Elti kızları...

kizim bogazici bu borumu hemen kaydini yaptır birde orda yüksek yaptin mi bitmistir ver elini amerika ve tum avrupa ulkelerinde is bulursun. onun cocuguda patates soyar turkiyede

Tesekkur ederim cevaplariniz için. Zaten duymamaya gayret ediyorum. Ama ben sustukca kendilerini daha da haklı görmeye başladılar. Kalabalık ortamlarda da konusuyor, aile icinde kendimi kotu hissediyorum kucumsendigim icin. İç içe olduğumuz için kaçamiyorum da. Biz mezun olana kadar devam ederse isim zor. İstiyorum ki gözünü açıp bi baksın, bi düsünsün. Bir yolu yok mu bunun?

Tesekkur ederim cevaplariniz için. Zaten duymamaya gayret ediyorum. Ama ben sustukca kendilerini daha da haklı görmeye başladılar. Kalabalık ortamlarda da konusuyor, aile icinde kendimi kotu hissediyorum kucumsendigim icin. İç içe olduğumuz için kaçamiyorum da. Biz mezun olana kadar devam ederse isim zor. İstiyorum ki gözünü açıp bi baksın, bi düsünsün. Bir yolu yok mu bunun?
Var canım senin annen babanda aynısını yengene yapacaklar swni övecekler yengene gidip boğaziçini araştırmasını söyleyecekler yaa görende uçak mühendisliği kazandı sanacak alt tarafı gıda bölümü bee

Bu mantalitedeki insanların bir aydınlanma yaşaması çok zor. Yıllar içerisinde belki sizin geldiğiniz nokta ile çocuğunun geldiği nokta arasındaki farktan o da belki anlar. Ama o zaman bile başka faktörlere suç atması muhtemeldir. Cahille münakaşaya girmeye değmez. Gülün geçin. Kıyas bile kabul etmeyecek bir okulda okuyacaksınız. Eğer değerlendirirseniz önünüzde uçsuz bucaksız imkanlar ve fırsatlar olacak. Siz sadece kendinize odaklanın.

Merhabalar son günlerde moralimi bozan bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Yengemin kızı ile birlikte bu sene üniversite sınavına girdik. İkimiz de yerleşmiş bulunuyoruz ancak yengem her fırsatta kazandığım bölümü küćümseyip, kızını övüyor. Ben sınavda iyi bir derece yapıp Boğaziçi Üni. Ekonomi Bölümü'ne yerleştim. Kuzenimin alanı sayısal olduğu için, o da kendi alanında tercihler yaptı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üni. Gıda Müh. Bölümü'ne yerleşti. Ben kendi adıma kazandığım okulu ve bölümü çok araştırdım. Alacağım derslerden tutun da iş imkânlarına ve okulun yurtdisi bağlantılarına kadar inceledim. Hiç de pişman değilim. Ama yengem her yerde benim kızım mühendisliği kazandı, ekonomi neymiş gibi anlatıyor, ben varken bile... En son babaannem bana kızım istersen kayıt yaptırma bir sene daha hazırlan dedi. Yengem akrabalarımızı ve kendi kızını öyle bir gaza getiriyor ki sanki derece yapan ben değilim. Artık iyiden iyiye sinirlerin bozulmaya başladı, kiyaslanmaktan bıktım. Onu geçtim, bilmeden küçümsemeye kalkisiyor. Sert cevap vermedikçe işin dozunu artırmaya başladı. Kırıcı olmadan anlatmaya çalışıyorum ama duymuyor hatta konusturmuyor bile. Sizce nasıl baş edebilirim?

Haha mezun olunca iyi kapak olucak yalnız onlara. Ne okursan oku iyi üniversiteleri bitirmeyince şu zamanda çok zor. Senin bir kere yabancı dilin çok iyi olacak. Ekonomi çok iyi bir bölüm. Uluslararası danışmanlık şirketlerinde çok rahat iş bulursun. Deloitte, accenture aklıma gelenler. Boğaziçiyi kazanmak herkesin harcı değil. Kompleksten yapıyolar. :)

gıda muhendıslıgınımı ovuyor :KK70: Gıda muhendıslıgının gelecegını bılıyormu ?

ya bu hayatta en nefret ettiğim şey bu akrabaların birbiribi kıyaslaması . sırf bu yuzden bayramlarda bir araya gelmek istemiyorum

Okul güzel, bölüm güzel..Sen bu okulu kazanacak ve yazacak olgunluktaysan yengeni takmaman lazım..
Sayısalcılarla sözelciler kıyaslanamaz. Kaldı gıda mühendisliği son yıllarda yükselen bir meslek olsa da bir çok gıda mühendisinin restaurantlarda düşük maaşla mutfak bekçiliği yaptığını biliyorum ya da fabrikaların yemekhanesinde sırd prosedür gereği ucuz çalıştıklarını.

Takmayacaksın. Takmadığını gördüğünde vazgeçecek yaptığından. Benim tercihim bu yönde Allah herkesi yerinde mutlu etsin de geç.

gıda muhendıslıgınımı ovuyor :KK70: Gıda muhendıslıgının gelecegını bılıyormu ?
Nolmuş ki gıda mühendisliğinin geleceğine?
Ben sektörün içindeyim manşet bir şey bilmiyorum gelecekleri hakkında.
Sadece her bölümde olduğu gibi ne kadar çok mezun o kadar çok işsiz anlamına geliyor. Bu her meslekte öyle. Kırna boş gezen sözelcileri hiç konuşmayalım o halde.

Tesekkur ederim bir kez daha, ben yaptığım seçimden dolayi çok mutluyum. Zaten ilk tercihimdi. Aynı şekilde susup, yoluma bakmaya devam edicem sanırım. Annem ve babam aynı şekilde davranmazlar. Zaten davransalar da kesin yengem üstün çıkar. Lafı agzimiza tıkıyor en ufak bir yorumumuzda. En iyisi bekleyip görmek, Allah bana sabir versin.

Aman boş verin ya, herkes kendince konuşuyor işte. Ezmek istemem kimseyi ama iki bölümün taban puanlarını falan karşılaştırsa acı gerçek ortaya çıkacak aslında:KK52: Bir de ezdiği üniversite Boğaziçi:KK22: Çoğu kişiyi kapısından almazlar :KK14:
Bana da geçen sene çok yaptılar, bile isteye öğretmenlik yazdım, kazandım. İyi iyi hiçbir şey olmasa da öğretmenlik olmuş diyenler mi, daha okula başlamadan atanamazsın diyenler mi neler neler söylediler.
Hele bir tanıdık iç mimarlık okuyan yeğeni ile ezmeye kalktı beni. Elmayla armutu yarıştırmak bu olsa gerek:KK14:

Halt etmiş yengen sen bogazicinde ekonomi okuyacaksın daha ne olsun sırf uni adıyla bir çok kişinin önüne geçeceksin is başvurularında. Oysa işsiz gıda mühendisi o kadar çok ki. Annene falan konuyu detayiyla anlat o da senin bölümünü overse dinlemek zorunda kalır. Bir yıl bekle diyene de benim bolumum çok iyi yengem anlamıyor de geç

Benim eltim şimdiden öyle kendi bebeği hareketliyse cin gibidir, akıllıdır başka doğan bebeğin sadece bakıyor olması boş bakması anlamına gelir zayıf doğar vitaminsiz, bakımsızdır ona göre. 2. çocuğu aynen böyle bir bebek olunca zayıf olması sağlıktan olur, çok fazla hareket etmemesi uysal bir çocuk olacağı anlamına gelir falan filan.. Yani şimdiden el kadar bebeleri kıyasladığı için ilerisini düşünemiyorum..

Mühendis adayina neden annen benim bölümümü küçümsüyor her fırsatta dile getiriyor diye uyarmadinizmi

Belki annesiyle konuşur da yengeniz şom ağzını kapatır
Bide okumak çok kolaymış gibi gitsinde en düşük puanlı üniversiteyi kazansin yengeniz sıkıyosa

Yorumlarin hepsini okumadim belki yazan olmuştur

Ahah Boğaziçi'ni beğenmiyor, o da iyi.
Valla ben olsam en sonunda dayanamayıp iki okulun arasındaki farkı söylerdim herhalde.

X