• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden öylece kaydı gitti hayat

Sonuna kadar haklisiniz cok sinir bozucu bir durum. Sizin yerinize koyuyorumda kendimi ne yapardim kestiremiyorum. Uzaktan yorum yapmak kolay. Konusuyoruz bos bos... Ne cektiginizi siz bilirsiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun ne diyelim...
Sağolun çok teşekkür ederim amin.Buradaki her derdim var yazısı film gibi gelirdi okadar inanması güç ,kaldırılması ağır bir yük ama elden sadece üzülmek Allahtan ona yardım dilemek gelirdi.Şimdi bakıyorumda benimkide öyle resmen şaka gibi sizlerin değil henüz benim bile inanasım gelmiyorki evini alıp ordan oraya taşısınlar sana sormasınlar.Şoka girip sinir krizleri geçiren benmi yoksa yaşını başını almış türlü oyunlar çeviren onlarmı çocuk inanın anlamadım

Yoo dünkü konuşmamızdan sonra ölüyorum gel dese ayağına gitmem,konuşmadan evveldi çocuğum için dönsemmi düşüncesi.Çünkü kayınvalide tehditvari bir mesaj atıp biraz daha uzatırsam o kapının bana sonsuza dek kapanacağını yazmış.o söyledi diye değil elbette ama kendimi biraz daha güçlü hissetmiştim o an.Ben kimseyle içli dışlı olmayı sevmeyen herkese karşı mesafesini koyan ve bundanda daima memnun olan ve insanlardan daha az yara alarak yaşamımı daim ettiren bir insanım.Önüme pişirilip konmuş o yemeği yemek zorunda olmak mecbur bırakılmak kanıma dokunuyor,zevkim yada seçim şansım yokmuş esirmiş gibi.Tamam yaptınız ettiniz ama ben beğenmedim ben istemiyorum dedim annesi ve babasına o anda bana suratları düştü zaten.Sonrasıda kaale alınmayışımın eseri olarak öfkeli adımlarım,dua etsinlerki asıl hakettiklerini yapmayacak kadar Allahtan korkum var .Kapıyı açmayıp Allaha havale etmekten öte enufak kusurum yok

aman, sanki susuzluktan ölen insana su vermediniz, hasta hasta kapınıza dayandı da kapıyı açmadınız. açsanız kavga çıkacaktı muhtemelen, suçlu hissetmeyin kendinizi. ev üstüne ev mi olurmuş, hele ki habersiz böyle bir işe kalkışılıyor, sonuna kadar haklısınız... inşallah eşinizin kafasına dank eder ve gelir özür diler.

yok artık ne demek ya senden habersiz senin evini taşıyolar illaki onların dediği olacak eşkiya mı bunlar sen çocuk musun bide süpriz var falan inanamadım yani gerçekten böyle insanlar var mı şaka gibi... Eşinizede çok çok şaşırdım yeni bebeği olmuş nasıl böyle davranabiliyor daha çok size ve bebeğinize sarılması sahiplenmesi gerekiyordu bence. Ben bu olaylardan önce eşinizin size tavrı nasıldı onu çok merak ettim. Çok talihsiz bir olay bence çok üzüldüm umarım hakkınızda hayırlısı olur...
Eften püften şeylere atışır ama asla uzatmaz sonra halimize güler sarılırdık,ailemden 1 gün bile ayrılıp başka yerde kalmazken ben koskoca 15 saat uzak yere onları bırakıp gitmişsem bu gerçekten aşktandır.İnandırmış güvendirmiş oda sevmiş olmalı ki 1.5 sene uzaktan uzağa tanışma nişanlılık evresi katlanmıştı.Bebeğimiz olup birdahaki gelişinde bizi almak üzere memleketine döndüğünde olan olmuş çok değişmiş hatta öyle şeylere inanmasam bile büyü yapılmış parmaklarında oynatıyorlar gibi bir hali var.Ailesine bukadar düşkün değildi,ben annemlere ziyarete geldiğimde onun evimizde tek başına kalmasını istemez annesigilde yatmasını isterdim benim zorumla bile bizim evimize gider tek başına kalırdı artık düşünün.Şimdi işten geldiğinde önce annesine sonra bir kat aşağı yani bize ve işe giderkende önce annesigile uğrar öyle çıkmaya başlamış.Ana kuzusu bir evlatla asla evlenmem derdim çok okudum buradanda ve çok gördüm etraftanda neredeyse hepsinin eşi mutsuz sonu hüsran oluyor diye.Öyle değildi ama sonradanda olunuyor yada olduruluyormuşş...Çocuğumuzu elinde doğar doğmaz gezdirmeye beşiğinin başından ayrılmadan gece gündüz uyku uyumadan sallayan o adam artık ağladığında bebeği kaptığı gibi üst kata annesine götürür olmuş.Artık ona bile tahammülü olmadığını düşünüp,şuanda bile bir ihtiyacı varmı diye sormayan sorumsuz bir insan olmuş. Bir insanı aynı çatı altında yaşasanız bile tanıyamıyor,ambalajı cancanlı ama içi kurtlu çıkabiliyormuş

aman, sanki susuzluktan ölen insana su vermediniz, hasta hasta kapınıza dayandı da kapıyı açmadınız. açsanız kavga çıkacaktı muhtemelen, suçlu hissetmeyin kendinizi. ev üstüne ev mi olurmuş, hele ki habersiz böyle bir işe kalkışılıyor, sonuna kadar haklısınız... inşallah eşinizin kafasına dank eder ve gelir özür diler.
Artık istediğim şey bu değil,konuyu açarken olay çok taze ve çok fazla duygusal bir çöküşteydim sanki ortada bebeğim var diye onlara mahkummuşum gibi kendimde sabaha kadar kusur aradım.Ne yaparsam yapayım ş..siz lafını hakedecek ve sen kimsinki diye karısını dışlayıp arka çıkmayacak bir adamın eşi olmayı artık istemiyorum,vakit ilerledikçe ve daha sakin kafayla düşününce değersiz olmadığımı ve eskisindende güçlü olduğumu hissediyorum ki yangın yerinden ilk kıvılcımda kurtulduğum için.Belki orada kalmakla çok daha ağır bedeller ödeyecektim,Allah korusun çocuğumu alıp kaçacak ve bana ömür boyu göstermeyecekti belkide.Kayınvalidelerin en iyisi bendeki derdim meğer en yılanı arkadan iş çevireni bendeymiş:KK64:

Çok şaşırdım bu ne böyle her şey sarma sarmış :43:
Allah sabır versin gerçekten zor bir durum eşinizle başbaşa bir gorusseniz?

Senin evini torunu hergun gormek icin tasimislar. Yanlis anlama arkadasim ama sen oylede ayrilicaksin boylede. Sen Kabul edip otursaydin depresyona girer ayrilirdin. Oyle hayatmi surer adamdaki rahatliga bak. Sormadan etmeden ev tasi Yeni dogum yapmis bir kadina oyle bir shock yasat. Ondan sonra utanmadan zeytinyagi gibi uste cikmaya calis. Hic birseyden korkmayin birakin acsin davayi. Burnu surtsun. Cocugum icin affedim felanda deme. Yazik gunah cocuha huzursuz kavgali gurultulu bir ortamda buyucegune annesiyle huzur icinde yasasin.Bazi yaratiklar( onalara erkek ,adam demek yakismaz) kendilerini ne zannediyor anlamiyorum..

arkadasim benim nacizane tavsiyem sudurki evine don bebeginiz varmis, bakma esinin ofkeyle soylediklerine. sen nasil dagildiysan oda dagilmistir hatta o birde evladindan ayriligi yasiyor ofkeden hincdan delirmisrir.
zamanla bu ofkeler,iniz,, kalmaz ikinizinde ailelerde eskisi gibidegildir cekinir herkes aranixa girmeye.
esinizin sizi ezecegini sanmiyorum ofke gecicidir.kimse dunyada baki degil siz uc kisilik ailemize sarilin.doama donunce esinizi sevin olurmu yoksa olmaz.onu cezanlandirmaz ama kirildiginizi hissettirirseniz zaman sizi gittikce birbirinize baglayacaktir.
unutmayin hicbirsey ilk andaki kadar onemli kalmaz

Kamera şakası gibi.
Siz annenizde ne kadar kaldınız ki, evi taşımışlar, satmışlar...
Eşiniz hiç mi bahsetmedi ya?
Insan şoktan kalbine iner diye biraz alıştırır insanı.
Sizi hiçe saymış resmen kocanız.
Biraz rahatlamaya çalışın ve acele karar vermeyin.
Çocuğunuzla ilgilenin.

Öncelikle teşekkür ederim vakit ayırıp okuyup cevapladığınız için.Fikrim alınsa ve karşı çıksaydım rızam olmadan dahi bunu yapsalardı yine bir nebze affedici ılımlı olabilirdim zor ama, insan yerine konulup sende bu evde yaşayan bir bireysin seninde hakkın var bilmeye sorulmasına diyen olmadığından bu bendeki öfke patlaması. Herkes eşimi sevmediğimi söylediğim o noktaya dikkat çekmiş ve sebebi oraya bağlamış ama inanın kızlar umru bile olmadı.Onun sadece ve sadece beni artık istemeyişinin sebebi ailesine ''sebep olanları Allaha havale ediyorum'' diye yazdığım o mesajmış,beddua etmişim ne hakla edermişim ben kimmişimki... Yanın ölün geberin demedimki kim masum kim günahkar o bilen ve görendir haksızlıklar karşısında Allaha havale edin o bilir işini denmez mi:KK43:

sen az bile demissin ben olsam sadece sevmiyorum demezdim , nefret ederdim oan karsimdakinden ..
allaha havele ediyorum lafinda bir kotuluk yok , tabiki allaha havale ediyorum diceksin.. bisver senin yerinde olsam boyle insanlari takmaz ve geri donmezdim.

Eger ev kiralarsa ve hatasini anlarsa ozaman geri don..

Senin evini torunu hergun gormek icin tasimislar. Yanlis anlama arkadasim ama sen oylede ayrilicaksin boylede. Sen Kabul edip otursaydin depresyona girer ayrilirdin. Oyle hayatmi surer adamdaki rahatliga bak. Sormadan etmeden ev tasi Yeni dogum yapmis bir kadina oyle bir shock yasat. Ondan sonra utanmadan zeytinyagi gibi uste cikmaya calis. Hic birseyden korkmayin birakin acsin davayi. Burnu surtsun. Cocugum icin affedim felanda deme. Yazik gunah cocuha huzursuz kavgali gurultulu bir ortamda buyucegune annesiyle huzur icinde yasasin.Bazi yaratiklar( onalara erkek ,adam demek yakismaz) kendilerini ne zannediyor anlamiyorum..
Aç kaldıkları için taşımışlarmış,maaş ev kredisine gidiyormuş ama nasıl oluyorsa küçük oğullarına laptop 2binlik cep tlfnu alabilecek kadarda bonkörler açlar ama hepsinin tlfnu yüksek meblağ satıp doysaydınız demek geliyor içimden.Banada bi danışsalarda gelin ekmeğimizi bölüşürüz derdim neticede eşimin ailesi kapı dışarı edecek onlar açken tok yatacak kadar midesiz değilimki.Elbette affetmeyi düşünmüyorum ama bu ne evimi izinsiz taşıdıkları nede yaşattıkları için.Sebep baba olacak şahsiyetsizin çocuğuna bile sahip çıkmayışı acaba hastamıdır ihtiyacı varmıdır diye merak dahi etmemesi ve çocuğunun annesine o haketmediği hakaretler için.Onu ailesi okadar pohpohlamışki şua kendini çok yükseklerde bulunmaz hint kumaşı gibi görmeye beniyse değersiz yerdeki çakıl taşı evladınıysa olsada olur olmasada diye görmeye başlamış.Daha kaç defa şok yaşatırlar evimemi yoksa 180derecede dönen kocayamı şaşırayım bilemedim

Esiniz hic alici oldugundan bahsetmis miydi? Elinizde ailenize ilk gidis zamaniniza ait bilet ve evin siz yokken satisinin yapilmasi her turlu sizi halli yapacaktir eger dava acilirsa. Gerisi de gercekten hayirlisi evet arkadaslarin dedigi gibi baska yere oturursaniz donmeyi dusunun ama oncelikle cok pisman olmasi gerekiyor. Bebek icin para isteyeceginiz zaman mesaj atin duzgun sozlerle o cevaplarda hukuki bi surecte lehinize olur.

arkadasim benim nacizane tavsiyem sudurki evine don bebeginiz varmis, bakma esinin ofkeyle soylediklerine. sen nasil dagildiysan oda dagilmistir hatta o birde evladindan ayriligi yasiyor ofkeden hincdan delirmisrir.
zamanla bu ofkeler,iniz,, kalmaz ikinizinde ailelerde eskisi gibidegildir cekinir herkes aranixa girmeye.
esinizin sizi ezecegini sanmiyorum ofke gecicidir.kimse dunyada baki degil siz uc kisilik ailemize sarilin.doama donunce esinizi sevin olurmu yoksa olmaz.onu cezanlandirmaz ama kirildiginizi hissettirirseniz zaman sizi gittikce birbirinize baglayacaktir.
unutmayin hicbirsey ilk andaki kadar onemli kalmaz
Bu söylediklerinizi düşünerek dün yana yana eşime ulaşmaya çalıştımki geleceğim biletimi kes diye,karşılaştığım manzara okadar acı ki insan istenmediği ve gelirsen kölem olacaksın diyen bir adama nasıl tamam deyip dönsün ki.Sonra dönüp bana demezmi ben seni uyarmıştım bunları sen istedin kabul ettin çekeceksin çekmeyeceksen niye geldin diye.İnadı çok acımasızdır ortada küslük olsa sen adım atsan dahi önce süründürür atmazsanda ömrü billah kendisi yaklaşmaz.Yerinde başka bir adam olsaydı öfkesi geçicidir heşey tatlıya bağlanır inancım olurdu ama bu adam için o umut yok

Kamera şakası gibi.
Siz annenizde ne kadar kaldınız ki, evi taşımışlar, satmışlar...
Eşiniz hiç mi bahsetmedi ya?
Insan şoktan kalbine iner diye biraz alıştırır insanı.
Sizi hiçe saymış resmen kocanız.
Biraz rahatlamaya çalışın ve acele karar vermeyin.
Çocuğunuzla ilgilenin.
Ben annemde 2 aydır kalıyorum ,doğum yapıp yarı kırkımızda döneriz niyetiyle geldim.Evimiyse 1 günde taşımışlar.Yani değil ev emanet etmek arkanı bile dönsen arkandan iş çevirebilecek niteliktelermiş.Şok yaşayacağımı es geçin,onlara göre benimkisi kaprismiş.Torunları hatrına kaprislerimi görmezden gelebilirlermiş evime dönmeliymişim.Ortada benim kararıma dayalı birşey yok aslında, adam herşeyi göze alıp bunca haltı yemiş banada oraya dönmem diye söyleyememiş.Beni iyi tanıyor böyle birşeye razı gelmeyeceğimi biliyor ama yinede yapıyorsa git ne halin varsa gör demektir bu.Hernekadar şuanda torunlarını kaybediyor olmanın ve işin ciddiyetinin henüz farkına varıp bana gel baskısı yapsalarda dediğiniz gibi hiçe sayılmanın sızısı var ve tek işim bebeğimle ilgilenmek olacak

Siz güçlü bir kadinsiniz ve kendinizi.çok güzel ifade ediyorsunuz.

Esinize bir mektup mail gibi bir şey yazin düşüncelerinizi kizdiklarinizi yaptiginin nasil hissettirdigini yazin uzun uzun güzelce ve gonderin.

Belli ki aklini bayagi bulandirmislar evliliği esi yavrusu penceresinden değil tamamen annesi pencerisnden bakiyor bu duruma ve kendini hakli buluyor . Siz kendinizi anlatin güzelce belki akli basina gelir yüreği sizlar bir şeyler yapabilirsiniz evliliginiz icin

burda fazla gaza getırırler senı..

yuvanı yıkma,kocanla düzgün otur konuş

bende lohusalıgımda yaktım,yıktım..

evı terkettım,sonra tıpış tıpış döndüm 2 güne..

konuşmadan hıcbıseye karar verme

Siz güçlü bir kadinsiniz ve kendinizi.çok güzel ifade ediyorsunuz.

Esinize bir mektup mail gibi bir şey yazin düşüncelerinizi kizdiklarinizi yaptiginin nasil hissettirdigini yazin uzun uzun güzelce ve gonderin.
Belli ki aklini bayagi bulandirmislar evliliği esi yavrusu penceresinden değil tamamen annesi pencerisnden bakiyor bu duruma ve kendini hakli buluyor . Siz kendinizi anlatin güzelce belki akli basina gelir yüreği sizlar bir şeyler yapabilirsiniz evliliginiz icin
Fikir için çok teşekkür ederim,ben şunu anladımki annesiyle iyiysen onunlada iyi olursun yok eğer değilsen benim gibi ne şeytanlığın ne ikiyüzlülüğün kalır.Eğer merhamet duyguları ve bir eş bir baba olduğunu benim satırlarımla hatırlayacaksa kalsın canım ki ben ona yinede hatırlattım kendimizi varlığımızı hernekadar tenezül edip cevap vermesede ve her adımımda o bir adım daha geri gidip kendini dahada haklı buldu ,ona göre haklı olan çekilir kenara haksız olan savaşır.Savaşan ben olduğuma göre konumum belli onun gözünde.Bu yüzden ona onun anladığı şekilde onun gibi cevap vereceğim ve bundan sonra ön sırada sonumuzu onunla beraber izleyeceğim ,artık içimden gelmiyor

Soklar icindeyim.peki sen esini hic tanimamismisin.evi tasirken senin sevinecegini dusunmus olabilir mi.hani daha buyuk ev.diye falan filann.
Ama pes dogrusu.yaaaaaaaa...cnm.ofkeyle kalkan zararla oturur.benim bi tanidigimda,git dedi esine.o da gitti.simdi pismannn.adam donmuyordaa..artik erkekler bir tuhaf.onceden bosanmak zordu.simdi ise her kez bosaniyor.git otur evde hic kimseylede gorusme...hic kimseyle.selam ver,selam al.ama konusma.yoklarmis gibi davran.

Fikir için çok teşekkür ederim,ben şunu anladımki annesiyle iyiysen onunlada iyi olursun yok eğer değilsen benim gibi ne şeytanlığın ne ikiyüzlülüğün kalır.Eğer merhamet duyguları ve bir eş bir baba olduğunu benim satırlarımla hatırlayacaksa kalsın canım ki ben ona yinede hatırlattım kendimizi varlığımızı hernekadar tenezül edip cevap vermesede ve her adımımda o bir adım daha geri gidip kendini dahada haklı buldu ,ona göre haklı olan çekilir kenara haksız olan savaşır.Savaşan ben olduğuma göre konumum belli onun gözünde.Bu yüzden ona onun anladığı şekilde onun gibi cevap vereceğim ve bundan sonra ön sırada sonumuzu onunla beraber izleyeceğim ,artık içimden gelmiyor
Suan esinizde düzgün dusunemiyor
Allah bilir neler diyorlardir erkekler
düz akilli arkasini onunu dusunemiyorlar.
Yaptigi çok çirkin bir şey ancak sizea sürpriz diyecek kadar bu olaya başka bir pencereden bakiyor . siz son kez yavrunuz içinde ona durumun aslinda ne olduğunu anlatin sadece başka bir
yön gösterin suan sizi inat eden kaprisli kadin olarak haksiza dusurmuslerdir yazin esinize bence sizi anlayacak

burda fazla gaza getırırler senı..

yuvanı yıkma,kocanla düzgün otur konuş

bende lohusalıgımda yaktım,yıktım..

evı terkettım,sonra tıpış tıpış döndüm 2 güne..

konuşmadan hıcbıseye karar verme

2 medeni insan gibi konuşmak istiyorum dediğinizde hangi yüzle seni adi, ş.siz, köpek diye bir yanıt alsaydınız aynımı olurdu fikriniz? Lohusalığın getirdiği stres hassasiyette etken olabilir ama eğer olmasaydım bile yine ben aynı şoku yaşar ve yine o durumu kabullenemezdim.Hiçkimse boşanmak için evlenmez heleki azıcık şüphesi varsa çocuk yapmaya cesaret edemez, yuvamızı beraber kurduk ama o tek başına yıkıyor ve bana enkazı seyretmek düşüyor karşı çıkarsan altında kalırsın diye tehdit ediyor ortada yuvamı kalmış,bir evlilikte herşeyden önce gelen şeyi saygıyı yitirmiş daha nasıl tutup kolundan kocam diyeyim.Ben şimdi tıpış tıpış dönsem , biz buna neyaparsak yapalım o sesini çıkarmaz ezelim aşşağılayalım mantığıyla davranılacak.Dönmesem çocuğum babasız ama annesi mutlu huzurlu büyütecek ve elinden geldiğince ona eksikliğini hissettirmeyecek inşAllah

Soklar icindeyim.peki sen esini hic tanimamismisin.evi tasirken senin sevinecegini dusunmus olabilir mi.hani daha buyuk ev.diye falan filann.
Ama pes dogrusu.yaaaaaaaa...cnm.ofkeyle kalkan zararla oturur.benim bi tanidigimda,git dedi esine.o da gitti.simdi pismannn.adam donmuyordaa..artik erkekler bir tuhaf.onceden bosanmak zordu.simdi ise her kez bosaniyor.git otur evde hic kimseylede gorusme...hic kimseyle.selam ver,selam al.ama konusma.yoklarmis gibi davran.
Afedersiniz ama bana ruh gibi yaşamayımı öneriyorsunuz,alt katta halası üst katta babannesi annesi babası kardeşleri ben hangi brini görmezden gelebilirimki ve her dakika açılmayacağını bile bile sırf oğlunu fitillemek için çalınan kapım.İlk günler diye gelip geçici görmüş olabileceği o kapı açmama hususunu birkaç defa daha yaşatırsam şiddete dahi başvurabileceğini daha önce ona konduramadığım hareketlerde bulunabileceğinden artık şüphem yok. Eşim beni çoook iyi tanımış hemde çok eğer böyle birşey yaparsa o eve gelmeyeceğimi bildiği için bana danışma söyleme gereği duymamış.Hiç öfkeli değilim aksine çook sakin kafayla düşünüyorum şuanda ve değmeyecek insanlara değmeyecek değeri verip onları şımarttığım başıma taç ettiğim için kendime kızıyorum.

Back
X