- 2 Nisan 2024
- 2.260
- 2.321
- 53
- Konu Sahibi mihrimahinannesii
-
Var öyle aileler. Yakınen gördüm. Çok üzücü.Neyse…
Herkes kendi yaşadığını biliyor…
Allahım hepimizin gönlüne göre versin inşallah.
Aslında iyiler de ne olduysa bebek olunca değiştiler.Var öyle aileler. Yakınen gördüm. Çok üzücü.
Ya illa ki birine benzeyecek yani iki taraflı. Bizimkisi daha komik ama. Bizim gelinin birinden zerre hoşlanmam ama aşırı haklı sebeplerim var.Ya bizimki gibi galiba sizinki. Bebeğim eşimin kopyasınefes alsa baba tarafından birine benzetiliyor. Böyle dede, büyük dede, büyük büyükanne falan. Ben asla. İnsan sinir oluyor. Ben anladım sizi
Sevsinler ama. İzin verin. Çocuklar halalarını da sevsinler, sadece teyzelerini, anneannelerini değil. Sevgi kimden gelirse izin verin. Onlar da yakınları onun. Çocuğa ayıp. Sevgiyle büyüsün ki sevmeyi, sevilmeyi bilsin. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz
Çocuğa bilenmez umarım yalnızken baktıkçaYa illa ki birine benzeyecek yani iki taraflı. Bizimkisi daha komik ama. Bizim gelinin birinden zerre hoşlanmam ama aşırı haklı sebeplerim var.
Bunların baba buğday tenli kahverengi göz, anne aynı şekilde. Çocuk gitti sarışın mavi gözlü oldu ve ben doğursam bana bu kadar benzemezdi belki
Gören diyor ki aaa aynı hala olmuş bu, küçük ZarenDaha diyor ki yok ya bana benziyor Kurban olduğum mevlam nelere kadir Beni her gün görüyor bir de kendisi doğurdu
evet cocugumu da onun için kıskanıyorum beni değil de onu öptükleri için
Erkek kardeşim var nişanlı şimdiden ilerde yeğenim olursa şunu alırım bunu yaparım diye aklımdan geçiriyorum. Yani ne güzel bebeğinizi seven değer veren insanlar var karşısında hayatı boyuncada hep olacaklar. Bi sıkıntısı olduğunda belki yardimina kosacaklar. .Simdi yeni anne olduğunuz için kıskanmaniz normal gibi ama sevinin değer görüyor bebeğiniz ne güzel seviliyor. Sağlıkla büyütun3bucuk aylık bebeğim var. kayınvalidemden falan değil ama görümcelerimden kıskanıyorum. çünkü sevme şekilleri tamamen tahrik edici. cocugumu sevmek için alıp ben yokmuşum gibi davranılıyor benimsiyolar annesi rahatsız olur mu demeden kucaklayıp öpüyorlar. agızlarında hep sen büyü senle şuraya gidicez buraya gidicez vs diyorlar (sanki ben izin vericem de) sosyal medyaya foto attıgımda methiyeler düzüyorlar. en önemlisi eşim de onlarla bir olup bebeği aralarına alıp seviyorlar cocuk sanki tek onun gibi davranıyorlar beni hiçe sayıyorlar koruöa iç güdüsü olsa gerek bu durum beni rahatsız ediyor. kafaya takıyorum bu şekilde bi ömür nasıl gecer. umarım ben abartıyorumdur.
Bir anneanne olarak sorayım size.İlk 3-4 ay ben de çok kıskanıyordum bebeğimi, annem dahil kimseye vermek istemiyordum. Çok iyi anladım sizi. Öpmeleri çok yanlış, eşiniz uyarmıyor mu hiç hani sizi dinlemiyorlarsa eşiniz konuşsun. Bizde öpme falan olmadığı için tepki vermiyordum kucaklarına aldıklarında. Herkesin lohusalığı farklı geçiyor, anormal bir durum yok başkasına olmaz siz kıskanırsınız. Bir de olmadık şeyler bile batıyor lohusalıkta, bazen diyorum ne kadar saçma şeylere kurulmuşum. Ama geçiyor, 6 aydan sonra isteseler de kucaklarına versem diyordum bi nefes alayım diye :)
Bebek size ait değil lafını da hiç anlayamıyorum gerçekten, tabii ki bana ait, bana ve eşime, bizim bebeğimiz yani. İster sevdiririm ister sevdirmem, ben doğurdum ya hani
Çocuk çok dikkat çekiyor. Benim olmadığım ortamda çocuğun resmi, videosu vs. Yayınlıyor. Bir de dilli bir çocuk inst. Bayağı beğeni alıyor. Ben takip etmiyorum, Memlekete gidince başka bir akraba onda ekliymiş "sizin gelin, seni çok seviyor galiba, kimi çok seversen çocuk ona benzermiş diğer çocuktan çok bu kızın resmi ve videosu var baksana " dedi.Çocuğa bilenmez umarım yalnızken baktıkça
Başka derdin mi yok Allah başka dert vermesin bacım 12yildan sonra ikiz bebeklerim oldu iki dakika bakmadı kimse etrafımda tek başıma herseylerine koşturdum helak oldum ve aile apartmanıydi keşke sevip taşıyacak kucağına alacak kadar seven olsaydı etrafımızda kızımı mesela hiç sevmediler 3 yaşında oldu bı kere kucaklarına aldıklarını bilmem inan bana sevmemeleei daha çok üzerdi böyle konu görünce Allah başka dert vermesin diyorum3bucuk aylık bebeğim var. kayınvalidemden falan değil ama görümcelerimden kıskanıyorum. çünkü sevme şekilleri tamamen tahrik edici. cocugumu sevmek için alıp ben yokmuşum gibi davranılıyor benimsiyolar annesi rahatsız olur mu demeden kucaklayıp öpüyorlar. agızlarında hep sen büyü senle şuraya gidicez buraya gidicez vs diyorlar (sanki ben izin vericem de) sosyal medyaya foto attıgımda methiyeler düzüyorlar. en önemlisi eşim de onlarla bir olup bebeği aralarına alıp seviyorlar cocuk sanki tek onun gibi davranıyorlar beni hiçe sayıyorlar koruöa iç güdüsü olsa gerek bu durum beni rahatsız ediyor. kafaya takıyorum bu şekilde bi ömür nasıl gecer. umarım ben abartıyorumdur.
Lalecim ilk torunlarımı k.valide tarafının.Aslında iyiler de ne olduysa bebek olunca değiştiler.
Çok acayip hareketler.
Üzülmüyorum sadece değişik geliyor.
Ya illa ki birine benzeyecek yani iki taraflı. Bizimkisi daha komik ama. Bizim gelinin birinden zerre hoşlanmam ama aşırı haklı sebeplerim var.
Bunların baba buğday tenli kahverengi göz, anne aynı şekilde. Çocuk gitti sarışın mavi gözlü oldu ve ben doğursam bana bu kadar benzemezdi belki
Gören diyor ki aaa aynı hala olmuş bu, küçük ZarenDaha diyor ki yok ya bana benziyor Kurban olduğum mevlam nelere kadir Beni her gün görüyor bir de kendisi doğurdu
Kendi anneme de vermek istemediğimi yazmıştım zaten, vermedim de. Lohusalıktaki hormonal durumdan bahsediyorum anladıysanız. Aynen öyle benim keyfime göre şekillendi her şey ben lohusa iken. Yeni anne baba olmuş insanlara bebeğini ille de git ver sevdir baskısı yapmak ne kadar yanlış, annem gelip eşime böyle bir şey söyleseydi eşimden önce benim hışmıma uğrardı. Bi de bana cevap veremedi yazmışsınız çok iyi bi şey yapmış gibi.Bir anneanne olarak sorayım size.
Kendi annenize yada babanızada aynı duygularımı hissedersiniz.
İster sevdiririm ister sevdirmem durumu.
Aile dinamiğinizi bilmeden soruyırum.
kardeşim onlar cocuguna bakmıyor ki sadece seviyor o da tahrik edici ne desteğiBaşka derdin mi yok Allah başka dert vermesin bacım 12yildan sonra ikiz bebeklerim oldu iki dakika bakmadı kimse etrafımda tek başıma herseylerine koşturdum helak oldum ve aile apartmanıydi keşke sevip taşıyacak kucağına alacak kadar seven olsaydı etrafımızda kızımı mesela hiç sevmediler 3 yaşında oldu bı kere kucaklarına aldıklarını bilmem inan bana sevmemeleei daha çok üzerdi böyle konu görünce Allah başka dert vermesin diyorum
Annenizle, halanızın arası iyiyse sorun etmezler. Ama bizimkinde ilahi adalet tecelli ettiBen de halama benziyorum. Annem halam ben ayni ortamdaysak bilmeyen herkes halamin kizi sandi durdu beni oyle bir benzemek.Kendi cocuklari halama benzemiyor halamin kaynanasina benziyormus ben gormedim ama oyle diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?