Bisküvi - Kurabiye Tarifi Elmalı Kurabiye - Ülker Teremyağ Sponsorluğunda

Bllossom

7/24 Anne
Pro Üye
3 Temmuz 2022
4.390
12.674
27
Merhaba, görüntüsüyle güzel ve lezzetli bir elmalı kurabiye yaptım.

Malzemeler:

1 kabartma tozu
3.5 su bardağı un
1 paket margarin/tereyağı
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi

İç Malzemesi:

3 elma
1 çay kaşığı tarçın
1 küçük cay bardağı şeker
1 fincan kahveden az dövülmüş ceviz ya da fındık

Yapımı:

Öncelikle rendelediğimiz elmaları tavaya alıyoruz üstüne şekeri ve tarcını ilave edip suyu gidene kadar pişiriyoruz. Pişen iç harcın içine fındıkları ekleyip bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.

Hamuru icin un hariç bütün malzemeleri harmanlıyoruz ve en son unu yavaşça ekleyip yoğuruyoruz hamur ne çok sert olmalı ne de çok yumuşak.

Gül görüntüsü icin elmaları ince ince yarım ay şeklinde doğruyoruz.

Hamurumuza dikdörtgen şekil verip iç harcından bir miktar koyuyoruz üstüne elma dilimleri ve yuvarlayıp gül görüntüsünü elde ediyoruz.

Şimdiden Afiyet Olsun!

Elmalı kurabiyeyi farklı sunmuşsun çok güzel olmuş. Ellerine sağlık başarılar diliyorum

Olmadi dediğin kurabiye bu mu ? olsa ne olacakmış acaba ?Ellerine sağlık canım, bence çok başarılı,zaten elmalı kurabiyeyi de çok severimyarismada bol şanslar

CAnım ellerine sağlık çok güzel olmuş

Ayyyyy kuzuuu olmadı dediğin bu muydu bende diyorum nesi olmadı acaba muhteşem olmuş, sunumuna bayıldım bu şekilde görüntüsü çok hoş gözüküyor hem elmalı hem gül çok doğru bir tercih olmuş kuzu harikaaaaa

Biraz hayalimdeki gibi olmadı ondan ay teşekkür ederim çok mutlu oldum valla boşuna dert edinmişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…