Elti sorunsalı.. Sizce nasıl davranmalıyım?

Daha sozluyken ne kadar cok girmissin aileye yahu. Mustakbel eltinin annesinin ettigi laftan haberin var ta. Cok gereksiz. Koy mesafeyi bak keyfine

bundan sonra ağzın dolu kan olsa kusma eltinle fazla görüşme görüştüğünde kayın ailenle ilgili muhabbete kesinlikle dahil olma duyduklarını sözlüne anlatma kayınvalidene de anlatma kayınvalidn sana bir şey derse ikimizide sen tanıyorsun bana yakıştırıyorsan sen bilirsin de ama kesinlikle dedikoduya dahil olma..bahsettiğin tarzda insan her kefeye girer seni suçlu çıkarır.

Ben sürekli benimle ilgilensin demiyorum ki zaten. Çalışan bir insanım bende benimde vaktim olamayabiliyor. Sadece kendisi arayıp sormuyorken arkamdan arayıp sormuyor demesi garip. Bazen içinden gelmese bile arayıp soruyorum. Ben kimsenin kimseyle kötü olmasını istemem. İsteseydim bana sölediklerini herkese sölerdim araları açılsın .diye ama yapmadım. Kuzu kuzu dinlemek derken illaki cevap verdim zamanı gelince bende görücem. herşeyi zaman gösterecek vs diye. yorumsuz bırakmadım yani.

sen de az elti değilsin bence.sanane çocuğunu babaannesine istediği zaman bırakır veren razı bakan razı.kayınvalidenin geliri iyiyse oğlu yardım etmek zorunda değil .kayınvalidenin oğluna verdiği para da seni ilgilendirmez.ayrıca eltin kayınvalideni kötülerken kendin sustursaydın entirka sevmeyen biri olarak önce dinleyip sonra neden sözlüne yetiştiriyorsun?
eltinin ailesinin sana bir zararı da yok onalr hakkında neden savunucu kesildin.
konu sahibi daha "sözlüsün gelin ata binmiş ya nasip demiş" anladın sen ?

Bu beni ilgilendirmez evet. Tuhaf gelen bana zamanında kötülediği kayınvalidesinin, çocuk olduktan sonra el üstünde tutması. Maddi olarak zorluktalar, öyle olmasaydı askerden sözlüm yardımda bulunmazdı zaten. Sadece susup dinlemedim gerekli cevabı verdim. Zaman gösterecek diyerek. Sözlüm baazı olayları anlattığı için bende ona söyleme gereği duydum.

mesafe her zaman iyidir. daha gitmeden sinir basmış, içlerine girdiğinde düşünemiyorum

bu ilişkiler böyledir canım önce küserler sonra barışırlar sen ne olduğunu anlamazsın.mesafeli ol ille de kayınvalideye ondan yakın olayım derdine düşme soyutla.bayram seyran özel gün tamamdır.

Sizde de kayışları kopartacak ne olabilir mesela? Genel olarak eltinizin başkaları ile olan ilişkisinden örnekler vermişsiniz. Bazı ikiyüzlü durumlar olabilir ama sizde kayışı kopartacak size dair ne olabilir?

bu ilişkiler böyledir canım önce küserler sonra barışırlar sen ne olduğunu anlamazsın.mesafeli ol ille de kayınvalideye ondan yakın olayım derdine düşme soyutla.bayram seyran özel gün tamamdır.
İşte zaten art niyetli biri olmadığım için kendimi bi anda bu tür şeylerin içinde buldum. Hiç bir zaman ondan üstün olmak gibi bir çabam olmadı. Ben kendim gibi davranıyorum her zaman. Ne eltime ne de kayınvalideme, akrabalarına saygıda kusur etmedim. Sadece bir anda böyle şeyler olunca bende affaladım noluyor diye. Kimseye söleyemediğim için buraya yazmak istedim.

Kendi her zaman beni arayıp soruyormuş, kendi bana karşı çok iyiymiş ve hep o birşeyler yapıyormuş gibi gözükmeye çalışıyor etrafa. hani aramızın açılmasındaki problem benmişim gibi davranıyor.

Yasin kaç merak ettim cidden şimdiden neden dert ediyorsun böyle şeyleri anlamadim hem çok erken hemde bu kadar takılma evlen bakalim daha neler görüp duyacaksin tek tavsiyem sozlun hariç herkesle mesafeni koru gerekmedikçe gitme arama konuşma yani

25 yaşındayım elimden geldiğince dediklerinizi yapmaya çalışıyorum. Fakat bazen insanın kaldıramadığı zamanlarda oluyor. İster istemez takıyorum kafama.

Müstakbel eltinin müstakbel kayınvalidene davranışları veya söyledikleri onun sorunu.Seni yakın görmüş paylaşmış.Rahatsızlık duyuyorsan yorum yapma beni bu konulara dahil etme de kibarca geç.

Kayınpederinin isminin çocuğuna verilmesini istemeyebilir.Bu onun en doğal hakkı.İstememesi onu kötü insan yapmaz.Bence sen aile içine girmeden,bebek sahibi olmadan,ismi biz koyarız gibi sözler vermemelisin.Kayınvalidesiyle yaşadığı sıkıntıların sitemini etmesi,illa gidip onlara kötü davranmasını gerektirmez ki.Ben burda iki yüzlülük görmüyorum.Bazı ilişkiler zamanla birbirlerini tanıdıkça düzelir.3 yıl 5 yıl da oturabilir rayına.Senin bunları sözlüne laf olarak taşıman çok çirkin bir hareket üzgünüm.

Çok samimim olmak zorunda değilsin.Ölçüsünde görüşmen yeterli.

Ay nasıl öyle açık açık iki yüzlü gibi geliyor falan diyebiliyorsunuz anlamak mümkün değil.
Daha sözlüsünüz kayınvalidem ve eltim diye diye her lafa girmişsiniz gerçekten.
Eltiniz kötü de olsa doğru söylediği bir şey var. Evlendikten sonra böyle canım annecim diye gezmeyeceksin. Ben de sevgiliyken annesiyle çok iyiydim bana kazaklar örerdi, düğünden sonra mesafe koymak istedim. Yoksa sürekli senin evine gelmek her planına karışmak istiyorlar. O samimiyet eşinle başbaşa vakit geçirmene de engel kendi ailenle görüşmene de kendi arkadaşlarınızla takılmanıza da. Yani hep kayınvalideyle minnoş minoş takılmak istemeyebilirsiniz. Bu nedenle biraz mesafeli durmanızı öneririm. Elbette iyi geçinin ama bu kadar da içli dışlı olmayın.
Eltiyi sallayın o istediğini yapsın kayınvalidenizle ikisi aralarında hallederler, siz müdahil olmayın sözlünüze de yetiştirmeyin. Görmeyin duymayın. Koca kadın kendi halleder. Size ne çocuğa bakmasından ettiği laftan. Siz kendinizden mesulsünüz neticede. Mesafeli durun yeterli bu kadar girmeyin araya.
Ben hiç aile mevzularına girmiyorum valla beni alakadar etmiyor. Olurda kardeşleri evlenirlerse de benimle alakası yok. Çok samimi olmam, bayramdan bayrama güleryüz yeterli, çok da mıçmıçlığa gerek yok.
Hata ediyorsunuz evlenince çok pişman olacaksınız. Mesafe iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…