- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.746
- 398
- Konu Sahibi MissMoonTwilight
-
Kendimiz İzmir'deyiz. Airbnb meselesi aklıma gelmemişti onu da araştırayım teşekkür ederim :)Sevdiğiniz bir tatil beldesinden veya batıda bir metropolden 1+1 gayrimenkul satın alabilirsiniz. Hem airbnb aracılığı ile kiraya verebilir ek gelir elde edebilirsiniz hem de istediğiniz de tatilinizi orada geçirebilirsiniz. Veya evin kredisini kapatıp, borçtan kurtulup, geri kalan parayı da euroya çevirip, gelecekteki tatil planlarınız için ayırıp, dünyayı gezip güzel anılar biriktirebilirsiniz :) Ben olsam öyle yapardım çünkü. Hazır çocukta yok, fırsat bu fırsat, tadını çıkarın :)
Ben olsam ilk önce eli yüzü düzgün bir araba alırdım. Çocuk olunca ihtiyaç oluyor. Mevcut krediyi kapatmazdım. Nasil olsa ödem e temposuna alışılmış. Eğer kalan para 1+1 almaya yetiyorsa araba aldıktan sonra ya da ne kadar yetiyorsa arşa vb. Bi yer alırdım.
Benim bir ablamın kızı 2020 mayısında evlendi pandemi dönemi diye düğün yapamadılar ve nikah oldugu için çokda takısı olmamıştı. Konut faizleri düşmüştü kendilerine güzel lüks bir siteden 165 mt ev aldılar 10 yıllık kredi ile, bundan tam bir ay önce de seyrekden 1+1 ev yine 10 yıllık kredi ile aldılar. Az birikimleri varmış yine değerlendirmek amacıyla almışlar. Araba düşünmediler babasının arabasını kullanıyorlarmış her ikiside mühendis ve özel sektörde çalışıyorlar Bence siz de İzmir de Balatçık-Seyrek tarafından alıp öğrencilere verebilirsiniz kredisini de kendi öder. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Airbnb icin EU banka hesabi lazim ama Ben de olsam yazlik turu bisey alirdim. Ki aldik Haziran Eylül aylari kendimiz kullanip Temmuz Agustos kiralamayi dusunuyoruz
Benim tavsiyem tarım yapılabilecek bir bahçe tarla olurdu
Tarım savaşları ortada ve başka bir çok şeyi düşündüğümde merkezden uzak köyler çok cazip geliyor.
Ah keşke.
Ama henüz çalıştığımız için maalesef ki merkezi yere mecburuz. Ulaşım gerçekten önemli çünkü. Görebilir isek Emeklilik hayallerim arasında yer alıyor aslında söyledikleriniz
Şu an yapmasanız bile bu ara en sık duyduğum şey tarım arazisi alımı, ne denli önemli bilemiyorum ama şu an gidip ekmek önemli değil ama hali hazırda tarım arazisine yatırım yapan kazanır diyorlar. Bilemiyorum
Araç alıp, al-sat yaparak hem kullanabilir hemde ek gelir elde edebilirsiniz. Ya da şimdilik ölü yatırım görünen ama ilerisi için çok gerekli olan tarım arazisi düşünebilirsiniz
Bende arsa jyatırımı yapmaktan yanayımYok mudur başkaca önerisi olan?
Arsa meselesine yoğunlaştık birkaç düşüncemiz var bakalımBende arsa jyatırımı yapmaktan yanayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?