biliyorsunuz.
medeni hukuka göre 16 yaşını doldurmuş olmak olağanüstü evlilik yaşıdır ve gebelik gibi hallerde mahkeme kararıyla evliliğe izin verilir.
Eltini geçtim de başka bir soru soracağım 17 olmadın reşit değilsin resmi nikahın yoktur.Eşini çocuk şubeye bildirir hastane farkında mısınız bunun hakkında kamu davası açılır bunu göze alıp nikahtan önce nasıl çocuk yaptınız?hiç mi aklı başında biri yok etrafınızda sen daha yasalara göre çocuksun ya ne aşkı resmen çocuk istismarı bu.aşk evliliği falan diye süsleyerek anlatıyorsun birde.Allah akıl fikir versin senin ailene de eşin olacak istismarcının ailesine de
yok dediğinizi anlıyorum, ben zaten daha çok ilk alıntıladığım mesajınıza hitaben yazmıştım.Aynı şeyi yazdım zaten tekrar okuyun isterseniz.16 yas mahkeme kararıyla istisnai durumlarda verilir 17 yaş aile izniyle izin verilir.Mahkeme kararı nasıl verilir peki biliyor musunuz?herhangi bir kurum şikayet etmediği sürece aile bu durumu suç olarak algılamaz nasılsa kız reşit olunca nikahı kıyarlar birgün diye düşünürler ne zamanki çocuk şubeye bildirilir o zaman polis eşle görüşür davası açılır mahkeme kararı çıkarılır ya nikahı kiyarsin yada çocuk istismardan cezanı çekersin denir.8 senedir bunun gibi birçok kişiyi bildirdim bir poliste çıkıpta hayırdır niye bizi arıyorsun demedi adres telefon bilgisine kimlik numarasına kadar bildirim yapıyorum
Ben konu sahibinin yaşına istinaden yazdım onu.Mahkeme izin veriyor ama baskıyla izin veriyor kız belki de tecavüzcüsünden hamile mahkeme kızı ikna et cezanı çekme diyor kız tecavüzcüsüyle evlenmek istemese de baskı sonucu evleniyor.çok saçma yasalar var aile izni ne demek 18 yaşında oy kullanan bir insan nasıl olurda 17de evlenir.çok değişik durumlarla karşılaşıyoruz. Hakkaride çok alışıldık bir durum zaten bu hatta bayanlar polisle kavga ediyordu eşimi götürmeyin diye.ben 26 yaşındayım geçen sene bile çok cahilmişim.yazık daha okul tercihler düşünmesi yaşta elti üzerine yürüyoryok dediğinizi anlıyorum, ben zaten daha çok ilk alıntıladığım mesajınıza hitaben yazmıştım.
evlenebilir, elbette eşi reşit olduğundan daha sonra çeşitli yaptırımları olabilecektir ama kimi durumlarda evlenebilir 17 yaşını doldurmadan demek istemiştim.
yoksa elbette bu yaşta evlenmesinler tabii ki 20li yaşların suyu mu çıktı
Bendeki kv canımSenin konunda mı elti ? Öncedende böyle çirkefmiş öyle gelinden sonra bana nur nimetsin dediler uysal bi tipim zaten onunda benimde huyumu bildikleri için kimin haklı olduğu direk ortada oluyo neler çektirmiş kayınvalidemede yemek yap dedi diye başından aşağı zeytinyağ dökmüş ..
Kız insan karnını doyurur sendealemsinit ürür,kervan yürüranaamm oruçtum ben unuttum cigara tüttürdüm