- 22 Şubat 2010
- 1.552
- 44
- 158
Tam 12 gun oldu bugun elifimi topraga vereli disaridan ilk bakista herseyi atlatmis gbi duruyorum kopan firtinalarin hepsi icimde sakli ve her zaman oldugu gbi sizlerle paylasiyorum su siralar ihtiyacim olan tek sey katila katila salya sumuk aglamak ama aglayamiyorum icim taslasti sanki aglayamamak hastalik oldu bende sanirim en kisa zamanda bi psikologa ıtmeliyim yoksa hayattan kopup gideceım ruh sagligim iyice bozulacak
arkadaşım,ben psikiyatra gitmiştim antidepresan verdi 8 ay kullandım çok iyi geldi mutlaka tavsiye ederim.beni daha güçlü yaptı,5 dakikadan fazla üzülmüyordum,aile hayatım düzeldi herşey rayına oturdu.şimdi bebek yüzünden bıraktım.sana da tavsiye ederim.yan etki de yapmadı.ayrıca bişey daha dicem sana,aynı hastalığın tekrarlama riski %5 demişsin bence bu o kadar da yüksek bir oran değil.neden mi?çünkü benim erken doğum yapmama sebep olan rahatsızlığım plasenta previa totalisti ve tekrarlama riski %20.aradaki farka bakarmısın?bu rahatsızlık sadece bebeğin değil annenin hayatını da riske atıyor.eskiden annebebek ölümlerinin en büyük sebebi buymuş.plasentanın rahim ağzını kapatması.ve beklenmeyen ani kanamalar olması.ben gene de bu riski göze aldım çünkü %80 olmama ihtimali de var sonuçta herşey Allahtan.O'na inandım O'na güvendim...sen de öyle yap ama önce toparlan.normal doğum yaptığın için korunma süren 3 ay.ama yine de kendine biraz daha zaman ver.en azından şu yaz mevsimini geçir.bu arada korunma döneminde bir psikiyatra git bazıları ilaca karşı bunu hiç anlamıyorum boşuna eziyet çekmek neden yaa ilaç seni uyuşturmuyorki sadece toparlanma sürecini hızlandırıyor.uykusuz geceler,bitmez tükenmez hesaplar,hastanede yaşadıklarının film şeridi gibi tekrar etmesi falan düzeliyor.hayata daha olumlu bakıyorsun.sen iyi olunca da kızın,eşin,ailen iyi oluyor..