• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklı mıyım, haksız mıyım? Objektif olun lütfen.

Buraya yazdığınız tüm işlerin bir listesini yapın detaylıca. Kendinizle ilgili yapmanız gerekenleri de yazın. Bazen görmek işitmekten daha etkili oluyor. Eşinizi karşınıza alıp bu listeyi gösterin. Bu yükü daha fazla taşıyamayacağınizi ve iş bölümü yapmanız gerektiğini söyleyin. Listedeki işleri bölüşün. sorumluluk almaya yanaşmazsa siz de iş bırakın, yavaşlatin😁 gücünüzün bu kadarına yettiğini söyleyin. Çözümü o bulsun ondan sonra. Yemek olmayınca, temiz çamaşır bulamayınca mecbur çözüm bulur.
Her şeyi bilmek, yapmak,yetiştirmek, doğrusunu yapmak zorunda değilsiniz. Siz de etten ve kemikten siniz. Gücünüz tukenene kadar değil, üzerinize düşen kadarını yapın..

Ya aslında yaptım da işte bir süre anlıyor sonra aynı tas aynı hamam.
Arkadaslariyla cikip ne yapiyor da bu kadar bagimlisi olmus? Alkol filan mi kullaniyorlar? Onlarl bulusamayinca yerinde duramamasi nedir?

Acaba arkadaslari anlayissiz tipler de laf mi sokuyorlar? Kilibik ya da kadindan izin alamadin mi vs. Gibi. Eger boyle bir durum varsa o arkadaslara caktirmadan yavas yavas yallah.
Bence onların eşleri de çok rahatsız. Yapıyorlardır belki bilmiyorum ama yapmasalar da adamın içinden gelen orada onlarla olmak

Kabullenmeyin. Bütün ev işi babada olsa siz sadece çocukla ilgilenseniz yine olmaz yine yetmez. 24 saat size bağımlı bir canliyla yaşamak kolay mı. Ev işi bitiyor çocuk bakımı bitiyor mu. Siz nasıl dışarı cikamiyorsaniz eşiniz de çıkamaz
Allah merhamet versin cidden ya
Yapmayı biliyor

Haklısın
Haklısın ve yine haklısın.
Haklı mıyım, haksız mıyım?
Haklıysam da haksızsam da önerilerinizi istiyorum.
Haklıysam ne yapmamı önerirsiniz?
Haksızsam nasıl kabullenebilirim, yöntem önerir misiniz?
Haklıysam ve kabullenmem gerekiyorsa da öneride bulunur musunuz?
Kesinlik çocuğun sen ve eşin birlikte dışarıya çıkın. Bunu atlamasina izin verme. Mikrop kapar vs. Bahane. Öncelikle bunu başarabilirsen gerisi hallolur. Bunu kabullenme. Bunu kabullenirsen çok pasivize olursun. Yalnız kalırsın iyice.
Önerim: Kendince çocuk ile dışarı aktivitesi adı altında kocani da alıp yer,mekan, park ne ise belirleyeceksin. Vakit geçireceksiniz. Haftada 1 kez de olsa mutlaka olmalı. Ya da 2 kez.

Evet ev işini bir şekilde halletsem bile yalnız hissetmeyi halledemiyorum. Gurbette tek başına çocuk büyütüyorum.
Canım herkes doğurduğuna bakacak bu sorumluluğu göze almış olmalıydın cocuk yaparken yani normali bu.. tek başıma büyütüyom diyosun ondan diyorum sevgi şefkat konusu eşinde bitiyo iş kendi düşünecek demek hazır değildi eşin cocuğa sende öyle.. ama hiç bi zamanda insan hazır olmayacak bu duruma eğer ilk cocuksa tecrübe edineceksin böyle böyle ve büyücek yani bu cocuk bebek de kalmıyo ..

Merhaba kızlar, size kısaca durumumu anlatıp tavsiye istemek istiyorum.

Şimdi ben 5 yıllık evliyim. Eşimde bende çalışıyoruz. İkimizinde işi rahat. Gelirimizde orta. Ben 4. yılı hamile kaldım. 5. yıl çocuğumuz oldu. Bu şekilde planlamıştik zaten. Askerlik, iş kurma, psikolojik hazırlık, borçlar derken her şeyi tamamladık, çocuk yaptık.

Doğumum psikolojik olarak çok zordu. İlk iki ay çocuğa alışmakta, anneliğe alışmakta çok zorlandım. İlk ay annem destek oldu. Yaralarım iyileşti, kayınvalidem geldi 10 gün sonra herkes evine gitti. Kaldık baş başa.

Sevgili eşimle şöyle bir sorun yaşıyoruz. Ben anneliğin bu kadarda hayatımı etkileyeceğini bilmiyordum, düşünmüyordum. Şok oldum. Psikolojik ve fizyolojik olarak çok yoruldum. Eşimden destek bekledim. Ilk ay annem varken de gittiklerinde de hep desteğini istedim.

Nedir bu destekler? Psikolojik olarak şefkat ve çocuk bakımına, ev işlerine destek.

Eşim bana destek olmadı diyemem. Psikolojik olarak birkac kez ne kadar zor şeyler yaşadığımı ifade etti. Çocuğumiza çok iyi baktığımı, çok iyi anne olduğumu söyledi. Çocuk çok gazlı iken bana 2, 3 hafta kahvaltı hazırlayıp ise gitti ve 3 aylik dönemde 3 kez fslan çamaşırlari o halletti. Her sabah ekmek aldı. Yine 2 haftasonu büyük tencere iki çeşit yemek yaptı ben o gaz dönemlerinde(3 ay sürdü) , yedim. Tüm dış işleri de o halletti. Hastaneye götürmek, ilaç almak, bez almak, alışveriş yapmak vs. Bir de 3 güne bir çocugu yıkıyorum. Bana çocuğu yıkarken tutmakta ve kuvetini döküp zemini silmekte hep yardım ediyor. Haftada bir iki soframızi topluyor ve her haftasonu bize kahvaltıyi o hazırlıyor. Bebek sarilikken sabahları işe gitmeden önce ve gece (3 ayda toplamda 4 kez falan) bebeğe mama verdi. Bunlar dışında ise hiçbir şey yapmıyor, yapmadı. Burada ne saydiysam o. Özelliklede saymadım ama sayılı yaptı yani aklımda kaldı.

Şimdi benim yaptıklarımi sayalım. Evi temiz tutmak(hergun çocuğun odasını süpürmek, yatakları toplamak, evi havalandırmak, 2 güne bir evi süpürmek, hergun toplamak, hergun Tualet-lavabo yıkamak) , çamaşır(her haftasomu ve bazen haftaici ayırmak, yıkatmak, asmak,katlamak, yerleştirmek) , Ütü(çocuğun kıyafetlerini hep utuluyoruz) çocuğun bakımı(sakinleştirme, burun temizleme, besleme, alt değiştirme ihtiyaçlarını satın alma, oynatma, uyutma, gece kalkma) , akşam yemeklerini hazırlama, bulaşıklari yerleştirme, toplama, yikama(tezgah, firin tost makinesi, Buzdolabı vs) , düzen-tertip (etrafa atılmış çoraplar ve giysileri toplama) ,asilara götürmek. Misafirleri ağırlama.
Bunlari yaparken 2 haftada bir(eşimin misafirleri geleceği zaman) yardım için yarım gün kadın çağırıyorum. Onun yaptığı zaten 3 gün gidiyor max.

Bu yaptıklarımi ilk ay annem yaptı ben anneme yardım ettim. 2 aydan itibaren hep ben yaptım eşim de işte saydığım şekilde yardımlarda bulundu.

Şimdi ikimiz bunları yaparken eşim 3 aydır haftanın 2,3 günü arkadaşları ile çıkmak istiyor. Benim çıkmami, gezmemi istemiyor. (çocuk üşür, mikrop kapar vs.) ama çocuğa baksan ben çıksam biraz diyince onu da hep yokuşa sürüyor. Çocuğa baksan biraz dinlensem demem için onun telefonla oynama, uzanma, uyuma (ve bazı günler arkadaşları ile vakit geçirme) dongulerinin bitmesini beklemem gerekiyor ki bazen o döngü bitince günde bitmiş oluyor. He bazende onun iş yerinde çıkmış sorunları halletmesi veya kafasında halletmesini bekliyorum. Haftasonu Öğle uykusuna yatıyor. Haftaici işten gelince işte o döngüde uyuyor. (ben daha 1 haftadır gün içinde uyuyorum çocuk uyuyunca, ondan önce hiç uyuyamıyordum. Vakit yoktu)

Şimdi size her şeyi anlattım ve soruyorum.

Ben bu adama önce bize zaman ayirmalisin, keşke benimle zaman geçirmeye can atsan (çünkü arkadaşları için can atıyor), sorumlulukları paylaşsak, sevgini hissetmek istiyorum, bende kendime zaman ayırmak istiyorum, çocukla ilgilenmeni istiyorum, duş almak istiyorum dediğim için haksızlık ediyor muyum? (Duş almaya çok takılmayın öyle yazınca sanki cok haklı görünmek ister gibi olmuş ama bu da taleplerim arasında var. O olmadığı zaman duş alamıyorum kokuyorum. Eve gelene kadar 11,12 oluyor yorulunca da alacak güçte hissetmiyorum)

Haklı mıyım, haksız mıyım?
Haklıysam da haksızsam da önerilerinizi istiyorum.
Haklıysam ne yapmamı önerirsiniz?
Haksızsam nasıl kabullenebilirim, yöntem önerir misiniz?
Haklıysam ve kabullenmem gerekiyorsa da öneride bulunur musunuz?
Bırakın bebek varken haftada 2-3 gün çıkmayı, bebeksizken bile 3 gün dışarıda olsa olay çıkarırım. En fazla 1, e hadi arada iki. O da yılda üç defa falan.

Gerçi benim eşim sabah yedi, akşam sekiz gibi geliyor. İşi uzakta ve yoğun olduğu için.
Bebek varken bunu bana yapsaydı. Net boşanma sebebiydi benim için. Bebeğimle zor bir dönem atlattık, geçti, gitti. Ama yine de aklıma gelir hüzünlenirim...
Lütfen kendisini süper baba gibi hissetmesine izin vermeyin. Taviz de vermeyin..

Yok kötü değildir. Aldatma vade yok küçük yer burası gittiği yere kadar biliyorum. Arayıp kolaçan da ediyorum beşer şaşar sonuçta. Çocuktan önce 5 kez bile çıktığı olurdu :D aynı aslında ama ben artık yükü taşıyamıyorum. Hallediyorum ama yorgunluktan öfke doluyorum.
5 kez mi?🙄Bu adam ya evlilik adami değil ya da kaçıyor sizden🫣bi ayar verin bakalım

Evet bende bazen burada bazı şeyler okuyorum. Acaba çok iyi bir eşim var ve ben nankör kötü bir kadın miyim diye düşünüyorum
Canım hayır, ben olsam gerçekten çok sert davranırdım tepkilerim ağır olurdu. Bebeği bu kadar küçük olan adam arkadaşlarıyla çıkamaz öyle haftada 2-3. Her hafta bile çıkamaz yok öyle dünya. Yaptığı şeyler olması gerekenin yanından bile geçmiyor. Burdaki dağ ayısı adamlarla değil gerçekten iyi eş ve babalarla kıyaslamak gerekiyor.

Evet bende bunu konuşmuştum bizim çocuğumuz ama sen 'yardım' ediyorsun diye. Ortak olmana ihtiyacım var diye. Ya malesef doğumum çok ağır geçti. 25 gunun sonunda ancak kendi işimi kendim yapabilir hale geldim. Duş, Tualet hep annem yardım etti. 1 ay bezliydim. İlk ay uzamış sarılık+gaz perişan oldum. O süreçte bile devamlı oraya buraya uzanıp yatıyordu eşim. Annem iş yaptırır. Kendi de yapar ve yaptırır da. Bir iki bir şey dedi diye zaten kötü niyetli olan etti annemi. Bebek ağlıyordu dün. Kalkıp gitmemiş annemden beklemiş. Annemde "siz bebeğiniz ağlayınca ne yapıyorsunuz?" diye sormuş. Ay bi de gicik gelinler gibi kucaklarına alınca hasta olacak diye korkuyor ama annem niye öyle demişmiş niye gidip çocuğu almamışmış? Ne bu?
Eşiniz normal değil.
Aşırı şımarık.
Ben burda sinirlendim, siz çok sinmiş görünüyorsunuz.

Orda ben olsam sen kim köpeksin falan derim, saygısız adama asla saygılı olamam.

Iyi biri diyorsunuz da eşiniz net kötü biri.
İnşallah açılır gözünüz.

Ne ayranim dökülsün ne... :) eşinin yaptigi. Annen cok iyi yapıştırmis laflari net insanlari severim. Yasi basi olan kadin bebek bakacak da o iki seksen yatacak mi. Merhametsiz bu adam.
Ya evet. Annemin kaldığı o bir ayda kafaya taktiği şey o havuç rendelenmiş annem onu neden tarator yapmamış. Annem gece benle uyumayıp gündüz evin işini gücünü her şeyini gören kadın. Kalk yap yani ne var? Kadın ona yetişememiş demek ki. Kendi annesi de gelip habire kızartma vs yapıp mutfağı yağ içinde bırakıp gitti. Ama ben bunun lafını etmedim.
Canım herkes doğurduğuna bakacak bu sorumluluğu göze almış olmalıydın cocuk yaparken yani normali bu.. tek başıma büyütüyom diyosun ondan diyorum sevgi şefkat konusu eşinde bitiyo iş kendi düşünecek demek hazır değildi eşin cocuğa sende öyle.. ama hiç bi zamanda insan hazır olmayacak bu duruma eğer ilk cocuksa tecrübe edineceksin böyle böyle ve büyücek yani bu cocuk bebek de kalmıyo ..
Ben cocuk istemedim. O çok istedi. Şu an ben çok seviyorum ama tek başıma büyütmem normal mi?
Yani…

Benim asla anlaşabileceğim bir insan olamaz bu kafadaki biri.

Ben bu evliliği yürütemezdim.
Bende zorlanıyorum ama bırakmak mi daha kolay sürdürmek mi bilemiyorum. Sonuçta şartlarım da daha iyi olmayacak.
Canım hayır, ben olsam gerçekten çok sert davranırdım tepkilerim ağır olurdu. Bebeği bu kadar küçük olan adam arkadaşlarıyla çıkamaz öyle haftada 2-3. Her hafta bile çıkamaz yok öyle dünya. Yaptığı şeyler olması gerekenin yanından bile geçmiyor. Burdaki dağ ayısı adamlarla değil gerçekten iyi eş ve babalarla kıyaslamak gerekiyor.
Az önce sigara almaya gidiyorum diyerek çıktı gelemedi. Aradım arkadaşları ile. Kabullenmem gerek galiba ya da terk edip gitmem gerek.
5 kez mi?🙄Bu adam ya evlilik adami değil ya da kaçıyor sizden🫣bi ayar verin bakalım
Bende çözemedim. Benden kaçıyor olma ihtimalini düşünmek beni çok kırıyor.
Yatakta size yanaştığında arkadaşlarınla halledersin diyip laf şokun.
Xjxj doğru

Ya evet. Annemin kaldığı o bir ayda kafaya taktiği şey o havuç rendelenmiş annem onu neden tarator yapmamış. Annem gece benle uyumayıp gündüz evin işini gücünü her şeyini gören kadın. Kalk yap yani ne var? Kadın ona yetişememiş demek ki. Kendi annesi de gelip habire kızartma vs yapıp mutfağı yağ içinde bırakıp gitti. Ama ben bunun lafını etmedim.

Ben cocuk istemedim. O çok istedi. Şu an ben çok seviyorum ama tek başıma büyütmem normal mi?

Bende zorlanıyorum ama bırakmak mi daha kolay sürdürmek mi bilemiyorum. Sonuçta şartlarım da daha iyi olmayacak.

Az önce sigara almaya gidiyorum diyerek çıktı gelemedi. Aradım arkadaşları ile. Kabullenmem gerek galiba ya da terk edip gitmem gerek.

Xjxj doğru
Anlıyorum…

O zaman bu adamı bu şekilde kabullenmekten başka çare yok.

Düzeleceğini sanmıyorum artarak devam eder.

Haklisiniz ben olsam arkadaslaa cikma isini haftada max ikiye dusurmesini haftada bir gun benim disari cikma hakkim olmasini ve haftasonu bir tam gunu tamamen ailesi ile olmasini isterdim kabul etmiyrsa kapi orda degolsun gitsin ayrica yardimciyi haftada bir alin calissin odesin acimayin ne demek ailen gitsin ne demek disari cikinca arkadas icin acele ettirmek kabul etmeyin bunlari

Anlıyorum…

O zaman bu adamı bu şekilde kabullenmekten başka çare yok.

Düzeleceğini sanmıyorum artarak devam eder.
Evet yani dün kaç saat anlattım kendimi dinledi. Anladı beni falan sandım. Ve kaç kez beni anladığını sandığım an yaşadık. Gittikçe beter oluyor. Artık gizli gitmeye başladıysa ben daha ne diyim.

Haklisiniz ben olsam arkadaslaa cikma isini haftada max ikiye dusurmesini haftada bir gun benim disari cikma hakkim olmasini ve haftasonu bir tam gunu tamamen ailesi ile olmasini isterdim kabul etmiyrsa kapi orda degolsun gitsin ayrica yardimciyi haftada bir alin calissin odesin acimayin ne demek ailen gitsin ne demek disari cikinca arkadas icin acele ettirmek kabul etmeyin bunlari
Kabul etmiyorum ama her seferinde aynı şeyi yaşıyorum. Bunun için bosanilir mi?

Xjxj doğru
5. Ci yılı gebe kaldım borcları temizledik zaten böyle planladık demişsin.. yani istiyerek olmuş bu cocuk yapacak bişey yok allah yardımcın olsun boşansan bi dert kalsan bi dert

5. Ci yılı gebe kaldım borcları temizledik zaten böyle planladık demişsin.. yani istiyerek olmuş bu cocuk yapacak bişey yok allah yardımcın olsun boşansan bi dert kalsan bi dert
Evet. Ben aslında çocuksuz kalmayı tercih ederdim. Ama eşim çok istedi. Sonradan bende beni gelistirecegini bilmediğim yönlerimi kesfedecegimi ve hayatıma yeni bir aşk ve sevgi getireceğini düşünerek kabul ettim. Ki çok seviyorum iyi ki yapmışım. Beni çocuğum hiç üzmüyor, yormuyor aslında. Beni eşimin beni yalnız hissettirmesi üzüyor. Boşansam tek maaş ile çocuk bakmak zorunda kalırım. Evli kalırsam maddi anlamda karda olurum. İki türlüde yalnız hissederim. En azından evliyken çocuğuma daha iyi maddi imkanlar sunarım. Ama üzülmemek elde değildi, umut etmemek. Belki bu sefer kabullenmisimdir. Şu an biraz duygularım yoğun. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Annemin kaldığı o bir ayda kafaya taktiği şey o havuç rendelenmiş annem onu neden tarator yapmamış.
Tüküreyim onun taratoruna da kalibina da. Onu da evde icebilmek icin istiyor heralde?
Ben cocuk istemedim. O çok istedi.
Neyine güvendi de çocuk istedi. Madem öyle bunu basina kakabilirsin. Tabiki evladini birakmicaksin ama depresyondayim cekip gidicem cocukla tek basina kalacaksin bakalim o zaman napicaksin diyebilirsin.
Bende zorlanıyorum ama bırakmak mi daha kolay sürdürmek mi bilemiyorum.
Annene gitsen bi on gün akıllanır mi sence? Blöfu de hic sevmem ama yapsan nolur?
Az önce sigara almaya gidiyorum diyerek çıktı gelemedi. Aradım arkadaşları ile.
Benden kaçıyor olma ihtimalini düşünmek beni çok kırıyor.
Yani senden degildir de sorumluluklardan kaçtığı kesin. Baba olmak agir gelmis. Kac yasinda bu adam? Bu sekilde evliliği sürdürebilmek cok zor. Senin devamli susman gerekiyor çünkü. Düzelmesi lazim eşinin. Su an cocuk anlamiyor ama yakinda anlayacak ve o da babasinin neden evde olmadığını sorgulayacak. Ve buyudukce dertleri buyuyecek adam hala arkadas meraklisi olursa eksik bi baba figürüyle büyürse nolacak.

Back
X