• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elti sorunu

Benin de eltim olacak esimin abisinin sevgilisi 5 yillik biz once evlendik diye tepkililerdi bende kizi aldim karsima gorustum oturdum konustum bu bnm sucum degil sen bnm alt katmda otrcksn byle tavirli tepkili olacaksan benle hic muhabbet kurmaya calisma dedim bi guzel insan gibi sorunumu onunla konustum ve bu aksam bizdelerdi aramizda cok iyi muhabbetimiz daha da artiyo her gecen gun demem o ki biriyle bi probleminiz varsa gidip konusun konusmadan hic bise hallolmaz eger konusmasaydim simdi belki de ayni ortamda suratsizca oturup kotu dusunceler edecektik 2 yl sonra evlenecekler ben arkalarindayim alahin izniyle kavusacaklar gelinimizin okulu bitsin muhendis olsun biz her seyin ustesinden geliriz evel allah iyi geceler...
Kotu dusunurseniz kotu olursunuz once kendinizi pozitif tutun hayat kotulugu yenemeyecek kadar kisa cunku

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence abartıyorsunuz daha 9 aylık evlisiniz evinizde bir gün kalıp kardeşine geçiyormuş zaten çok mu acildi yapacağınız iş ki çocuk varken açıp laptopu yapıyorsunuz eşinizin ödeviyse kendi yapsın. Köydekiler öyle böyle diyormuş köydekilerle çok mu samimisiniz ki gelip size eltin sana bunu şunu diyor diye söylüyorlar onların yaptığı ayrı bir terbiyesizlik zaten. Aynı ilde bile değilsiniz ayrıca evet çocuğunu itmemeniz gerekirdi o an ara verebilirdiniz güzellikle söyleyebilirdiniz. Yazdığınız kadar yeri başka yere kaydederdiniz ne olur ne olmaz diye vs birçok çözümü var yani. Kadın hastanede çocuğunun sağlığıyla uğraşıyor bir evladını da kaybetmiş siz bezi atıp gidiyorsunuz kaynana görümce neden anlatıyor ki eltinizin dediklerini o da ayrı mesele sonra da hastane konuşulacak yer değilmiş tamam olayı konuşma ama atıp gitmek ne oluyor? bir sorabilirdiniz durumu nedir diye belli ki psikolojisi iyi değil o size öyle dese bile destek olun utanır ileride özür diler normal haline döner zor durumda insanları hoş görmek çok mu zor? kıskanç, cahil filan demenizi hele hiç gerektirmez benim çocuğuma da öyle davranılsa bende istenmediğimi düşünürüm.

Cocuga hayir diyemiyorsunuz sımarınca suc ev sahibinde mi hayir efendim degil iste. Yabanci evde ogrenmesin gitsin kendi evinde kurcalasin herseyi cocuk ogrenme cağında tabi kurcalasin zihniyetine sinir oluyorun belki ben parami koydum oraya belkide kondom koydum cocuk bunu bulmak zorunda mi? Ayrica bende cok yogun ve konsantre calisirim arada kendi yegenlerime de yaparim yani. Cocuk dedigin ne git den anliyor ne yapmadan. Oyun zannediyor. Konu sahibini hakli buluyorum. Herkesin bi acisi var evlat acisi cok zor ama imtihan dunyasi bu. Acisina saygi duyuyorum ama haksiz buldum

Ne kadar hoşgörülü,alttan alan,psikologluğa soyunan insanlar var şu hayatta.Kendilerinin başına gelse veya çocuklarına en ufak tahammül gösteremeyecek insanlar, bir anlık refleksi çocuk düşmanı ilan etti.

Konu sahibi arkadaşım,sen de çabuk gaza geliyorsun ve olaylara laflara çok takılıyorsun gibi bir izlenim uyandı bende.Kayınvaliden ve görümcelerin, eltini niye hoperlörden dinleme ihtiyacı duydular bilemiyorum.Ya da söylediklerinin gerçekliliğini kanıtlamak için mi bunu dediler bilemem.Henüz 9 aylık evlisin.Kimseye çok fazla güvenip içini dışını düşüncelerini anlatma.Kimsenin her lafına inanma.Herkes farklı yerden algılamış olabilir.Önceden de varolan bir kin varsa,canım dese canın çıksın anlarlar.Yani kayınvaliden ve görümclerin doğru duyup doğru söylemiş olsalar dahi,bunu sana hangi maksatla yetiştirdiler.Olayın gerçek olup olmadığını öğrenmek için ağzını da birşekilde arayabilirlerdi.

Bez dediğin çokta önemli birşey değil.Hastane gibi bir ortamda,iki kıytırık lafa tepki olsun diye gidip önüne atmak yerine,hiç gitmesen daha iyi değilmiydi.Çok önemliyse bez eşin de götürebilirdi.Sen biraz tavrını koymak için gitmişsin gibime geldi.Burda her ne kadar çoğu kimse,evladını kaybetmesi böyle davranmasına sebep değil dese de,bir evladı kaybetmek,diğeriyle hastane köşelerinde perişan olmak insanı ciddi bunalıma sokar.Aksi,anlayışsız,utsuz herşey olabilir.Evlat kaybetmek zaten,insanı alır başka bir boyuta geçirir.Hoşgörmek gerek.

Bir çikolata örneği vermişsin.Bazen iyi niyetle de olsa fazla müdahaleci olmamak gerekir.Karşındaki insan bir anne.O an düşünememişte olabilir.Ya da atlamıştır.Kafsı dalgındır.9 aylık evli bir kızın çocuk konusundaki dikteleri hoşuna gitmeyebilir.Kayınvalide ve görümcelerde onunla husumet içinde olup,seni inadına övücü ve kıyaslayıcı davranıyorlarsa daha da aksileşebilir.

Yani demem o ki,9 aylık evliliğinde,evliliğine bak.Kimseye kötü olmaman gerektiği gibi,çokta iyilik meleği olmak zorundada değilsin.Kimsenin aileiçi kişisel ilişkilerine çok kulak verme.Kendi yuvana bak.Yani çok eften püften geliyor aslında bu laflar o onu demiş bu böyle davranmış.Sen kendinden emin misin.Bitti.Eltin görümcen kayınvaliden o şu bu,evine gelirlerse hürmewtini edersin mesafeni ve saygını korursun.

Çocuk diye verelim eline kalemi boyayı duvardan halıya kadar boyasın o zaman, sonra da ne kızıyorsun kardeşim, çocuk o diyip geçelim? O çocuk anladık, peki sen nesin??

1 hafta önce beni istemeye geldiklerinde elti adaymın kızı tepemden inmedi, saçlarım bile elektirik akımına kapılmış gibiydi sırtımda gezmekten, yanıma oturan herkesi kalk, smuwila benim diye patakladı.
:27:

Eltim sadece uzaktan bir kaç kez kızım yapma dedi geçti, üstelik biri çekse durdurmaya çalışsa ona da alınıyor. Kaldı ki büyük eltimin çocuğuna müdahale etmediğini, yetiştiremediğini söylerdi. Oraya oturacaksın, o oradan kalkamayacak derdi, ama kızı şimdi anlattığım gibi üstelik biri bişey dese alınıp kırılıyor eltim, ne dur diyor ne de denmesini istiyor.

Kimseye özel ilgi göstermeyin, gelen gelsin kendinizce en iyi şekilde ağırlayıp uğurlayın en güzel bence, arayarak üzerine düşmeyin, gerektiği kadar ilgi yeterli. Kişi görmek istemeyince hiç birşeyiniz iyi görünmez.

Son düzenleme:
Merhaba güzel bayanlar henüz 9 alık evliyim ve karşılaştığım bu ilk sorunu nasıl çözeceğimi bilemiyorum

3 geliniz ben en küçüğüm benim bir büyüğümle sorun yaşadım.
gerçi herkes uyarmıştı beni o konuda ama ben hasta çocuğu var daha önce de evlat kaybetmiş diye hep alttan alıyor ve başka ortamlarda koruyordum
oğlu hasta ve ankarada yatıyor kendisi ve diğer eltimle k.v yozgatta çok çok iyi şartlarda yaşıyorlar
biz bayağı bir borç yaparak eşimin hayalindeki arabayı aldık ve ilk yolculuğumuzu da bunu yozgata götürrek yaptık. ki bu kadın bize telefon açıp hayırlı olsun bile dememişti.
küçük çocuğu var 2 yaşında elinde artık elde tutmaktan vıcık vıcık olmuş bir çikolata vardı dedim ki bende başka çikolata var bunu açmayın yenge çocuk bilmez etrafa sürer. köye götürdük 2 gün durdu tekrar getirdik
benim de kayın validdmle aram iyidir sağolsun köyden gelirken bir sürü bir şey koydu yeşilliğinden etinden sütünden.
bn dolaba yerleştirirken zaten gelip baktı neler koyduğuna farkettim. ki bu kadın daha önce de bizde gelip birer gün kalıyordu sonrasında da kız kardeşine gidiyordu köydekilere de bizim evimizi sevmediğini hiç güzel olmadığını falan söylüyormuş
hepsini bliyorum ma ben yine hiç bir şey söylemiyorum kalbi kırılmasın diye bize getirmeye çalışıyorum
kız krdeşinin durumu zaten kötü ve evde 6 kişi kalıyorlar bizde rahat etsin düşüncesindeyim
neyse bize geldiğimiz akşam (küçük çocuğunu da sürekli dövüyor bu kadın) çocuk evin içinde benim topuklu terliklerimle geziyor
bende bilgisayarda eşimin y.lisans ödevlerini yetiştirmeye çalışıyorum çocuğun pc dikkatini çekti ve yanıma geldi
önce bakıyordu sadece sonra tuşlara basmaya başladı bende yapmasın diye elimin tersiyle ittim çocuğu
( kasti bir şey değildi belki ama olmasaydı iyi olurdu)
topuklu terlik te ayağındaydı çocuk sendeledi düştü ağladı kaldırdım kucakladım güldürdüm sonra bıraktım
o akşam yedik içtik muhabbet ettik ertesi gün de kız kardeşine gitti ki zaten hep öyle yapıyordu
gittikten sonra ben hasta çocuk nasıl diye arıyordum hep ama açmıyordu bende duymadı meşgul falan diyordum kendi kendime
sonrabir kaç gün sonra görümcemi aramış kv. de oradaymış hoparlörü açmışlar muhabbet ederken ağlamaya başlamış
neymişi efendim ben onları evden kovmuşum çocuğunu çekemiyor muşum dövmüşüm zaten görgüsüzmüşüm
yarın öbür gün hepsini kovacakmışım evden hiç birini barındırmazmışım bir daha yüzüne bakamazmışım eşine de bize gelmemesini konusunda tembihliyormuş yemek vermezmişim hiç birine kv min verdiği hiç bir şeyi hak etmiyor muşum ........ hem ağlamış hem anlatmış.
kv eşim gelince akşam eşimi aradı anlattı sağolsun eşim de savundu beni ki çocuk düşerken falan o da yanımızdaydı
zaten kvdem de bildiğini kıskançlıktan yaptığını benim üzülmemem gerektiğini söylüyordu.
hasta çocuğun bezi be bizde kalmıştı sen sonra getirirsin diye bırakmıştı
sonra bende dün aradım telefonu kız kardeşi açtı heralde kimdi bilmiyorum çocuğun bezini getiricez hastaneye öğlen orada olun deyip kapattım
öğlen hastaneye gittim orada bekliyordu tek laf etmeden attım önüne bezi arkamı öndüm geldim.
bu kadın hem eğitimsiz hem cahil hem de çok kıskanç ve ne yazık ki benim eltim.
bundan sonra nasıl bir tavır takınmalıyım ki bu kadından bana zarar gelmesin.

ya sen ne kadar kötü kibirli bi insansın.sürekli eşinin ve kendinin ne kadar eğitimli ve kültürlü oldugunu falan anlatmıssın.be kadar da iyi niyetli kibar birisin.eltin ne kadar kötüymüş ay canım bence zehirle hepsini kurtul sonuca egitimsiz ve cahil insanların yasamaya hakkı yok

Merhaba güzel bayanlar henüz 9 alık evliyim ve karşılaştığım bu ilk sorunu nasıl çözeceğimi bilemiyorum

gerçi herkes uyarmıştı beni o konuda ama ben hasta çocuğu var daha önce de evlat kaybetmiş diye hep alttan alıyor ve başka ortamlarda koruyordum
oğlu hasta ve ankarada yatıyor kendisi ve diğer eltimle k.v yozgatta çok çok iyi şartlarda yaşıyorlar
biz bayağı bir borç yaparak eşimin hayalindeki arabayı aldık ve ilk yolculuğumuzu da bunu yozgata götürrek yaptık. ki bu kadın bize telefon açıp hayırlı olsun bile dememişti.
küçük çocuğu var 2 yaşında elinde artık elde tutmaktan vıcık vıcık olmuş bir çikolata vardı dedim ki bende başka çikolata var bunu açmayın yenge çocuk bilmez etrafa sürer. köye götürdük 2 gün durdu tekrar getirdik
benim de kayın validdmle aram iyidir sağolsun köyden gelirken bir sürü bir şey koydu yeşilliğinden etinden sütünden.
bn dolaba yerleştirirken zaten gelip baktı neler koyduğuna farkettim. ki bu kadın daha önce de bizde gelip birer gün kalıyordu sonrasında da kız kardeşine gidiyordu köydekilere de bizim evimizi sevmediğini hiç güzel olmadığını falan söylüyormuş
hepsini bliyorum ma ben yine hiç bir şey söylemiyorum kalbi kırılmasın diye bize getirmeye çalışıyorum
kız krdeşinin durumu zaten kötü ve evde 6 kişi kalıyorlar bizde rahat etsin düşüncesindeyim
neyse bize geldiğimiz akşam (küçük çocuğunu da sürekli dövüyor bu kadın) çocuk evin içinde benim topuklu terliklerimle geziyor
bende bilgisayarda eşimin y.lisans ödevlerini yetiştirmeye çalışıyorum çocuğun pc dikkatini çekti ve yanıma geldi
önce bakıyordu sadece sonra tuşlara basmaya başladı bende yapmasın diye elimin tersiyle ittim çocuğu
topuklu terlik te ayağındaydı çocuk sendeledi düştü ağladı kaldırdım kucakladım güldürdüm sonra bıraktım
o akşam yedik içtik muhabbet ettik ertesi gün de kız kardeşine gitti ki zaten hep öyle yapıyordu
gittikten sonra ben hasta çocuk nasıl diye arıyordum hep ama açmıyordu bende duymadı meşgul falan diyordum kendi kendime
sonrabir kaç gün sonra görümcemi aramış kv. de oradaymış hoparlörü açmışlar muhabbet ederken ağlamaya başlamış
neymişi efendim ben onları evden kovmuşum çocuğunu çekemiyor muşum dövmüşüm zaten görgüsüzmüşüm
yarın öbür gün hepsini kovacakmışım evden hiç birini barındırmazmışım bir daha yüzüne bakamazmışım eşine de bize gelmemesini konusunda tembihliyormuş yemek vermezmişim hiç birine kv min verdiği hiç bir şeyi hak etmiyor muşum ........ hem ağlamış hem anlatmış.
kv eşim gelince akşam eşimi aradı anlattı sağolsun eşim de savundu beni ki çocuk düşerken falan o da yanımızdaydı
zaten kvdem de bildiğini kıskançlıktan yaptığını benim üzülmemem gerektiğini söylüyordu.
sonra bende dün aradım telefonu kız kardeşi açtı heralde kimdi bilmiyorum çocuğun bezini getiricez hastaneye öğlen orada olun deyip kapattım
öğlen hastaneye gittim orada bekliyordu tek laf etmeden attım önüne bezi arkamı öndüm geldim.

Allah sabir versin. Yavrusunu kaybetmis. Ama arkadanizdan is cevirmesini gerektirmez. Hic alttan alma hatta mumkunze bir daha evinede alma. Sen aciyip uzulup alttan aliyorsun yapma bosver. Bir soz var " acima acinacak duruma dusersin diye " sen yumusak yuz gosterdikce tepene cikmis.

Çocuğunu mu dövüyormuş :KK57:
Allah kahretsin o kadını acısı varmış evladını kaybetmiş bir "ANNE" evladını nasıl döver ya şerefsiz kadın iğrenç mahluk hiç bir şekilde görüşme onunla asla asla en nefret ettiğim şey 2 yaşındaki çocuğa vurmak nedir onun canı ne kanı ne kaynin haberi var mı eltinin bebeği dövdüğünden :skandal::KK62:

aradım kaç kere neden böyle yaptığını sormak için ama açmıyor telefonlarımı hastane de bunu konuşmak için uygun bir yer değildi bence.
kayın validem tembihledi konuşma sakın anlamaz sen konuşurken cevap vermez yine suçlu sen olursun diye.
yazın cok küçük zor okudum bir yerden sorna bıraktım kusura bakma... ama boşver eltini.. kendi hlainde takılsın. amannn hasta cocuguna üzüldüm ama bunu düzeltecek veya eltinin psikologu sen degilsin.onun patates cuvalşı da degilsin. senin yüzünü yumuşak bulmuş habire sana geydiriyor... üzgünüm.

ya sen ne kadar kötü kibirli bi insansın.sürekli eşinin ve kendinin ne kadar eğitimli ve kültürlü oldugunu falan anlatmıssın.be kadar da iyi niyetli kibar birisin.eltin ne kadar kötüymüş ay canım bence zehirle hepsini kurtul sonuca egitimsiz ve cahil insanların yasamaya hakkı yok

Neden üç senelik konuyu hortlattınız?

Nerden buldunuz da hortlattiniz nerdeyse 3 senelik konuyu? Ve ne sebeple?
Bi de konu sahibine saydirmalar filan :KK53:

Konu eski nerden buldunuz?

Hmmm. Kaç senelik konu, ben seneler önce bu konuya cevap vermeyi bırakmıştım, neden hortlattiniz? Gocundugunuz ya da üzerine alindiginiz yerler mı oldu hanımefendi? Yeni uyeymissiniz birde. Gidip konuyu bulup nasıl da ziplattiniz sinirlerimi. Esefle kınıyorum.

Allah sabir versin. Yavrusunu kaybetmis. Ama arkadanizdan is cevirmesini gerektirmez. Hic alttan alma hatta mumkunze bir daha evinede alma. Sen aciyip uzulup alttan aliyorsun yapma bosver. Bir soz var " acima acinacak duruma dusersin diye " sen yumusak yuz gosterdikce tepene cikmis.

Çocuğunu mu dövüyormuş :KK57:
Allah kahretsin o kadını acısı varmış evladını kaybetmiş bir "ANNE" evladını nasıl döver ya şerefsiz kadın iğrenç mahluk hiç bir şekilde görüşme onunla asla asla en nefret ettiğim şey 2 yaşındaki çocuğa vurmak nedir onun canı ne kanı ne kaynin haberi var mı eltinin bebeği dövdüğünden :skandal::KK62:

yazın cok küçük zor okudum bir yerden sorna bıraktım kusura bakma... ama boşver eltini.. kendi hlainde takılsın. amannn hasta cocuguna üzüldüm ama bunu düzeltecek veya eltinin psikologu sen degilsin.onun patates cuvalşı da degilsin. senin yüzünü yumuşak bulmuş habire sana geydiriyor... üzgünüm.

Neden üç senelik konuyu hortlattınız?

Nerden buldunuz da hortlattiniz nerdeyse 3 senelik konuyu? Ve ne sebeple?
Bi de konu sahibine saydirmalar filan :KK53:

Konu eski nerden buldunuz?

Kusura bakmayın kaç senelik konu hortlamis. Neden o kadar küçük olmuş hakikaten yazı stili :)

Açıklama yapma gereği duydum. Konuyu ne zaman açmıştır hatırlamıyorum ama o senenin eylül ayında kaybettik hastanedeki yavrucagi. Cenazeye yetiştik başın sağ olsun deyip sarildigimda hüngür hüngür ağladık beraber. Evi kvalidemin üst katı hemen. Yemek temizlik bulaşık ne gerekiyorsa ilgilensin bir hafta, sonra evimize geldik. Yine arayıp sormayiz birbirimizi yine bana gıcık biliyorum. Ama Allah'a havale herkes kendi yüreğinin ekmeğini yesin.

Bu arada o minik kusla aramız çok iyiydi ya ki ben bir kız dogurana kadar :) kızıma talip şimdiden eşek sıpası.:))

Konumu kapatır mısınız Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Son düzenleme:

Eltim cocugumu ittirecek valla yollarim Ben iyi sabretmis bu konuda hakli ama laf etmeleri yanlis tabikide yinede arkasina dusup huzurunu kacirmaya degmez

Back
X