elti rekabeti neden yaşanır?

ninaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
331
11
26
Edirne
ah ahh eltin var demek derdin var demekmiş.. merak ediyorum sizde düğünlerde yapılanlardan dolayı eltinizle sıkıntı yaşadınızmı? eşimin abisi 10 yıl önce evlenmiş biz yeni evliyiz ve ikimizde çalışıyoruz eltim ise çalışmıyor.. evlenirken ailelerin yardımlarıyla yetinmeyip evimizin bi çok şeyini kendimiz aldık eltim ve eşi sanki hepsini eşimin ailesi yapmış gibi düşündü.. bu yüzden eşimin teyzelerine dert yanmış onlarda bana tavır aldılar sanki çok aç gözlüymüşüm gibi bi sürü akıl verdiler düğünden sonra ben ne olduğunu bile anlayamadım.. eltim düğünden önce eşini de doldurmuş düğünde yabancı bir misafir gibi davrandılar.. eşim de bu duruma çok bozuldu ve şimdi hiç görüşmüyorlar ben de bu durumdan kendimi suçluyorum çünkü ben dşüncelerimi rahatça ifade edebilen biriyim kayınvalidem adet, gelenek veya isteklerini sen dile getirmedikçe yerine getirmez ben söyledim bazı aklına getiremediklerini eltim ise susmuş zamanında ama içinden de kin beslemiş bu yüzden şimdi de içinde kalmış yapılmayan şeyler..

Son düzenleme:
Belki bu durumu yaşamadığım için böyle düşünüyorumdur ama bence bunda takılacak bir şey yok sonuçta herhangi bir kavganız olmamış etmemiş. Zaten eşinizin abisi de eşinin sözüne bakıp kardeşinin en mutlu günün de sıradan bir yabancı gibi sizi uzaktan izlemeyi tercih ettiyse bırakın eşiniz de onunla konuşmayıversin. Netice de bu durum eşinizin değil abisinin seçimi.

uzaktan birileri olsa takmazsın da işte her bayramda bir araya geldiğin kişiler olunca bayram olduğuna bile sevinemiyorsun çünkü ortamda sürekli bir negatif elektrik yaşanıyor.. eltim bu bayram çok az kaldı kayınvalidemlerde eskiden böyle değilmiş bu duruma onlarda çok üzülüyor bende neden olmuşum gibi hissediyorum

bi taraftan birisi kıskançsa işler çoook zor:( benim eltimde acaip ikiyüzlüdür..çocuğumu bile kıskanır.idare etmekten baska çare yok.nişanlıyken ve yeni evlendiğimde takardım şimdi umursamıyorum.çünkü eşimle aram bozuluyo.yaptığı hareketleri kafama takınca istemeden anlatıyodum yoksa çatlıyo insan..ee ha böyle olunca eşimle ufakta olsa tartışıyoduk.ama ne zamanki ben takmayı bıraktım,sesimi kestim,o zaman kendisi gördü dengesizliklerini.eltilik zor iş.ablam çok iyidir eltisiyle,hep ona özenirim...tabi istisna bu durum :)) mesela ben sözlüyken bayram kıyafeti aldılar alışverişte o da yanımızdaydı surat asınca kayınvalidem mecbur onada bişeyler aldı..enteresan gelmişti çözememiştim olayı.halbuki sözlüyken onada yapılmış.benimkinde niye alınıyo ne alaka??yada ona çık başka gün al..böyle saçmasapan onlarca olay olunca bende mesafemi korudum.anladım kıskançlığını uzak durdum.ne kadar uzak o kadar iyi....

bi taraftan birisi kıskançsa işler çoook zor:( benim eltimde acaip ikiyüzlüdür..çocuğumu bile kıskanır.idare etmekten baska çare yok.nişanlıyken ve yeni evlendiğimde takardım şimdi umursamıyorum.çünkü eşimle aram bozuluyo.yaptığı hareketleri kafama takınca istemeden anlatıyodum yoksa çatlıyo insan..ee ha böyle olunca eşimle ufakta olsa tartışıyoduk.ama ne zamanki ben takmayı bıraktım,sesimi kestim,o zaman kendisi gördü dengesizliklerini.eltilik zor iş.ablam çok iyidir eltisiyle,hep ona özenirim...tabi istisna bu durum :)) mesela ben sözlüyken bayram kıyafeti aldılar alışverişte o da yanımızdaydı surat asınca kayınvalidem mecbur onada bişeyler aldı..enteresan gelmişti çözememiştim olayı.halbuki sözlüyken onada yapılmış.benimkinde niye alınıyo ne alaka??yada ona çık başka gün al..böyle saçmasapan onlarca olay olunca bende mesafemi korudum.anladım kıskançlığını uzak durdum.ne kadar uzak o kadar iyi....

en iyisini yapmışsın araya mesafe koymak lazım ama zaten eltim benden önce mesafeyi koydu hatta beni facebooktan bile silmiş :) ben eltimle eşimle nişanlandıktan sonra tanıştım bana o zamanlar eşimin ailesini kötülemişti aslında ortak sıkıntımız kayınvalidemin kız isteme nişan alışverişi vs. konusundaki pasifliğiydi ama laf lafı açtı eşimin ailesi hakkında bi çok şey anlattı bana nerdeyse nişanı atmayı düşüdüm çünkü onun anlatıığına göre maddi manevi hiç huzur vermemişler.. bana diyorduki umarım sizin düğününüzde destek verirler bizim gibi olmazsınız.. zamanla destek verdiklerini gördükçe de bozulmaya başladı düğünümde herkes farketti aradaki soğukluğu düşünün bi grup akrabayla eltim oynarken beni de çağırdılar yanlarına ben de gidince eltim oyundan çıktı herkesin dikkatini çekmiş hatta sormuşar bişeymi var diye :(((

ben ailemden uzakta yaşıyorum 5 yıldır.. eşimle evlilik kararı alınca en çok da artık burda da akrabam olucak diye çok sevinmiştim yani ne safmışım kardeşim gibi olucaklar sandım

sanki konu bana ait ve sanki yukaridaki kurdugun cumlede bana ait bende saf saf oyle beklentilere girmistim ablalarim gibi olacak eltimle gorumcen diye seviniyordum :))) kina gecemde basladi maceralarimiz gercek yuzleri prtaya cikiverdi tabibenimde aklim basima geldi ya onlardan ne kardes olur nede dost okadar dedim kendime ve araya mesafeyi koydum

Sidik yarısına girdikleri icin..
Herkes icin gecerli olmasa da cogu icin konusacak olursam böyle..
Bana o yapılmadı, alınmadı vs. vs. uzaaaar gider.. :ssz:

Son düzenleme:
genelde eltiler arasında bu durumlar yaşanıyor ama işin 2 kardeşin küsmesine kadar gelmesi çok anlamsız:19:
kıskançlık yapmışlar bunu da abartmışlar sen kimseye bu konu hakkında iyi kötü yorum yapma canım
iki kardeş eninde sonunda barışır sonra senin söylediğin sözler ortada kalır
bu konuyu kimseyle konuşma zamana bırak:31:

konu başlığını görür görmez aklıma geldi :) geçenlerde televizyonda elti savaşları yüzünden aile şirketleri dağılıyor başlığı altında bir ekonomi programı gördüm, çok gülmüştüm, fakat gerçeklik payı da yüksek, normalde bile birbirini kıskanan eltiler birde kazançlar ortak olunca iyice zıvanadan çıkıyor herhalde, şu kadınlar evde oturmaktan kafayı yiyorlar, sen ne güzel çalışıyorsun keşke oda bir meşgale bulsa kendine böyle aptal işlerle canınızı sıkmasa, bu tiplere eğriyi doğruyu anlatamazsın yokmuş gibi davran, ona bakacak olan kocası, birşeyin eksikse kocana söyle canım ben maaşım olduğundan kendim alıyorum de sana bulaşırsa.

En iyisi tabii ki mesafeli olmak. Hiç kafana takma,sana bunları yapıyorsa ileride görüştükçe, her görüşmenizden bir falsonu yakalamaya çalışacaktır. Önemli olan aile huzurun. Dolayısıyla o huzuru her kim bozuyorsa görüşmemek ve ya olabildiğince az görüşmek yeterlidir. Yaşayan biri olarak tavsiyem budur. Üstelik seninki o kadar da mühim değil inan, ne eltiler var dünyada :)

Aslında en büyük ittifak olmaları gerekirken (zira düşmanları aynıdır:34:) neden bozguna düşerler hiç anlamam???

Sanırım her ikisinide gizliden gizliye dolduruşa getiren kayınvalidenin gazına geliyorlar.

Not:

Yeri gelmişken yazayım dedim;belki sevgili eltimde bu formunda üyedir:34:

Elticim;hani 892 kere anlattığın,hani seni ilk görmeye geldiklerinde damadı eşim sanmışsın(eşim o zaman 16 yaşında,eltimde) ve çok beğenmişsin ya...Sonrada esas oğlanın abi olduğunu(23) öğrenince '' ıyyyy bu ne yaa '' demişsin ya,yeter artık tatlım ya anlatma artık.:51:

Aslında en büyük ittifak olmaları gerekirken (zira düşmanları aynıdır:34:) neden bozguna düşerler hiç anlamam???

Sanırım her ikisinide gizliden gizliye dolduruşa getiren kayınvalidenin gazına geliyorlar.

Not:

Yeri gelmişken yazayım dedim;belki sevgili eltimde bu formunda üyedir:34:

Elticim;hani 892 kere anlattığın,hani seni ilk görmeye geldiklerinde damadı eşim sanmışsın(eşim o zaman 16 yaşında,eltimde) ve çok beğenmişsin ya...Sonrada esas oğlanın abi olduğunu(23) öğrenince '' ıyyyy bu ne yaa '' demişsin ya,yeter artık tatlım ya anlatma artık.:51:

sizin durum çok ilginçmiş de asıl ilginç olan 16 yaşında, herhalde eşiniz yaşından büyük göstermiyodur ki ne kadar büyük gösterebilir, ona isteneceğini sanması :)

düğünde bilirsiniz takı takılırken sıraya girilir herkes takısını takar sonra el öpme sarılma faslı olur eltim takısını tatıktan sonra benimle sadece tokalaşmak için el uzattı yani böyle yapacağına keşke hiç takmasaydın diyorum düğünü her izleyişimde :(

sizin durum çok ilginçmiş de asıl ilginç olan 16 yaşında, herhalde eşiniz yaşından büyük göstermiyodur ki ne kadar büyük gösterebilir, ona isteneceğini sanması :)

0-6 yaş kreşi gibi olurdu heralde evlilikleri;zira eşim o yıllarda tam tıfıl ergenlerdenmiş.:55::55:

Görüşmüyorum,konuşmuyorum,haberim yok..
huzurluyum..
Huzur bu..

aslında amacım dert yanmaktan daha çok çözüm yolu bulmak.. eşimin tek abisi var sonuçta hayat boyunca insan iyi günde kötü günde kardeşinin desteği olsun ister eşim bell etmese de bu duruma üzülüyor bende özellikle çocuğum olduğunda sıcak bi ortamda büyümesini istiyorum amca kuzen sevisini tadsın.. malesef birlikte olunca bazı şeyler konuşulamıyor yalandan iyiymiş gibi davranıyoruz neden yüzleşilmiyor anlamıyorum kayınvalidem eltim ben konuşsak herkes rahatsızlıklarını dile getirse kimse bişey yokmuş gibi davranınca bende bişe diyemiyorum

aslında amacım dert yanmaktan daha çok çözüm yolu bulmak.. eşimin tek abisi var sonuçta hayat boyunca insan iyi günde kötü günde kardeşinin desteği olsun ister eşim bell etmese de bu duruma üzülüyor bende özellikle çocuğum olduğunda sıcak bi ortamda büyümesini istiyorum amca kuzen sevisini tadsın.. malesef birlikte olunca bazı şeyler konuşulamıyor yalandan iyiymiş gibi davranıyoruz neden yüzleşilmiyor anlamıyorum kayınvalidem eltim ben konuşsak herkes rahatsızlıklarını dile getirse kimse bişey yokmuş gibi davranınca bende bişe diyemiyorum

Bu klasik bir aile sendromudur.

Niçinse söze gelince aile olamamaktan dert yanar;ama gerçek bir aile gibi oturup sorunları konuşmaktanda kaçarlar.

Aksi gibi yüzyüze konuşulması gerekenler hep 3. şahıslar tarafından kulaklara gelir ve soğuk savaş devam eder.

Eğer beklentileriniz doğrutusunda adım atma niyetindeyseniz,aileyi toplayacak bir akşam yemeği düzanleyin.Sıcak bir ortam olmasına özen gösterin ve açık konuşmak zor gelirse satır aralarında ;

Çok güzel bir akşam oldu,ailelerin böyle birarada olması birlik ve beraberlik içinde çocuklar içinde çok önemli,kuzenler birbirinden kopmadan büyür gibi mesaj içerikli konuşmalar yapın.

Artık gerisi onlara kalmış bir durum:34:

Back