Elti kızları...

Olur boyle seyler hic kafana takma yengen sizin ailenizi kiskaniyor bence boyle.kiskancliklarda hic kafama takmam valla herkes kendisine baksin ilk basta

Bence yengen gayet senin basarinin farkinda hazmedemedigi icin kizini goklere cikariyo sert bir dille uyarmalisin yoksa bu isin sonu gelmez.

Yengende cehalet paçadan akmış... Boğaziçinden bahsediyorsun!!! Tebrik ederim... Çok mezun veren bölümlerden biride gıda mühendisliği zirA meredeyse her üniversitede var. Bu durumda gıda mühendisleri işsiz kalmamak için adı duyulmuş bir kaç üniversiteden birinden mezun olmalı. Malesefki kuzenininki bunlardan biri değil ama umarım onunda iyi bir işi iyi bir hayatı olur. Tekrar tebrikler ve başarılar.

Mühendis adayina neden annen benim bölümümü küçümsüyor her fırsatta dile getiriyor diye uyarmadinizmi

Belki annesiyle konuşur da yengeniz şom ağzını kapatır
Bide okumak çok kolaymış gibi gitsinde en düşük puanlı üniversiteyi kazansin yengeniz sıkıyosa

Yorumlarin hepsini okumadim belki yazan olmuştur
Eskiden ola kuzenimle konuşur hallederdim. Ama o da annesinin lafları yüzünden değişmeye basladı. Ezmek için söylemiyorum ama kazandığı okul ve bölüm onun son tercihlerindeydi. Şimdi ise sanki ideali hep oymuş da kazanmış gibi hava atıyor. Bense bunu bildigim ve kendim ilk tercihime yerlestigim halde sessizce dinliyorum.

Boğaziçi herkese nasip olmaz , tebrik ederimm . Bariz kiskanmislar seni .
Boğaziçinden mezun olduğun zaman asla işsiz kalmazsin ama yengenin kizinin bu ihtimali var .
Aldigimiz egitimde cok önemli:)

Kiskancliktan yapiyor, sen duyma ve görme bosver gitsin.
Zamanla görür o gida mühendisini kac tane gida mühendisi var issiz dolaniyor :))

Takma kafana. Boğaziçi gibi bir universiteye yerlesmissin tebrik ediyorum. Hayat senin yengen gibi insanlarla dolu. Bu insanlar sadece kendi ezikliklerini ortaya koyuyorlar. O da farkinda her seyinde kendi icini ferahlatmak icin boyle bir yola basvuruyor. Konussun konussun dursun " yav he he" de gul gec. Emin ol bu tavir onu daha deli edecek. Cevap felanda verme bu sefer kiskandi der uste cikar. Rahat tavirlar sergile sende kendi okulundan bahset onun kizinin okulunu isin icine karistirmadan yap bunu.

Bunlar hep kıskançlık işte. Boşver aldırma. Aklı sıra kendini böyle kandırmaya çalışıyor. Bence kazandığın bölüm ve üniversite gerçektende çok iyi. Geleceğin parlak gibi :)

çok güzel bir okul ve bölümün var bence önünde açık,ankarada kurum sınavlarında başarılı olursan senin işin kolay.fakat gıda mühendisleri işsiz diye biliyorum ben:KK53:

uğraşma dört beş sene sonra acı gerçekle karşılaştığında bu sefer kızına büyü yapıldığını falan iddia etmeye başlayacaktır.

Bu tip insanlar ayni kaliptan cikmis. Kizina nazar degmistir kizinin uzerinde kem gozler vardir vs vs...

Yav he he :KK53:

Bizde amca çocuklarımızla çok kıyaslanırdık abimle. Onlarda iki kardeşlerdi yaşlarımızda çok yakın. Herkeste onları bizden üstün tutardı. Sonuç mu abim de bende kamuda çalışıyoruz, onlarda bi şirkette şöfor olarak ( küçümsemek için söylemiyorum ama amcam bizimle ders çalışırken çok alay ederdi. ) Zamanın ne getireceği hiç belli olmuyor o yüzden hiç kafanıza takmayın hatta ona kahkahayla cevap verin. :21::KK30:

seni kıskanmış çünkü senin bölümün çok iyi.aynen böyle söyleyebilirsin ona da
helal olsun başarılar
(bende Bilgi ÜNiv ni 75 bursla kazandım. tebrik bile etmediler. 40 kat yabancılar etti)

Gida muhendisligi de iyi tabiki ama senin ekonomiyi Bogazicin de okuman kadar degil. Bi tanidigim cok iyi bir meslege sahip fakat hala eger bu meslege sahip olmasaydi isteyecegi tek yerin Bogazici ekonomi oldugunu soyler. Bence boyle insanlar gerek aile icinde gerek disarda hep karsina cikacak. Onlarin seviyesi e inme ve duyma! Yarun iburgun nezun oldugunuzda senin gelebilecegin yerler cok daha farkli olacak. Dil de katarsan isin icine yeme de yaninda yat. Tebrik ederim seni, simdiden basarilar dilerim :)

Merhabalar son günlerde moralimi bozan bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Yengemin kızı ile birlikte bu sene üniversite sınavına girdik. İkimiz de yerleşmiş bulunuyoruz ancak yengem her fırsatta kazandığım bölümü küćümseyip, kızını övüyor. Ben sınavda iyi bir derece yapıp Boğaziçi Üni. Ekonomi Bölümü'ne yerleştim. Kuzenimin alanı sayısal olduğu için, o da kendi alanında tercihler yaptı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üni. Gıda Müh. Bölümü'ne yerleşti. Ben kendi adıma kazandığım okulu ve bölümü çok araştırdım. Alacağım derslerden tutun da iş imkânlarına ve okulun yurtdisi bağlantılarına kadar inceledim. Hiç de pişman değilim. Ama yengem her yerde benim kızım mühendisliği kazandı, ekonomi neymiş gibi anlatıyor, ben varken bile... En son babaannem bana kızım istersen kayıt yaptırma bir sene daha hazırlan dedi. Yengem akrabalarımızı ve kendi kızını öyle bir gaza getiriyor ki sanki derece yapan ben değilim. Artık iyiden iyiye sinirlerin bozulmaya başladı, kiyaslanmaktan bıktım. Onu geçtim, bilmeden küçümsemeye kalkisiyor. Sert cevap vermedikçe işin dozunu artırmaya başladı. Kırıcı olmadan anlatmaya çalışıyorum ama duymuyor hatta konusturmuyor bile. Sizce nasıl baş edebilirim?
süper bir bölümü kazanmışsın tebrik ederim öncelikle.ben olsam hiç üzülmezdim bol bol gülerdim cnm :) boğaziçi üni. ve ekonomi süper daha nolsun :)

bir an yanlış okudum sandım. Boğaziçi'ni kazanan kuzeniniz zannettim. Tam aksi olduğunu farkedince çok güldüm. Bariz kıskançlık ve bilgisizlik. Yaş dönemi sebebiyle kafaya takmanız çok normal ama sabırlı olup gülüp geçerseniz hayat zaten herkese neyin ne olduğunu gösterecektir. Asaletinizi bozmayın :KK66: Tebrikler...

X