elti rekabeti neden yaşanır?

Aslında en büyük ittifak olmaları gerekirken (zira düşmanları aynıdır:34:) neden bozguna düşerler hiç anlamam???

Sanırım her ikisinide gizliden gizliye dolduruşa getiren kayınvalidenin gazına geliyorlar.

Not:

Yeri gelmişken yazayım dedim;belki sevgili eltimde bu formunda üyedir:34:

Elticim;hani 892 kere anlattığın,hani seni ilk görmeye geldiklerinde damadı eşim sanmışsın(eşim o zaman 16 yaşında,eltimde) ve çok beğenmişsin ya...Sonrada esas oğlanın abi olduğunu(23) öğrenince '' ıyyyy bu ne yaa '' demişsin ya,yeter artık tatlım ya anlatma artık.:51:

çoook güldüm!!aman Allahım neler okuyorum mazim canlandı:1::1: benim eltimde anlatır dururdu.artık yüzüme anlatmaktan bıktı,benim olduğum ortamdaki misafire anlatıyo :))))bezdim bezdim :))

elti rekabeti kıskanclıktan yasanır komplekslı oldukları ıcın yasanır kendını yerın dıbınde senı goklerde gordugu ıcın yasanır

ben severm eltimi görümcemi aslında kaynanamıda severim arada sürtüşsekde .bence her aile için geçerli değil bu dediklerin .ama illa böle durup duruken negatifse kıskanıyor olabilir yada sen yenisin diye yabancılamış olabilir seni .hep öle olur aileye sonradan katılan önce biraz yabancı gelir sonra alışılır .

Eltisiyle iyi geçinen ender kişilerdenim galiba. 11 yıldır gül gibi geçinir ve birbirimize destek oluruz. Hatta kadınlar ittifakı vardır bizim ailede. Eltim, kaynanam, annem, kızkardeşim ve ben ailenin diğer erkeklerine karşı hep ittifak halindeyizdir. Böyle oluncada hep kazanan oluruz.
Tabi bu günlere gelmemiz kolay olmadı, zamanında hatalar oldu ama herkes olgunluk gösterdi ve sonunda cidden birbirini seven kocaman bir aile olduk. 4 ailede birbiriyle içli dışlı ve (Allah nazardan korusun) çok iyi anlaşırlar.
Darısı herkesin başına.

bakın bendedki elti nasıl
benden 2 yaş küçük,kaynım da eşimden küçük ama bizden 2 yıl önce nişanlanıp 6 ay önce evlendiler
kv ile ailem uzak şehirlerde olduklarından 10 aylık niaşlılık süresince3-4kez geldiler beni görmeye
neyse bizim nişandan 2 ay sonra eltimin düğününe gittik
gelin odasına girdim ve verdiği ilk tepki aaa kaynanamı dediği kadar da uzun değilmişin:1:
neyse öle bi daha görüşmedik sonra kv bana 1basörtüyle 1yelek yaptırmış sakın ....söleme kıskanır dedi:24:
düğünümde el gibi başköseden kalkmadı:ssz:
ve hamileliğim boyunca 1kez olsun arayıp hatrımı sormadığı gibi doğumda ne bi gözünaydın ne bi geçmiş olsun:10:
ama salak ben memlekete gittiğimde o yeni doğum yapmıştı gittim bi güzel hediyesini verdim
sonra bu yıl yine gittiö yine bi sürü hediye götürdüm çocuğuna o ne yaptı biliyo musunuz
lolisscim şu 20tl yi al da miraya bişeyler alırsın ben ona uygun bulamadım:52::36:

Aslında iyi geçinmeleri gerekir eltilerin ama genelde kıskançlık, karşılaştırma vs giriyor araya.
Eğer kv_kp baştan eşit davranırsa gelinlerine pek sıkıntı olmuyor.
ama genelde davranıştan, maddiyata evlat ayırımı yapıldığı için kıskançlıklar çıkıyor.

ah ahh eltin var demek derdin var demekmiş.. merak ediyorum sizde düğünlerde yapılanlardan dolayı eltinizle sıkıntı yaşadınızmı? eşimin abisi 10 yıl önce evlenmiş biz yeni evliyiz ve ikimizde çalışıyoruz eltim ise çalışmıyor.. evlenirken ailelerin yardımlarıyla yetinmeyip evimizin bi çok şeyini kendimiz aldık eltim ve eşi sanki hepsini eşimin ailesi yapmış gibi düşündü.. bu yüzden eşimin teyzelerine dert yanmış onlarda bana tavır aldılar sanki çok aç gözlüymüşüm gibi bi sürü akıl verdiler düğünden sonra ben ne olduğunu bile anlayamadım.. eltim düğünden önce eşini de doldurmuş düğünde yabancı bir misafir gibi davrandılar.. eşim de bu duruma çok bozuldu ve şimdi hiç görüşmüyorlar ben de bu durumdan kendimi suçluyorum çünkü ben dşüncelerimi rahatça ifade edebilen biriyim kayınvalidem adet, gelenek veya isteklerini sen dile getirmedikçe yerine getirmez ben söyledim bazı aklına getiremediklerini eltim ise susmuş zamanında ama içinden de kin beslemiş bu yüzden şimdi de içinde kalmış yapılmayan şeyler..

Aslinda eltiniz esinin ailesine kiziyordur. Esyalri sizin aldiginizi tahmin etmesi gerekirdi. Benim kv diger geline ne alindiysa aynisi yapilacak ne eksik ne fazla dedi. Ama biz iki maas oldugumuz icin onlarla esit yapilmadi biz de beklemedik zaten. Eltiniz ve esi cok ayip etmis.

Sidik yarısına girdikleri icin..
Herkes icin gecerli olmasa da cogu icin konusacak olursam böyle..
Bana o yapılmadı, alınmadı vs. vs. uzaaaar gider.. :ssz:
Akşam akşam guldurdun benı sidik yarışı :60:

bende aday adayıyım..Erkek arkadasımın abısının kız arkadasıylada arkadasız..Oda gelın aday adayı Hala..Ortada net bısey yok..Kendısı baskas ehırde olmasına ragmen ıletısımımız var..Hatta benı cok şaşırtn davranısları oldu..Nasıl bırı oldugumu cozmek ıcın sanıyorum.Kendısıne ılk konusmamız esnasında Benden buyuk olmasından mutevellıt hıtap konusunda sız,bizi asmak ıcın kendısıne nasıl hıtap edebılecegımı sordum..Ismıyle hıtaptan zıyade saygıdan Abla desem hanı sız yada x hanım yerıne olmazmı dedım..İsmiyle hıtap etmemı ıstedıgını soyledı..Sonrasında sadece ısmıyle hıtap etmemın uygun kacmayabılecegınnı Musadesı olursa ayrıca x abla demek ısteyecegımı soledım.Benı tersleyerek zaten bır kardesı oldugunu ve abla dememın gereksız oldugunu soyledı sert bı sekılde..o gunden sonra lafımı bıldım he dedım gectım derdını dınledım halını hatrını sordum..Hala hersey gunluk gulıstanlık..Mecburen ıyı gecınmek zorundayız..Birbirimizin samımıyetınnı anlayana kadar surdu bu tavrı..şimdilerde ıyı gıbı..Hatta kaynanayla ve aıleyle yasadıgımız dıalogları,karsımızdakı ınsanların ıyı nıyetlerını bunun benı mutlu ettıgını ıkımızınde kısmet olursa guzel aılelere gelın olacagımızı soylemem hosuna gıder..Bugune kadar kımseyı yermedım..Kımsenın kotu lafını kımseye etmedım..belkıde ondan gecınıyoruz..Bakalım gelecek ne getırır..Nasıp kısmet..

Yazdıklarınızı okudukca korkuyoırum inanın :20:

Aslında iyi geçinmeleri gerekir eltilerin ama genelde kıskançlık, karşılaştırma vs giriyor araya.
Eğer kv_kp baştan eşit davranırsa gelinlerine pek sıkıntı olmuyor.
ama genelde davranıştan, maddiyata evlat ayırımı yapıldığı için kıskançlıklar çıkıyor.

eşit davranmak için zamanlarında aynı olması lazım biraz.. arada 10 yıl var şimdiki düğünler biraz daha farklı eşimin ailesinin maddi durumu daha farklı dedeiklerine göe o zamanlar çok borçları varmış yani her şey değişiyor tıpa tıp olması mümkün olamıyor işte..

biz üç eltiyiz..hepimiz aynı yaştayız..ama büyük abiyle ben evli olduğum için k.validem tarafından büyük gelin ilan edildim istemesem de..bu güne kadar üçümüz hiçbir sorun yaşamadık.eltimin birini diğerine göre biraz daha fazla seviyorum ama bunu hiç belli etmedim :)

ne birbirimizin aşkından ölecek kadar çok seviyoruz ne de birbirimizi boğazlayacak kadar az :) seviyeli bir beraberliğimiz var :ssz:

asla iki kişi bir araya geince üçüncünün dedikodusu yapmayız,k.validemizle ilgili birbirimizi kıskandıracak ya da dolduracak şeyler anlatmayız.eğer k.validemiz birimize diğerinin dedikodusunu yapacak olursa onu bir şekilde sustururuz..ya da birimizin yanında diğerine sert çıksa k.validenin değil de eltinin yanında yer alırız.ayrıca bizim sevgili k.validemizin bir huyunu keşfettikten sonra birbirimize daha çok ısındık.k.valide benim yanıma gelince diğer eltilerimi onların yanına gidince beni çok övüyormuş,bahsediyormuş..bunun da rekabet yaratmak için olduğunu anladık ve gülüyoruz artık :1:

telde önemli ve özel günler hariç pek konuşmayız.ayda yılda bir hal hatır sormak için araşırız.

bence elti savaşlarındaki en önemli sebep taht kavgası,koltuk yarışı :) yani eşin ailesinin gözüne girme,sevilen gelin olma durumları.

Son düzenleme:
Bir tane eltim var.

2 yıldır hayatımızda yer alıyor.
Bugüne kadar da hiç problem yaşamadık.
İnşallah da yaşamayız...

Çok da severim kendisini ,
hatta biraz önce bizdelerdi :)

Son düzenleme:
Eltim yok .
Rekabet yaşanmasıda kıskançlıktan çekememezlikten kayınpeder kayınvalide eşitsiz davranmasından yaşanır sanırım

Eltim yok çok şükür :9:

Ama 'kıyas' yüzünden sorunlar yaşanıyor sanırım, ben elti görümce kayın her neyse hiç biri ile kendimi kıyas etmem alakadar olmam doğrusu..

Benim beş tane eltim var. Ben en küçüğüm. İlk yıl ben de bir sıcaklık aradım. Ama hepsi çok soğuktu. Hatta düğün sonrası tek tek evlerine gittik, düğün sonrası bohçalarını verdik. Biz eşimin memleketinde bir hafta kalmamıza rağmen hiç biri bir çay için bile demedi. Biz de düğün sonrası gelin yemeğe çağrılır vs..
Neyse ilk yıl çok taktım, üzüldüm. Ama şimdi umrumda değiller. Memlekete bayramda gidersek beşer dakika uğrarız. Diğer türlü asla telefonla aramam . Zaten kendi aralarında da çoğu birbiriyle konuşmuyor. Hepsi oralı,bir ben uzaktan gelin geldim. İyiki orda yaşamıyorum. Dedikodulardan uzağım,kafam rahat:)

Back