Elimden bir sey gelmiyor :(

Şu zayıf çocukları çok merak ediyorum benimki kadar olanı varsa Allah rızası için bir fotoğraf göndersin özelden
ben de göndereyim en azından içimiz rahatlasın bir tek ben de var diye üzülmeyelim

2014 Ocak doğumlu arkadaşın kızı var; 8600

babası benim yanımda bir misafir gördü onlarınkinden iki buçuk ay küçük 3-4 yaşında gibi dedi

Çocuğa göre değişiyor; hareketliler kilo almıyor

Komşunun kızı var, pire gibi, yemiyor içmiyor, bir dakika durmuyor; boyu da kilosu da az, minyon bir tip ama her işini yapıyor; bence sağlıklı sadece zayıf

Üzülmeyin yani

2014 Ocak doğumlu arkadaşın kızı var; 8600

babası benim yanımda bir misafir gördü onlarınkinden iki buçuk ay küçük 3-4 yaşında gibi dedi

Çocuğa göre değişiyor; hareketliler kilo almıyor

Komşunun kızı var, pire gibi, yemiyor içmiyor, bir dakika durmuyor; boyu da kilosu da az, minyon bir tip ama her işini yapıyor; bence sağlıklı sadece zayıf

Üzülmeyin yani
Benimki de aynı şekilde her işini kendi yapıyor görsen inanamazsın zaten
sağlıklı Allah'a şükür her şeyine bakıldı
gelişim olarak minyon evet ona da bir şey yapılmıyor
çok sağolun

Haklısın yeme demek çok daha zor
olmasam ben olmazdım ben ne süt ne peynir balık tavuk et hiç bir şey yemezdim
öyleyken bu boya bu kiloya gelmişsem
benimkiler haydi haydi olur
bu arada o kadar ben sen bekar sanıyordum Allah bağışlasın

yok değilim, 2 tane minik böceğim var benim :) o zaman yaşımı hiç söylemeyeyim sen beni hep çıtır bil :27:

konu sahibi, hiç üzülme bak hepimiz aynı dertten yakınıyoruz :)

Hiç kafanıza takmayın. Bakın size bir şey söyleyeyim kızım 11 yaşında 53 kilo zayıflaması için diyetisyene götürüyorum ama yaşı küçük olduğu için listeye tam uyamıyor canı çekiyor vs... Oğlum ise 6 yaşında daha yeni 19 kg. oldu o da çok zayıf. Kürdan bacaklı diye seviyorlar. :) Ama ben hiç takılmıyorum buna. Oğlumu zayıf olduğu için kızımı da kilolu olduğu için çocuk endokronolojiye götürdüm. Doktor zayıf olması sorun teşkil etmiyor bizim için. Çocuğun gelişimi sağlığı yerinde herhangi bir sorunu yok dedi. Kızımı ise diyetisyene yönlendirdi çünkü insülin direnci yüksek çıktı, total kolestrol yüksek çıktı ve ben aylardır kızımın kilo vermesi için diyetisyenle el ele vermiş durumdayım. Ama pek başarılı olduk mu hayır.

Ay yok kesinlikle kafaniza takmayin... hastalik haline gelmedigi sürece. Ayrica sizde suclu degilsiniz! enim yigenlerimde sirf belirli seyler yiyorlar... ama 4 yasindan sonra biraz toparlandi. Cocugun üstüne düsmeyin derim o onu hisseder.... Istedigini yesin... Vitaminsiz kalmadigi süerecede ince olsun... nolcak? Oglan cocugu 14 yasindan sonra erkeklesiyor... kilo alir bence :))

Kendi cocugum yok ama etrafimdan biliyorum :))

Konu sahibi; unutmuşum oğlum 2,5 yaşında kaç kg ama şunu söyleyeyim ki 2 yaş doğum gününde doğum günü pastasından bir lokma yedirememiştik

benim oğlum şekeri, çikolatayı, kek vs yemeyi kreşte öğrendi.

Meyve suyu ya da komposto verirler içmezdi.

Benimki etçil, etli ne olursa yer, etsiz öğün istemez. Sebzeyi de okulda öğrendi yiyor artık. Mesela biber dolamsının biberini değil de içini yiyor ama yiyor yani.

Şimdi asıl haber şu ki, Ağustos'ta 5 yaşını dolduracak ve henüz 16.6 kilo; alt komşunun oğlumun tam yarı yaşındaki kızı ile aynı kiloda...

Ortalama boy eğrisinin çok üstünde; bir yaş büyüklerin olması gerektiği boyda; tam bir oklava modunda.

Geçen kendi doktoru yokmuş; hatsa idi başka doktora gittik. Neyse adam baktı etti hastalığına bir şeyler dedi. Sonra boy kiloyu konuşalım dedi.

Ben de dedim ki bu çocuk yıllardır boyu bir tık önde; kilosu iki tık altta; ortalaması yok dedim.

Neyse adam ne yersin, okulda ne yedin vs sordu her şeyi yemiş dedi.

Cetveli çıkardı baktı vs; aynen dediğiniz gibi boyu üstte, kilosu atta dedi.

Çok fazla dert etmeyin; protein beslenmesine devam; arada ekmek, pide vs değişik şeyler deneyin; benimki kuşbaşılı kaşarlı pide sever mesela; evde de yapıyorum, kıymalı kaşarlı; yumurtalı onu da sever; ya da sütlü mantar çorbası; etli düğün çorbası; deneyin

Biraz büyüyünce daha rahat yer; benimki eskiden sevmiyordum şimdi yiyorum diyor bir çok şey için

Muhakkak anne olarak üzülür insan, lakin zayıf diye yada her şeyi yemiyor diye sağlıksız olduğu anlamına gelmez ki. Doktorunuz sağlıklı diyorsa ve ne tavsiye ediyorsa onları uygulayın.
Ve kesinlikle bir gün boyunca eşinizi çocuğunuzla yalnız bırakın, bir de o denesin bakalım yedirip içirmeyi. Kolay mıymış görsün.

Konuyu ablam acti sandim inan. Benimde yigenim zayif ablam cok üzülüyor. Ama bizimki masallah tastan yumusak herseyi yiyor. Hatta agzi hic bos durmuyor desem yeridir. Daha 20 küsür aylik cocuk bizim tabaklarimizdakilere de saldirip lop lop eliyle ağzına tikistiriyor hatta. Doktor gelişim acisindan kilo esas alinmaz, boy önemlidir dedi. Boyu normalmis sukur. Ben suna bagliyorum bizimkini, ablam cok bilincli bir anne, cocuga hic ama hic hazir mama yada seker karbonhidrat yüklü seyler vermedi. Hergun binbir cesit taze sebze ot mot ne bulursa corba yapar, yumurta yogurt pekmez ceviz karsimlarini ezip ara ogun yapar. Bakiyorum diger cocuklar cok abur cubur yedigi icin bence kilolu. Yani aldigi besinin kalitesi onemli.

annelik büyük hassaslık ama takma.. zayıflık sorun degıldır. bagısıklıgı zayıflayıp hastanelık olmasın yeter varsın az yesın sen vıtamın olcumlerını yaptır eksıklık varsa besınle toparlayamıyosan takvıye al. bagısıklıgını guclu tut yeter. her cocuk ıstahlı olcak dıye bısey mı var ya. ama paket gıdaya alıstırdıkca saglıklı besınlere donusumu ımkansızlasacak ne yazık kı

Konuyu ablam acti sandim inan. Benimde yigenim zayif ablam cok üzülüyor. Ama bizimki masallah tastan yumusak herseyi yiyor. Hatta agzi hic bos durmuyor desem yeridir. Daha 20 küsür aylik cocuk bizim tabaklarimizdakilere de saldirip lop lop eliyle ağzına tikistiriyor hatta. Doktor gelişim acisindan kilo esas alinmaz, boy önemlidir dedi. Boyu normalmis sukur. Ben suna bagliyorum bizimkini, ablam cok bilincli bir anne, cocuga hic ama hic hazir mama yada seker karbonhidrat yüklü seyler vermedi. Hergun binbir cesit taze sebze ot mot ne bulursa corba yapar, yumurta yogurt pekmez ceviz karsimlarini ezip ara ogun yapar. Bakiyorum diger cocuklar cok abur cubur yedigi icin bence kilolu. Yani aldigi besinin kalitesi onemli.
aynen ablam da öyle.ama biz de tek fark bizim oğlumuz hiçbir şey yemez.ama ablam çok sağlıklı büyüttü.hergün ayrı çorbası vardı binbir çeşit sebzeden.et günü,balık günü vs. vs..hep böyle büyüttü.cips,kola falan tadını bile bilmiyordu çocuk.
ama gelgelelim çok zayıf bir çocuk.
doktor asla zorlamayın çok sağlıklı diyor.boyu da uzun.yani önemli olan boy ve sağlık.

Uz.meyin kendinizi.
Uzulunce degismiyor
Anne olarak plan yapiyoruz
Ama cocuklarin tercihleri cok baska
Benim buyuk oglum 7 yasinda
Ikkokula baslayacak bu sene
Hic acikmaz zorla yedirsem ic bes lokmadan sonra istemez
Tum elestirilere kulaklarimi kapadim.
Boy ve kilo olarak 4 yasinda.
Kiyafetleri hep kucuk yas.
Boyle gidecek bu is. Sabirli ol ve elestirileri duyma. Sen suclu degilsin.

Yemeklerini kendisi mi yiyor yediğinde siz mi yediriyorsunuz ? Ben ikizlerimin birçok yemediği şeyleri kendi başlarına masaya oturduklarında yediklerini gördüm ama öyle hemen değil birkaç ay sonra.

iyide çook zayıf değil ki benim kızımda 2,5 yaşında 13,200 kilosu yani sizinkiyle çook fark yok kiii ... saat tutun her iki saatte bir bişeyler yedirin ben öyle yaptım midesi biraz biraz büyüdü....

öncelikle oglunuz cok zayıf degil. benim oglum da 2.5 yasında 13.300 gibi kilosu. ilk cocugumda cok agladım yemezdi, kilosu cok cok azdı. şimdi 6 yasına yaklastı masallah kilosu da yemesi de iyi. kendimi bosuna yıpratmısım diyorum şimdi. bu yuzden oglumda daha rahatım. size de tavsiye ederim

Benimkilerin kilosu iyi maşallah. Oğlum 4 Yaşında 22 kg 103 cm , kızım 2,5 Yaşında 15,5 kg 92 cm.

Benim derdim de sebze yememeleri. Oğlum okulda yiyor ama evde Ağzına sürmüyor. Zeytini domatesi okulda yer evde yemez.

Hep köfte,tavuk,et,balık,makarna ve pilav. Böyle beslenme olur mu? Üzülüyorum bende. Tamam Zayıf değiller ama sağlıklı bir beslenme durumları da yok.

Arada çaktırmadan başka şeylerin içinde yediriyorum sebzeyi.

Çocuklar Büyüdükçe yeme alışkanlıkları değişir mi dersiniz. Korkuyorum hep böyle gidecek diye.

Tam okuyamadım ama üzülme senden beteri var 2 yaşında kızım yalnızca 9.500
bunu da dert eden benim ben dedikçe eşim bana kızıyor ne mamalar ne vitaminler ama yok
olmuyor artık kulaklarımı tıkadım söylenenlere
karnı doyuyor ve sağlıklı
zayıf olması beni kötü bir anne yapmaz öyle olsa ilk çocuğum normal kiloda olmazdı
sağlıklı maşallah ama doyduguna emin olamıyorum. sebze yememesi canımı sıkıyor.
Doktorunuz ne diyor kilosu için.
Benim de oğlum zayıf. Hem de sizinki gibi zayıf.
Ama sağlıklı.
Şu anda beş yaşında ve yavaş yavaş bişeylerin tadına bakıp yemeğe başladı.
Siz paniklerseniz ve kriz havası yaratırsanız elbette ki tepki verecektir.
Şu anda ilk ergenliğini de yaşıyor şu arada..
2 yaş sendormu öyle basit bişey değil.
İnatlaşmayın sakın onunla yemek yesin diye.
İnanın zamanla yeni tadlar denemeyi öğrenecek.
doktorumuz yok, saglıkcılar var burada onlar da 25 percentilin altına dusmedikçe harika diyorlar.
istahi yok deyince. multivitamin ver dediler. onu veriyorum 2 aydır.
inatlaşmak istemiyorum, genelde rahatım ama bir yerden sonra sabrımı yıtırdığım oluyor.
agzına binbir zorlukla kabul ettiği lokmayı 3. kez tukurunce sertce azarladım ağladı :( sonra da pişman oldum.
Öncelikle senin suçun yok buna inan.
Sonrasında çevrendeki kimseyi de senin suçun olduğunu iletmesine izin verme.
Olabilir çocuktur yemez yani ama sağlıkla ilgili bir konuda şüpheniz var ise doktora götürün.
sucum vardır mutlaka. :( işte o sucu bulsam kızımda yapmasam.
oglum haftaya 15 aylık oluyo kilosu 8600 gram, yemiyo değil aslında ama çok hareketli daha mama sandalyesinde iken eritiyo yediğini desem yeri
benimki aşırı hareketli değil ve gerçekten yemiyor :( günde 1 ögünü düzgün yiyor. gerisi fasa fiso.
canım esın cok ayıp etmıs bence...buyursun bırgun kalksın kendı baksın bakalım bas edebılıyor mu yedırebılıyor mu?
benım kkzımda 1 yasına kadar epey tombişti.şimdi 2 yasında nerdeyse normal..ama annemlere göre zayıf...çunku cok hareketlı ve bırkaç aydır pek ıstahı olmayan secen bır bebek....bende paket gıdaları vermemeye calışıyorum...saglıklı beslendın ıstıyorum ....tek verdıgım bebe bıskuvısı oldu paket gıda olarak
boşuna uzulme ..yanı oyle çok aman aman zayıfta gelmedı bana.....
yalnız ıstah acıcı surup verıyor doktorlar denedın mı onları???
sadece vitamin tavsiye ettiler. türkiyeye gidince o şurubu kullanmayı düşünüyorum.
eşime gelince, akşam yemeklerini o yediriyor genelde. çok sabırlı,çogunlukla tabagı bitirmeden bırakmıyor (o da oğlumun yediği bir yemekse tabii)

Off ya kendi oğlum aklima geldi ne sapsam yediremezdim
3 aylikken emmeyi bile bırakmıştı doktora gittik zorla emzirin demişti emmedi sipa sutumde kesildi zaten 1 yaşına kadar çok zorlandım hic bişey yemedi ayni sizin cocuk gibi kuru kemik annem dalga gecerdi kola şişesi diye
o kadar üzülürdüm ki :KK43::KK42:

En iyi cozum arkadaşlariyla beraber oynadiklarinda acikmasi oldu ne pisirsem onlarla yedi alıştı

14 yasina geldi off şimdide doyuramiyorum dana kadar oldu kızlar bana bakmaz kas yapmaliyim çok yemeliyim diyor :mad::mad:
1 yaşına kadar iyiydi benimki. sonra bir iki hastalık falan derken 2 yaşına doğru boyle oldu.
mesela farklı çocuk ortamındayız diyelim. diğer çocuklar yiyor bu bizimki bakıyor :(
Her çocuğun gelişimi farklıdır, kıyaslamak çok saçma olmuş. En başından ek gıdaya geçiş sürecinde biraz esnek tutup sonra kendisi artık farkına vardığında yemek konusunda taviz vermemeliydiniz. Yemeğin bitmesi gerektiği konusunda. Ama artık 2 yaşında bu saatten sonra bu yöntem pek işe yaramaz. Allah yardımcınız olsun iştahsız çocuk çok zor bi tanede bende var 3 yaşında.
çok zoor çok.
serbest bıraktım ondan mı oldu yani
tabagını bitirmesine zorlamalı mıydım?
benim oğlum 9 yaşında yemek yemiyor.. yani bildiğin yemiyor.. artık yalvarma safhasını falan geçtim.. boyu ve gelişimi iyi ise kilo konusuna takılma arkadaşım.. kimse ile de kıyaslama lütfen.. cips ve aşırı kola hariç her şeyi yiyorlar kısıtlamaya gitmiyorum ben.. çocuklar kitap usulü yetişmiyor ne yazık ki, her çocuğun tarzı farklı.. sana bizim doktorun söylediğini söyleyeyim moral olursa; üzülme liseye doğru yemesi açılır :)
şu mesajı okuyunca moralim bozuldu. 9 yaşında hala yemiyor demek. :(
kitap okudukca kendime lanet edesim geliyor zaten.
senin suçun kesinlikle yok..eşinin sana çıkışması çok yanlış...bebek iştahlıysa yer zaten ..
her bebek aynı olmaz..zorlada yemek yemez...
eşime ayrı uyuzum şu an.
beni o raddeye getirdi ki, sağlıksız da olsa şişmanlasa diye bakıyorum şu an.
Boyu uzayan çocuğa karışmayacaksın
Obez çocukları getirmeleri gerekirken zayıf çocukları getiriyorlar
Dışarıda bir sürü insan var hepsi aynı kiloda mı ?
Gayet sağlıklı illa şişmesi mi lazım ?
Türkler etli butlu şişman çocuk zayıf manken gibi hanım ister zaten
bunları bana çeşitli doktorlar söyledi daha bir sürü var aklıma gelenler :-)
boyu da çok iyi değil.
Ablamların çocuk doktoru demişti ki, çocuk bir şeyi yemiyorsa, yememesi gerekiyordur. Çocuklar islerini bilirler, hiç takma üzülme. Kızı yemiyordu hiçbir şey, ve ablam doktorun sözünü dinledi, bıraktı kendi haline. Hiçbir sorun yok çok şükür. Ha su anda da sofrada ne yemek varsa yiyor, üzerine de tatlı var mı diye soruyor :)
Önemli olan boyu
boyu da çok iyi değil .
amann ben de böyleymişim
hala da her şeyi yemem
sadece sevdiklerimi yerim
hep çok zayıf bir çocuk oldum
ama bünyem kuvvetlidir.
sadece vitaminlerim eksik çıkıyordu onları da iğneyle hallettik.
:KK66:
ben de oyleymişim ama şimdi dana gibi yiyorum malesef :(
bence senın çocuk çok sağlıklı,tek sorun yumurta,oda tamam olursa en sağlıklı sneı çocuk,haaa zayıf dersen kılolu ama sağlıksız yapacan o halde,eşin birini seçsin,ya zayıf olmaycak sağlığı bozulcak,yada böle,sen onu sağlılı beslediğin için kılolu değil,yedır hamur işini bak ne oluyor
inan artık canıma tak etti, sağlıksız mağlıksız biberona mama yapıp kilo aldırmayı düşünmeye başlamıştım.
buraya konu açınca yine biraz rahatladım. fikrimi değiştirdim.
Absurt bir zayıflığı yok bebeğinizin. Doktorunuza danışın bence en kisa zamanda
Soylenenlere de kulak tikayin o sizin oglunuz siz en iyisini dusunur ve hissedersiniz onun için.
zayıflığına değil de yememesine takıyorum daha çok.

SORUN SENDE OLSA KIZIN DA ZAYIF OLURDU..ONU UZAYLILAR YETİŞTİRMEDİ HER HALDE BU YAŞA GELENE KADAR..

Konuşmak için konuşmasın eşin çok biliyorsa kendi ilgilensin..Herkesin bünyesi farklıdır.
kızım küçük ya, oğlum büyük olan :(

Yapısı öyle demek ki minyon olacak peki eşiniz ve siz nasılsınız ?
biz de yok eşim ve ben normaliz boy kilo ama eşimin tarafı minyon genelde
oğlum çok normal yaşıtlarıyla ama kızım cimcime büyüdüğünü anlayamıyorum
kıyafetler hep aynı masrafsız büyüyor
kız çocuğu olduğu için de çok takmıyorum
ama dediğim gibi senin bir suçun yok seni çok iyi anlıyorum
kendi anneliğine laf ettirme kimseye
persentilin altında değil benimki sınırın baya altında
emzirmeyi kes yer dediler kestim yine yok yemiyor yani yesede çok az kuş doymaz
yedirince de kusuyor bu sefer eşim bana kızıyor yedirme diye

iyide çook zayıf değil ki benim kızımda 2,5 yaşında 13,200 kilosu yani sizinkiyle çook fark yok kiii ... saat tutun her iki saatte bir bişeyler yedirin ben öyle yaptım midesi biraz biraz büyüdü....

öncelikle oglunuz cok zayıf degil. benim oglum da 2.5 yasında 13.300 gibi kilosu. ilk cocugumda cok agladım yemezdi, kilosu cok cok azdı. şimdi 6 yasına yaklastı masallah kilosu da yemesi de iyi. kendimi bosuna yıpratmısım diyorum şimdi. bu yuzden oglumda daha rahatım. size de tavsiye ederim
o bir kilo bile öyle farkediyor ki
kızım 1 kilo alsa persentilin en azından sınırına gelecek
ama biz annelere göre çocuklarımız hep zayıf
oğluma zayıf derdim ama normalmiş kızım olunca anladım

Hiç kafanıza takmayın. Bakın size bir şey söyleyeyim kızım 11 yaşında 53 kilo zayıflaması için diyetisyene götürüyorum ama yaşı küçük olduğu için listeye tam uyamıyor canı çekiyor vs... Oğlum ise 6 yaşında daha yeni 19 kg. oldu o da çok zayıf. Kürdan bacaklı diye seviyorlar. :) Ama ben hiç takılmıyorum buna. Oğlumu zayıf olduğu için kızımı da kilolu olduğu için çocuk endokronolojiye götürdüm. Doktor zayıf olması sorun teşkil etmiyor bizim için. Çocuğun gelişimi sağlığı yerinde herhangi bir sorunu yok dedi. Kızımı ise diyetisyene yönlendirdi çünkü insülin direnci yüksek çıktı, total kolestrol yüksek çıktı ve ben aylardır kızımın kilo vermesi için diyetisyenle el ele vermiş durumdayım. Ama pek başarılı olduk mu hayır.
şu mesajınız bana ışık oldu bir nevi.
ah bir de bunu eşime ve cevresindekilere anlatabilsem.
Konu sahibi; unutmuşum oğlum 2,5 yaşında kaç kg ama şunu söyleyeyim ki 2 yaş doğum gününde doğum günü pastasından bir lokma yedirememiştik

benim oğlum şekeri, çikolatayı, kek vs yemeyi kreşte öğrendi.

Meyve suyu ya da komposto verirler içmezdi.

Benimki etçil, etli ne olursa yer, etsiz öğün istemez. Sebzeyi de okulda öğrendi yiyor artık. Mesela biber dolamsının biberini değil de içini yiyor ama yiyor yani.

Şimdi asıl haber şu ki, Ağustos'ta 5 yaşını dolduracak ve henüz 16.6 kilo; alt komşunun oğlumun tam yarı yaşındaki kızı ile aynı kiloda...

Ortalama boy eğrisinin çok üstünde; bir yaş büyüklerin olması gerektiği boyda; tam bir oklava modunda.

Geçen kendi doktoru yokmuş; hatsa idi başka doktora gittik. Neyse adam baktı etti hastalığına bir şeyler dedi. Sonra boy kiloyu konuşalım dedi.

Ben de dedim ki bu çocuk yıllardır boyu bir tık önde; kilosu iki tık altta; ortalaması yok dedim.

Neyse adam ne yersin, okulda ne yedin vs sordu her şeyi yemiş dedi.

Cetveli çıkardı baktı vs; aynen dediğiniz gibi boyu üstte, kilosu atta dedi.

Çok fazla dert etmeyin; protein beslenmesine devam; arada ekmek, pide vs değişik şeyler deneyin; benimki kuşbaşılı kaşarlı pide sever mesela; evde de yapıyorum, kıymalı kaşarlı; yumurtalı onu da sever; ya da sütlü mantar çorbası; etli düğün çorbası; deneyin

Biraz büyüyünce daha rahat yer; benimki eskiden sevmiyordum şimdi yiyorum diyor bir çok şey için
işte diğer bir korkum da seneye anaokuluna başlayacak, orada ne yiyecek. insanlar benim gibi mıy mıy mıy uğraşır mı bununla.
iyice aç kalacak diye düşünüyordum.
inşallah benimki de okula başlayınca gerilemek yerine düzelir biraz.

iştahı varsa çok iyi.
en çok sinir bozan şey yememesi.
farklı şeyler yapıyorsunuz ve karşınızda ağzını açmayan, açsa da geri tukuren bir çocuk var.
sağlıklı yeterli beslense ama bu kiloda olsa belki takmam. ama çok az yiyor gibi geliyor.
Uz.meyin kendinizi.
Uzulunce degismiyor
Anne olarak plan yapiyoruz
Ama cocuklarin tercihleri cok baska
Benim buyuk oglum 7 yasinda
Ikkokula baslayacak bu sene
Hic acikmaz zorla yedirsem ic bes lokmadan sonra istemez
Tum elestirilere kulaklarimi kapadim.
Boy ve kilo olarak 4 yasinda.
Kiyafetleri hep kucuk yas.
Boyle gidecek bu is. Sabirli ol ve elestirileri duyma. Sen suclu degilsin.
şöyle mesajları görüncedaha çok üzülüyorum ama.
7 yaşında da boyle olacak demek ki :(
Yemeklerini kendisi mi yiyor yediğinde siz mi yediriyorsunuz ? Ben ikizlerimin birçok yemediği şeyleri kendi başlarına masaya oturduklarında yediklerini gördüm ama öyle hemen değil birkaç ay sonra.
biz yediriyoruz. kendisi yediğinde keyfine bir iki ısırık alıp bırakıyor.
sadece meyveli yogurdu abur cuburu falan sonuna kadar bitirir.
Benimkilerin kilosu iyi maşallah. Oğlum 4 Yaşında 22 kg 103 cm , kızım 2,5 Yaşında 15,5 kg 92 cm.

Benim derdim de sebze yememeleri. Oğlum okulda yiyor ama evde Ağzına sürmüyor. Zeytini domatesi okulda yer evde yemez.

Hep köfte,tavuk,et,balık,makarna ve pilav. Böyle beslenme olur mu? Üzülüyorum bende. Tamam Zayıf değiller ama sağlıklı bir beslenme durumları da yok.

Arada çaktırmadan başka şeylerin içinde yediriyorum sebzeyi.

Çocuklar Büyüdükçe yeme alışkanlıkları değişir mi dersiniz. Korkuyorum hep böyle gidecek diye.
aynen yeme alışkanlığı zayıflığından daha çok takıldığım konu.
eşimin takıldığı kilosu olsa da. asıl sorun yemek seçmesi.

Sabah esimle tartistik, sorun oglumun kilosu, yememesi istahsizligi. Sorun dun aksam gittigimiz iftar davetinden sonra alevlendi. 1 yasindaki kiz oglumla ayni kiloda olunca(12.5) ve herkes oglumun ne kadar zayif oldugundan bahsettikce doldu heralde. Bu sabah da bana patladi.
Beni sucluyor. Ben de zaten kendimi suclu hissediyorum
Cunku ben saglikli beslensin istedim, unlu mamalar vermedim, sekerli gidalardan uzak durdum falan.
O kadar okudum o kadar uygulamaya calistim bebekliginden beri ama yine de secici bir cocuk oldu.
Secici derken bir kac seyi yemiyor degil yani. Sadece belli basli seyleri yiyor geri kalan herseyi redddiyor. Kesinlikle kabul ediyorum bir yerde hata yaptim.
Bu cocuk yumurta yemez, peynir yemez, sebze, meyve, corba, yogurt, hamur isi, makarna, patates kizartmasi, salata hicbir sey yemez.
Peki ne yiyor derseniz? Sut, muzlu sut, sutlu bugday ezmesi, yemek olarak Kofte, tavuk, balik, pilav. Ve bunlari da yemesi icin belli bicimde pisirilmis olmasi lazim. Kofte icine sebze rendelemeyi denedim oyle de yemedi. Bazen yumurta yesin diye krep seklinde yapiyorum, keyfi isterse azicik yiyor.
Onceleri kilosuna takilmiyordum ama artik saglikli beslenmedigi icin cok uzuluyorum.
Zaten gittikce kemikleri cikmaya basladi. 2.5 yasinda 12.700 gr.
Boyu da 90cm
Ilk 1 yil kilo alimi iyiydi. Zamanla yedigi seyleri de birakti.
Neyi yanlis yaptim bilmiyorum.
Cizgi filmle yedirmem dedim, 1.5 yasindan beri cizgi filmle yiyor.
Zorlamayayim acliktan olmez dedim, kus kadar yedi secmedigini yine yemedi. Kilo verdi.
Paket gida vermem dedim, yemedigi gecelerde ac kalmasin diye sutlu biskuvi verdim.
Yogurdu evde yapayim dedim, marketten meyveli yogurdu yiyor simdi sadece.
2 yasindan sonra biberon olmaz dedim, simdi o kadar az yiyor ki sutu de en azindan gunde 1 muzu da birakir diye biberonu kesmeye korkuyorum.
Basaramadim.
Bi cocugu doyuramadim.
Her aile ortaminda, her arkadas ortaminda konunun oglumun kilosu olmasindan cok sıkıldım. Bu konunun icimde bir yara oldugunu ve yaraya tuz bastiklarini bilseler acaba hala devam ederler miydi yorumlarina?
Yaptigim hata neyse bulmak istiyorum, ve kizimda ayni hatai yapmak istemiyorum.

Yanlış yönlendirmek istemem ama bir doktor, katıldığı programda "bir çocuğun kemikleri sayılıyorsa karnını açtığınızda, o çocuk sağlıklıdır" demişti diye hatırlıyorum.

Eğer doktoru sağlıklı buluyorsa kimseyi ilgikendirmez onun kilosu. Belki de çocuk onları duydukça stress yapıyor iştahı kesiliyor.

Direkt azarlayın bence neden içinize atıyosynyz ki. Sen otorite misin?? Diye sorun sert bi şekilde.

Hayır kime ne ki çocuğun kilosundan.

Üzülmeyin ya anneme de derlerdi benden için. Gayet de sağlıklıyım. Ama ben süt içmezmişim tabi (: boy malum(:

Back
X