elimde değil bebişimi kıskanıyorum

evet böyle düşününce de biraz ferahlıyorum galiba herşey dozunda güzel

aynen benimkilerde benden büyük hep bi akış verme müdahale etme durumları oluyor aşırı rahatsız edici

Estağfurullah canım ölmeyin hiç kimse de ölmesin.

Sadece annesini ezip geçmeyin yeterli.

Zaten biz ezdirmeyiz de uzaklaşırız sadece.

Öpmelerine neden izin verdiğinizi anlayamadım? Hiçbir güç 3 aylık çocuğumu öptürmeme izin veremez. Onun dışında hormonlarınız coşmuş sanki biraz, tabi ki sevecekler yeğenlerini. Ben yeğenime aklımı veriyorum gördüğümde. Kardeşimin bir parçası sonuçta.
Sizi dışlar gibi davranmadıkları sürece, art niyetli laflar edilmediği sürece sevsinler yeğenlerini. Ne güzel belki ileride çok tatlı bir hala yeğen ilişkileri olacaktır.

İlk zaman bende kıskanırdım hatta kimseye vermek istmezdim şimdi 10 aylık birisi kucağımdan alsa da wc ge gidebilsem diye bakıyorum

Bebeğimi kıskanıyorum dediğinizde konuyu eşim benden çok onunla ilgileniyor eski sevgisi yol tarzı bir konu beklemiştim kız halaları tabi ki sevecek ben görümcemin kızını bile nasıl seviyorum kendi kardeşim doğursa aman aman nasıl severim. Öpmeleri hariç tabi ki sevecekler biraz hormonlardan abartmışsınız bence. Kendi kardeşiniz sevse böyle düşünmezsiniz bence görümcelerinizi sevmiyorsunuz sanırım

bende halayım ama gidipte yegenimi şapır şupur öpmüyorum içine girmiyorum bu benim gibi saçma sapan sözcükler sarfetmiyorum annesini tahrik etmiyorum.

Herşey sizle ilgili değil ama onun farkına varmıyorsunuz. Bazı insanlar böyle sever. Bazı insanlar dokunmaya bile imtina eder. Çocuk sevgiyle büyüsün istememeniz garip olan. Sadece sizin sevmenizle olmaz. Sevgiyle büyüyen çocuklar sevmenin nasıl bişey olduğunu öğrenir.

üzülme ergenliğe girince direkt onlara paslamak isteyeceksin. sabret. çocuk büyüyüp de sana karşı gelmeye başlayınca sen vermek istersin halalarına teyzelerine. aman git başımdan da nereye gidersen git diyeceksin

dışlanma var işte. sanki kardeşleri tek başına yaptı o cocugu ve benle hicbir alakası yok gibi davranıyorlar

Herkes “öpmelerine izin vermeyin” demiş.

Kucağına alan şap şap diye öpmeye başlıyor,hatta bizde babaanne kaçırıyordu benden “sen de öp dedesi/halası/amcası/eniştesi vs.” diye…

Hem kucak hem mesafe hiç olabilir mi?

Bizde olmamıştı.

Minicikti,prematüre,ağlıyor,kayınvalide koşuyor kilolu yaşlı düşüyor…

Hiç unutmuyorum… Unutamam…

Hayatımda duydduğum en sacma sey

Estağfurullah canım ölmeyin hiç kimse de ölmesin.

Sadece annesini ezip geçmeyin yeterli.

Zaten biz ezdirmeyiz de uzaklaşırız sadece.

Yok benimkide böyle kıskançtı ne yapsam battı bende ilgilenmiyorum artık şimdide büyüdüler halası çok uzaksın,hayırsızsına döndü.

Bazı insanlara ne yapsan yaranamazsın o hesap.

Bende anneyim çocuklarım sevgiyle büyüsün isterim. Sevginin ne olduğunu öğrensinler ki gidip abuk subuk insanlardan sevgi dilenmesinler. Gerçekten sevecek insanlar sevsin halası sevsin,amcası, dayısı,teyzesi sevsin gerçek sevgi nasıl olur görsün. Kaynanasına sevsin diye kendinden vermesin, sevgilisinin hastalıklarını sevgi sanmasın.

Severken bebeğin annesini üzmesin de… varsın uzak olsun.

Çocuğu öpmeleri harici size hak vermedim. Halası ya sevsin yani ne olacak veya bir yere alıp götürsünler ne olacak? Sanki götürüp çocuğu dövecekler.

Halam, amcam bizi alıp bir yere götürse, evinde ağırlasa ne kadar mutlu olurduk. Annem, babam götürmüyor mu? Götürürdü ama onlarla olmak pek bir kıymetli gelirdi. Hele amcamlarda kalmak için can atardım.

Şimdi yeğenlerim burda gelip gelip sarılıyor "Halaaa seni çok seviyorum" diye. Veya "hala bizi şuraya sen götür nooolur " diyorlar. Bunlar çocuklar için güzel şeyler. Annesi ve babası gayet ilgililer ama ben yapınca nasıl mutlu oluyorlar.

Ailecek dışardalar şu an yeğenim aradı "Hala gelince şunu yapalım" diye. Gayette dışarda eğleniyorlar ama ben halayım yaa, onlarda yeğenim. Annesi kıskanır diye o çocuğa hayır desem, çocuk bunu unutur mu?

Gerçi kıskansa bile umrumda olmaz. Onlar benimde bir parçam istekleri başım gözüm üstüne.

Severken bebeğin annesini üzmesin de… varsın uzak olsun.
Bir bebeği severken annesini nasıl üzüyorlar onu anlamıyorum ben de.
Bebeğim çocuğum sevildiği zaman ben mutlu oluyorum.
Kendilerine benzetsinler ne olacak mesela? Aynı genetik havuzu kullanıyorlar benzeyedebilirler.
Benim bir yeğenimle oğlum çok benziyor, herkes söyler mesela eşim buna alınmıyor. Aynı şey erkek ailesi yapınca kadınlar sorun çıkarıyor. Yahu akrabası elbette benzeyecek.
Yada büyüsün senle gezer tozarız da diyecekler. Yeğenleri elbette hayal kuracaklar. Çocukları biz doğurduk diye tüm kullanım hakkı bizim olan mallarımız değiller. Kendi seçimleri, kendi sevdikleri olacak.
Ben kayınpederimden nefret ederim. Öyle böyle değil. Ama yanına gittiğimizde sevmesine bir şey demem/ oğlumun sevmesine de karışmam. Oğlumun dedesi. İstediği ilişki kurma hakkına sahip, ayrı bir birey o

Torunum ilk doğduğuna damat kimseye vermiyordu sevmek isteyen kişiler oluyordu,kendi kuzenlerine bile aynı davrandı.
Dedim artık sen ne yaıyorsun,yaptığın hareket yanlış sen ilk defa baba oluyorsun,senin karşındaki kişiler anne olmuş bebeğe nasıl bakılır bilen kişiler dedim.Belike koruma iç güdüsü ile yaklaştı ama sonradan hatalı olduğu kavradı bence.
Bana sesi çıkamadı elbette bu süreçte.

Neyse…

Herkes kendi yaşadığını biliyor…

Allahım hepimizin gönlüne göre versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…