• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ella kullanimiyla alakali

Hayalperestpiyon

Güçlü kal
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2016
84
42
8
Arkadaslar sabah sormustum. Esimle 1 aylik evliyiz. Neden kondom kullanmadiniz demeyin cunku bu konu benim acimdan da buyuk bir sorun haline geldi. Iliskiden 3 saat kadar sonra ella ertesi gun hapi aldim. Yumurtlama dönemime 2 3 gün var. Hamile kalir miyim ? Bir de... ella nin yan etkileriyle alakali bir yazi okudum. Adete benzer kan akisina neden olabiliyormus. Bu üstüne görme tarzinda birsey olabilir mi yoksa gebe kalmadigima mi isaret ? Cevap verirseniz sevinirim. Simdiden tesekkur ederim

3. Günün son saatlerinde alırsanz evet gebe kalma ihtimaliniz var ama onun dışında yok çünkü 2-3 saat içinde almışsınız. Üstüne görme bambaşka bişey sizin söylediğiniz ile alakası yok. Yan etkilerinde, adet gecikmesi, ya da daha erken gelmesi veya az gelmesi gibi durumlar söz konusu olabiliyor.

3. Günün son saatlerinde alırsanz evet gebe kalma ihtimaliniz var ama onun dışında yok çünkü 2-3 saat içinde almışsınız. Üstüne görme bambaşka bişey sizin söylediğiniz ile alakası yok. Yan etkilerinde, adet gecikmesi, ya da daha erken gelmesi veya az gelmesi gibi durumlar söz konusu olabiliyor.
Tesekkür ederim. :)))) 2. Kez kurtariyorsunuz. Ya aslinda sacma mi dusunuyorum diye sorgulamadim degil. Ama üstüne gördüğümü nasil anlayacagimi da bilmiyorum. Ve bu ella benim dengemi alt ust etti 2 gundur

Duzenli olarak dogum kontrol hapi kullanin.

Hem kafaniz rahat olur hem de ella gibi yan etkisi cok fazla olan ilaclara gerek kalmaz.

Dogum kintrol ilaclarindan yan etkisi cok cok az olanlar var.

Ben yasmin kullanmistim zamaninda hic yan etki yasamadim.

Duzenli olarak dogum kontrol hapi kullanin.

Hem kafaniz rahat olur hem de ella gibi yan etkisi cok fazla olan ilaclara gerek kalmaz.

Dogum kintrol ilaclarindan yan etkisi cok cok az olanlar var.

Ben yasmin kullanmistim zamaninda hic yan etki yasamadim.
Evet dogum kontrol ilacina baslamak cok daha akillica geldi bana da :) ama merak ettigim sey gebe kalma olasiligim su an. Ella ya rsgmen gebe kalir miyim ? Gebeligi farketmeden dogum kontrol ilaclarina baslasam bebege zarar verir mi ?

Evet dogum kontrol ilacina baslamak cok daha akillica geldi bana da :) ama merak ettigim sey gebe kalma olasiligim su an. Ella ya rsgmen gebe kalir miyim ? Gebeligi farketmeden dogum kontrol ilaclarina baslasam bebege zarar verir mi ?

Buyuk bir ihtimal kalmazsiniz ama tabi tek care bekleyip gormek buradan kesin bir sey soyleyemeyiz.

Bu arada dogum kontrol hapi baslar baslamaz korumaya baslamaz. Ilk zamanlar dikkatli olun 1 ay sonra etkisini gosterir haberiniz olsun.

Buyuk bir ihtimal kalmazsiniz ama tabi tek care bekleyip gormek buradan kesin bir sey soyleyemeyiz.

Bu arada dogum kontrol hapi baslar baslamaz korumaya baslamaz. Ilk zamanlar dikkatli olun 1 ay sonra etkisini gosterir haberiniz olsun.
:)) ben eczacima da danisirim mutlaka bu durumu. Cok tesekkur ederim

Tesekkür ederim. :)))) 2. Kez kurtariyorsunuz. Ya aslinda sacma mi dusunuyorum diye sorgulamadim degil. Ama üstüne gördüğümü nasil anlayacagimi da bilmiyorum. Ve bu ella benim dengemi alt ust etti 2 gundur
Üstüne görme genellikle döllenmeden 10 gün sonra falan görünüyor yani adete yakın... Adet kanamasından çok çok farklı üstüne görme, yoğunluğu aynı değildir... Düzensiz gelir vs... Yani normal adet kanaması ile hiçbir ilgisi yok. Bana kalırsa hamile değilsiniz ve bundan sonra bence korunun istenmeyen gebeliklerde aile içinde huzursuzluk olabiliyor ya da o bebeğin canına mâl olabiliyor ... Doğum kontrol hapı kullanın, aldığınızda da ne zaman korunmaya başlar nasıl alınır sorun... Eşinizin de bencilliğine cok kızdım su an hamile olsanız tek sorumlusu kendisi olacak ve en çok kendisi bıdı vıdı yapacak

Aslinda basta yumurtaliklari tembellestiriyor diye korkmustum. Ama simdi mantikli geldi :)) dhaa yeni evliyiz duzene oturtmaya calisiuorum
Gynelle adli ilaci kullandim ymurtalardaki polikist icin vermisti doktor.hem hormon hapi hemde dogum kontrol hapi.yumurtaliklari calistiriyo tembellestirmiyo aslinda yinede doktoruna danis tatlim

Ertesi gün hapları bir korunma yöntemi değil olası bir kazayı önlemek adına kullanılmaktadır.
Ve ayda 2 -3 kez kullanılması kısırlığa yol açtığı söylenmektedir lütfen dikkat ediniz

Arkadaslar sabah sormustum. Esimle 1 aylik evliyiz. Neden kondom kullanmadiniz demeyin cunku bu konu benim acimdan da buyuk bir sorun haline geldi. Iliskiden 3 saat kadar sonra ella ertesi gun hapi aldim. Yumurtlama dönemime 2 3 gün var. Hamile kalir miyim ? Bir de... ella nin yan etkileriyle alakali bir yazi okudum. Adete benzer kan akisina neden olabiliyormus. Bu üstüne görme tarzinda birsey olabilir mi yoksa gebe kalmadigima mi isaret ? Cevap verirseniz sevinirim. Simdiden tesekkur ederim

Ben bu hapi 3 kere kullanmak zorunda kalmistim
Hicbirinde oyle kanamam olmadi
2 defasinda zamaninda adet oldum
Bir keresinde 10 gun kadar gecikmisti
Hic hamilelik olmadi
Hiçbir yan etkisini yasamadim

Dogum kontrol hapi ya da igne kullanin bence esiniz korunmuyorsa

Bu hapı kullandıgım ay hamıle kalmıstım .
Prez. içimde kalmıstı bu sekılde uzerıne hapı ıctım ama genede oldu :bicak:

3 saat sonra ıcmıssınız olacagını sanmıyorum ben , nobetcı eczane bulamadıım ıcın daha sonrakı saatlerde ıcmıstım

Neden kondom kullanmadınız demeyiz neden korunmadınız deriz,mutlaka biliyorsundur alternatif bir dolu yöntem var, ertesi gün hapı en en en son çaredir senede 2 defadan fazla kullanılması tavsiye edilmez adet düzenini bozar vücuduna tövbe bismillah dedirtir 5 senelik evliyim 1 kere kullanmadım sen de dikkat et diyeceğim tek şey bu

Bende auralı migren var ve nöroloji doktoruna bana asla doğum kontrol hapı ve türevlerini kullanmayacaksın demişti o yüzden ben artık burda kimseye ezbere hap kullan diyemiyorum, ben hastalığımı yeni öğrendim ve zaten hiç hap geçmişim yoktu ama bilmeyen ve hap kullananlar için riskli bir durum

Bizim ülkede ha leblebi çekirdek ha doğum kontrol hapı, ezbere alınıp kullanıyo, doktora da gitsen test yapıp veren nadirdir

ilişkiden 3 saat sonra almışsın
yumurtlama gününe 3 gün var.
şu durumunda hamile kalman imkansız gibi bişey.

hamile kalma ihtimalin imkansıza yakın merak etme...
doğum kontrol hapını doktora görünmeden kullanmaya başlama bazı kişiler için tehlikelidir.
o zamana kadar kondom kullanın kendi vücudunuzu neden mahvediyorsunuz anlamadım?

Aslinda basta yumurtaliklari tembellestiriyor diye korkmustum. Ama simdi mantikli geldi :)) dhaa yeni evliyiz duzene oturtmaya calisiuorum
yok cnm yaa ben suan hamile kalabilmek icin ugrasiyorum doktorlar tedavi amacli bile asil tedavi öncesi dogum kontrol hapi kullaniriyor. yani aslinda o kadar kötü değil. ben daha once yasmin kullandim cok sinir yapmisti simdi desolett kullandim hic yan etkisi olmadı. ama 1-2 yildan fazla da kullanma derim nacizane tavsiyem ne de olsa o da kimyasal o da yapay bi hormon

Back